Jenny Nordenberg gjorde första målet och spelade fram till Kovlands övriga två. Jenny Nordenberg gjorde första målet och spelade fram till Kovlands övriga två.

Kovland till DM-final efter klar seger över Stöde i semifinalen

(2020-03-18)
Stöde stod emot nästan hela den första halvleken men i den näst sista minuten bröt planens gigant Jenny Nordenberg dödläget.
I den andra ökade division 1-laget på till 3-0 och titelförsvararna är nu klara för DM-final mot SDFF.
– Vi gör nog vår bästa prestation så här långt i år, säger Kovlands tränare Emma Westlund.

– Vi gör nog vår bästa prestation så här långt i år. Stöde stod emot bra och det mål vi gjorde i slutet av den första halvleken var psykologiskt viktigt. I andra tog vi dem på orken och vi fick större ytor och samtidigt släppte vi inte till något bakåt, säger Kovlands tränare Emma Westlund.
– Tjejerna gör en kanonmatch, inte minst i defensiven. Hade vi lyckats hålla 0-0 fram till pausvilan vet man inte hur det gått. Vi hade dessutom ett par lägen att ta ledningen. I andra fick vi mest försvara oss då orken tröt men vi gav aldrig upp, säger Stödes tränare Marco Padellaro.

Jenny Nordenberg bröt dödläget i slutet av den första halvleken och i andra assisterade hon till Kovlands övriga mål.
Många var duktiga i Stöde men den som stack ut extra var målvakten Ida Sperring som höll nere siffrorna tack vare flertalet parader.

Kovlands IF - Stöde IF 3-0
2020-03-18 - 20:00 - Westhagen
Mål: 1-0 Jenny Nordenberg (44), 2-0 Marlene Ejerås (59), 3-0 Amanda Sevefjord (79).
Domare: Jan Söderlund