Amandus Laukkanen straffade Ljunga. Amandus Laukkanen straffade Ljunga.

Ljunga brände straff – det gjorde inte Stockvik och vann: "Segern rätt trygg"

Ljunga hade chansen att ta ledningen i början av den andra halvleken men brände då en straff.
Istället kunde Stockvik göra 1-0 och med tre minuter kvar visade Amandus Laukkanen hur man sätter en "elfmeter".

– Trots deras straffmiss kändes segern rätt trygg, säger Stockviks tränare Benny Stiernström..

Ljunga var några spelare kort när matchen började på grund av innebandymatch och startade upp med Stödes damtränare Marco Padellaro på topp. Men vartefter blev man fulltaliga och lyckades hålla 0-0 till paus.
I början av den andra halvlek fick Ljunga ett gyllene läge att ta ledningen. men Joel Wickholm drog bollen ovanför "slanan".
Istället kunde Albin Gustafsson sätta en målvaktsretur efter skott från Amandus Laukkanen och vips var Stockvik i ledningen.
Amandus Laukkanen blev sedanhårt tagen bakifrån inne i straffområdet och lade själv in "elfmetern" till 2-0. Då återstod det bara tre minuter och matchen avgjord.

– Första gången ute på en elvamannaplan och stundtals fick vi till lite spel på mitten och även några längre bollar men fick inte till det i avsluten, säger nye Ljungatränaren Henrik "Salle" Sahlberg.
– Vi har kört ett par pass på Spillvärmeplanens grus men det märktes av vi var ovana med underlaget inne i Nordichallen. Spelmässigt såg det ganska bra ut mot ett i vanlig ordning hårt kämpande Ljunga. Trots deras straffmiss kändes segern rätt trygg, säger Stockviks tränare Benny Stiernström.

Mittförsvararem Pontus Björk och lagkapten och högerbacken Niklas Eriksson slet på lite extra i Ljunga.
Storvuxne Stockvikskeepern Linus Åhl var lugn och stabil mellan stolparna och framåt var Amandus Laukkanen ett ständigt orosmoln för Ljungaförsvaret.

Ljunga IF - Stockviks FF 0-2
2020-02-16 - 15:30 - Nordichallen
0-1 Albin Gustafsson (40)
0-2 Amandus Laukkanen (57, straff)
Utvisning Ljunga: Nicklas Eriksson (57)
Domare:  Per Backlin