Christian Wilhson tryckte dit Wiskans segerboll på volley. Christian Wilhson tryckte dit Wiskans segerboll på volley.

Ånge gick på pumpen i västraderbyt mot Wiskan – ändå vidare till kvartsfinal

Wiskan besegrade Ånge i västraderbyt i den avslutande gruppmatchen.
Christian Widmark slog en 30 meters frispark som Christian Wilhson mötte på volley.
Ånge jagade kvittering men trots bra spel och utmärkta lägen förmådde man inte få hål på duktige Wiskankeepern Simon Eriksson.
Trots förlusten talar det mesta för att Ånge kommer att vinna gruppen och gå vidare till kvartsfinalerna.


Tränarsnack:
– Vi gjorde en spelmässigt bra match, höll bollen inom laget efter backen och vaskade fram flera fina lägen men fick helt enkelt inte in bollen. Tror vi hade tre-fyra bollar som rullade på mållinjen. Men deras målvakt var duktig, säger Ånges tränare Filip Filipovic.
–Vi håller jämna steg i första och tog då ledningen. I andra tog de över då vi blev trötta men höll dem på avstånd. Ånge är det bästa laget vi mött i gruppen men samtidigt gjorde vi vår klart bästa insats, säger Wiskans spelande tränare Christian Widmark.

Bäst på plan
Navid Taheri gjorde en fin insats på Ånges mittfält i sin debyt där även Theo Evjen  svarade för en strong insats innan en skada satte stopp.
Yttern Robert Pettersson gjorde en fin comeback på fotbollsplanen efter några års uppehåll och i målet var Simon Eriksson tät som silicon och höll nollan. Men hela Wiskan är värda en stor chokladask för dagens insats.

Ånge IF - Wiskans IF 0-1
2020-02-29 - 10:30  - Nordichallen
0-1 Christian Wilhson
Domare: Hans Söderblom
Publik: 
Matchfakta

Tillbaka till Grupp 5

Tillbaka till DM, startsida