Isabelle Lindgren gjorde matchens enda mål och Emelie Bergh höll nollan när Kovland vann mot Heffnersklubban, Foto; KIF dam
Frida Forslunds storspel mellan stolparna var nära att stjälpa storfavoriterna Kovland. Frida Forslunds storspel mellan stolparna var nära att stjälpa storfavoriterna Kovland.

Kovland hade bekymmer med att få hål på Frida Forslund i HK-målet

Isabelle Lindgren var enda Kovlands-spelare som fick hål på Heffnersklubbans storspelande sista utpost Frida Forslund.
Men det visade sig räcka till trenne KIF-poäng när DM-gruppspelet inleddes.
- De låg helt klart närmare 2-0 än vi ett 1-1-mål, säger Heffnersklubbans tränare Jonas Prytz.


Tränarsnack:
– Vi möter ett bra lag och är nöjda med matchen trots förlusten. De låg helt klart närmare 2-0 än vi 1-1. Frida (Forslund) i målet var riktigt bra och höll nere siffrorna, så är det. Vi gick runt på lite folk och får nog göra så i DM. Men vi tar det här som tre bra träningsmatcher mot kvalificerat motstånd, säger Heffnersklubbans tränare Jonas Prytz.
Fick aldrig tag på Kovlands tränare men så här skrev klubben om matchen på sitt Instagram:
"Detta blev en typisk första match för säsongen! Vi gör ett snyggt mål genom Issa i slutet på första halvlek och Emelie håller nollan, utöver det skapar vi några halvchanser och har fått en hel del att jobba vidare på! Kul att vara igång iallafall".

Bäst på plan:
Frida Forslund var på ett eminent bollmotarhumör och såg till att hålla nere Heffnersklubbans förlust. Hela backlinjen med Sandra Nilsson i spetsen stod emot bra. Sanna Bergström Älmqvist  gjorde en fin insats som "tia" och framåt slet nytillskottet från Njurunda, Hanna Rönngren, förtjänstfull som ensam forward.

Kovlands IF - Heffnersklubbans BK 1-0
2020-02-16 -20:30 - Nordichallen
1-0 Isabelle Lindgren (26)
Domare: Elsa Wisting
Publik: 
Matchfakta

Tillbaka till Grupp 1, damer

Tillbaka till DM, startsida