Clara Ekstrand ska konkurrera med Bella Nordlund om de ordinarie målvakts-handskarna. Clara Ekstrand ska konkurrera med Bella Nordlund om de ordinarie målvakts-handskarna.

SDFF värvar målvakt från blivande seriekonkurrent: "Hon har hungern och ambitionen"

(2020-12-11)
SDFF ligger inte på latsidan när det gäller att förstärka inför comebacken i Elitettan.
Nu har man värvat  målvakten Clara Ekstrand från blivande seriekonkur-renterna Kvarnsveden.
– Hon har hungern och ambitionen, säger SDFF:s tränare Mikael Melin Bhy.


SDFF fortsätta att förstärka truppen. Senast in är målvakten Clara Ekstrand från blivande seriekonkurrenterna Kvarnsvedens IK dit hon kom från blekingska Asarums IF 2019.
Under sina två år i Borlängeklubben spelade 20-åringen sju matcher men var även med och tränade med allsvenska Lindköpings FC emellanåt.
– En lång målvakt med fin räckvidd och trygg i luftrummet. Hon har även hungern och ambitionen att förkovra sig ytterligare och att vi har Elisabeth Leidinge som målvaktstränare var säkert en av orsakerna till att hon valde oss. Hon har en stor potential att bli en riktigt bra målvakt med rätt träning och matchning, säger SDFF:s trämare Mikael Melin Bhy.

SDFF har fler spelare på gång.
– Ja, vi hoppas kunna presentera en försvarsspelare redan på måndag med meriter från Elitettan, säger Mikael Melin Bhy.
"Micke" hoppas även på att Olivia Wänglund ska återvända hem.
– Givetvis. Vi har en löpande dialog med Olivia och det vore fantastiskt att få en anfallare med hennes kvalitet och kapacitet i laget. Hon passar också in perfekt på den profil vi söker.
– Vi börjar känna oss harmoniska med vårt truppbygge trots att vi bara är inne i december. Lyckas vi landa Olivia så ser det även bra ut på anfallssidan och då är mycket är vunnit, avslutar Mikael Melin Bhy.

Tillbaka till Nyheter div. 1 Norra Svealand, damer 2020