Heffnersklubban och Alnö möttes två gånger ifjol i division 2 Mellersta Norrland. I år blir det på sin höjd en gång då Coronaeländet ställer till det så att serien i år kommer att avgöras som en enkelserie. Seriestart 13 juni. Foto: Pia Skogman., Lokalfotbollen.nu
Heffnersklubban och Alnö möttes två gånger ifjol i division 2 Mellersta Norrland. I år blir det på sin höjd en gång då Coronaeländet ställer till det så att serien i år kommer att avgöras som en enkelserie. Seriestart 13 juni. Foto: Pia Skogman., Lokalfotbollen.nu
Jonas Prytz,, Heffners-klubbans tränare. Jonas Prytz,, Heffners-klubbans tränare.

Damtvåan kickar igång den 13 juni – och spelas som en enkelserie

(2020-04-17)
Division 2 Mellersta Norrland inleds i år den 13 juni, i bästa fall, och det medför att det hela kommer att avgöras som en enkelserie, d v s blott nio matcher per lag.
 Det blir jättesvårt att reparera om man t ex får en dålig start på serien. Men det är ju lika för alla lag, säger Heffners-klubbans tränare Jonas Prytz.

Coronaeländet fortsätter att ställa till det för fotbollen.
Nu är det bestämt att seriestartem i division 2 Mellersta Norrland kommer att gå av stapeln den 13 juni. Det betyder också att det inte kommer att hinnas med en dubbelserie utan det hela kommer att avöras med enkelmöten, d v s blott nio matcher per förening. Man stryker helt enkelt våromgångens matcher till och med omgång 9 och spelar 10 till och med 18.
– Tuff med en enkelserie och varje match kommer att bli som en cupfinal, säger Heffnersklubbans tränare Jonas Prytz.
Prytz fortsätter:
– Det blir jättesvårt att reparera om man t ex får en dålig start på serien. Men det är ju lika för alla lag.

Då serien spelas som en enkelserie går det inte att få det helt rättvist. Hälften av lagen får en hemmamatch mindre och de fyra Medelpadslagen som drog en "nitlott" blev Heffnersklubban, Timrå, Stöde och  Söråker medan de tre övriga lagen från distriktet Alnö, Njurunda och Selånger får fem hemmakamper.
Stöde får t ex inleda serien med tre bortamatcher på de inledande fyra omgångarna.
– När det blev som det blev är det ju omöjligt att göra det hela rättvist men det finns för- och nackdelar med allt. I gengäld slapp vi åka upp till Östersund två gånger, påpekar Jonas Prytz.

Vad säger du om att det hela kommer att avgöras som en enkelserie?
– Trist givetvis med en enkelserie men det är inget vi kan påverka. Nu har vi i alla fall ett datum att se framemot när serien ska börja. Vi kör tre pass i veckan om vidtar alla de försiktigheter som krävs för att hålla smittan utanför laget. Ingen får komma och träna om vederbörande har minsta känning av en förkylning och vi har också två omklädningsrum till vårt förfogande uppe på "Vallen" för att tjejerna inte ska sitta så nära varandra, fortsätter Jonas Prytz.

Så här spelas den första omgången av division 2 Mellersta Norrland (preliminärt):
2020-06-13:
13:00 IFK Östersund 2 - Söråkers FF
13:00 Njurunda IK - IFK Timrå
13:00 Långsele AIF - Stöde IF
2020-06-14:
13:00 Alnö IF - Krokom/Dvärsätts IF
2020-06-16:
19:00 Selånger FK - Heffnersklubbans BK

• Gå till spelprogram med mera

Tillbaka till div 2 Mellersta Norrland