Alva Byströms kvitteringsmål räckte inte till poäng. Alva Byströms kvitteringsmål räckte inte till poäng.

Söråker föll i streckmötet mot Långsele efter en "Rembrandt"

(2020-08-23)
Matchen:
Söråker föll tungt med 1-2 hemma mot Långsele i kampen om att hamna på rätt sida nedflyttningsstrecket.
Gästernas Maria Kuronen satte 0-1 i mitten av den första halvleken sedan hemmaförsvaret missat att ställa offside.
Men efter halvtimman utjämade Alva Byström efter att ha snyggt nickat in Joanna Fuenzalidas hörna.
Sista kvarten av halvleken gick i hemmafavör, dock utan att man lyckas få dit ett ledningsmål.
Den andra halvleken blev spelmässigt jämn och det blev gästerna som kunde återta ledningen i den 72:a minuten efter att Marika Koronen kunde gör sitt andra mål, detta efter en "Rembrandt" av hemmamålvakten.
Söråker släppte handbromsen och jagade ny kvittering men utdelningen uteblev och Långsele kunde ta sin första seger och lämna över nedflyttningsplatsen till Söråker.

Tränarsnack:
– Långsele inledde bäst men efter deras ledningsmål tog vi över och kunde kvittera. När matchen stod och vägde gjorde vår målvakt en miss, något som händer i serier betydligt högre än i division 2. Efter kallduschen låg vi sedan på bra för en kvittering på slutet men det ville sig inte. En eloge till Långsele som kämpade hela vägen in i kaklet, säger Söråkers ass. tränare/lagledare Sven Lagerqvist.

Bäst på plan:
Klart bäst i Söråker idag var Emma Häggquist, född - 03, som kom in på det centrala mittfältet tidigt i matchen efter en skada. Hon vann de flesta duellerna och visade upp en fin teknik. Även slitvargarna Joanna Fuenzalida och Maja Westberg förtjänar bra betyg idag.
Domarna Filip Lundberg (hd) och det strävsamma paret Björn Sjöblad och Robert Lundqvist med flaggorna gjorde en bra insats.

Söråkers FF - Långsele AIF 1-2
2020-08-23 - 13:00 Söråkers IP
0-1 Maria Koronen (24)
1-1 Alva Byström (30)
1-2 Maria Koronen (72)
Domare: Filip Lundberg, Sundsvall
Ass. domare: Björn Sjöblad och Robert Lundqvist