Engelina Nygren satte Alnös tunga 3-1-mål. Engelina Nygren satte Alnös tunga 3-1-mål.

Alnö starkast i derbyt – vann med uddamålet av fem mot Selånger

(2020-08-19)
Två lag med idel segrar i bagaget så här långt möttes i ett emotsett toppderby på Selånger IP.
Med duon Maya Hulinder och Engelina Nygren, med rutin från högre serier, i spetsen kunde Alnö ta hem sin andra raka derbyseger. 1-0 mot Stöde följdes upp med 3-2 mot Selånger i afton vilket betyder serieledning.
Ida Gustafsson gav Alnö ledningen redan i matchöppningen men Linn Jonsson utjämnade innan halvtimman spelad.
Ett resultat som stod sig till den andra minuten in i andra halvlek då yrvädret Mira Hulinder återgav ö-laget ledningen efter en vass omställning.
Rutinerade Engelina Nygren ökade sedan på till 1-3 med lite drygt tio minuter kvar men saken var ändå inte soyabiff. Med fyra minuter kvar reducerade Julia Holmlund och på slutet hade Frida Olsson två gyllene lägen till kvittering, båda på nick. Den ena smet precis utanför och på den andra svarade Alnömålvakten Ronja Johansson en fin parad på.

– Precis som senast mot Stöde hade vi ett följsamt försvarsspel kryddat med snabba kontringar. Tycker vi kontrollerar matchen bra och har fler lägen att utöka ledningen än de kvittera, säger Alnös tränare Morgan Sahlin.
– Mest kamp och inget skönspel där Alnö var hetare än oss och vann de flesta 50/50-duellerna. Framåt klarade vi inte av att såra dem och de vinner rättvist även om vi var nära att få till en kvittering på slutet, säger Selångers tränare Stefan Wickström.

Wilma Abrahamsson, Julia Holmlund och Linn Jonsson var trion som lyckades bäst i Selånger.
Mittbackarna Hanna Sahlin och Tuva Lundin var tillsammans med anfallsduon Mira Hulinder och Engelina Nygren Alnös främsta i derbyt.

Selånger FK- Alnö IF 2-3
2020-08-19 - 18:30 - Selånger IP
0-1 Ida Gustafsson (7)
1-1 Linn Jonsson (26)
1-2 Mira Hulinder (47)
1-3 Engelina Nygren (79)
2-3 Julia Holmlund (86)
Domare: Nicklas Dyrén