Linnëa Jensen gjorde två mål första kvarten när Selånger vann med 5-0. Linnëa Jensen gjorde två mål första kvarten när Selånger vann med 5-0.

Selånger tog hem en klar seger i utepremiären

(2020-03-09)

Selånger tog en rejäl 5-1-vinst över seriekonkurrenten IFK Östersund 2 i årets utepremiär.
Redan efter en halvtimme ledde Selånger med 3-0.

– Anfallsspelet var bra, säger tränaren Stefan Wickström.

– Lite hafsig start från båda lagen, ovana att spela på stora ytor kontot. Men efter att ha tryckt dit 1-0 och 2-0 redan första kvarten genom Linnéa Jensen – mycket fint framspelad av Tilda Wärulf så har vi greppet om matchen. Anfallsspelet är bra, snabba omställningar där vi skapar många målchanslägen. 3-0 gör Linn Jonsson efter fint ass av Mikaela Jensen, säger Selångers tränare Stefan Wickström.
"Wickan" fortsätter:
– IFK Östersund reducerar till 3-1 genom en hög boll som letar sig in i målet bakom Olivia Wallner. Ett mål som registrerades som självmål. Innan paus gör vi 4-1 på hörna genom Agnes Söderberg – fint slagen av Linnéa Jensen.
– Vi fortsätter piggt i början av andra också – 5-1 kommer efter att Alicia Holmberg sicksackat sig fram och behärskat placerat in bollen. Vi byter in alla våra ersättare som är utespelare, alla kommer in och fortsätter där den andra har påbörjat. Vi gör inga fler mål nen santidigt släpper vi inte till något alls i andra halvlek. En eloge till IFK Östersund som spelar vårdat och försöker hela tiden trots att siffrorna är för dem negativa.

Linnéa Jensen från Timrå har verkligen kommit in i laget på ett bra sätt – är stekhet för tillfället. Tilda Wärulf sårar med sina outtröttliga löpningar och fina assist Julia Holmlund en dynamo på innermitt som alltid presterar vid match. Stabila ytterbackarna Vilma Abrahamsson och Mikaela Jensen hade många fina assist i denna match.

Selånger FK - IFK Östersund 2 5-1
2020-03-08 - 16:00 - Westhagen
Mål: 1-0 Linnéa Jensen (10), 2-0 Linnéa Jensen (14), 3-0 Linn Jonsson (28), 3-1 självmål (44), 4-1 Agnes Söderberg (45), 5-1 Alicia Holmberg (55).
Domare: Birile Elias