Clara Högbom stände matchen med sitt 4-2-mål. Clara Högbom stände matchen med sitt 4-2-mål.

Stöde tappade 2-0-ledning men kom igen och avgjorde sista kvarten

(2020-09-13)
Stöde spelade med hög press och tog en rask 2-0-ledning sedan Anna Edin öppnade målandet i minut sex och Sanna Pålsson nickat in 2-0 i den tionde..
Gästerna Östersund 2 var dock effektiva och i mitten av den första halvleken satte Sofia Nilsson en frispark och fem minuter in i den andra halvleken drog Hannah Sundberg en hörna direkt i mål.
2-2 i det läget speglade inte matchen men hemmalaget ökade takten igen kring timman spelad och inom loppet av tre minuter, 77 och 80,  klev firma Edin & Högbom in i händelserna, som så många gånger förr, och sköt  Stöde till en 4-2-seger och klättrade därmed upp på den övre halvan i serien med två omgångar kvar att spela.

– Vi gör en jättebra första halvlek och avslut på matchen. Vi tappade lite energi efter deras 2-2-mål men studsade tillbaka in i matchen och kunde rättvist avgöra, säger Stödes tränare Linus Sjölander.

Utöver anfallarna Anna Edin och Clara Högbom ska vänsterbacken Hilda Högbom ha extra beröm i Stöde. Överlag en bra laginsats.

Stöde IF - IFK Östersund 2 4-2
2020-09-13 - 13:00 - Stöde IP
1-0 Anna Edin (6)
2-0 Sanna Pålsson (10)
2-1 Sofia Nilsson (23)
2-2 Hannah Sundberg (50)
3-2 Anna Edin (77)
4-2 Clara Högbom (80)