Petter Thelin lämnar Stöde utan att ha spelat någon match. Petter Thelin lämnar Stöde utan att ha spelat någon match.

Avbräck för Stöde – inget spel för Petter Thelin: "Tillstött komplikationer efter senaste operationen"

(2020-07-29)
Det blev aldrig något spel för Stödes prestigevärvning från Kramfors-Alliansen.
Målfarlige anfallaren Petter Thelin, med förflutet även i allsvenska Malmö FF, tvingas avbryta sin fotbollssatsning.
– Det har tillstött komplikationer efter den senaste knäoperationen, säger 25-åringen besviket.


I vintras värvade Stöde IF Kramfors-Alliansens målkung Petter Thelin i samband med att han flyttade till Sundsvall i jobbet. Detta i konkurrens med flera klubbar.
Men nu står det klart att det inte blir något spel i tvåan med sin nya klubb.
– Det vill sig inte riktigt för mig. Det har tillsött komplikationer efter den senaste knäoperationen och fått problem med brosk vilket gör att det smärtar. Och jag är dessutom långt i från den form som krävs för att leverera på division 2-nivå. Även om jag kört rehab så fattas mycket fotbollsmässigt, säger Petter Thelin.
Petter fortsätter:
– Efter knappt någon fotboll alls senaste åren hade jag sett fram emot en skadefri säsong i Stöde och få lira på topp med Oskar Nordlund. Men så blir det nu tyvärr inte.

Men att ge upp fotbollskarriären helt finns ännu inte på kartan.
– Nej, jag krigar på med rehab och kanske skriver jag över mig till en klubb i någon lägre serie och förhoppningsvis kanske jag kan spela några matcher redan i höst men det tar jag som en bonus, säger Petter.
Men spel i Stöde är uteslutet?
– Det är jobbigt att ha dörren på glänt utan jag och sportchefen Mats Carlsson var överens om att bryta kontraktet. Kanske kan det bli Stöde senare i karriären, jag är bara 25 år, bara jag får i ordning på kroppen, säger Petter Thelin som börjar bli less på alla sina skador.
– Fruktansvärt trist och jag lider verkligen med honom då han visat bra attityd och slitit hårt med sin rehabilitering. Förhoppningsvis så kanske det kan bli Stöde IF igen för Petter i framtiden, säger klubbens sportchef Mats Carlsson.

Ska bli spännande att följa Petter Thelins fortsatta rehab och se vilket lokalt lag som kanske kan få ta del av ådalingens målkunskaper under hösten. Kan tänka mig att kön med intressenter lär bli låååång.

Tillbaka till nyheter div. 2 Norrland