Sundsvalls FF med sju nya från SDFF nära att hämta in ett tidigt 0-2-underläge mot serieledarna Näsviken

(2020-08-16)
Sundsvalls FF har fått sju "sparkade" spelare från SDFF men kunde inte hindra ett tufft spelande Näsviken från att gå fram till en 2-0-ledning efter 20 minuters spel då de verkligen visade varför de leder serien.
Hemmalaget morskade därefter upp sig och Jenny Näslund kunde efter timman spelad påpassligt hålla sig framme och reducera efter en målvaktsretur.
Men närmare kom aldrig SFF trots att man vaskade fram ett par goda kvitteringsmöjligheter.


Tränarsnack:
– Vi hamnade tidigt i tvåmålsunderläge och de var både alertare och tuffare än oss under den första halvleken. I den andra repade vi mod och gjorde matchen jämn och hade efter vår reducering två bra lägen till att kvittera men jag är ändå nöjd att vi kunde komma tillbaka för det var ett DAM-lag som vi mötte och som verkligen satte åt i närkamperna på våra unga tjejer, säger Sundsvalls FF:s tränare Stefan Edberg. 

Bäst på plan:
I Sundsvalls FF var Alice Krigsman duktig på det centrala mittfältet. Plus även till målvakten Josefin Hedin som hoppade in mellan stolparna i den andra halvleken och höll nollan.
I Näsviken gick anfallaren Julia Ekvall mållös men gick tack vare sitt fysiska spel i bräschen för sina lagkamrater. Hon tog verkligen den närmaste vägen till målet, oavsett om det stod någon motståndare i vägen eller inte.

Sundsvalls FF - Näsvikens IK 1-2
2020-08-16 - 14:00 - Baldershovs IP, konstgräs
0-1 Katrine Rönnquist (6, straff)
0-2 Jonna Marsch (20)
1-2 Jenny Näslund (58)
Domare: Sami Hassan
Ass. domare: Ahmed Haysow Mohamud och Aman Emhatsion Weldemichael.
Publik: 41
Matchfakta

• Resultat, matchfakta, tabell och kommande matcher

Tillbaka till nyheter div.