Robin Bergman fortsätter att måla för Matfors. Robin Bergman fortsätter att måla för Matfors.

Matfors ledde länge mot Iggesund men tappade poäng på slutet

(2020-09-26)
Matchen:
Mötet mellan Iggesund och Matfors fick flyttas från Movallen till Glysis Sparbanken Arena i Hudiksvall på grund av regnet.
Robin Bergman gav Brukets Blå ledningen i mitten av den första halvleken sedan han hållit sig påpassligt framme och tryckte in bollen.
Brukets Blås ledning stod sig ändra fram till den 82:a minuten då Anders Fridlund efter en frisparkoch lite flipper framför mål fick fram en fot i röran och utjämnade.
Gästerna fick en sista chans att återta ledningen. På övertid kom hemmamålvakten ut fel och Robin Bergman var nära att placera bollen förbi honom men blev kapad. Den efterföljande frisparken blev farlig och bollen dansade strax utanför Iggesunds mållinje men in ville den inte.
Tre pinnar hade smakat mumma för Matfors men laget har fortfarande chansen att nå en kvalplats till division 2. Med en omgång kvar att spela har man två poäng till godo på Järpen och Iggesund men där de förstnämnda har två matcher kvar att spela (möter svartvik i morgon söndag hemma).

Tränarsnack:
– Vi ligger närmast segern idag och är värda mer än en poäng. Märkligt att inte deras målvakt blev målchansutvisad på slutet när han körde över Robin Bergman. Nu håller vi tummarna för en Svartviksseger i morgon mot Järpen så kanske vi kan få avsluta även den här säsongen med ett kvalspel, säger Matfors tränare Andreas Jonsson.

Bäst på plan:
Många starka insatser i Matfors med grädde på moset var Filip Andersson Roos som nog svarade för sin bästa insats i år.

Iggesunds IK - Matfors IF
2020-09-26 - 15:15 - Glysis Sparbanken Arena
0-1 Robin Bergman (24) (Jimmy Holmgren enligt matchprotokoll)
1-1 Anders Fridlund (82)
Domare: Christer Eriksson, Sundsvall
Ass. domare: Mats Eriksson och Vide Högvall
Publik: 50
Matchfakta

• Resultat, matchfakta, tabell och kommande matcher

Tillbaka till nyheter div. 3 Mellersta Norrland