En frispelad Andreas Lindqvist gav Östavall ledningen efter dryga halvtimmen. En frispelad Andreas Lindqvist gav Östavall ledningen efter dryga halvtimmen.

Kryss på Skogsvallen i ett derby med många ansikten: "Kunnat sluta hur som helst"

(2020-08-07)
Det blev en match med många ansikten där lagen hade olika perioder då man skapade mängder av målchanser.
– Det hade kunnat sluta hur som helst. 4-4, 4-1 till oss eller dem, säger Östavalls tränare David Nordberg.

Det blev ett intressant derby på Skogsvallen när höstspelet kickade igång i division 3 Mellersta Norrland,
Varken Östavall eller Svartvik plockade några poäng under våren så det stod en hel del på spel då serien som sagts avgörs under blott elva omgångar.
Lagen hade olika perioder i matchen då man dominerade ganska markant, bara för ett det på ett kick vände över i den andres favör.
Svartvik hade en bra press då man tvingade "hemvändande" ukrainaren mellan hemmalagets stolpar, Mykhailo Barabanov, att sträcka ut ett par gånger och Christoffer Nerkman träffade ribban från nära håll.
Östavall i sin tur hade även en träff i "tvärslån" då Magnus Rimeslåtten lobbnickade.

Efter dryga halvtimmen bröts dödläget då Daniel Wallsten slog en perfekt genomskärare till en djupledslöpande Andreas Lindqvist som säkert rullade bollen förbi Wille Stenman i bortamålet.
Östavall hade därefter ett jätteläge att göra 2-0 då man fick en indirekt frispark nära mål efter ett bakåtpass som målvakten plockade upp. Ett tveksamt beslut då det inte var någon medveten passning hem till sin målvakt utan mer en rensning. Nåja, rättvisa skipades då muren täckte skottet.

Den andra halvleken fortsatte som den första med att lagen hade perioder i matchen och i den 62:a minuten svarade Svartvik för ett fint anfall som avslutades med att Zakaria Bel-Mekki drev ner bollen på kortlinjen och centrade in till en fri Christoffer Nerkman som kunde utjämna.
Inget av lagen var nöjda med bara en poäng utan gick för trean och vaskade fram flera fina eller "nästan lägen" och allt talade för fler mål i matchen. Och på slutet var man på väg att notera en bortavinst då gästerna tryckte på rejält men bollen ville inte passera mållinjen, bland annat tryckte Hampus Andersson av mitt i boxen på ett snett inåt bakåtpass från Zakaria Bel Mekki men Barabanov kom ivägen, och hela Östavall kunde pusta ut när domaren Mattias Hiding blåste för full tid.

– Det hade kunnat sluta hur som helst. 4-4, 4-1 till oss eller dem för det här var en match där initiativet svängde hit och dit. Får ändå vara nöjd med en pinne då vi hade en rejäl målchans på slutet men de hade tre riktigt feta, säger Östavalls tränare David Nordberg.
– Vår första halvlek var OK men vi gör en bättre andra halvlek och hade några riktigt bra lägen, inte minst på slutet. Vi gick för segern då vi verkligen ville ha med oss de två extrapoängen, säger Svartviks ass. tränare Tobias Ivarsson.

Högerbacken Adam Norling och mittbackslåset Jordan Binns och Magnus Rimeslåtten stack ut lite extra hos Östavall.
I Svartvik berömmer vi yttermittfältaren Cevin Dotson och Hampus Andersson, tog tag i mittfältet i andra halvlek, lite extra.