Alnö avgjorde med tio minuter kvar: "Hård och jämn match"

(2020-06-14)
Alnö ledde med 2-0 efter kvarten spelad.
Söråker repade sig och kvitterade till 2-2 med kvarten kvar.
I den 80:e  minuten såg emellertid  Oliver Lindgren till att hemmalaget kunde återta ledningen och därefter hålla den hela vägen till slutsignalen.
– Det var en hård match mellan två bra lag, säger Alnös tränare Tomas Berglund.

Alnö inledde premiären bäst på den uselt kritade planen på Släda IP och redan efter en kvart hade man rivit åt sig en 2-0-ledning efter mål av Adam Johansson och förre Söråkerspelaren Konrad Ålund Smedlund.
Söråker jobbade sig tillbaka in i matchen och Oscar Fors reducerade på straff innan pausvilan och  med kvarten kvar utjämnade Joar Steen.
Fem minuter senare löpte sig Oliver Lindgren igenom och rundade bortamålvakten och rullade in 3-2 för hemmalaget. Oliver som spelade med andralaget dagen innan och brände då tre frilägen. Skön revansch nu även om det gick ut över Söråker...

– Det var en hård match mellan två bra lag. Hade inte varit vrålmissnöjd med kryss. Vi fick jobba rejält för att ro hem den här segern, säger Alnös tränare Tomas Berglund.
– Resultatet speglade inte matchen men man har inte råd med tre bjudningar, varav två första kvarten. Tråkigt att deras segermål tillkommer efter en kommunikationsmiss mellan vår målvakt och uteförsvaret. Spelmässigt såg det annars bra ut och det är något vi tar med oss till nästa match, säger Söråkers lagledare Tony Andersson.

Bröderna Friberg, mittbacken Emil och innermittfältaren Elias höll hög klass där även övriga i Alnö svarade för en stark insats.
I Söråker imponerade Pontus Melander på det centrala mittfältet i sin comeback som spelare. Mittbacken Mattias Norin och ytterbacken Robin Cardegren samt anfallaren Oscar Fors är även värda överbetyg.
Domaren Nicklas Dyrén, före detta duktig hockeykeeper och dito domare, gjorde en bra debutmatch i fyran.

Alnö IF - Söråkers FF 3-2
2020-06-16 - 19:00 - Släda IP
1-0 Adam Johansson (13)
2-0 Konrad Ålund Smedlund (15)
2-1 Oscar Fors (39, straff)
2-2 Joar Steen (74)
3-2 Oliwer Lindgren (80)
Domare: Nicklas Dyrén
Ass. domare: Birile Elias och Robin Bergman.