Två nya mål av Alnös Adam Johansson. Två nya mål av Alnös Adam Johansson.

Alnö spelade hem en storseger på Essviksvallen: "Njutbar fotboll"

(2020-06-23)
Tack vare fint passningsspel i högt tempo kunde Alnö ta en storseger på Essviksvallen.
3-0-ledningen efter knappa halvtimmen späddes på till en 6-1-victoria innan det hela var över.
– Vi spelade en njutbar fotboll och gjorde fler granna mål efter genomskärare, säger Alnös tränare Tomas Berglund.

Matchen på Essviksvallen var jämn – i nio minuter. Då tog gästerna från Alnö ledningen genom Adam Johansson och därefter var det i stort sett bara ett lag på planen. Konrad Ålund Smedlund ökade på strax innan kvarten och i den 25:e satte Jesper Andersson trean. Alla målen efter fint snabbt och vägvinnande passningsspel med många löpningar.
I den andra halvleken spädde Adam Johansson och Jacob Larsson på till 0-5 innan veteranen Henri Sjödal visade att han fortfarande kan hitta nätet när han tröstmålade för Essvik i den 88:e minuten.
Det blev emellertid inte matchens sista fullträff utan Alex Tomley hann med att pricka in ö-lagets sjätte mål.

– Vi började helt OK fram till de gör 0-1, sen gör vi inte mycket rätt. Vet inte om vi tränade för hårt igår för idag var det riktigt lojt. Men Alnö var bra, när de fick tag i bollen gick det fort, säger Essviks tränare Fredrik Martinsson.
– Vi spelade en njutbar fotboll med fint passningsspel och gjorde fler granna mål efter genomskärare. Samtidigt släppte vi inte till något förrän i minut 89. Det här var en seger med mersmak, säger Alnös tränare Tomas Berglund.

Mittbacken Emil Friberg säkerheten själv ännu en gång i Alnö. Framåt imponerade Jesper Andersson och Adam Johansson. Måns Linds första timme var också mäktig.