Melker Lindqvist satte det viktiga 2-1-målet. Melker Lindqvist satte det viktiga 2-1-målet.

Essvik starkast hemma på "Vallen" – vände till vinst efter Sidsjö-Böles straffmål

(2020-08-29)
Matchen:
Sidsjö-Böle tog ledningen på straff genom Victor Bergman Rönnqvist innan klockan tickat upp till de tjugo.
Gästernas ledning stod sig till inledningen av den andra då Danne Johansson frispelade Max Mårdstam med crossboll från vänster till höger.
Målet fick det hela att väga över i hemmafavör och i den 65:e minuten fick Max Mårdstam ett pass från Danne J, dribblade av ett par motståndare innan han skickade in 2-1 rakt upp i krysset från straffområdeslinjen.
3-1 kom av bara farten och nu fick Danne Johansson själv sätta bollen i nät efter väggspel med unge inhopparen Arvid Jernkrook.
Segern till trots blir det inget spel i uppflyttningsserien då även Alnö, som väntat, vann sin match mot Medskogsbron. Någon kris för nedflyttning är det emellertid inte då man redan har erfordligt försprång till lagen nedanför det nedre strecket.

Tränarsnack:
– Tycker vi var det bättre laget matchen igenom. Deras mål kom på en billig straff och hade vi visat mer skärpa i avsluten hade vi gjort ett par mål till, säger Essviks tränare Fredrik Martinsson.
– Efter en jämn första halvlek växlade Essvik upp i andra och höjde tempot i kombination av vi blev trötta gjorde att de kunde vända. Vi hade lite för många borta idag men juniorerna som fick chansen gjorde det helt OK, säger Sidsjö-Böles tränare Mikael Eklöf.