Kevin Jacobsson hängde två mot Alnö och hade bud på fler. Kevin Jacobsson hängde två mot Alnö och hade bud på fler.

Sidsjö-Böles omställnings-spel och stabila försvar sänkte Alnö

(2020-08-14)
Sidsjö-Böle hamnade i ett tidigt underläge mot Alnö men kunde vända till en 3-1-ledning via två mål av Kevin Jacobsson och ett straffmål avVictor Bergman Rönnqvist.
Alnö reducerade men kom sedan aldrig närmare i målprotokollet.
– Kändes nog snarare som att vi var närmare ett fjärde mål, säger Sidsjö-Böles tränare Mikael Eklöf.

Alnö fick en smakstart när Adam Johansson snappade upp ett snävt bakåtpass och vips ledde Alnö med 1-0 på NP3 Arena mot Sidsjö-Böle.
Men efter det firade hemmalagets omställningsspel stora triumfer och man kunde vända till en 3-1-ledning.
I den tionde minuten slog Karl-William Svedin en perfekt genomskärare som Kevin Jacobsson tog med sig i farten och placerade utom räckhåll för Joakim Grannas i bortamålet.
I mitten av halvleken blev en Bölespelare nerdragen på väg igenom och Victor Bergman Rönnqvist darrade inte på manchetterna utan placerade bollen i det ena hörnet och Grannas i det andra. Grannas såg sedan till att hålla kvar sitt Alnö i matchen med flera kvalificerade parader.

I den andra halvleken var det Sidsjö-Böles tur att göra ett tidigt mål. Kevin Jacobsson vek in från vänster och drog en "sorkmördare" in i den bortre gaveln och då var till och med Grannas maktlös.
Alnö såg då ut att vara ett slaget lag men med dryga halvtimmen kvar reducerade Jacob Larsson på frispark och nerven återkom i matchen.
Ö-laget låg på för en kvittering men de farligaste chanserna vaskade Sidsjö-Böle fram via omställningar, till exemper träffade Victor Bergman Rönnqvist ribban. Men några ytterligare mål fick vi inte bevittna på NP3 Arena denna afton.
Sidsjö-Böle säkrade därmed definitivt en plats i Uppflyttningsserien medan Alnö fortfarande kan missa topp 6. Just nu har man en pinne tillgodo på ett jagande Essvik med två omgångar kvar att spela.

– Vi ryckte upp oss efter den tidiga kallduschen och hade lägen redan innan vi fick till vår kvittering. Efter det var det Jocke Grannas som höll kvar dem i matchen. Efter vårt 3-1-mål började Alnö hitta in med bollar bakom vår backlinje men efter deras reducering kändes det snarare att vi låg närmare ett fjärde mål än de en kvittering då vårt försvarsspel ändå kändes stabilt, säger Sidsjö-Böles tränare Mikael Eklöf.
– Sidsjö-Böle var blixtsnabba att ställa om på oss efter våra felpass. Inför den andra halvleken stuvade vi om lite och fick bukt på deras omställningsspel. Tyvärr bjuder vi på deras tredje mål men kommer tillbaka och reducerar och jagar sedan en utjämning, säger Alnös tränare Tomas Berglund.

Mittbackarna Victor Bergman Rönnqvist och Marcus Berglind, tvåmålsskytten Kevin Jacobsson och högeryttern Hamidou Diallo Gaye var de mest lysande i Sidsjö-Böle.
I Alnö klev Emil Friberg ner och tätade i mittförsvaret efter pausvilan och samtidigt tog Jacob Larsson tag i spelet på mitten.

Sidsjö-Böle IF - Alnö IF 3-2
2020-08-14 - 20:00 - NP3 Arena
0-1 Adam Johansson (2)
1-1 Kevin Jakobsson (10)
2-1 Victor Bergman Rönnqvist (21, straff)
3- 1 Kevin Jakobsson (48)
3-2 Jacob Larsson (57)
Domare: Roger Lundbäck, Sundsvall