Per Nyman3, Sund Per Nyman3, Sund

Sund klara för spel i trean igen trots att en omgång återstår – Selånger kunde inte rubba Malandsgänget

(2020-09-26)
Selånger förmådde inte lägga krokben för serieledarna.
På Nya HK-vallen, dit matchen flyttats på grund av regnet, var Sund överlägsna och kunde vinna med odiskutabla 6-0.
Ali Mahmoud bröt dödläget redan i den nionde minuten och i mitten av halvleken ökade Salah Gharib på.
När Ahmed Tempo hittade krysset efter en magnifik upprullning av Sund kom 3-0 och innan paus även fyran, Salah Gharib igen.
Två minuter in i den andra halvleken fullbordade Gharib sitt hattrick med en nick i "kryllan" och med dryga kvarten kvar fastställde Haris Hadzic segermarginalen till 6-0.
Nu väntar åter spel i division 3 för Malandsklubben trots att en omgång återstår. Sedan hoppas vi givetvis på att sejouren i trean blir längre än ettårig den här gången för "jojo-laget".

– Vi gick ut och gjorde jobbet och efter 3-0 kändes det som att det bara rullade på även om vi hade en liten dipp i spelet efter just vårt tredje mål, säger Sundtränaren Göran Sundqvist.
– Sund vinner helt rättvist mot oss idag, vi kommer inte upp i nivå. Vår målvakt Johannes Wårlin är bäst i laget trots 6-0 i baken det säger kanske det mesta om övriga, säger Selångers tränare Mikael Öhman.

Salah Gharibs hattrick ska givetvis honoreras men hela matchtruppen, utom reservkeepern Patrik Jonsson, fick speltid och gjorde bra ifrån sig.
Selångers främste var målvakten Johannes Wårlin som räddade sitt lag från en katastrofförlust.

Sund IF - Selånger FK 6-0
2020-09-26 - 16:00 - Nya HK-vallen
1-0 Ali Mahmoud (9)
2-0 Salah Gharib (21)
3-0 Ahmed Tempo (41)
4-0 Salah Gharib (44)
5-0 Salah Gharib (47)
6-0 Haris Hadzic (74)