Andreas Moden satte fyra mål inkl. ett äkta hattrick. Andreas Moden satte fyra mål inkl. ett äkta hattrick.

Äkta hattrick av Andreas Modén när Fränsta sköt Kovland i sank

(2020-08-05)
Andreas Modén fick åter lira i anfallet och tackade för förtroendet med att göra ett äkta hattrick när Kovland gjorde sex mål under 25 minuter i den första halvleken.
Därefter spädde "Modde" på med en fullträff till.
– Vi gör en mycket bra första halvlek men en mer medioker andra, säger Fränstas tränare Patrik Larsson efter 7-2-segern.

Kovland hängde med bra första tjugo minuterna på Myggvallen och hade mycket väl kunnat haft en 2-0-ledning.
Men när Fränsta istället tog ledningen rasade det mesta för gästerna.
6-1 i paus blev till slut 7-2 i Fränstafavör.
Andreas Modén fick idag börja som anfallare och tackade för förtroendet med att göra fyra mål, varav ett äkta hattrick under en kvart i första halvlek. Hans första mål var vaket då han slog en snabb frispark som seglade förbi en snopen bortakeeper.

Joel Eriksson inledde målandet i minut 19 innan "Modde! tog över showen med sitt äkta hattrick. Kovland stack emellan med ett reduceringsmål genom spelande tränaren Jonas Nilsson innan KIF olyckligt gjorde självmål innan Andreas Modén satte sin fjärde fullträff i den 36:e minuten.

Den andra halvleken inleddes med att unge Ivar Edlund reducerade till 2-6 och sedan fick KIF en straff, som emellertid målvakten Kent "Kekke" Larsson räddade.
Istället kunde Henrik "Böjen" Larsson avsluta målgörandet för kvällen med att visa hur man exekuterar en straff .
Fränsta tog tillbaka fjärdeplatsen i tabellen medan Kovland, trots storförlusten, tog in ett antal mål på nästjumbon Holm när två omgångar återstår av Medelpadsfemmans grundserie.

– Vi gör en mycket bra första halvlek men en mer medioker andra. Men det är förståeligt att koncentrationen inte är på topp när man leder med 6-1 samtidigt som Kovland reste sig något. Hann faktiskt bli lite orolig när vi var helt under isen och de gjorde 2-6 och fick en straff till ett tredje mål men "Kekke" (Kent Larsson) räddade, säger Fränstas tränare Patrik Larsson.
– Vi har tappat självförtroendet efter alla hedersamma förluster, vi har ju varit nära poäng mot topplagen Ånge och Norr United. Vi började bra mot Fränsta och hade bud på mål innan de istället gjorde första målet och då rasade vi ihop som ett korthus. Vi tar med oss att vi lyckades stoppa blödningen i den andra halvleken och spelade 1-1, säger Kovlands spelande tränare Jonas Nilsson.

Fyramålsskytten Andreas Modén och straffräddaren "Kekke" Larsson bäst i Fränsta där hela laget ska ha beröm för sin första halvlek.
I Kovland tog unge Ivar Edlund stort ansvar på det centrala mittfältet när det saknades folk.

Fränsta IK - Kovlands IF 7-2
2020-08-05 - 19:00 - Myggvallen
1-0 Joel Eriksson (19)
2-0 Andreas Modén (22)
3-0 Andreas Modén (26)
4-0 Andreas Modén (36)
4- 1 Jonas Nilsson (39)
5-1 självmål (40)