Amaro Bahtijar gjorde två mål, varav en frispark rakt upp i krysset. Amaro Bahtijar gjorde två mål, varav en frispark rakt upp i krysset.

Matfors 2 tappade 3-1-ledning efter utvisning
mot FC Norr United

(2020-06-17)
Det var rikligt med publik (!) när FC Norr United tog  sig an Brukets Bilaga från Matfors.
Det blev en bra match där gästerna ledde med 3-1 när den halva andra halvleken återstod,
Då drabbades man av straff och utvisning och med en man mer jobbade sig hemmalaget upp till 3-3.
– Ett rättvist resultat, var båda lagens tränare, FC Norr Uniteds Elvis Ramadanovic och Matfors Torbjörn Vallin, eniga om.

På Nya HK-vallen tog FC Norr United emot Matfors 2 under onsdagskvällen och det blev en riktigt god nattmacka inför rikligt med publik (!).
Brukets Bilaga inledde med mycket spring i benen och kraftigt bollinnehav vilket utmynnade i en tvåmålsledning redan innan halvtimmen var spelad.  Först satte Mario Berlin 0-1 och strax därpå ökade Oscar Nilsson-Böös på till 0-2 på straff sedan Linus Vallin drabbats av en hög spark inne i straffområdet.
Amaro Bahtijar stänkte i stort sett omgående in en frispark rakt upp i krysset från distans, 1-2.
Det var regn i luften och nu duggade målen tätt och i den 36:e minuten utökade Mario Berlin till 1-3 då han gjorde sitt andra mål i halvleken.

Om gästerna hade den första halvleken spelade FC N U upp sig i den andra och jämnade ut spelet. I mitten av halvleken tog sig Amaro Bahtijar igenom men blev dragen i tröjan med mera av Viktor Lindblom, straff och målchansutvisning, Amaro tog själv hand om stramaren och reduceringen var ett faktum.
Nu blev det spel mot ett mål då FC Norr jagade ett kvitteringsmål med en man mer. Men mitt i pressen fick gästerna till ett friläge, som dock brändes. 1-4 där och kiosken varit stängd.

Istället kunde hemmalaget fortsätta sin press och i den 84:e minuten tog inhopparen Said Gavador emot ett inspel och placerade in bollen bakom en storspelande Cosmo Roberts som tidigare i matchen snuvat Amaro Bahtijar på ett givet mål när han ånyo satte en frisparkskanon nära krysset men Cosmos låg som en rem mot klykan och parerade.
Oavgjort på sex var på det hela taget ett resultat som köptes av de båda lagen.

– En jämn och hård match där vi inte kom upp i vår nivå och hamnade i tvåmålsunderläge inför den andra halvleken. Efter ett par taktiska dispositioner i paus såg det bättre ut i andra och vi kunde spela oss ikapp, givetvis med lite hjälp av deras utvisning. På det hela taget var nog oavgjort rättvist, säger FC Norr Uniteds trämnare Elvis Ramadanovic.
– Vi mötte ett riktigt bra lag men vann ändå mittfältet i den första halvleken och gick till pausvila med en tvåmålssledning. I den andra halvleken fick vi det jobbigt efter vår utvisning men hade en jättechans att stänga matchen med ett 4-1-mål. Istället kunde de kvittera och på det hela taget så var nog 3-3 ett rättvist resultat, säger Matfors 2:s tränare Torbjörn Vallin.

Ola Hagberg i mittförsvaret och inhopparen Hari Halilovic, även han centerback, imponerade i FC Norr United.
Matfors 2:s 17-årige målman Cosmo Roberts hoppade in mellan stolparna på kort varsel och gjorde en serie mäktiga parader. Oliver Spjut, som målade i A-lagets division 3-premiär under söndagen visade löpstyrka och gjorde nog allt utom mål denna afton. På mitten slet Linus Vallin och Albin Hallberg förtjänstfullt.
Bra domarinsats av Janne Söderlund som stävjade alla försök till dumheter.

FC Norr United - Matfors IF 2 3-3
2020-06-17 - 20:30 - Nya HK-vallen
0-1 Mario Berlin (26)
0-2 Oscar Nilsson-Böös (28, straff)
1-2 Amaro Bahtijar (30, frispark i krysset)
1-3 Mario Berlin (36)
2-3 Amaro Bahtijar (68, straff)
3-3 Said Gavador (84)
tvisning Matfors 2: Viktor Lindblom (68)