Jocke Wickberg verkar ha tränat skottfoten på gymmet. Jocke Wickberg verkar ha tränat skottfoten på gymmet.

Nedansjö överraskade och tog hem hela potten borta mot Sundsvalls FF

(2020-08-05)
Vid ställningen 2-2 hade Sundsvalls FF flera lägen att ta ledningen men istället kontrade Nedansjö in segermålet med fem minuter kvar.
Jocke Wickberg drev bollen in i planen och lossade stora kanonen!
– Efter det målet backade vi hem och tätade med silicon, säger Nedansjös spelande tränare Jonatan Söder.

Det blev en spännande och svängig match uppe på Balders konstgräs under onsdagen mellan Sundsvalls FF och Nedansjö.
SFF kom från en seger mot topplaget Fränsta medan Nedansjö föll mot bottenkollegan Holm med uddamålet av fem.
Given hemmafavör på förhand alltså och det kom inte som en överraskning när Emil Lindblom nätade för hemmalaget efter dryga halvtimmen.

Men Nedansjö visade upp en helt annan klass än i förlustmatchen mot Holm och kunde rättvist kvittera före paus genom Markus Jonsson.
Jonsson satte även 1-2 tidig i den andra halvleken och en skräll var på lut.
SFF ökade trycket och fick till en utjämning med knappa 20 kvar på matchuret genom Douglas Kullmer.

Övertaget i bollinnehav fortsatte och man vaskade fram bra lägen till ett ledningsmål. Men i den 85:e minuten stack gästerna upp och Jocke Wickberg drev bollen in i planen och lossade stora kanonen!
SFF skickade fram allt sista fem minuterna plus tillägg men Nedansjö lyckades freda sig och kunde ta en överraskande trea, den första för säsongen!

– Vi gör ingen dålig match men likt förbannat förlorar vi. Men Nedansjö var klart bättre än vad tabelläget visar och jobbade stenhårt över hela planen. Känns inte som att vi underskattade dem heller men nog borde vi åtminstone inte förlorat sett till vårt spelövertag och chanser i andra, säger Sundsvalls FF:s tränare Tobbe Persson.
– Vi kunde ställa ett helt annat lag på benen den här gången och under den första halvleken låg vi rätt i planen
 och hade några fina anfallskombinationer. I andra blev vi mer defensiv efter vårt 2-1-mål men när de kvitterade kändes det tungt men vi lyckades återta ledningen och efter det målet backade vi hem och tätade med silicon, säger Nedansjös spelande tränare Jonatan Söder.

I Sundsvalls FF var mittbacken Rasmus Hådén granithård både i luften och efter marken. Det märks att han har division 3-rutin från spel i Alnö.

I Nedansjö fick anfallaren Marcus Jonsson äntligen igång målskyttet och nätade till och med dubbelt. På högerbacken gjorde inte

Johan Kaijser ett enda misstag på hela matchen.

Sundsvalls FF - Nedansjö IK 2-3
2020-08-05 + 20:00 + Baldershovs IP, konstgräs
1-0 Emil Lindblom (35)
1-1 Marcus Jonsson (42, straff)
1-2 Marcus Jonsson (50)
2-2 Douglas Kullmer (71)
2-3 Joakim Wickberg (85)
Domare: Henrik Hörnfeldt, Sörberge