Minhaz Chowdhury har precis gjort 1-0 för IFK Sundsvall. Här har han chansen att göra sitt andra mål men väljer istället att passa och chansen rinner ut i granluaten. Foto: Lokalfotbollen.nu.

Tung IFK Sundsvall-press gav fyra mål i andra halvlek när Alnös bensin tog slut

(2017-05-27)
Efter en spelmässigt jämn första halvlek där Alnö hade den bästa chansen tog hemmalaget IFK Sundsvall över totalt i den andra halvleken och gjorde fyra snygga mål.
– Det kändes som om dom blev trötta och då fortsatte vi öka trycket, säger IFK:s tränarduo Emad Nademi och Torbjörn Persson.

IFK Sundsvall tog initiativet tidigt i mötet mot Alnö på Balders konstgräs men gästerna försvarade sig bra men fick jobba hårt utan boll men tvekade inte på att satsa på snabba omställningar när möjligheter gavs. Så oerhört många chanser bjöds det inte på under den första diciplinerade fyrtiofemman. Den vassaste hade Alnös Adam Johansson men då svarade IFK:s målman Axel Hedenström för en suverän parad.

Alnö bytte taktik inför den andra halvleken och satsade på tre mittbackar och offensiva ytterbackar. En taktik som inte slog väl ut. IFK fick större ytor och hittade runt på kanterna och Alnöförsvarna hamnade vid flera tillfällen lite på hälarna inne i sitt straffområde. Hemmalaget började komma i anfallsvåg efter anfallsvåg och till slut ringde det. Strax innan timmen spelad bröt sig Oscar Lidström förbi på högerkanten inne i straffområdet. Bollen gick parallelt med målgårdslinjen till inhopparen Minhaz Chowdhury som i höjd med den bortre stolpen bredsidade in 1-0.
Gästerna blev allt tröttare och orkade inte längre stå emot IFK:s tunga offensiv. Kevin Källström i Alnömålet tvingades till ett par kvalificerade räddningar men även några avslut hamnade utanför målramen eller så slogs ett pass för mycket trots bra avslutningslägen.

Med tio minuter kvar hann Mårten Gräntz upp en stickare precis innan kortlinjen och lade in bollen snett inåt bakåt till en framstormande Olle Nordberg som dundrade in 2-0-målet från nära håll.
Nu var tanken tom hos gästerna. Olle Nordberg tog emot en boll inne i Alnös straffområdet och lade upp för Oscar Lidström som med en sorkmördare via stolpen satte 3-0.
Med matchens sista spark fick slitvargen Andreas Eriksson kruta in 4-0 från distans förbi en uppgiven Källström som inte rörde en fena.
– Det kändes som om dom blev trötta och då fortsatte vi öka trycket. Precis som mot Essvik visade vi tålamod i vårt spel. VI vet att vi är bra tränade och har en mycket bra bänk som gör att vi kan hålla tempot uppe en hel match då vi kan kasta in fräscha spelare med samma kvalitet. Något som även idag blev utslagsgivande, säger tränarduon Emad Nademi och Torbjörn Persson.
–Vi fick jobba hårt utan boll idag och blev riktigt trötta på slutet. Annars gjorde vi en bra första halvlek och hade ett par bra chanser att ta ledningen, säger Alnötränaren Mikael Kotermajer efter matchen mot sitt gamla lag.

Axel Hedenström fick visa sig på styva linan i första och spelade stabilt och med pondus mellan stolparna. Tvåvägsspelaren Andreas Eriksson fick kröna ett hårt arbetspass med ett snygtt mål. Inhopparna Minhaz Chowdhury och Olle Nordberg kom in och förändrade matchbilden och svarade också för varsitt mål. Ingen av dom sexton som fick speltid föll ur ramen.
I Alnö får målvakten Kevin Källström godkänt trots sina fyra insläppta. Plus även till mittbackarna Samuel Fisk och Rasmus Hådén. Mindre kul var det att höra allt internt gnäll på planen från vissa spelare. Skärpning där! Det är bättre att försöka peppa varandra även om det går emot!

Fler bilder kommer att läggas in från matchen senare.

IFK Sundsvall - Alnö IF 4-0
2017-05-27 - 15:00 - Baldershovs IP Konstgräs
1-0 Minhaz Chowdhury (58)
2-0 Olle Nordberg (80)
3-0 Oscar Lidström (83)
4-0 Andreas Eriksson (90+2)
Domare: Krister Sandin (glänste utan att synas)
Publik: 122

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher

Fyra mål, fyra målskyttar. Trots att IFK Sundsvall vann mot Alnö med 4-0 är inte målskyttarna på bilden över hövan glada. Fr v. Oscar Lidström, Olle Nordberg, Minhaz Chowdhur och Andreas Eriksson. Foto: Lokalfotbollen.nu.