Kovland ny serietvåa – passerade Stöde
-
Kovland är ny serietvåa efter 2–1 mot Lucksta.
Sebastian Åsén satte segermålet med 20 minuter kvar. 
Lucksta fick annars en smakstart med ledningsmål redan efter tre minuter genom Bakary Dampha men det hjälpte inte.
Hemmalaget kom tillbaka och vände matchen.
– Det hade kunnat gå hur som helst i den här kampflyllda matchen men med självförtroendet kommer segrarna och det är starkt av oss att vända och vinna mot Lucksta, säger Kovlands tränare Conny Sjödin.


Smakstart för Lucksta

Lucksta fick en smakstart på Ånäsvallen. Redan i den tredje minuten nådde en långboll från vänsterbacken Mattias Svelander ända upp till Bakary Dampha. Kovlands mittförsvar och målvakten Martin Jutman tvekade och den snabbe Luckstanfallaren han emellan och satte nätet i dallring.
Gästerna hann dock inte rida speciellt länge på sin ledning trots att man hade bra grepp om matchen första tjugo minuterna av matchen..
I den 14:e minuten plockade Martin Jutman ner en Luckstahörna och slog en perfekt utspark till Oskar de Vahl som i sin tur lirade vidare till Rickard Sjöqvist som fri med Linus Elfving inte gjorde något misstag.
– Man blir vansinnig av att släppa in sådana där mål, dundrade Luckstas spelande tränare Robert Johansson efter matchen.
Kovland tog över andra halvan av den första halvleken spelmässigt men inget av lagen vaskade fram några riktigt bra mållägen före paus utan 1–1 stod sig.


"Långa bollar på Bengt"

Den andra halvleken fortsatte med kamp och "långa bollar på Bengt" och inte något större skönspel.
I den 65:e minuten var man på väg att anteckna 1-2.
"Robban" Johansson fick då på ett halvvolleyskott som sökte sig upp mot det första krysset men en välplacerad Martin Jutman fick upp händerna och avvärjde till hörna.
Istället kunde Kovland ta ledningen efter en anfall där man bet sig fast och i en "tredjevåg" kunde Sebastian Åsén ur högerinnerposition inne i straffområdet sätta bollen högt i den bortre gaveln.
– Vi hade lägen att rensa undan bollen från det farliga området men placerade den mitt i gapet på deras spelare istället, suckar Johansson.


"Med självförtroendet kommer segrarna"

Lucksta gick ner på en trebackslinje i jakten på ett kvitteringsmål men öppnade sig bakåt och det var nog närmare 3–1 än 2–2 på slutet.
– Det hade kunnat gå hur som helst i den här kampflyllda matchen men med självförtroendet kommer segrarna och det är starkt att vända och vinna mot Lucksta, säger Kovlands tränare Conny Sjödin, som ville hylla hela laget.
– Sebastian Åsén får dock stjärnan för sitt segermål.
I och med förlusten skall det nu mycket till om Lucksta kan vara med och hota i toppstriden. Andraplatsen ger ju ingen kvalplats i år utan det gäller att vinna serien.
– Tyvärr har tåget har gått och vi är kvar på perrongen och det känns lite tråkigt när nästan hela höstomgången återstår att spela. Kovland vann rättvist ikväll. Vi är inte tillräckligt bra just nu för att vinna matcher, säger Robert Johansson.
I Lucksta vann Per Hulinder mycket boll på mittfältet under den första halvleken innan hans återkommande jäkla ryggbeskymmer gjorde sig påminda igen och han tvingades utgå. Han var dock sitt lags främste så länge han kunde medverka.


/ Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu


åter till omgång 13

Kovlands IF – Lucksta IF 2–1
2014-08-05 - 19:00 - Ånäsvallen
0-1 Bakary Dampha 3 (friläge)
1-1 Rickard Sjökvist 14
2-1 Sebastian Åsén 70
Domare: Thomas Berglund, Sundsvall
Publik: 93
Matchfakta