Jonathan Åhlin satte tunga 2-0-målet för Kuben med tio minuter kvar. Jonathan Åhlin satte tunga 2-0-målet för Kuben med tio minuter kvar.

Ungt Essvik stod upp bra mot Kuben – men fick till slut ge sig mot serieledarna

(2017-05-26)
Kuben tog en tidig ledning efter ett dråpligt självmål.
Ett ungt Essvik, med sju killar från U17-laget, gav inte upp utan stod emot bra och det var först sista tio som rutinerade Kuben kunde avgöra och gå ifrån till en 3-0-seger.
– Ytterligare en hedersam förlust men det var kul att se klubbens framtid visa sig så respektlösa mot bra motstånd, säger Essvikstränaren Fredrik Martinsson.

Essvik hade inlett serien med två raka nederlag.
Inför kvällens match saknade man flera normalt tongivande spelare på grund av sjukdom, jobb, elitloppet, bortresta och andra anledningar.
När motståndet dessutom bestod av topplaget Kuben stärktes förstås inte förhoppningarna om poängkap.
Inte blev dom större när Kuben redan i matchöppningen tog ledningen tack vare ett dråpligt mål. På en hårt inåtskruvad hörna hade Essvikskeepern Niklas Pedro såpa i handskarna och när hans försvarare skulle rädda situationen och nicka till hörna bar det sig inte bättre än att han, störd av Kubens Ahmad Khreis, knoppade bollen ribba och in.
Det målet skulle kunna knäcka vilket bottenlag som helst.
Men inte kvällens upplaga av Essvik som tvingades ställa upp med ett ungt och orutinerat manskap där man ett tag hade sju spelare på planen tillhörande klubbens lovande U17-lag.
Kuben hade visserligen några chanser att utöka sin ledning men Pedro i målet revanscherade sig flera gånger om innan Essvik lyckades dra ner tempot och göra matchen jämn. Sista halvtimmen av första blev ganska häändelsefattig. Dock med ett undantag när gästernas Marcus Sawert fick ett läge, rundade målvakten men sköt ur dålig vinkel i burgaveln.

I paus tvingades Essvik byta keeper då Niklas Pedro inte kände sig kruant.
In med ymgligen Daniel Täck Forsberg som visade sig på styva linan direkt i inledningen med en fantomräddning. Marcus Jonsson såg ut att ha öppet mål men Forsberg dök upp från ingenstans och räddade det givna målet. Han gjorde verkligen skäl för sitt namn där och fler gånger under halvleken.
Essvik fortsatte att kväva Kubens offensiv med hårt jobb och stark defensiv och försökte själv iscensätta snabba omställningar efter erövrad boll.

Med kvarten kvar klev Essvik ur sina skyttegravar i sin jakt på en utjämning. Ett bra läge till kvittering fick man. Gafari Yasin fick ett fint pass inne i straffområdet av Mahdi Amiri men kom aldrig riktigt till avslut.
När Essvik klev upp i planen öppnades ytor för Kuben och med tio minuter kvar kunde "Jonte" Åhlin släcka njurundalagets drömmar om poäng när han efter en fin djupledsboll från Niklas Nygren satte 2-0 i höjd med straffområdet.

I slutminuten fastställde sedan Ahmad Khreis slutresultatet till 3-0 efter att ha vänt bort en motståndarförsvarare och placerat in bollen.
– Vi inledde otroligt bra och spelade ut dom och domfick knappt låna bollen. Efter 1-0 har vi flera chanser att utöka men det blev ofta en passning istället för skott. Efter en stark öppning även av den andra halvleken blev det mer avslaget trots att vi bara ledde med ett mål. När dom var tvungna att flytta upp på slutet kunde vi avgöra definitivt med två mål till. säger Kubentränaren Henri Sjödal.

Essvikstränaren Fredrik Martinsson:
– Ytterligare en hedersam förlust men det var kul att se klubbens framtid visa sig så respektlösa mot bra motstånd, säger han och fortsätter:
– Vi var inte alls med i matchen första 20-25 minuterna och skall vara glada att det bara stor 0-1. Därefter hittade vi in i matchen och stängde till både på mitten och i försvaret och fick även lite bollinnehav. Hade ett par halvchanser och en hel där Sawert sköt i gavelns utsida.

Kim Eriksson på det centrala mittfältet lade beslag på "Kubenkavajen" som ett bevis på att han var lagets främste.
Abraham "Abbe" Habte Eyes gjorde en bra insats på sin kant och duktig framåt var även Ville Bondén fram till dess att han var tvungen att utgå skadad. En eloge också till målvakten Michel Sjödal som fick chansen mellan stolparna och höll nollan mot sina gamla lagkamrater.
Ted Åkerlund och Jesper Hellström bäst i Essvik plus hela gänget av U17-spelarna som klev in mot tuffa seniorer helt respektlöst.

Kubikenborgs IF - Essviks AIF 0-3
2017-05-26 - 19:00 - Kubikenborgs IP konstgräs
1-0 självmål (6)
2-0 Jonathan Åhlin (80)
3-0 Ahmad Khreis (90)
Domare: Ghaleb Rajab (med beröm godkänd)
Publik: uppgift ej inrapporterad