Andreas Modén satte segermålet för Ljunga/ Fränsta. Andreas Modén satte segermålet för Ljunga/ Fränsta.

Ljunga/Fränsta till serie-ledning över sommaren efter vändning

(2017-06-27)
Lucksta ledde i paus på Ljungalid.
I den andra halvleken vände hemmalaget och leder nu Medelpadsallsvenskan efter vårens matcher.
– En riktigt bra division 4-match där vi hade var sin halvlek. Tabellen blir nu en angenäm läsning under sommaren, säger Ljunga/Fränstas tränare Janne Berglund.


Det blev en riktigt bra division 4-match på Ljungalid i den sista våromgången mellan topplagen på L.
Lucksta började starkt och pressade tillbaka ett lågt stående Ljunga/ Fränsta och redan i den elfte minuten sköt Semir Salia in 0-1.
Ljungakeepern Viktor Nordlund fick sedan fingertopparna på ett inlägg och styrde upp bollen i ribban. Nära 0-2 där. 

Lucksta hade haft det mesta och bästa under den första halvleken. Efter paus handlade det istället om hemmalaget. Efter ett fint uppbyggt anfall kvarten in i andra frispelade Haik Danielian Oskar Nordlund och skyttekungen kunde utan pardon kvittera till 1-1.
Nordlund hade sedan ett par möjligheter till ett ledningsmål men det dröjde till minut 77 innan det föll. Nordlund fick bra träff med pannan efter en hörna men Martin Ålin reflexräddade men boxade bollen rakt i bröstet på Andreas Modén och in i mål.
Gästerma kavlade upp ärmarna och satsade allt på en kvittering och vaskade också fram några chanser. Närmast var Jimmie Nordberg som rammade plankan med full kraft. En rökare som var värd ett bättre öde.
– Vi backade hem ända till eget straffområde efter vårt 2-1-mål och bjöd onödigt in dom i matchen igen. Något som höll på att straffa sig. Annars så var vi ett nummer för stora för dom i andra halvlek och första kvarten var dom knappt in på vår planhalva, säger Ljunga/Fränstas tränare Janne Berglund.
– Det här var en riktigt bra division 4-match där vi hade var sin halvlek. Tabellen blir nu en angenäm läsning under sommaren, säger Berglund som ville hylla kollektivet i afton.
– Ja, det var en laginsats. Ingen nämnd, ingen glömd.

Ljunga/Fränsta - Lucksta IF 2-1
2017-06-27 - 19:00 - Ljungalid
0-1 Semir Salia (11)
1-1 Oskar Nordlund (59)
2-1 Andreas Modén (77)
Domare: JanBoström (toppklass, gäller hela trion)
Publik: 120
Matchfakta

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher