Adam Forsström förstärkte Matfors andralag och svarade också för två av målen. Adam Forsström förstärkte Matfors andralag och svarade också för två av målen.

Matfors 2 återtog serie-ledningen efter seger mot Söråker 2 – Forsström tvåmålsskytt

(2017-06-19)
Matfors 2 tog tillbaka serieledning efter en en 4-1-vinst mot Söråker 2 efter det att Adam Forsström svarat för hälften av Brukets Bilagas fyra mål.
– Första halvlek glömmer vi men den andra är vi riktigt bra så den tar vi med oss inför höstens spel, säger Matfors 2:s tränare Andreas Jonsson.


Matfors kom ut till match med turbon fullt påslagen och gästerna Söråker 2 hann inte alls med första tio.
– Vi skapar två jättelägen där det bara ska vara mål, otroligt hur vi inte lyckas göra mål där faktiskt, säger MIF-tränaren Andreas Jonsson.
Efter den rivstarten började turbon hacka och den fina inledningen falnade resten av halvleken. Söråker höjde sig också men förmådde inte skapa några chanser framåt även om man höll spelet väl uppe på mittfältet, mycket tack vare duktige Nicklas Svedjeskog som var tillbaka på planen efter ett par års uppehåll.
Hemmalaget skulle i alla fall gå till ledning i paus. I den 29:e minuten landade en perfekt slagen frispark, från tio meter in på offensiv planhalva, på huvudet på Oskar Åman som manövrerat sig mot den bortre stolpen. 
– I paus pratar vi om att komma upp i normal standard, att forsätta ha tålamod, tajta ihop på mittfältet och våga hålla bollen inom laget och skapa längre anfall, säger Jonsson.

Både spelet och farten blev bättre från hemmalaget i den andra halvleken men det tog nästan en kvart innan 2-0 kom. William Dalenius hittar Adam Forsström med en otroligt fint slagen djupledsboll, som placerar den kallt förbi målvakten Oliwer Karlsson, normalt försvarsspelare i Söråkers division 4-lag.
Kvarten senare höll sig Forsström ånyo framme inne i straffområdet. Den här gången på Oscar Nilssons-Böös inlägg och ökade på till 3-0.
Söråker skulle emellertid få med sig något från Thulevallen. Med sex minuter kvar visade Adam Berglund hur man slår dit en frispark.

Det blev dock inte matchens sista mål. Pigge inhopparen Oscar Nilsson-Böös, som slog inlägget till 3-0, fick själv ett inlägg från Alexander Nygren som han förvaltade på bästa sätt.
– Första halvlek glömmer vi men i den andra är vi riktigt bra så den tar vi med oss. Vi flyttar då bollen i bättre tempo, vinner mittfältskampen och skapar betydligt mer. Som vanligt gör vi en bra laginsats där samtligan 17 som fick speltid gör det väldigt bra. Vi jobbar hårt för varandra och så länge vi gör det kommer resultaten gå vår väg, så pass stark är vi kollektivt, avslutar Andreas Jonsson.
Matfors 2 tronar nu som serieledare över sommaren då detta var sista matchen i våromgången.

Matfors IF 2 - Söråkers FF 2 4-1
2017-06-19 - 19:00 - Thulevallen
1-0 Oskar Åman (29)
2-0 Adam Forsström (58)
3-0 Adam Forsström (73)
3-1 Adam Berglund (84)
4-1 Oscar Nilsson-Böös (87)
Utvisning Söråker 2: Filip Petré Oskarsson (88)
Domare: Hans Söderblom (i vanlig ordning en bra insats)
Publik: 47
Matchfakta

• Referat, resultat, matchfakta, aktuell tabell & kommande matcher
• Nyheter Medelpadssexan