Det är inte varje dag någon gör sex mål men det gjorde Danne Johansson i afton. Det är inte varje dag någon gör sex mål men det gjorde Danne Johansson i afton.

Sex mål av Danne J och ledning i skytteligan efter Svartviks kross

(2016-08-02)

Fränsta ligger och krigar i bottenträsket medan Svartvik toppar serien.
När dessutom FIK saknade "halva laget" så var inte slutresultatet helt överraskande.
– Vi gör en bra match offensivt och flera av målen var riktigt granna. Fränsta skall ha en eloge till att man aldrig slutade kämpa, säger Svartviks tränare Fredrik Carström efter 9-0-segern.

Fränsta ligger precis ovanför nedflyttningsstrecket. Tränaren Peter Larsson hoppade av inför höststarten dit man kom utan flera av sina A-lagsspelare utan fick kalla upp spelare från andralagete och P17. Inte lätt att ta sig an serieledarna och det på bortaplan med dom förutsättningarna.
Första halvlek bjöd på åska och regn men den andra bjöd på uppehåll men planen var ändå svårspelad hela matchen.
Något som emellertid inte påverkade hemmalaget. 4-0 i paus blev 9-0 efter 90 minuter.
– Vi gör en bra match offensivt och höll ett högt bolltempo. Det var spel på en planhalva och flera av målen var granna. Fränsta skall ha en eloge till att man aldrig slutade kämpa och att man inte började spela fult, säger Svartviks tränare Fredrik Carström.
Värste skarprättare var Danne Johansson med inte mindre än sex nätkänningar. Tre av dom kom sista kvarten i första halvlek, alltså ett äkta hattrick. Bedriften gjorde att Danne svingade sig upp i toppen av skytteligan.

Målens historia:
1-0 Daniel Johansson (14) ... öppet mål efter pass av Christoffer Nerkman.
2-0 Daniel Johansson (30) ....frispelad av Daniel Näslund.
3-0 Daniel Johansson (41)... äkta hattrick, pass Christoffer Nerkman.
4-0 Henrik Svanström (45) ...nick hörna slagen av Calle Bergseije.
5-0 Daniel Johansson (53) ...pass Kristoffer Gådin.
6-0 Christoffer Nerkman (54)...efter hörna slagen av Calle Bergseije, igen.
7-0 Daniel Johansson (53) ...kom fri, chippade bollen öveer målvakten.
8-0 Filip Glantz ...pass Christoffer Nerkman.
9-0 Daniel Johansson (84) ...ass. Christoffer Nerkman, hans fjärde ass.!

Överbetyg till alla i Svartvik men Danne Johanssons sex mål sticker naturligtvis ut, likaså Christoffer Nerkmans fyra målpass. Men roligaste var nog Calle Bergseijes återkomst på planen och han låg också bakom två snygga hörnmål.