Svartviks bästa halvlek räckte inte – tunga Lucksta gick inte att stå emot i andra
-
Svartvik hade spelet och chanserna mot Lucksta under den första halvleken men låg ändå under med 0–1.
– Vi gjorde vår klart bästa halvlek i så här långt i serien och borde då haft ledningen med ett par bollar, säger Svartviks tränare Anders Ellqvist.
I den andra blev det en ordentlig scenförändring. Lucksta gjorde tidigt 0–2.
– Då fick dom gamnacke och vi fick en behaglig resa resten av matchen och kunde spela ut och gjorde ytterligare två mål, säger Luckstas spelande tränare Robert Johansson, som själv gjorde det viktiga 0–2–målet och sedan spelade fram till trean!


Adra har tappat självförtroendet

Fotbollen är inte logiskt.
Svartvik gjorde nästan allting rätt under den första halvleken mot topplaget Lucksta – men fick inte in bollen!
– Vi gör vår bästa halvlek i år och hade det varit ifjol hade Admir Adra gjort hattrick men han verkar ha tappat självförtroendet, säger tränaren Anders Ellqvist i Svartvik.
Linus Elfving i LIF-målet klev fram och gjorde ett par-tre riktigt viktiga räddningar första fyrtiofem och var huvudanledningen till SIF:s nolla.
– Bakåt hade vi full koll på Lucksta och kunde avväpna deras långa bollar. Inte minst genom vår målvakt Daniel Micene som fungerade som libero och tog hand om bollarna som hamnade bakom vår backlinje, säger Ellqvist.
– Vi hade svårt att komman någonvart under den första halvleken och Micene var verkligen duktig när han styrde av anfallen långt ut, säger Luckstas tränare Robert Johansson.
Typiskt för Svartvik i den position man är nu är i så råkade man ut för ett "psykmål" i slutminuten av första istället för att gå till vila ledning.
Robert Högdahl sköt ett skott som studsade på vägen fram, tog i stolpen och in i målet via ryggen på Micene.


Viljan försvann

Den andra halvleken var inledningsvis jämn men efter tio minuters spel kastade Jimmie Nordberg långt, Robert Hödahl skarvade med huvudet till Robert Johansson som nickade bollen vidare in i mål.
– Det målet blev psykologiskt tungt för Svartvik, säger "Robban" Johansson.
– Viljan försvann totalt efter det målet, erkänner Ellqvist.
Scenförändringen blev total efter 0-2-målet och det blev Lucksta för hela entrépengen.
I den 70:e minuten sparkade målvakten Elfving långt, "Robban" skarvade vidare med huvudet och Bakary Dampha löpte igenom likt en iller och placerade behärskat in 0-3.
Fem minuter senare fick Svartviks Anton Mikkelsen syna det röda kortet sedan han blivit frustrerad och gett igen och knuffat omkull en LIF-spelare efter en närkamp.


Jimmies bästa

Ytterligare fem minuter senare släppte ett decimerat Svartvik även i en fjärde boll. Johan Skog mötte en hörna från halvcirkeln utanför straffområdet och tryckte in sitt fjärde div. IV-mål.
– Vi fick en behaglig resa mot slutsignalen efter vårt 2-0-mål, säger Johansson.
– Vi tappade allt efter 0-2. Men det är dom som gör målen och inte vi och sista halvtimmen kom Lucksta i anfallsvåg efter anfallsvåg, säger Ellqvist.
Mittbacken Niklas Olsson och Henrik Svanström mittback/innermittfältare drog ett tungt lass i Svartvik men gjorde det bra trots förlusten.
Linus Elfving var resolut i målet och visade pondus, Marcus Sjöström var tryggheten själv i mittförsvaret samt Jimmie Nordberg, som vann massor av bollar på mitten och gjorde sitt bästa framträdande i LIF-tröjan för säsongen, var trion som höjde sig över mängden hos dom segrande gästerna.

/ Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu


åter till omgång 8

Svartviks IF – Lucksta IF 0–4
2014-06-10 - 19:00 - Svartviks IP
0-1 Robert Högdahl 44
0-2 Robert Johansson 55
0-3 Bakary Dampha 70
0-4 Johan Skog 80
Domare: Thomas Berglund, Sundsvall
Publik:
Matchfakta

Robert Johansson nickade in ett mål och nickade fram till ett annat när Lucksta vann med 4-0 mot Svartvik uppe på Hemmanet. Arkivfoto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.