Jonas Wallerstedt kan hitta målet ännu. I IFK Timrås premiär hemma mot Brunflo prickade han in två av de tre målen. Här stöter han in slutresultatet 3-0. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.
Huvudskada väckte Timrå?

IFK Timrås fina spel från träningsmatcherna var som bortblåst när det var dags för seriestart mot Brunflo och hemmalaget får nog tacka målvakten Marcus Krutzén att man hade nollan bakåt intakt i paus.
I den andra halvleken började spelet fungera betydligt bättre och efter Jonas Wallerstedts tidiga 1-0-mål i andra släppte det.
- Det syntes att det var premiärnerver i första men efter vårt ledningsmål så vågade vi spela ut, säger nygamle tränaren Patrik Nylund efter 3-0-victorian.

Huvudskada väckte IFK Timrå?

Hur märkligt det än kan låta så var det en huvudskada på Dennis Brännström som verkade väcka laget.
I slutet av den första halvleken landade han olyckligt efter en luftduell och fick dessutom ett par Brunflodobbar i ansiktet, ren olyckshändelse.
- Han blödde som fan och man såg nästan dobbmärkena i ansiktet, sade tränare Nylund efteråt.
Precis som till Norrporten strax innan, fotskada på Per Nyman i Selånger, tillkallades nu ambulans även till Westhagen.
Det såg ut som om grabbarna i laget verkligen ville vinna matchen för Dennis skull!

Brunflo inte nöjd med Timrås straff

Den första halvleken var inte så mycket att skriva hem om. Båda lagen hade varsin giftig chans som emellertid lagens båda målvakter avvärjde med stor skicklighet.
I den andra rev Timrålaget åt sig taktpinnen och åtta minuter in så kom 1-0, och det var snyggt. Daniel Andersson serverade Jonas Wallerstedt ett perfekt snett-inåt-bakåt-pass, den gamle landslagsmannen drog till direkt och bollen smet in mellan benen på Anton Modigh.
Knappt tio minuter senare blev Andersson nerdragen och domaren blåste straff, något som inte var populärt bland Brunflos spelare - och lagledning.
Mattias Norin klev fram och duttade nonchalant till bollen. En usel straff som Modigh inte behövde göra skäl för sitt namn att rädda. Han släppte dock retur och då tog Nordin revansch på sig själv - 2-0.

"Walles" andra

Men åtta minuter kvar kom även 3-0, "Walles" andra (se bilden ovan). Modigh gjorde en bra räddning på första skotten men åter blev det en retur...
Timrås spelade sedan bara av matchen då Brunflo redan bränt sitt bästa krut under den första halvleken och förmådde inte jaga reducering även om man skall ha en eloge att man i alla fall försökte.
- Vi vinner fullständigt rättvist. Brunflo stod upp bra i första men i andra städade vi av dom, säger Nylund, och fortsätter:
- Det syntes att det var premiärnerver i första men efter vårt ledningsmål så vågade vi spela ut. Kul med en bra start och framförallt att vi håller nollan.
Kruzén i målet redan nämnd, så även "Walle" och Daniel Andersson, som låg bakom dom två första målen.
- I övrigt en bra laginsats, avslutar Nylund, som var imponerad av Lokalfotbollen och dess förhandstips; "IFK Timrå - Brunflo FK 3-0. Timrå-kamraterna har sett starka ut under försäsongen medan gästande Brunflo ännu ej spelat ihop sig. Alla mål kommer i den andra halvleken".

/ Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu

Till omgång 1
-

Två mål av ex-landslagsmannen Jonas Waller-stedt. Två mål av ex-landslagsmannen Jonas Waller-stedt.

IFK Timrå - Brunflo FK 3-0 (0-0)
2014-04-26 - 15:00 - Westhagen
1-0 Jonas Wallerstedt 53
2-0 Mattias Norin 62
3-0 Jonas Wallerstedt 82
Domare: Mattias Eriksson, Lycksele