Division 5 Medelpad, grundserien:
Nedansjö IK - Fränsta IK 0-4
2020-06-24 - 19:00 - Nedansjö IP

Jerry Backlund, i vitt, sträcker händerna i luften efter sitt första mål för aftonen. 47-åringen skulle strax därpå även sätta FIK:s tredje mål i 4-0-segern. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu
Bild 11. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu
Grabbarna som var tungan på vågen när Fränsta vann med klara 4-0 på Nedansjö IP. Fr v. Tvåmålsskytten Jerry Backlund, Max Eriksson och Mathias Goodhe, ett mål vardera, och "Man of the match" Hannes Karlström. Knästpende veteranen och numera målvakten Kent "Kekke" Larsson som höll nollan. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Fränsta för hela slanten i andra halvlek efter en jämn första på Nedansjö IP – 47-årige Jerry Backlund målade dubbelt

(2020-06-24)
Fränsta gick tillpausvila med en 1-0-ledning på Nedansjö IP.
I den andra ökade man på till hela 4-0 efter bland annat två mål av evigt unge Jerry Backlund.
– Det är fortfarande fantastiskt kul att spela fotboll, säger den gamle goalgettern.

Den första halvleken bjöd på en hel del felpass och skevsparkar på den svårspelade planen men även på ett par målchanser där det var jämt skägg. Hemmalagets Marcus Jonsson tvingade Fränstakeepern Kent "Kekke" Larsson till en bra räddning och det andra skottet smet strax över ribban.
0-0 i paus således?
Nej, Fränsta kunde gå till vila med 1-0 i ryggen men det kom inte efter någon egentlig målchans. Efter en mindre lyckad rensning av Nedansjös försvar hamnade bollen hos nyförvärvet från Ljunga, Mathias Goodhe, och han lyfte bara bollen mot målet men den normalt så säkre Fredrik Nordin i hemmaburen måste ha blivit bländad av den lågt stående solen och formligen fumlade in bollen i eget mål...

Öppet race inför den andra halvleken i den gassande värmen således. Men efter ett lagsnack i skuggan kom Fränsta ut rejält taggade och dominerade fullständigt och speciellt hade den gamle Jerry Backlund, 47, mycket spring i benen och i den 53:e minuten satte han sin tredje retur efter två bra räddningar av Nordin i hemmamålet.  Den bollen SKULLE bara in.
Ett par minuter senare kom Max Eriksson runt på högerkanten och slog ett stenhårt inspel som Jerry Backlund stötte i tomt mål trots en hel hop NIK:are runt sig, 0-3.

Nedansjö fick chansen till en livlina in i matchen sedan Jens Andersson fällts inne i straffområdet på väg igenom. Joakim Wickberg stegade fram, men drog bollen stenhårt i ribban och ner på mållinjen.
Strax därpå satte Max Eriksson 0-4 och rullgardinen gick ner för hemmalaget.
Fränsta låg därefter på för mer och Jerry Backlund verkade synnerligen sugen på ännu ett hattrick i karriären men fick nöja sig med att bli tvåmålsskytt.
Fränsta har nu inlett seriespelet med två vinster och ett kryss medan Nedansjö har en oavgjord och tvenne förluster efter tre omgångar av de nio som ska spelas i grundserien.