12 april 2019

.

Matchreferat:
SUND-SOLLEFTEÅ

Hattrick av Sunds kapten Nyman i den andra halvleken – ändå en nagelbitare långt in på stopptid mot Sollefteå

(2019-04-12)
Kulan i luften!
Och premiärseger i en målrik match mot Sollefteå.
Per Nyman stor matchhjälte med ett hattrick i den andra halvleken.
– Ovärdeligt att ha en sådan spelare i laget, han har ju hela registret, säger Emad Nademi.

Sundunderläge efter 30 sekunder

Sund stod på hälarna när division 3 Mellersta Norrland kickade igång. Det tog nämligen bara en halvminut innan gästande Sollefteå tagit ledningen efter ett fint anfall.
– Vi tog en tidig kafferast, säger Sundtränaren Mikael Kotermajer.
Hemmalaget ruskade av sig kallduschen och tog över matchen markant. Men kunde inte omsätta övertaget i mål. Förrän i minut 44 då Christoffer Nerkman nickade in kvitteringen.
Därefter slappnade Sund av och Eugeniu Samson kunde omgående återge Sollefteågiffarna ledningen på ett inspel från kanten.
Men i dom händelserika avslutningsminuterna kunde Faress Mohammed skicka in en frispark till 2-2.
– Vi äger den första halvleken, har mycket boll och skapar chanser så 2-2 var inte direkt rättvist, säger kollegan Emad Nademi.

Nymanhattrick i andra halvlek

Sund tog en tidig ledning i andra sedan en frispelad Per Nyman placerade in 3-2. Dom röda från Maland såg ut att ha full kontroll på matchen. Särskilt som Nyman sköt in 4-2 via en försvarsfot.
Nipgänget hade inte många anfall men när man väl kom in på Sunds planhalva blev det farligt och med tolv minuter kvar nickade Mattias Persson  in 4-3 och åter nerv i matchen. I den 87:e minuten fullbordade lagkapten Nyman sitt hattrick med sitt lags femte mål.
Men Sollefteå visade moral och gav inte upp den här gången heller utan Mattias Persson satte sitt andra mål dryga minuten senare.
Matchen levde därefter ända fram till slutsignalen tre minuter in på stopptid innan hemmagrabbarna kunde jubla förlösande.
– Vi hade lägen att stänga med ett 5-2-mål men en eloge till Sollefteå som krigade hela vägen. Så fort vi slappnade av fick vi ett mål i baken, säger både Nademi och Kotermajer som hyllade hattrick-skytten Per Nyman.