SVARTVIKS IF - ÖSTAVALLS IF
Div 3 Mellersta Norrland
12 april 2019

.
Östavallsduon Ebrahim Tajik och Yaroslav Voloshin fixade segern i premiären mot Svartvik med sina mål. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Matchreferat:
SVARTVIK - ÖSTAVALL

Östavalls hetare segervilja gav utslag på NP3 Arena – vann med uddamålet av tre mot Svartvik

(2019-04-12)
Östavall vann premiärderbyt på NP3 Arena mot Svartvik med uddamålet av tre sedan man vänt ett underläge.
– Det är inte så många som tror på oss, mer än vi själva. Jag är sjukt stolt över grabbarna, säger Östavalls nye tränare David Nordberg.

Svartvik dominerade i inledningen

På NP3 Arena tog Svartvik emot Östavall och "Blackbay" inledde på bästa sätt och dominerade med eftertryck första halvan av första halvlek och tog också ledningen genom Jonathan Åhlin.
Målet verkade väcka gästerna till liv och Yaroslav Voloshin kunde kvittera.
Andra halvleken var till stora delar ett ställningskrig utan att det vaskades fram några vassare chanser. Med kvarten kvar slog Yaroslav Voloshin ett perfekt inlägg in i boxen där Ebrahim Tajik satte pannan till och bollen gick utom räckhåll för comebackande Svartvikskeepern Marcus Krutzén. "Krutte" höll sedan kvar sitt Svartvik med ett par reflexparader, bland annat hade Ebrahim Tajik en dubbelchans.

Tätt Östavallförsvar

Ett trubbigt hemmalag jobbade hårt på slutet för en kvittering men Östavall höll undan med tätt och robust försvarsspel
– Det är inte så många som tror på oss, mer än vi själva. Jag är sjukt stolt över grabbarna, säger Östavalls tränare David Nordberg.
– Tycker vi öppnar starkast och tar rättvist ledningen. Sedan släpper initiativet till Östavall och 1-1 i paus är väl rättvist. Vi ändrar om lite i paus och tar tag i spelet i andra och har bra kontroll på dom känner jag. Men med kvarten kvar så trycker dom in 2-1 och vi kan inte hantera det som vi borde. Dom var hetare i båda boxarna och därför vinner dom, säger Svartviks tränare "Jocke" Sjödin.
Mittbackslåset Jordan Binns och Magnus Rimeslåtten var tillsammans med centrala mittfältarna David Wallsten och André Rydén samt Ebrahim Tajik på vänsterkanten på topp i Östavall.
Målvakten Marcus Krutzén höll hög klass matchen igenom i Svartvik.