Bild 1. Andreas Lindqvist. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu
Bild 2. Petter Thelin satsar medans Jordan Binns avvaktar.. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu
Bild 3. Andreas Lindkvist är igång. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu
Bild 4. Andreas Lindqvist är på! Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu
Bild 5. Elias Wennerberg dribblar. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu
Bild 6. Lindqvist i centrum, såklart! Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu
Bild 7. Dory Sean Yates är med. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu
Bild 8. Lindqvist igång igen. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu
Bild 9. Jesper Gulliksson, minns! Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu
Bild 10. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu
Bild 11. Petter Thelin. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu
Bild 12. Det gäller att vara steget före målvakten, och det är Petter Thelin! Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu
Bild 13. Och som målvakt ska man bete sej korrekt i hettan! Även om Petter har fötterna på marken. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu
Bild 14. Så var den matchen över för en målvakt...Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu
Bild 15. Daniel Wallsten och Magnus Rimeslåtten tar sats igen. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu
Bild 16. Magnus Rimeslåtten, Daniel Wallsten och Petter Thelin. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu
Bild 17. Foto: Roger Mattsson, Lokalfotbollen.nu
Bild 18. Wallsten, XX,, XX, Andersson, Gulliksson, Yates, Thelin, Wennerberg och Lindqvist. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu
Bild 19. Höga hopp och Petter Thelin. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu
Bild 20. Dory Sean Yates är med. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu
Bild 21. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu
Bild 22. Petter Thelin. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu
Bild 23. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu
Bild 24. Daniel Wallsten och Elias Wennerberg. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu
Bild 25. Petter Thelin. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu
Bild 26. Andreas Lindqvist har bollen. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu
Bild 27. Här dansar han fram, Andreas Lindqvist. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu
Bild 28. Petter Thelin. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu
Bild 29. Andreas Lindqvist. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu
Bild 30. Petter Thelin. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu
Bild 31. Andreas Lindqvist. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu
Bild 32. Daniel Wallsten. Foto: Roger Mattsson, Lokalfotbollen.nu
Bild 33. Foto: Roger Mattsson, Lokalfotbollen.nu
Bild 34. Daniel Wallsten igång och Andreas Lindqvist är med. Foto: Roger Mattsson, Lokalfotbollen.nu
Bild 35. Magnus Rimeslåtten. Foto: Roger Mattsson, Lokalfotbollen.nu
Bild 36. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu
Bild 37. Jesper Gulliksson. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu
Bild 38. Petter Thelin, försöker röja fri väg? Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu
Bild 48. Petter Thelin, överallt...! Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu
Bild 49. Daniel Wallsten, Petter Thelin och Andreas Lindqvist. Målskyttar. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu
Bild 50. Sten-Ingvar Fredlund. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu
Bild 51. Vi gjorde mål mål mål, och mera mål ändå!Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu

Beslutsamt Östavall säkrade nytt kontrakt efter fem-etta mot Iggesund
– hattrick av "Linkan"

(2020-10-04)
Ett beslutsamt Östavall gav varken Iggesund eller nedflyttningsspöket en "sportkeps" i serieavslutningen.
Det hela slutade med en fem-etta, efter hattrick av Andreas "Linkan" Lindqvist.
– Tre smörpass, det var bara att lägga in dem, kommenterade tremålsskytten efter matchen.

Östavall låg i riskzonen för att hamna på negativ kvalplats inför den avslutande omgången i division 3 Mellersta Norrland. Men det hade krävts en uddamålsseger för Svartvik och en brakförlust på fyra mål eller mer för Östavall mot Iggesund för att det skulle bli ett faktum.
Men Östavall ville förlita sig på sig själva och tog initiativet direkt från avspark och förlade spelet på gästande Iggesunds planhalva.
Ett par halvchanser hann vaskas fram innan Petter Thelin i mitten av halvleken bröt sig igenom men fälldes av bortamålvakten Rasmus Andersson, som kom ut helt fel i situationen. Domaren hade bara att blåsa straff och visa ut den ångerfulle gårdvaren.
In med reservkeepern Baris Avci och hans första uppdrag, ouppvärmd i kylan, blev att försöka rädda Daniel Wallstens "stramare". Och han gjorde ett gott försökt, gick åt rätt håll men "Walles" spark var både distinkt och välplacerad vid den vänstra stolpen.
Det märkliga sedan var att Iggesund gjorde resten av halvleken spelmässigt jämn trots en man mindre och var de som hade de vassaste chanserna, bland annat ett inspel in i boxen där gästernas anfallare bara var en tånagel från att styra in kvitteringen.

Östavall kom ut betydligt beslutsammare i den andra halvleken och verkligen utnyttjade att man var en man mer på planen och flyttade boll mycket effektivt. Det gav resultat när löpvillige Jesper Gulliksson kom runt på kanten och spelade in bollen i centrum där gästernas mittback missade och Andreas Lindqvist fick öppet mål och det viktiga 2-0-målet var ett faktum i den 54:e minuten.
3-0 hängde i luften men plötsligt stack Iggesund upp och Rasmus Johansson kunde avsluta från strafflinjen med ett dödande skott som satt lågt i Mikhail Barabanovs högra hörn. Framspelningen såg ut att komma från en hemmaspelare.
Det hann emellertid aldrig bli någon nerv i matchen utan Östavall kunde raskt göra 3-1 efter en ny snabb omställning där "Linkan" fick öppet mål efter Daniel Wallstens inspel.

Petter Thelin gjorde därefter 4-1 sedan han först totalbommat bollen och ställt både försvarare och målvakt innan han bredsidade in bollen i tom bur.
Med tre minuter kvar fullbordade Andreas Lindqvist sitt hattrick, fint frispelad av Petter Thelin och spikade slutsegern till 5-1 och med accuratess säkrat spel i division 3 även nästa år.

Tränarsnack / Bäst på plan:
• Östavalls lagledare Sten-Ingvar Fredlund och tränare David Nordberg intervjuas efter 5-1-segern mot Iggesund