Nyheter

Div. 5 Medelpad 

Lamin Saidys Granlo besegrade Hassan Ali Jans Fränsta med 3-1. Båda lagen dock vinnare. Granlo vann grundserien och Fränsta vidare till Höstfemman som sista lag tack vare att värsta konkurrenten Ljunga i sista omgången slog Selånger 2 med 3-0. Förre Wiskanspelaren Christian Wilhson närmaste vittne till "parningsritualen". Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Granlo vann Medelpadfemmans grundserie 
- Fränsta snuvade Selånger 2 på den sista platsen till Höstfemman.

Ikväll spelades den sista omgången av Medelpadsfemmans grundserie. Och den blev spännande och målrik.
Granlo vann mot Fränsta på Härevallen i Indal och tog hem Grundserien. Trots förlusten blev även Fränsta en vinnare då man tog den åttonde och sista platsen till Höstfemman och det tack vare grannen och värsta konkurrenten Ljunga IF som besegrade Selånger 2 med 3-0.
Resultaten från Medelpadsfemmans sista grundomgång:
• Alnö 2 - Ljustorp 0-4
• Holm - Hassel 6-1
• Ljunga - Selånger 2 3-0
• Matfors - Torpshammar 10-0
• Sidsjö-Böle - Kubikenborg 3 1-11
• Stöde 2/Nedansjö - Ånge 2 0-7
• Granlo - Fränsta 3-1

IFK Sundsvall 3 och Sund 2 stod över sista omgången.
läs mer

Sista omgången i Medelpadsfemmans grundserie
Ikväll spelas den sista omgången av Medelpadsfemmans grundserie.
Granlo leder serien och tar även hem grundserien om man vinner i afton mot Fränsta "hemma" på Härevallen i Indal. Långt ifrån någon enkel uppgift då gästerna krigar för att nå den där åttonde och sista platsen som borgar för spel i Höstfemman och dessutom är formstarka. Kan bli en rysare då GBK saknar en del tongivande spelare, bl a skyttekungen Ferdi Isamaili som drog på sig ett onödigt gult kort mot Hassel och är avstängd.
Om Granlo skulle stå på öronen blir Ånge 2 grundseriemästare då man knappast lär förlora mot jumbon Stöde 2/Nedansjö.
Medelpadsfemmans sista omgång med Lokalfotbollens tips:
• Alnö 2 - Ljustorp (18:30, Släda IP) tips: 0-2
• Holm - Hassel (18:30, Holmvallen) tips: 6-0
• Ljunga - Selånger 2 (18:30, Ljungalid) tips: 1-2
• Matfors - Torpshammar (18:30, Thulevallen) tips: 3-0
• Sidsjö-Böle - Kubikenborg 3 (18:30, Sidsjövallen) tips: 5-1
• Stöde 2/Nedansjö - Ånge 2 (18:30, Stöde IP) tips: 0-4
• Granlo - Fränsta (19:00, Härevallen, Indal) tips: 2-1

IFK Sundsvall 3 och Sund 2 står över sista omgången.
läs mer

Segrar för Stöde 2/Nedansjö och Ljunga i Medelpadsfemman
Stöde 2/Nedansjö nästan fördubblade idag sin poängskörd när man bortavann mot Torpshammar med 3-1 efter en riktigt bra genomförd andra halvlek. Från fyra till sju poäng.
- Det är inte så ofta som vi varit så effektiva i år. Vi spelade för stressat i första och bara slog chansbollar framåt. I andra fokuserade vi på vad vi skulle göra och då såg det genast bättre ut. Bra försvarsspel och mer kompakt lag. Det är alltid bra med lite poäng inför Höstsexan, säger Stöde 2/Nedansjös tränare Christer Söder.
- Vi spelade fin fotboll idag men tyvärr satte vi inte chanserna och tappade markeringarna lite väl enkelt bakåt vilket kostade, säger spelande tränaren Tommy Göransson.
Kuben 3 och Ljunga bjöd på en händelsrik match med många chanser där flera även utmynnade i mål. Två för hemmalaget och fem för gästerna, som också var det bättre laget och vann helt rättvist även om matchen stod och vägde med dryga halvtimman kvar (1-2).
- Det är bara erkänna att Ljunga var bättre i denna match. De ville lite mer och satsade allt framåt. Tror att dom körde 4-2-4 och det gjorde dom framgångsrikt, säger Kubens lagledare Roger Norrman.
läs mer

En av många matcher som spelades denna lördag var Hassel-Granlo på Hasslebacken. Här stänker Granlos kapten Alen Zulovic in 2-0 rakt upp i hemmakeepern Lars Perssons högra kryss. Granlo vann med 6-0 i en allt annat än välspelad fotbollsmatch. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Granlo BK enda vinnaren i dagens Medelpadsfemma trots usel insats
Granlo vann med betryggande 6-0 på Hasselbacken i en match som var lika underhållande som att se målarfärg torka, framförallt den andra halvleken. T o m besöket efteråt på Selånger Marknad var roligare...
Vi hade i alla fall tur med vädret, strålande sol och inget regn.
På Ljustorps IP kryssade hemmalaget och Holm och tog poäng av varandra i toppstriden.
läs mer

Lördagens matcher i Medelpadsfemman
Medelpadsfemmans 16:e omgång är utspridd på fyra speldagar.
Idag matchar tre av de fyra topplagen plus ett som kämpar om den där åttonde och sista platsen till Höstfemman.
Hassel kämpar med Fränsta och Selånger 2 om den platsen och vinner man idag går man upp på samma poängantal som sina kombatanter.
Motståndet är dock kanske i tuffaste laget då målglada Granlo kommer på besök till vackert belägna Hasselbacken. Men som det heter - bollen är rund. Så ock en del av dagens spelare :-) .
Ljustorp åkte på en stjänsmäll senast, 1-6 mot Granlo, och vill säkert revanschera sig från debaclet hemma på IP. Gästerna Holm har övertygat i höst och kan bli en svår nöt att knäcka. Inget av lagen har egentligen råd att förlora den här kampen om man vill hänga på ända in till målsnöret. Kanske talar det för ett kryss?
• Hassels IF - Granlo BK (15:00, Hasselbacken) tips: 1-3
• Ljustorps IF - Holms SK (15:00, Ljustorps IP) tips: 1-1

läs mer

Oväntat i Medelpadsfemman
Två matcher spelades i Medelpadsfemman denna fredagskväll - som fick två överraskande slutresultat.
Selånger 2 slog först serieledarna IFK Sundsvall 3 med 2-1 och sedan kryssade Sidsjö-Böle borta mot Ånge 2. Något som i och för sig Lokalfotbollen förutspådde.
Trots att den senare matchen slöt mållös bjöds det på fotboll av riktigt bra kvalitet.
- En rolig och ärlig match med hårda men schyssta tag och det var helt rättvist med oavgjort, säger Ånges tränare Benny Matsson.
- En bra match av två bra lag. Dock så lyckades ingen hitta målet utan avblåsning, båda lagen fick varsitt bortdömt mål för offside, säger SBIF:s tränare Robert Olsson.
läs mer

Spännande fredagsmatcher i Medelpadsfemman
Igår överraskade Fränsta genom att hemmabesegra Matfors.
Ikväll fortsätter den 16:e omången med två spännade matcher.
Selånger bör vinna sin match för att kunna konkurrera med Fränsta om den sista platsen till Höstfemman. På andra sidan mittlinjen väntar dock serieledarna IFK Sundsvall 3. En övermäktigt uppgift? Det lär i alla fall kunna bli en välspelad match då båda lagen bemödar sig att låta bollen jobba mellan lagdelarna i sin anfallsuppbyggnad.

Mötet Ånge 2 - Sidsjö-Böle kan bli avgörande för vilka lag som kommer att spela div. IV-fotboll nästa år. Hemmalaget sitter på trumf men SBIF vill knappast åka den långa vägen hem utan poäng. Men klarar man av det? En rysarmatch!
18:30 Selånger FK 2 - IFK Sundsvall 3 (Bergsåkers IP) tips: 1-3
19:00 Ånge IF 2 - Sidsjö-Böle IF (Ånge IP) tips: 2-2
läs mer

Poängtapp för Matfors på Myggvallen
Fränsta slog klart överraskande ett formstarkt Matfors hemma på Myggvallen i en match som hade två ansikten.
Segern grundlades första halvtimmen då man gick fram till en 3-0-ledning.
Trots klart övertag för Matfors i den andra halvleken lyckades man bara få till en enda reducering.
- Återigen gjorde vi en kanon första halvlek. Vi satte gasen i botten och knackade boll och hittade våra snabba killar på djupet. Matfors kom ut till den andra halvleken som ett helt annat lag men dom spelade överraskande mycket långt och våra resliga killar i försvaret tog hand om det mesta, säger Fränstas spelande tränare Kent Larsson, för dagen tvåmålsskytt.
- Vi var riktigt dåliga i första och tappade massor av bollar inom laget. I paus sade vi att kunde dom göra tre mål på mindre än en halvtimme kan vi göra fyra på fyrtiofem. Men i dag studsade allt emot, det var nästan overkligt. Vi brände flera frilägen, vår målvakten tappade en enkel boll och när vi trodde vi fått en straffspark blev det en offside istället, säger Matforstränaren Lars "Laban" Andersson.
läs mer

Rår Fränsta på ett formstarkt Matfors?
Fränsta och Matfors inlder den 16:e omgången av Medelpadsfemman. En viktig match för bägge lagen på Myggvallen. Hemmalaget Fränsta behöver poäng för att ta den sista platsen till Höstfemman och Matfors för att inte tappa i toppstriden.
Gästerna är favoriter och jag tror även att dom kommer att avgå med segern. Men FIK är inte ofarliga hemma så 1-2 får bli mitt tips.
läs mer

David Danielian låg bakom Ånge 2:s seger borta mot Ljunga. David Danielian låg bakom Ånge 2:s seger borta mot Ljunga.

Ångeseger i div. V-derbyt på Ljungalid
Ljunga vann den andra halvleken i Medelpadsfemman mot Ånge 2 med 1-0 hemma på Ljungalid.
Nu hjälpte inte detta då gästerna satte tre mål första 25 minuterna och mer eller mindre avgjorde matchen då.
- Vi började bra och tog tidigt ledningen med 3-0. Sedan jämnade det ut sig men totalt sett förtjänade vi att vinna även om det inte var någon klang och jubelföreställning från vår sida, säger tränaren Benny Matsson.
- Vi föll på vår dåliga inledning. 0-3 efter 25 minuter är för dåligt även om siffrorna var missvisande och i överkant. Därefter spelade vi upp oss och gjorde en jämn match men idag hade vi ingen tur med domsluten. Vi tar med oss att vi i alla fall vann den andra halvleken, säger lagledaren Roy B. Olsson.
läs mer

Edin Muratovic slänger sig och nickar in Alen Zulovics frispark till 3-1. Efter det var det bara ett lag på banan och Granlo kunde öka på och vinna med hela 6-1. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Granlo "spelade inte fotboll" - vann med 6-1
Det var en märklig match som utspelade sig i regnet på Härevallen i Indal. Ljustorp var det spelmässigt bättre laget och hade emellanåt bra flyt i passningsspelet och skapade massor med solklara målchanser och tog också en tidig ledning efter en hårt dömd straff i den fjärde minuten. Robin Nordin blev nerdragen (?) av GBK-keepern Alexander Nilsson och André Moberg skickade straffsparken rakt upp i det vänstra krysset.
Hemmalaget Granlo hade det svårt och slarvade med både passningar och mottagningar och sökte nästan hela tiden Ferdri Ismaili på djupet. Vid sidlinjen stod Ljustorps tränare Torbjörn Persson och gastade till Granlobänken och alla andra som kunde höra; "Det här är inte fotboll ni spelar!".
Hur mycket vann då Ljustorp matchen med undrar ni?
Dom vann inte alls. När domaren Janne Boström blåste för full tid stod Granlo som segrare med 6-1!
- Efter en något slätstruken första halvlek gjorde vi en bra andra. Det syns att vi tränat på fasta situationer på slutet. Det gav utslag idag. Hela laget gjorde en riktigt bra insats och var verkligen taggade. Vi spelar bättre mot bra lag än mot sämre. Enda besvikelsen var att inte Ljustorps ledare tackade för matchen efteråt, säger Granlotränaren Nermin Zulovic.
- Granlo spelar inte fotboll. Det är bara bollar på djupet mot den där Ferdi. Inget spel inom laget alls. Men Granlo var effektiva medan vi under dom första 20 minuterna i den andra halvleken borde satt några av våra chanser. Granlo har ett par riktigt bra spelare, det kan ingen ta i från dom. Tråkigt bara att Granloledarna håller på att håna oss på sidan. Huvva!, säger Torbjörn Persson.
Matfors vann derbyt mot Hassel hemma på Thulevallen med klara 6-2 men det var först i inledningen av den andra halvleken som man kunde gå från 1-0 till 5-0, fyra mål på elva minuter. Gästerna stretade emot så länge flåset höll.
Kanske hade matchen fått ett annat förlopp om inte fem Hasselspelare svikit sina lagkamrater genom att helt sonika inte dyka upp till match trots att man blivit kallade. Hela den utländska kadern uteblev...
- Ett par ringde i alla fall en kvart före avspark och sade att dom försovit sig, säger tränaren Benny Stjernström, oerhört besviken och ledsen på sina spelares svek.
Holm vann med 5-0 hemma på Holmvallen mot Alnö 2 efter en riktigt bra och underhållande match där även gästerna bidrog till underhållningen. Som vanligt hade dock alnöungdomarna svårt med fysiken och spelet i de båda straffområdena.
 Ja, idag var det klasskillnad. Ändå tycker jag inte det var ett dåligt lag vi mötte, säger Holmtränaren Thomas Åslin.
- Som vanligt sätter vi inte våra chanser. Den här gången brände vi dessutom en straff fram till 1-0. Synd att vi sedan bjuder på enkla mål bakåt. Vi tappar boll i helt fel lägen och blir hårt straffade, säger tränaren Tomas Berglund.
En målchansutvisning tidigt i den andra halvleken blev kostsam för Torpshammar på Sidsjövallen. Efter det kunde Sidsjö-Böle gå från 1-1 till 3-1 och säkra tre viktiga poäng i toppstriden.
- Torpshammar var bra i första och hade med sig 1-1 med mersmak i halvtid. Vi höjer oss i den andra och efter deras utvisning tog vi över, säger SBIF-tränaren Robert Olsson.
- Trots stort manfall gjorde vi säsongens bästa halvlek och borde sett till chanserna haft ledningen i paus. I andra säckade vi ihop efter utvisningen då orken tog slut, säger Torptränaren Tommy Göransson, för dagen målvakt.
Selångers div. I-lag har speluppehåll. Då passade Oliver Widahl och Petter Andersson på att matcha med div. V-laget.
Inte undra på att SFK 2 kunde vinna med tvåsiffrigt mot Sunds dito på Flodbergs IP. Oliver satte fyra baljor medan Petter "nöjde sig" med två.
Sund gjorde ingen dålig match men man mötte ett riktigt bra Selånger 2 och gästernas höga bolltempo i passningarna gav utslag även i målprotokollet.
- Vi fick lite hjälp att ett par A-lagskillar idag. Roligt för våra yngre förmågor att lira med så bra spelare. Extra kul att grabbarna kom ner och visade engagemang och attityd, säger tränaren Ola Persson.
IFK Sundsvall 3 var synnerligen effektiva i mötet mot Kuben 3 på Westhagen.
Trots att man inte gick för full maskin så kunde man göra tvåsiffrigt. Efter 4-0 i paus rullade det iväg till hela 11-0.
- Idag satte vi verkligen våra chanser och inte missade så mycket som vi brukar. 11-0 var i överkant, kanske 8-1 mer speglat matchen, säger spelande ledaren i IFK 3, Fredrik Lundqvist.
- Så här utspelade har vi inte blivit på hela säsongen. IFK var bättre i allt även om det ibland kändes som de inte tog det på allvar. Det var som de bara var ute på "en enkel promenad i parken" eller "åkte på en skridsko", för att bara använda ett par klyschor. Hur som helst var de var bättre på alla positioner, säger Kubens lagledare Roger Norrman.
I söndagens enda match i femman var jumbon Stöde 2/Nedansjö inte spelmässigt sämre än Fränsta i derbyt men man släppte in alldeles för enkla mål bakåt och fick se sig besegrade med 1-5.
- Fränsta var tyngre än oss idag men hade vi fått in ett 2-4-mål tidigt i andra så kanske vi hade kunnat göra match av det hela, säger Stöde 2/Nedansjös tränare Christer Söder.
läs mer

Lamin Saidy tofflar in 3-0 till Granlo förbi Alnö 2:s keeper Kevin Källström. GBK:s mittback Dennis Hägg är även han på hugget- Till slut vann Granlo den målrika matchen med 7-2. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Första förlusten för Ånge 2
- 3-7 mot IFK Sundsvall 3

Ånge 2 åkte på säsongens första förlust - och den blev siffermässigt rejäl.
IFK Sundsvall 3 kom, sågs och segrade med 7-3 sedan anfallsduon Nicklas Silversved och Olof Torstensson haft en helkväll.
- Vi hade ett jätteläge att göra 4-4 men brände och när vi satsade allt framåt på slutet i jakten på en kvittering öppnade vi oss bakåt och dom kunde göra tre mål, säger Ånges tränare Benny Matsson.
På Myggvallen kryssade Fränsta och Sidsjö-Böle. Gästerna tog en sen ledning i första halvlek men Fränsta hann både kvittera och ta ledningen innan pausvilan. Båda gånger med hemvändaren, från Ånge, Andréas Modén som målskytt.
Med 25 minuter kvar av den andra halvleken blev hemmaspelaren Tim Paulsson utvisad och man orkade inte stå emot utan i den 82:a minuten kunde Claudio Moraga kvittera till 2-2.
- För oss känns oavgjort som en förlust. Vi gör ingen bra match och det känns verkligen trist med de mål som vi bokstavligen ger bort till Fränsta. Deras höga press och hårda spel lyckades för dagen men vi vet att vi kan så mycket mer och borde utnyttjat detta till vår fördel. Det blev en match där viljan hade avgörandet, säger SBIF:s tränare Robert Olsson besviket.
- Får i slutändan vara nöjd med en poäng. Vi gör vår kanske bästa match i år och speciellt nöjd är jag med vårt passningsspel. Jag tycker vi var det bättre laget ända tills vi fick en spelare utvisad, säger Fränstas spelande tränare Kent Larsson.
Granlo vann med klara 7-2 borta mot Alnö 2. Siffror som var rejält i överkant då hemmalaget spelade väl så bra som topplaget rent tekniskt och passningsmässigt. Däremot var försvarsspelet synnerligen naivt och trots en mindre bra insats kunde alltså Granlo avgå med en storseger.
- Godkänt men inte nöjda får betyget bli, säger Granlos tränare Nermin Zulovic.
Efter en bra inledning av Torpshammar i derbyt tog istället Ljunga ledningen och utökade den i slutet av halvleken.
Torpshammar inledde även den andra halvleken bra och den här gången fick man två snabba mål och var ikapp i målprotokollet.
- 2-2 var nog rättvist. Vi hade ungefär lika mycket av matchen totalt sett, säger Torpshammars spelande tränare Tommy Göransson.
Hassel vann med 4-2 mot jumbon Stöde 2/Nedansjö har verkar nästan ha greppet om den där sista Höstfemmaplatsen.
Ikväll grundlade man segern i den första halvleken då man gjorde 3-0.
Sund 2 ledde på Kubens svårspelade konstgräs med både 2-0 och 3-1 men fick nöja sig med en pinne borta mot Kuben 3.
läs mer

Intressanta matcher i Medelpadsfemman
Ikväll spelas det hela sex matcher i Medelpadsfemman, samtliga med avspark kl. 18:00.
Igår spelade Ljustorp och Matfors 2-2.
Lokalfotbollen tippar Medelpadsfemman:
• Alnö IF 2 - Granlo BK (Släda IP) tips: 1-3
Efter två raka förluster har Granlo tappat på tätlagen och någon kullerbytta har man därför inte råd med på Släda IP mot Alnö 2.
• Fränsta IK - Sidsjö-Böle IF (Myggvallen) tips: 0-2
Fränsta har häng på åttondeplatsen men möter ett Sidsjö-Böle som vill hänga på tåget till div. IV.
• Hassels IF - Stöde IF2/Nedansjö (Hasselbacken) tips: 1-2
Även Hassel är aspiranter på den där sista platsen till Höstfemman. Trots det tror jag man gå på pumpen mot jumbon Stöde 2/Nedansjö. Inget logiskt tips men vem har påstått att fotbollen är logisk?
• Kubikenborgs IF 3 - Sund IF 2 (Kubikenborgs konstgräs) tips: 5-4
Trots att det skiljer hela sju poäng mellan lagen kan det här bli en jämn och spännande tillställning. Beror helt på vilka lag man kan ställa på benen. Det brukar man veta lagom till avspark...
• Torpshammars IF - Ljunga IF (Torpshammars IP) tips: 2-2
Förra matchen fick inte Torpshammar ihop lag och tvingades lämna w.o. Ikväll är det derby mot Ljunga och då lär det mobiliseras från bägge håll.
• Ånge IF 2 - IFK Sundsvall 3 (Ånge IP) tips: 4-1
Ånge 2 kör överlag lokalt till skillnad mot A-laget men satsar ändå för fullt för att ta sig till div. IV. Dom ambitionerna kan inte IFK 3 ha men man är ändå ett bollskickligt lag. Men frågan är vad som händer med IFK:s tredjelag när nu flera av spelarna flyttats upp till div. IV-laget? Kan bli knapert med folk under hösten. Speciellt långa bortamatcher?
läs mer

Tvåmålsskytten Adam Forsström, Matfors IF. Tvåmålsskytten Adam Forsström, Matfors IF.

Matfors Adam Forsström höll inte sitt löfte - målade själv!
Matfors anfallare Adam Forsström lovade såväl seger som att han skulle spela fram till MIF:s två mål borta mot Ljustorp.
Han höll inte sitt löfte. Det blev "bara" oavgjort och istället för att spela fram gjorde han bägge målen själv, bl a poänggivande 2-2.
Hugo Artega tryckte tidigt in 1-0 för hemmalaget innan Forsström kvitterade efter dryga halvtimmen.
Nästan omgående drog Robin Nordin in 2-1 stenhårt med högern innan Forström ånyo kvitterade i mitten av den andra halvleken.
- Vi hade många borta och fick spela med två ytterbackar på innermittfältet. Matfors var bättre men vi försvarade oss bra och är nöjda med poängen, säger Ljustorps tränare Torbjörn Persson.
läs mer

Fyra nya mål i dag för Ånge 2:s Haik Danielian. Fyra nya mål i dag för Ånge 2:s Haik Danielian.

Sund 2 gjorde sin bästa match för säsongen - föll med 0-9...
Sund 2 höll uppe spelet bra under den första halvtimman mot serieledarna Ånge 2. Men efter att Daniel Näslund gjort 0-1 och Marcus Jonsson strax därpå 0-2 var det i stort sett bara ett lag på planen resten av matchen även om hemmalaget stack upp i en och annan farlig kontring. Hade bland annat en nick i ribban.
Ånge 2 visade ingen pardon utan slutade aldrig att spela och allt eftersom målen rullade in brast det i motivationen för hemmaspelarna som dock klarade sig från tvåsiffrigt i baken - men en hårsmån. Slutresultatet kom att skrivas till 0-9 sedan Haik Danielian svarat för fyra av målen, Marcus Jonsson tre och Daniel Näslund för två.
- En av dom bästa matcher vi gjort i år, låter sjukt va? Men så är det. Sen blir vi straffade hårt, Ånge gjorde mål på nästan allt, säger Sundtränaren Tommy Ankarmark.
- Sund 2 hängde med bra i matchen och var farliga på sina kontringar men efter 4-0 tröttnade dom både fysiskt och mentalt. Bjöds annars på riktigt bra spel från båda lagen men vi var klart effektivare, säger Ånges tränare Benny Matsson.
läs mer

Avgörs matchen mellan Granlo och Holm här? Holms Patrik Mattsson springer formligen ner bollförande Oskar de Vahl bakifrån innanför straffområdet. Dock utan påföljande visselsignal för straff från domaren. Strax därpå gör istället gästande Holm 0-1 vilket grundlade segern. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Första derbysegern för Fränsta på över 50 år (?) mot Ljunga och Torpshammar lämnade w.o. i omstarten av Medelpadsfemman
Idag var det kick-off efter sommaruppehållet i den hyperjämna Medelpadsfemman.
Alla topplagen vann - utom Granlo som förlorade hemma mot Holm med 1-3.
Enklast hade IFK Sundsvall 3 som vann på w.o. mot Torpshammar som inte fick ihop fullt lag.
Värt att nämna är också att Fränstas derbyseger mot Ljunga var deras första sedan urminnes tider. Kan varit över 50 år sedan senaste Fränstavictorian.
Resultaten från eftermiddagens matcher i värmen:
Granlo - Holm 1-3
IFK S-vall 3 - Torpsh. 3-0 (w.o.)
Ljunga - Fränsta 2-3
Matfors - Alnö 2 7-2
Sidsjö-Böle - Hassel 5-0
Stöde 2/Nedansjö - Ljustorp 1-3
läs mer

Mr Hassel - Seth Lars-son. Mr Hassel - Seth Lars-son.

Larsson håller liv i byn
Han har varit spelare, tränare, ordförande och den sammanhållande länken i Hassels IF sedan 1988. 
Nu kämpar Seth Larsson för att rädda kvar fotbollen på Hasselbacken. 
– Det är en kamp för att överleva, säger han. 
Seth Larsson har semester från sitt jobb, men som ordförande och eldsjäl finns det alltid saker att göra. Den här dagen ska Hasselbacken snyggas upp, röjsågarna är laddade och han ska gå en kamp med det vildvuxna gräset runt planen.
– Det är föreningskänslan och det ideella som är min drivkraft. När jag åkte hit i dag så gjorde jag det för att snygga till, men det var inget speciellt som jag reflekterade över. Men det är klart att jag önskade att fler gjorde samma sak, säger han.
Seth Larsson har kämpat för sitt Hassel i många år och han har sett det mesta.
– Vi har varit på väg att lägga ner flera gånger de senaste åren. För två år sedan trodde jag inte att vi skulle kunna hålla ett lag här, men det löste sig. I år har vi klarat oss bra, men det där med klubbkänsla finns inte längre. Nu har spelarna andra värderingar, säger han.
läs mer

Matfors har fått upp ångan och vann våravslutningen på Holmvallen med 2-0. Foto: Kenth Åslin.

Ånge 2 i serieledning över sommaren
I en haltande tabell går Ånge 2 till serieledning när nu sommaruppehållet inleds.
Men det är otroligt jämt i toppen. Ånge 2 leder på 24 poäng, Granlo, Ljustorp och IFK Sundsvall 3 har spelat in 23 var och dessa skuggas av trion Holm, Sidsjö-Böle och Matfors.
Om den åttonde och sista platsen till Höstfemman krigar inte mindre än SJU lag. Just nu är det Selånger 2 som innehar den åtrovärda platsen.
Ånge 2 och Granlo stod över den sista våromgången och på Holmvallen hade hemmalaget chansen att gå ikapp Ånge 2 poängmässigt men förlorade mot Matfors med 0-2. "Brukets blå" har varvat upp rejält och kommer sin sjundeplats till trots att vara med och slåss om uppflyttning till fyran i höst.
På Ljustorps IP blev det hemmaseger i toppmatchen mot Sidsjö-Böle. Matchens enda mål spelade  Joakim Petersson in redan i den tredje minuten.
På Myggvallen var bottenlaget Fränsta nära att "stjäla" två poäng av toppgänget IFK Sundsvall 3 men i slutminuten frälste Kalle Bergström kamraterna med sitt 1-2-mål.
12:e omgångens resultat:
Alnö IF 2 - Stöde IF 2/Nedansjö IK 4-1
Fränsta IK - IFK Sundsvall 3 1-2
Hassels IF - Ljunga IF 1-6
Holms SK - Matfors IF 0-2
Kubikenborgs IF 3 - Selånger FK 2 1-0
Ljustorps IF - Sidsjö-Böle IF 1-0
Torpshammars IF - Sund IF 2 4-2
läs mer

Kalle Normelli gjorde en bra match när IFK 3 vann med 5-0 mot Hassel. Kalle Normelli gjorde en bra match när IFK 3 vann med 5-0 mot Hassel.

Hassel tappade efter utvisning

I 54 minuter höll Hassel IFK Sundsvall 3 stången. Sedan gick tappen ur tunnan och hemmalaget kunde gå i från till en 5-0-seger.
När Hassels duktige mittback Mahir Ademi blev utvisad efter en rejäl kapning i den 39:e minuten orkade inte man inte stå mycket längre. Speciellt som Mahir var den som de allra flesta IFK-anfallen strandade på.
Fredrik Lundqvist var den som bröt dödläget när han nio minuter in i den andra halvleken lugnt och behärskat bredsidade in Joakim Forslund Holmbäck fina inspel.
Hassel fick dock en gyllene kvitteringschans. I den 68:e minuten nickade lagkaptenen Peter Eckman ett frisparksinlägg centimetern utanför den högra stolpen.
I anfallet efter rullade Karl Bergström in 2-0 till vänster om statiske Hasselmålvakten Jörgen Värme. Passningsleveratör ex-Giffaren Cain Dotson.
Dotson matade i den 81:a minuten en rak djupledsboll till Olof Torstensson åsså var det 3-0.
Fyran och femman kom också i matchens sista självande sekunder.
4-0 satte Tom Nilsson-Martinsson, på sitt femte solklara målläge. Men det krävdes en straffspark, sedan han själv blivit fälld i friläge, innan han fick fick in den på riktigt.
Målskyttet avslutades sedan av Adam Persson innan domaren Nilla Sjöberg flöjtade för eld upphör.
- Det blev tuffare än jag trodde. Hassel spelade defensivt och fysiskt men det släppte efter deras utvisning. Då fick vi mer ytor samtidigt som dom blev trötta, säger Fredrik Lundqvist.
IFK var bra, dom rullade boll hela tiden och kom med fart. Vi ville få dem att rulla mer i sidled än djupled och fram till utvisningen så tycket jag vi höll ihop det bra. Vi kämpade i alla fall så gott det gick. Synd bara att det rann iväg på slutet. Kan ju bli en målskillnadsaffär om den sista platsen till Höstfemman, säger managern Seth Larsson.
läs mer

Uppskjuten match spelas ikväll
Matchen på Balders mellan IFK Sundsvall 3 och Hassel igår blev alltså uppskjuten.
Ett nytt försök görs redan ikväll och då på Westhagens mindre känsliga konstgräs. Avspark 20:15.
Hassel har överraskat positivt så här långt och ligger just på plats åtta vilket kvalificerar laget till Höstfemman som sista lag.
Idag väntar IFK Sundsvall 3, ett lag som i sina bästa stunder håller div. IV-klass trots att träningsmängden i det närmaste är obefintlig. Man matchar sig i form helt enkelt. Ett aber senaste tiden är att man tvingats "låna ut" spelare till div. IV-laget och frågan är vilket lag man kan ställa på benen i afton.
Oavsett vilket så vinner man den här matchen, om man nu inte går i Hassels fälla och hamnar in i deras tempo och dessutom inte ser upp med William Dalenius i kontringarna.
Lokalfotbollen tippar:
IFK Sundsvall 3 - Hassel 5-1.
Tror att Westhagens plana underlag ger IFK:arna fördel för deras fina spel med snabba bollar längs marken inom laget. Båda lagen är inga träningsfreak men jag tror gästernas ork kommer att tryta först, även om man lyckas hålla nere tempot med sina långa spelavbrott vid fasta situationer.
läs mer

Matfors Philip Andersson var en av matchens förgrundsfigurer när Matfors gav Granlo årets första förlust. "Phille" visade upp ett mycket gott passningsspel, gjorde 1-0-målet och lade hörnan till 2-0. Granlos spelare är Lamin Saidy (t v) och Zecir Raimi (t h). Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Flera sviter sprack när Ånge 2 tog över serieledningen i Medelpadsfemman
Det var många sviter som som spolades bort i regnet under onsdagskvällen i Medelpadsfemman.
Både Granlo och Ljustorp fick inkassera sina första förluster för säsongen och i botten tog Sund 2 sin första seger.
Det hela utmynnade i att Ånge 2 tog över serieledningen.
Sprucken svit 1:
På Thulevallen vann Matfors rättvist över Granlo med 3-0 där mittfältarna Max Källström och Philip Andersson var arktekterna bakom segern.
Max gjorde två mål och spelade fram till ett. "Phille" gjorde 1-0-målet redan i den första minuten och lade sedan hörnan till 2-0-målet.
- En skön seger för oss. Allt som gått emot tidigare i vår fick vi med oss nu. Vet inte om vi gjort tre mål i en match tidigare i år? Vi genomförde matchen precis på det sätt vi ville spela mot Granlo. Skära av alla ytor för målskytten Ferdi Ismaili och förlita oss på snabba omställningar, säger tränaren Lars "Laban" Andersson.
Sprucken svit 2:
Ljunga har genom åren varit ett skrällag och tagit segrar i på förhand "omöjliga matcher".
Så har det inte varit i år och hemma på annars svårintagliga Ljungalid har man bara tagit en enda poäng, 1-1 mot Matfors.
Tills igår!
Ljustorp kom obesegrade till Ljungalid men efter 2 x 45 minuter fick man lämna västra med en etta i kolumnen för förluster.
- Vår taktik lyckades till 100 procent, sade Ljungas lagledare Roy B Olsson efter 3-1-vinsten.
Sprucken svit 3:
Sunds 2:s Tommy Ankarmark tog sin första tränarseger sedan hjulet uppfanns. Ifjol blev det ingen seger med Ljustorp på 22 matcher i fyran och i år tog det elva matcher i femman efter återinträdet i Sund 2.
Sund 2 vann nämligen med 2-1 hemma på ett regnigt Flodbergs IP mot Fränsta. Helt enligt Lokalfotbollens förhandstips :-) .
- Skönt att bärga årets första vinst. Om det var rättvist? Nja, oavgjort hade nog speglat matchen bättre men vi tar mer än gärna emot vår första seger, säger Tommy Ankarmark.
I övrigt från omgången kan nämnas att Sidsjö-Böle hade målkalas mot Alnö 2 och vann med hela 9-0.
Nio mål blev det även när andralagen i Selånger och Ånge möttes på Norrporten Arena dit matchen flyttades på kort varsel p g a regnet. 
Gästerna ledde med 5-0 redan efter en halvtimme.
Resten av matchen blev målmässigt jämn och slöt till slut 7-2 i bortafavör.
På Nedansjö IP vände Holm 1-2 till en 4-2-seger mot Stöde 2/Nedansjö efter en riktig "skitmatch".
Matchen på Balders mellan IFK Sundsvall 3 och Hassel blev uppskjuten.
Ett nytt försök görs på torsdagen och då på Westhagens mindre känsliga konstgräs.
läs mer

Kan Matfors hota Granlos förlustnolla?
Det ser ut att bli en våt omgång i kvällens Medelpadsfemma för omväxlings skull.
Och vem vet, kanske det kommer att bjudas på några kallduschar?
Så här spelas i alla fall kvällens matcher med tid för avspark och matcharena plus Lokalfotbollens tips och kommentarer:
19:00 Ljunga IF - Ljustorps IF (Ljungalid) tips: 0-3
På Ljungalid skall Ljustorp försöka hålla sin förlustnolla intakt vilket jag tror dom kommer att klara av. Mitt-i-veckan-matcher är inget som västralagen i femman propagerar för då man har sina lag utspridda under vardagarna. Ljunga är annars ett typiskt s k kallat skrällgäng, dock inte så här långt i år - ännu...
19:00 Matfors IF - Granlo BK (Thulevallen) tips: 1-2
Matfors ringde kl. 17:30 och meddelade att matchen är uppskjuten för att bara en kvart senare återkomma med att det BLIR match...
Då hade jag redan raderat kommentarerna inför den här matchen!

19:00 Selånger FK 2 - Ånge IF 2 (Bergsåkers IP) tips: 2-5
Selånger vann med 5-2 mot Torpshammar senast men att man trots målfarlige Hakim Rouass skall kunna röra Ånge 2 finns inte på kartan. Det här blir en komfortabel bortavinst.
19:00 Sidsjö-Böle IF - Alnö IF 2 (Sidsjövallen) tips: 7-0
Tre säkra poäng till Sidsjö-Böle! Alnö 2 slog Ljunga med 3-2 men här väntar övermäktigt motstånd. Ett rejält revanschsuget SBIF, efter förlusten mot Holm, låter det unga Alnö få ta smällen. 
19:00 Stöde IF2/Nedansjö - Holms SK (Nedansjö IP) tips: 0-3
Stöde 2/Nedansjö gjorde en stark försvarsinsats borta mot Granlo och föll "bara" med 0-3. Nu väntar återigen tufft motstånd, ett Holm som håller på att varva upp. 4-1 mot Sidsjö-Böle imponerar. Hemmaplan och kämpatakter kan hålla nere siffrorna bakåt men framåt räcker inte hemmalaget till. 11 mål på 8 matcher skrämmer inte även om Holms försvar sviktat rejält emellanåt.
19:00 Sund IF 2 - Fränsta IK (Flodbergs IP) tips:  2-1
Ingen seger på tio försök för Sund 2. Lär bli ett elfte om Fränsta får med sig tillräckligt starkt lag till Flodbergs IP. Eller kommer omgångens skräll här?
20:15 IFK Sundsvall 3 - Hassels IF (Baldershov) tips: uppskjuten!
​läs mer

TILL MEDELPADSFEMMANS LEDARE OCH TRÄNARE!
Ikväll MÅSTE ALLA KLUBBAR i femman hjälpa till med referat och kommentarer från matcherna!
Det spelas nämligen hela SJU kamper och då Granlo spelar i Matfors tar det tid att göra klart allt efter matchen, ta sig hem till Alnön och sedan ringa runt.
Vi snackar mission impossible!
Det behöver inte vara någon roman utan det räcker lite kort med era synpunkter från matchen, hur matchbilden var och vilka som var bäst i ert lag (och gärna en motivering varför). Orkar ni även skriva hur målen gick till i korta drag vore det naturligtvis suveränt.
Vill Ni inte att det står någon om Ert lag behöver Ni inte göra någonting men jag hoppas att samtliga är intresserade av att hjälpa till.

Skickas till:
lokalfotbollen.se@hotmail.com

Tack på förhand!

Hoppas även att domarna ställer upp lika mangrant som förra gången och hjälper till med att snabbt lägga in matchuppgifterna på fogis. 
Det värmde att se att alla uppgifterna var inlagda när jag kom hem förra gången.

Granlo återtog serieledningen i Medelpadsfemman efter en 3-0-seger mot ett försvarsstarkt och kämpande Stöde 2/Nedansjö på Härevallen i Indal. Har trycker Erik Bjuhr in trean efter en hörna. Foto: Christer Wallgren, Lokalfotbollen.nu.

Granlo åter i topp
Granlo återtog serieledningen sedan man avgjort tidig mot ett väl kämpande Stöde 2/Nedansjö på Härevallen i Indal.
Trots 2-0 redan efter nio minuters spel blev det därefter bara ett mål ytterligare för Granlo trots mängder av chanser.
Då man samtidigt höll nollan bakåt skrevs segern till 3-0.
- Första halvlek spelade vi riktigt bra fotboll i en halvtimme med bra variation och höll ihop laget. Därefter dippade vi, blev för bekväma, drällde med bollen och försökta svåra pass i mitten, säger Granlotränaren Bosse Hägg.
- Vi hade många borta ur startelvan med jag tycker vi gjorde en jättebra match. Killarna som fick chansen istället tog den verkligen. Vi visste att vi skulle bli tillbakapressade och få leva på kontringar och med lite flyt hade vi kunnat spräcka nollan, säger tränaren i Nedansjö, Christer Söder.
läs mer

Målfest när Ånge 2 övertog serieledningen
Bortamatch mot Ånge 2 en måndag. Då tvingades Kuben 3 ringa in folk för att få ihop fullt lag. Inte den bästa uppladdningen att åka upp med ett till stora delar otränat lag till Ånge IP:s stora konstgräsyta.
3-0 i halvtid blev till slut 7-2 sedan Marcus Jonsson haft en helafton och svarat för fyra eller fem av de sju målen. Domaren hade visst synpunkter och ville ge någon annan ett av målen...
Segern gjorde att Ånge 2 tog över serieledningen från Granlo med en match mer spelad. På onsdag kan dock "familjen" Granlo ta tillbaka den vid seger på Härevallen i Indal mot Stöde 2/Nedansjö.
- Vi orkade inte då vi hade allt för många som inte är så vältrände på planen idag. Är ändå nöjd med laginsatsen och vi försökte hela tiden rulla boll, säger spelande coachen Sean Kettle.
läs mer

Ånge 2 övertar serieledningen i Medelpadsfemman ikväll
Igår slutfördes Medelpadsfemmans 9:e omgång.
Redan idag inleds den 10:e med matchen Ånge 2 - Kuben 3.
Sett till tabellen en stenklar etta på Ånge IP men Kubens "tigerungar" har morskat upp sig och drar västerut med med två klara segrar i bagaget. 8-0 mot Torpshammar och 6-2 mot Fränsta. Båda västralag. Kanske ett gott omen för Kubarna? Speciellt som Ånge 2 bara fick 2-2 mot just Torp...
Nja, så enkelt är det inte. Ånge kommer till spel denna gång med ett betydligt starkare lag och skillnaden var också stor mellan det Torplag som mötte Ånge hemma och Kuben borta.
Kan emellertid vara värt att besöka den här matchen då det lär bjudas på fin teknisk fotboll. Ånge dock bättre i grunden och betydligt vassare rent konditionsmässigt varför jag inte tror att laget från stan orkar stå emot i 90 minuter. Ånge 2 tar därmed över serieledningen i Medelpadsfemman. Åtminstone till onsdag.
Lokalfotbollen tippar Medelpadsfemman:
Ånge 2 - Kuben 3 5-1 efter 1-1 i paus.
Övriga matcher i den här omgången spelas på onsdag enligt följande:
Torpshammars IF - Selånger FK 2
Hassels IF - Sund IF 2
Ljustorps IF - IFK Sundsvall 3
Alnö IF 2 - Ljunga IF
Holms SK - Sidsjö-Böle IF
Granlo BK - Stöde IF 2/Nedansjö IK
läs mer - strax

Androw Gorgis räd-dade SBIF-poäng med en toffelspark i borte krysset. Androw Gorgis räd-dade SBIF-poäng med en toffelspark i borte krysset.

"Toffelspark" räddade Sidsjö-Böles förlustnolla
Granlo ledde toppmatchen mot Sidsjö-Böle med 2-0, båda målen gjorda av Oskar de Wahl, med mindre än tio minuter kvar.
På återstående tid hittade hemmalaget det högra krysset två gånger och fick med sig en pinne. 1-2 var en nick från Erik Senestad och kvitteringen var en s k "toffelspark" från inhopparen Androw Gorgis. Det menade hårda inspelet efter marken framför mål blev, p g a en felträff, en lobb som landade i det borte krysset och helt ställde Granlokeepern.
- Tycker faktiskt vi borde vunnit matchen då vi var det klart bättre laget under den andra halvleken, säger Sidsjö-Böles tränare Robert Olsson.
På Flodbergs IP vann Ljustorp över Sund 2 med klara 4-0.
- Sund 2 - Robin Nordin 0-4, var Sundtränaren Tommy Ankarmarks kommentar efter matchen.
Robin gjorde nämligen tre av målen...
IFK Sundsvall 3 hänger med i toppen sedan man gått från 1-1 efter en dryg halvtimme till en 8-1-seger. Olof Torstensson gjorde hattrick och comebackande ex-allsvensken Cain Dotson fick sätta en straffspark.
Holm och Matfors är även dom fortfarande med i racet. Idag höll bägge lagen nollan. Holm vann med 2-0 på Ljungalid medan Matfors "nöjde sig" med 1-0 i derbyt på Nedansjö IP.
Fränsta vann med 3-o borta mot Selånger 2 och är därmed med i kampen att nå Höstfemman dit de åtta främsta går. 
läs mer

Nermin Zulovic vaktar Granlos mål i toppmatchen? Nermin Zulovic vaktar Granlos mål i toppmatchen?

Målvaktsproblem för Granlo inför toppmatchen på Sidsjövallen
På en ovanlig speldag för Medelpadsfemman, en söndag, liras i eftermiddag de resterande sex matcherna ur omgång 9, redan i måndags gjorde Kuben 3 8-0 på Torpshammar.
Två lag har bara tappat en ynka pinne så här långt i Medelpadsfemman.
Dessa är Sidsjö-Böle och Granlo.
Idag möts lagen uppe på Sidsjövallen i en riktig envig.
Gästerna har dock drabbats av ett par rejäla jobspostar, alla på målvaktssidan. Ingen av de båda ordinarie målvakterna kan inte vara med. Alexander Nilsson jobbar och Jimmy Bergendahl är på hundutställning i Stockholm. Av de tilltänkta ersättarna är en utomlands, en annan fick inte permis hemifrån och en tredje kunde/ville inte...
Kanske blir det tränaren Nermin Zulovic eller lagledaren Jonas Wallvik som vaktar målet...eller någon annan?
Dagens matcher i Medelpadsfemman, med Lokalfotbollens tips:
• IFK Sundsvall 3 - Alnö IF 2 (Westhagen) 8-0
IFK:s tredjelag är ett riktigt bra lag och lär med fart och fläkt bolla ut det unga och orutinerade Alnölaget.
• Ljunga IF - Holms SK (Ljungalid) 2-4
Två "bonnalag" som kan det här med fysisk fotboll. Båda lagen varvar sina prestationer, högt och lågt, och det lag som håller den högsta nivån i eftermiddag vinner. Jag tippar att gästerna konserverat formen sedan i onsdags då man inte gav div. IV-laget Lucksta en sportkeps i DM-matchen.
• Selånger FK 2 - Fränsta IK (Bergsåkers IP) 3-2
Två lag som kommer från varsitt bottennapp. SFK förlorade mot Hassel och FIK med 2-6 mot Kuben 3. Den här matchen borde tombolan få avgöra, jag lär i alla fall inte reda ut den... Dom här lagen är värre att tippa än Coventry.
• Sidsjö-Böle IF - Granlo BK (Sidsjövallen) 2-2
Två topplag alltså som bara förlorat varsin poäng och hemmapremiär på riktigt för ett upp till tänderna taggat Sidsjö-Böle hemma på Sidsjövallen. Förnuftet säger klar etta med tanke på Granlos målvaktsproblem men kanske tänder borta laget till extra "utan målvakt"? Kryss? Ganska mycket tippat med hjärtat då jag är engagerad i "familjen" GBK...
• Stöde IF 2/Nedansjö IK - Matfors IF (Nedansjö IP) 1-2
Derby på Nedansjö IP! Matfors borde vinna komfortabelt men ett par frågetecken finns inför matchen. Vilka A-truppsspelare från div. III-laget som hemmalaget kan ställa upp med? Och gästernas oförmåga att hitta målet. Jonas Richanu-Ersson kan inte göra alla målen själv efter fasta situationer...
• Sund IF 2 - Ljustorps IF (Flodbergs IP) 1-5
Lika spännande varje gång att se om Sund 2 får ihop fullt lag. Det har varit lite si och så med det under våren vilket också syns i tabellen. Sist med en ynka pinne, tagen mot nästjumbon Alnö 2.
Ljustorp tillhör ett av de fyra obesegrade lagen och inte bränner man väl i den här matchen??? Ettan borde ge 100 ggr pengarna om det gått att spela...
Avspark kl. 14:00 för samtliga matcher.
läs mer

Tisdag 11 juni

Erik Senestad gjorde mål och var en av SBIF:s klart bästa spelare. Erik Senestad gjorde mål och var en av SBIF:s klart bästa spelare.

Sidsjö-Böle satte sina chanser och är fortfarande obesegrade
Sidsjö-Böle är fortfarande obesegrade efter bortamötet mot Matfors på Thulevallen i en spelmässigt jämn match där hemmalaget hade de bästa och flesta chanserna men gästerna tog vara på sina bättre.
Claudio Moraga högg på en retur till 0-1 i den 27:e minuten och dryga kvarten in i andra kunde Erik Senestad öka på gästernas ledning efter en fin djupledslöpning där hemmaförsvaret inte alls hängde med i svängarna. Tomas Larsson stod för det öppnande passet.
Ett par minuter senare var det ytterst nära en hemmareducering. Efter lite kalabalik i SBIF:s straffområde rensade Daniel Valderrama stenhårt i egen stolpe och ut. Hade kunnat blivit ett dråpligt mål.
Men det skulle trots allt bli nerv i matchen. I den 73:e minuten satte nämligen Emil Nilsson 1-2 med någon form av cykelspark och därefter var det en enveten jakt på kvittering från hemmalagets sida. Varje gång det blev en fast situation flyttade MIF upp "fyrtortet" Jonas Richnau-Ersson och kvitteringen hängde i luften och i den 87:e minuten sköt Daniel Boström i nättaket - men från utsidan och publikjublet kvästes.
- Vi missar målchanser som nästan är overkliga. Idag hade vi flera chanser efter fasta situationer men vi är inte tillräckligt heta i de avgörande momenten, säger Matfors tränare Lars "Laban" Andersson.
- Vi får vara nöjda med segern. Tror vi hade fem bra anfall på hela matchen och gör två mål, säger Sidsjö-Böles tränare Robert Olsson.
läs mer

Delad pott på Thulevallen ikväll?
På Thulevallen spelas ikväll den sista matchen ur omgång 8 i Medelpadsfemman. 
Matfors tar emot hittills obesegrade Sidsjö-Böle i en intressant drabbning samtidigt som Sverige inte skall göra någon kullerbytta i VM-kvalet mot Färöarna och Giffarna försöka ta poäng borta i toppmatchen mot Falkenberg i Superettan.
Båda lagen kommer att avancera i serien vid seger och har även flera matcher tillgodo mot några av de övriga lagen i toppen i denna haltande serie.
En riktigt öppen historia mellan två bra lag med breda trupper. Tillfälligheter och dagsform kommer att fälla avgörandet. Skulle den här matchen varit på stryktipset så hade jag plitat ner ett säkert kryss!
Lokalfotbollen tippar Medelpadsfemman:
Matfors - Sidsjö-Böle 1-1.
läs mer

Måndag 10 juni

Hari Halilovic var riktigt i stöten när han kom in och gjorde både 5-0 och 7-0. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Pinsamt Torpshammar
Det är okey att förlora matcher. Det är okey att förlora stort. Men det är inte okey att bara ställa ut skorna och inte ens vara svettig nog att behöva duscha efter 2 x 45 minuters fotbollsspelande.
Det är precis vad Torpshammar gjorde denna afton när man reste ner till Sundsvall för match mot Kuben 3 i Medelpadsfemmans 9:e omgång. Ett lag som låg en poäng före i tabellen innan dagens match och var viktig för Torp om man önskade nå Höstfemman.
Visst, man saknade en hel del folk borta och man fick ställa in unge utespelaren Elias Sundkvist mellan stolparna och man kanske hade antagligen förlorat ändå men man måste kunna kräva att man skall kunna stava till orden g-ö-r-a-s-i-t-t-b-ä-s-t-a och k-ä-m-p-a. Nu blev stackars Sundqvist utelämnad gång efter annan istället för att hjälp sin ovane keeper. Dålig lagmoral! Det var få Torpspelare som skulle ha platsat i anrika Gårdsätt denna afton. Ens på bänken där!
Kuben 3 kunde vinna med 8-0 utan att ens förta sig.
- Det här blev aldrig någon utmaning. Torpshammar bjöd inte alls upp och det kändes mer som träning än match. Det var riktigt avslaget. Om man skall hitta något positivt så var att vi fick träna på anfallsspel och låta bollen gå mellan lagdelarna, säger Kuben 3:s tränare Emil Norrman, som idag coachade tillsammans med pappa Roger.
- Finns inte så mycket att säga efter en sådan här insats, säger fåordige Torptränaren Tommy Göransson och ruskade på huvudet. Tommy som spelade haltande matchen igenom.
läs mer

Tufft schema för Torpshammar
Precis som ett par gånger tidigare i vår går omgångarna i Medelpadsfemman omlott.
Ikväll spelas en match ur den 9:e omgången utan att den 8:e är slutförd.
Detta tillsammans med det okynne att två lag alltid skall stå över i varje omgång gör att serien blir i stort sett omöjlig att överblicka. Vissa lag har t ex spelat tre matcher mer än andra.
Synd, då årets serie faktiskt blivit riktigt intressant och ingen match är helt avgjord på förhand. Serieettan Granlo vann t ex bara med 5-3 mot jumbon Sund 2. Flera lag är också med och krigar om att hamna på den övre halvan, topp åtta, vilket betyder spel i Höstfemman. Övriga lag hamnar i Höstsexan.
Som sagt, en match ikväll; Kuben 3 - Torpshammar, där de senare har ett synnerligen tufft schema just nu. Match i förrgår mot Ånge 2, match idag och DM-match på onsdag borta mot Granlo. Orkar man verkligen med det programmet och är truppen bred nog?
Kuben 3 blir ingen lätt uppgift. "Tigerungarna" vräkte in sex bollar bakom Fränstas keeper i lördags då man tog sin blott andra seger.
Torpshammar ledde med 2-0 i derbyt mot Ånge 2 med 20 minuter kvar, trots en man mindre, men fick nöja sig med kryss.
Båda lagen har därmed häng på Höstsexan och kvällens match är inte helt oviktig.
Lokalfotbollen tippar:
• Kuben 3 - Torpshammar 3-3
"Tigerungarna" brukar bjuda på öppen fotboll både framåt och bakåt vilket kanske kan passa några av Torps snabbare spelare. Kryss och målrikt.
läs mer

Lördag 8 juni

Medelpadfemmans bäste spelare, Granlos Alen Zulovic, har fått en fin passning av Ferdi Ismaili och driver förbi Ljungaförsvaren Patrik Viksten innan han med ett vänsterskott begraver 2-0-bollen i målvakten Viktor Nordlunds vänstra burgavel. Granlo vann till slut matchen med 6-0. Siffror som faktiskt var i underkant. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Granlo BK imponerar
Granlo fortsätter att imponera. På Norrporten Arena tryckte man "plattan i mattan" direkt och utnyttjade de stora ytorna och kom ofta runt på kanterna och pressade tillbaka ett Ljunga som inte alls var med på noterna i inledningen av matchen. 1-0 i mål och 8-0 i hörnor första tio minuterna säger en hel del.
Målet nickades in av den specielle målskytten Ferdi Ismaili redan i den fjärde matchminuten på Jesper Hellströms perfekta hörnspark.
Ferdi Ismaili var inte färdig med målskyttet för dagen. Långt därifrån. Det skulle bli fyra till när Granlo vann med 6-0. Det var bara 3-0 som han inte gjorde. Det gjorde istället matchens bäste spelare, Alen Zulovic. Vilken playmaker påmitten! Lika bra offensivt, vilka öppnande passningar!, som defensivt där han tar ett oerhört ansvar och sällan eller aldrig förlorar en närkamp. Medelpadsfemmans bästa spelare!
- Det här var nog vår bästa match. Fint passningsspel med "två-touch", precis som vi vill spela, och vi utnyttjade ytorna och kom runt fint på kanterna och framåt hade vi snabba forwards som fick bra bollar att jobba på, säger Granlos tränare Nermin Zulovic.
Kuben 3 hade bara en seger så här långt i årets Medelpadsfemma.
I eftermiddags dubblerade man den summan genom att vinna med hela 6-2 borta mot Fränsta på erkänt svårintagliga Myggvallen.
Vårfloden kom sent i år hos "tigerungarna" men nu var det verkligen proppen ur, speciellt i den andra halvleken då man gick från 2-2 till 6-2.
- I dag hade vi för första gången full trupp så vi kunde byta ofta och det tror jag hade betydelse för matchens utgång att vi orkade hela vägen. Det var många som var bra idag och jag vill hylla hela kollektivet även om det var några som stack ut lite extra, säger Kubens lagledare Roger Norrman.
Fotboll är en konstig sport där allt kan hända. Hassel kommer till spel mot unga pigga Selånger 2 med bl a veteranerna och de ärrade gamla kämparna Robert Grubb 32, Peter Eckman 34, Seth Larsson 46, Benny Stjernström 48 och Kenneth Jansson 49, man gör självmål i  den 21:a minuten och precis innan paus får man också Grubb utvisad.
Hur mycket vann det unga Selånger med då, frågar sig säkert vän av ordning?
Det gjorde man inte utan Hassel vann matchen med 3-1...
- Härligt med en bra genomförd match, framför allt i andra halvlek då vi knöt näven och bestämde oss för att fokusera på vad vi själva skulle göra och inte på motståndare och domare, säger managern Seth Larsson.
Gillar ni att se mål i fotboll? Då kan jag rekommendera Holms matcher i Medelpadsfemman. I förra omgången vann man borta mot Sund 2 med 8-4 - idag förlorade man hemma mot IFK Sundsvall 3 med 3-5. 20 mål på två matcher!
Torpshammar ledde derbyt mot Ånge med 2-0 till den 76:e minuten trots att man spelade men en man mindre efter att fått en spelare utvisad efter en kvart. Ånge kom dock ikapp och kvitterade. 
läs mer

Första poängen för Sund 2?
Sex matcher spelas i eftermiddag i Medelpadsfemman men Lokalfotbollen vet redan hur dessa slutar:
• Alnö IF 2 - Sund IF 2 (15:00, Släda IP) 1-2
Tommy Ankarmark har lovat första segern för Sund 2 i den här matchen. Tja, varför inte? Någon gång måste den komma. Väl?
• Fränsta IK - Kubikenborgs IF 3 (15:00, Myggvallen) 3-0
FIK jagar en plats i Höstfemman och synnerligen ojämna Kuben 3 får svårt att stå emot även om "tigerungarna" kan bita ifrån sig när man är på det humöret. Tyvärr är man inte det så ofta...).
• Hassels IF - Selånger FK 2 (15:00, Hasselbacken) 1-2
Hassel överraskar emellanåt och har några riktigt duktiga spelare. Skall bli intressant att se om man kan fånga det unga Selångerlaget i den taktiska fällan genom att backa hem med hela laget, dra ner på tempot och satsa på snabba omställningar).
• Holms SK - IFK Sundsvall 3 (15:00, Holmvallen) 5-1
Får IFK 3 ihop fullt lag idag, det är ju studentfirande? Och i vilken form är de som kommer till spel? Holm vinner på kraft, tyngd och luftspelet. Tror inte så många IFK:are vill nicka bollen idag...
• Granlo BK - Ljunga IF (16:30, Norrporten Arena) 5-2
Granlo är hittills obesegrade men Ljunga brukar få ihop en manstarkt lag på helgerna och man kommer troligen med ett par nyförvärv till dagens match. However, underskattar inte Granlo gästerna och att det häxar med målskyttet framåt så blir det seger för Granlos på deras tredje hemmaplan under säsongen, Norrporten Arena.
• Torpshammars IF - Ånge IF 2 (17:00, Torpshammars IP) 3-3
Pretigefullt derby i västra där inte Ånge kan använda sig av sina bänkspelare från A-laget då de matchar samtidigt i div. III. Kan således bli en jämn historia även om inte "Jocke" Jonsson kan spela med Torp den här matchen, transportproblem.

Onsdag 5 juni

Ferdi Ismaili och Jonas Orgmets kan inte komma överens om vem som skall rulla in 3-1-bollen i tom bur. Efter lite dividerande blir det till slut Ferdi som kan fullborda sitt hattrick. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Femetta för Granlo
I mitt förhandstips trodde jag att det skulle bli sex mål i den här matchen (3-3).
Jag fick rätt till antalet, men fel i fördelningen.
Granlo vann nämligen med hela 5-1 på Indals IP sedan IFK 3:s spelare föredragit studentfest före fotbollsmatch denna fredag vilket gjorde att man saknade två tredjedelar av startelvan och därmed fick inkassera årets första nederlag.
Ferdi Isamaili svarade för fyra av Granlos fem mål men med full utdelning hade han gjort tvåsiffrigt.
- Hela laget spelade riktigt bra. Vi var inte riktigt på tårna vid deras ledningsmål men efter att vi gjorde 1-1 tog vi över helt och var bättre matchen igenom, säger Granlos tränare Nermin Zulovic.
- Vi hade spelat ut Granlo om vi hade kunnat haft rätt lag. Nu blev de inte så mycket att snacka om, säger IFK 2:s tränare Kenneth Kile, som fick hoppa in och på kort varsel coacha tredjelaget.
På Ljungalid kryssade hemmalaget och Matfors 1-1 sedan William Östman givit bortalaget ledningen tidigt i andra halvlek och förre Matforsspelaren David Eriksson kvitterat med dryga kvarten kvar.
- Hela laget gjorde en riktigt bra insats och hade domaren visat mer kurage och vågat blåsa straff till oss så hade Lokalfotbollen fått rätt i sitt 2-1-tips till oss, säger Ljungas lagledare Roy B Olsson, som blev hänvisad till läktarplats av domaren efter sina protester.
William Dalenius har återvänt till Hassel från Lucksta och i sin första match efter återkomsten prickade han in ett hattrick och sänkte Kuben 3.
Då hjälpte det inte att landslagsstjärnan i hockey, Mattias Månsson, hoppade in och gästspelade hos "Tigerungarna".
- Vi gjorde snabbt 1-o och första kvarten kändes det som om vi skulle kunna döda den här matchen snabbt. Därefter slutade vi spela fotboll och många plockade fram "julgransfötterna" och det var inte många passningar som gick till den medspelare, säger Kubentränaren Christer Eriksson, för dagen även spelare - och målskytt!
- Hela laget svarade för ett jättejobb och jag vill ge samtliga grabbar en stor eloge. Vårt klart bästa match för säsongen och efter en kvart in i andra så vägde matchen över till oss, säger Hassels tränare Benny Stiernström.
Det bjöds på rena målorgien på Flodbergs IP när Holm vann mot Sund 2 med bandysiffrorna 8-4 (!).
Niklas Wikholm inledde sin målkavalkad av fyra med att ge gästerna ledningen redan i den femte minuten.
- Ja, idag var vi överlägsna och borde nog vunnit med större siffror. Att släppa in fyra mål i en sån här match är verkligen inte godkänt, säger Holms tränare Thomas Åslin efter matchen.
- Gör man fyra mål skall man ta poäng men Holm var tuffare och hårdare och våra unga spelare i försvaret orkade inte stå emot av förklarliga skäl, säger Sunds tränare Tommy Ankarmark, som blev utvisad i paus sedan den assisterade domaren tyckte sig höra att Ankarmark kallade henne "helt störd". Något som Tommy tillbakavisar skarpt.
- Jag skulle aldrig kalla en person jag inte känner för "störd". Speciellt inte en ung tjej som går på linjen, bedyrar Tommy Ankarmark.
Selånger 2 och Ljustorp bjöd på något så ovanligt som en sevärd 0-0-match.
En välspelad match mellan två lag som verkligen bemödades sig att göra något konstruktivt med bollen. Dock utplånade båda lagens fina försvarsarbete de flesta anfallen. Visst skapades det chanser men endera brändes dom eller så svarade målvakterna för säkra ingripanden.
- Vi har en riktigt bra organisation i försvarsspelet trots att vi hade en utespelare i målet idag. Trots att vi hade tio man borta idag visade vi bra tålamod och bra struktur i spelet och fick inte panik när vi blev tillbakapressade i den andra halvleken. Ljustorp är nog det bästa laget vi mött så här långt, säger Selångers tränare Ola Persson, som själv fick ställa sig till förfogande på bänken utifall att...
- Vi skapade rejält med chanser, speciellt under den andra halvleken, men vi fick helt enklet inte i bollen. Annars spelade vi riktigt bra med högt bolltempo och bra fart i spelet, säger Ljustorps tränare Torbjörn Persson.
läs mer

Toppmatch i Indal mellan två obesegrade lag
- IFK Sundsvall 3 och Granlo

Redan förra månaden spelades två matcher i Medelpadsfemmans sjunde omgång, Ånge 2 - Fränsta 6-2 och Sidsjö-Böle - Stöde 2/Nedansjö 6-0.
Den sjätte och sjunde omgången går nämnligen omlott...
Ikväll spelas i alla fall de resterande fem matcherna enligt följande, och med tips och kommentarer från Lokalfotbollen:
• 19:00 Ljunga IF - Matfors IF (Ljungalid) 2-1
- I kväll kl 1900 möter vi Matfors hemma på Ljungalid och kommer att
ställa upp med det bästa laget vi kan. Blir inte förvånad om det blir en skräll, säger Ljungas lagledare Roy B Olsson. Jag litar på honom. Vad ger det på oddset?
• 19:00 Selånger FK 2 - Ljustorps IF (Bergsåkers IP) 2-2
Selånger 2 blir bättre och bättre och har tagit ett par fina skalper senaste tiden. Nu väntar ett riktigt mandomsprov för det unga SFK-laget - topplaget Ljustorps IF. LjIF är naturligtvis skyhöga favoriter men imponerade inte mot Kuben 3. Bättre skärpa och insats nu? Skrällvarning!
• 19:00 Sund IF 2 - Holms SK (Flodbergs IP) 1-2
Holm ligger farligt nära slutspelsstrecket och bör vinna idag. Sund 2 dock bättre än tabelläget och kan vara farliga att nonchalera. Speciellt som Holm haft lite problem med målskyttet.
• 19:30 IFK Sundsvall 3 - Granlo BK (Indals IP) 3-3
Kvällens intressantade match. Två både välspelande- och obegrade lag så här långt med bra offensiv medan IFK 3 har visat upp en bättre defensiv så här långt. Avgör det eller blir Granlos spelare med högre spetskompetens tungan på vågen? Jag tror på målrikt och kryss! Märk väl att matchen spelas på Indals IP!!!!
• 20:00 Kubikenborgs IF 3 - Hassels IF (Kubikenborgs konstgräs) 3-0
Kuben 3 imponerade på mig trots förlusten i Ljustorp. Nu har man lite nytt på gång vilket förbättrar både topp och bredd. Hassel får svårt att stå emot bollskickliga "tigerungar" i 70 minuter. Längre än så orkar nog inte Kuben 3. Hur länger orkar Hassel? Två otränade lag som lär gå på knäna sista 20, om man inte fuskar och kör i lågt tempo hela matchen. Det gäller för Kuben att kunna luckra upp Hasselförsvaret och hitta nyckeln till bussen...
läs mer

Lördag 2 juni

Nyförvärvet från IFK Timrå, Oscar Avehag, nickar in 1-0 för Ljustorp redan i den nionde minuten. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Ljustorps IF fick slita för segern mot bottenlaget Kuben 3
Efter en kvart hade Ljustorp kunnat haft ledningen med 5-0 mot Kuben 3 och ingen hade kunnat protestera.
Det var bara ett lag på planen men oskärpa och bra målvaktsspel av Joel Nyh i gästernas mål såg till att det bara stod 1-0. Oscar Avehag, nyförvärvet från IFK Timrå, knoppade in en hörna i den nionde minuten (se bilden ovan).
Därefter hände något, eller rättare sagt hände ingenting om man skall snacka "Lysetorp".
Hemmalaget rullade mest boll i sidled i försvaret medan Kubens "tigerungar" stod på egen planhalva och tittade på och när man väl erövrade bollen tvekade man inte att satsa framåt. Joni Caddock hade en lobb strax utanför och Johan Skog knorrade en frispark i ribban så när Kuben 3 tilldömdes en straff för hands i den 40:e minuten kom det inte som någon överraskning och inte heller orättvist när Sean Kettle skickade in bollen vid den vänstra stolpen och målvakten Petter Melander till den andra.
Kuben 3 höll spelet väl uppe i den andra halvleken också men i den 53:e minuten kom ett olyckligt felpass på Ljustorps planhalva och en blixtsnabb spelvändning gjorde att Robin Nordin för en gångs skull fick en perfekt boll mellan backlinje och målvakt. Joel Nyh rusade ut men Robin hann precis före och rundade honom innan han rullade in 2-1.
På slutet försökte sig Kuben 3 på en sista attack. Gick ner på en trebackslinje sista fem minuterna men tio sekunder senare åkte man på en ny omställning. Lagkaptenen Joakim Petersson fick bollen ute till vänster och spelade in en hård boll efter marken framför mål där Jasmin Muratovic kom stormande och stötte in 3-1. End of diskussion!
- Tur att vi vinner idag för vi var knappt värda segern. Nu gäller det att få till det när vi möter bättre motstånd för idag skall vi ha en överkorsad geting i betyg, säger Ljustorps tränare Torbjörn Persson.
- Vi satte två delmål idag. Först försöka hålla matchen vid liv efter den första halvleken. Sedan hålla sista halvtimmen. I våra tidigare matcher har vi tappat rejält då och släppt in många mål. Jag tycker att vi lyckades bra med bägge så jag är nöjd med matchen trots förlusten. Däremot är jag mindre nöjd med den trio som svek oss och inte dök upp på samlingen utan att ens höra av sig, säger Kubens lagledare Roger Norrman.
läs mer

Onsdag 29 maj

Daniel Näslund gjorde två mål mot Fränsta. Foto: Björn Sjödin. Daniel Näslund gjorde två mål mot Fränsta. Foto: Björn Sjödin.

Klara hemmasegrar för topp-lagen Ånge 2 och Sidsjö-Böle
Två matcher spelades ikväll i Medelpadsfemman och båda slutade med klara hemmasegrar.
Ånge 2 gjorde 6-2 på Fränsta och Sidsjö-Böle 6-0 på Stöde 2/Nedansjö.
Bägge matcherna avgjordes också i ett tidig skede. Ånge 2 ledde med 5-0 efter 27 minuter medan SBIF tog åtta minuter på sig att göra 2-0.
- Vi fick lite enkla mål i början så det blev aldrig någon riktig match. Efter 5-0 bytte vi friskt och alla fick speltid. Heder till Fränsta som aldrig gav upp, säger Ånges tränare Robert Åström.
- Vi började bra med två snabba innan vi blev bekväma och föll in i deras tempo. I andra höjde vi bolltempot igen och kunde göra tre mål till samtidigt som vi kunde hålla nollan, säger Sidsjö-Böles tränare Robert Olsson.
läs mer

Rörigt värre i Medelpadsfemman - inleder sin 7:e omgång innan den 6:e är färdigspelat
Hur många är det som har koll på röriga Medelpadsfemman?
Vissa lag har spelat sex matcher (Ånge 2 t o m sju efter kvällens match) och andra bara tre som Ljunga. 
Inte lätt att få en vettig överblick då.
Här fortfarande inte förstått det smarta att i varje omgång låta två lag stå över istället för att mötas inbördes.
För att krångla till det ännu mer så inleds ikväll den 7:e omgången och det innan den 6:e är färdigspelad...
Har man inte redan migrän så lär man väl få...
Ikväll spelas matcherna:
Ånge IF 2 - Fränsta IK och Sidsjö-Böle IF - Stöde IF 2/Nedansjö IK
Lokalfotbollen tippar:
• Ånge 2 - Fränsta 3-1
Ånge 2 leder serien men spelade så sent som i förrgår på Hasselbacken (seger 5-0) medan Fränsta kommer från en stark derbyseger mot Torpshammar. På Ånge IP:s stora konstgräsytor tror jag Fränsta får svårt att hänga med. Hemmaseger med ett par måls övervikt.
• Sidsjö-Böle - Stöde 2/Nedansjö 2-0
Två lag som vilat från seriespel i en och en halv vecka. SBIF hade visserligen en tuff DM-match mot Alnö förra onsdagen men den lär knappast sitta i benen.
Nedansjö har spelat upp sig och förlorade senast bara med uddamålet mot ett så pass bra lag som IFK Sundsvall 3. Ett lag som Sidsjö-Böle "bara" fick kryss emot. Kanske ett riktmärke att det inte blir en lika lätt match för de grön-svarta som man på förhand kan tro. Seger blir det men ingen överlägsen.
läs mer

Tisdag 28 maj

Tvillingarna Fred-rik (bilden) och Henrik Huhta åter-vänder till Ljustorp. Tvillingarna Fred-rik (bilden) och Henrik Huhta åter-vänder till Ljustorp.

Trio förstärker Ljustorp
Ljustorps IF förstärker en redan stark trupp med tre spelare.
20-årige försvarsspelaren Oscar Avehag från IFK Timrå är redan spelklar och till den 5 juni är även 24-åriga tvillingarna Huhta, Fredrik, back, och Henrik, mittfältare, det. De kommer närmast från IFK Umeå där de varit en del i deras div. 3-trupp och även spelat matcher. 
Bröderna har även tidigare ett förflutet i Ljustorps IF men har även spelat i Fagerviks BK och IFK Timrå.
- Vi
 har under många år försökt värva tillbaka bröderna Huhta och när vi nu äntligen lyckats så är vi mycket glada åt två spelare som passar perfekt i vår trupp och vårt lagbygge. Det här är spelare som aldrig viker ner sig utan gör sitt jobb träning efter träning och match efter match, säger en nöjd Mats Moberg i LjIF.

Måndag 27 maj

Haik Danielian Haik Danielian

Klar Ångeseger på Hasselbacken
Hassel kunde som väntat inte stå emot serieledarna Ånge 2 trots hemmaplan. Gästerna vann med klara 5-0 efter bl a hattrick av den specielle målskytten Haik Danielian. De övriga två målen prickade hockeystjärnan Nicklas Möllhagen in.
läs mer

Söndag 26 maj

Hakim Rouass be-segrade nästan på egen hand Alnö 2. Han gjorde nämli-gen inte mindre än fem av Selånger 2:s sex mål. Hakim Rouass be-segrade nästan på egen hand Alnö 2. Han gjorde nämli-gen inte mindre än fem av Selånger 2:s sex mål.

Storseger för Selånger 2
Efter 2-9-förlusten mot Granlo har Selånger skärpt till försvarsspelet och följde upp den överraskande segern mot Holm i förra omgången med ännu en, och den här gången höll ex-Giffaren i målet, Jonas Lundgren, t o m nollan.
Lundgren i all ära men "The man of the match" var onekligen Hakim Rouass. Efter en kvart hade han givit SFK en 2-0-ledning på Släda, fullbordade sitt äkta hattrick efter 25 och fyllde i den andra halvleken på med ytterligare två mål. Fem mål totalt i matchen och de flesta kom till efter snabba omställningar. Det sjätte målet (5-0) överlät han till Said Gavador.
- Kul att möta ett åldersmässigt likvärdigt lag. Det märks att vi börjar hitta rätt i försvarsspelet och blir allt mer stabila i spelet och sedan betyder naturligtvis Hakim Rouass mycket för oss i offensiven. Kul för grabbarna med ännu en seger och nu ligger vi väl en bra bit upp i tabellen, säger Selångers tränare Ola Persson.
läs mer

Lördag 25 maj

Sund 2:s veteran Niclas Jonsson gjorde 2,5 mål mot Granlo. Sund 2:s veteran Niclas Jonsson gjorde 2,5 mål mot Granlo.

Niclas Jonsson höll på att sätta käppar i hjulet för Granlos fest
Granlo vann sin premiär på Indals IP men man bjöd inte på någon klang och jubelföreställning direkt och det var nära att Sund 2:s Niclas Jonsson sabbat festen. Gästernas altmeister gjorde 2,5 mål och såg till att hålla jämna steg med topplaget. Till slut kunde i alla fall GBK vinna med 5-3 efter en hel del möda och besvär i hettan.
- Inte mycket till fotboll men tre poäng var viktigast idag. Sund var pigga i första men utan avbytare så kroknade man av förklarliga skäl i andra, säger Granlos lagledare Jonas Wallvik.
- Med ett lite annat flyt hade vi nog kunnat knipit en poäng, men vi får ta det nästa match. Då snittåldern på grabbarna är under 20 år, halva laget knappt fyllda 16 och gör sin första säsong på seniornivå, kan man inte annat än vara optimistisk för framtiden, säger tillförordnade tränaren i Sund 2, Christian Saastamoinen.
Västraderbyt mellan Fränsta och Torpshammar drog storpublik på Myggvallen, drygt 200, och andra mötet på kort tid mellan kombatanterna Fränsta och Torpshammar.
I onsdags vann Torp i DM med 2-0 men idag tog Fränsta revansch.
Men avgörandet lät vänta på sig ända till slutminuterna då hemmalaget fick en straffspark. Och när Kent Larsson kliver fram till straffpunkten brukar det bara vara att notera för mål och så även denna gång. Bollen satt som klistrad invid den vänstra stolpen och derbysegern var bärgad.
- Rättvist i slutändan att vi vinner. Vi kändes som det hetare laget och borde avgjort redan under den första halvleken med tanke på alla de chanser som vi skapade, säger Fränstas spelande tränare Kent Larsson, straffläggaren alltså.
Att matchen mellan Matfors och IFK Sundsvall 3 slöt 0-0 är nästan ett mysterium. 5-5 hade mer speglat händelserna men två utsökta målvakter i hemmalagets Anton Fandén och gästernas William Eliasson i kombination med bristande skärpa hos lagen i avslutningsmomenten gjorde att 22 spelare fick lufsa av planen mållösa efter 90 minuter.
läs mer

Hemmapremiär på ny arena för Granlo
I eftermiddag spelar Granlo BK sin första match på sin nya hemmaplan, Härevallen i Indal, även känd som Indals IP.
Detta sedan kommunen inte lyckats skaka fram någon ny plan för GBK om man nu inte ville spela på Nacksta grus eller dylikt. Ånäsvallen och Viforsplan var även på tapeten ett tag men det blev Indal, tre mil från stan, som blev alternativet till slut.
För premiärmotståndet står jumbon Sund 2, ett lag som inte rosat marknaden så här lång och ligger just nu poänglös jumbo.
På förhand en säker trea för topplaget Granlo. Det kan dock vara farligt att underskatta det unga Sundlaget för det finns några kvalitetsspelare i laget blandat då med en del mindre talangfulla. 
Ytterligare två matcher spelas under eftermiddagen i Medelpadsfemman och så här slutar dagens matcher enligt Lokalfotbollen.nu:
• Granlo - Sund 2 3-1
Underskattning är Granlos största motståndare idag men lyckas man bibehålla inställningen och liret från cupmatchen mot Medskogs i veckan så vinner man det här ganska komfortabelt.
• Fränsta - Torpshammar 2-2
Torpshammar vann cupmatchen i vecken mot just Fränsta. Den här gången kan det mycket väl gå åt andra hållet men jag tror på delad pott i ett tuff västraderby den här gången.
• Matfors - IFK Sundsvall 3 1-1
Två lag som är med i toppen, det ena väntat det andra lite mer överraskande. Båda lagen spelar fin och passningsvänlig fotboll och låter just bollen göra det mesta arbetet. Inget av lagen har ännu förlorat och det tror jag består efter den här omgången. Kryss även här alltså.

Söndag 20 maj

Anton Ågebrant grundlade SFK-segern mot Holm med sitt straffmål. Anton Ågebrant grundlade SFK-segern mot Holm med sitt straffmål.

Selånger 2 slog Holm!

I helgen har Medelpadsfemman spelat sin 5:e omgång.

Största skrällen stod Selånger 2 för då man besegrade Holm med 2-1. Detta trots att man flyttade sin hemmamatch till Holmvallen för att slippa Bergsåkers grus. Erik Rhodin segernickare efter dryga timmen.

Topplagen Ånge 2 och Ljustorp bjöd på rena målexplosionen i inledningen av matchen. Redan efter 18 minuter visade ljustavlan 2-2. Till slut blev det 4-4 i den svängiga och intensiva matchen. Niclas Möllhagen två mål för hemmalaget Ånge medan Robin Nordin ånyo snickrade ihop ett hattrick för gästerna och leder nu skytteligan med tio gjorda mål.

Ljunga höll Sidsjö-Böle stången en dryg halvlek. Sedan kunde Sidsjö-Böle få hål på ballongen och gjorde fyra mål och inte släppte in något i den andra halvleken.

Matfors vann med 3-0 mot Sund på Flodbergs IP och det mesta av spelet var förlagd till hemmalagets planhalva. Matfors hade flera skott, inlägg och hörnor och 0-3 var i underkant. Segern grundlades i den första halvleken då samtliga mål producerades.

"Jocke" Jonsson gjorde comeback i Torpshammar och blev tvåmålsskytt direkt när de QPR-randiga vann med 4-0 hemma mot Hassel. De övriga två målen, de två första, gjordes av Ali Soroush Mirzad.

Att vilja räcker långt i fotboll visade Alnö 2 när laget tog sin första seger, 3-1, och det mot ett lojt Kuben 3 på deras svårspelade konstgräs.

IFK Sundsvall 3 har imponerat så här långt men mot Stöde 2/Nedansjö var man illa ute. IFK hade flyttat sin hemmamatch till Nedansjö IP och det var först i den 52:a minuten som spelande tränaren Fredrik Lundqvist kunde pricka in 3-2-bollen. Två gånger hämtade Nedansjö in underlägen men inte en tredje.

läs mer

Lördag 18 maj

Skräller det på Ljungalid i eftermiddag?
Idag är det inte bara semifinal i Hockey-VM mot Finland utan även fem matcher i Medelpadsfemman.

En smaksak vad man väljer.

Här kommer i alla fall dagens matcher med Lokalfotbollens tips:

• Sverige - Finland 2-1 efter förl.

• Selånger FK 2 - Holms SK 1-7

Först ut är Selånger 2 mot Holm. En match som flyttats till Holmvallen då Bergsåkers IP inte är fit-for-fight för spel ännu. En timmes tidigare avspark också än tidigare annonserat, d v s 14:00 och inte 15:00. Men det spelar ingen roll om matchen spelas på månen - det här vinner Holm enkelt, trots att lagledaren Kenth Åslin är uppe och hälsar på sin dotter i Björna, och Holmarna gjort sig kända att bränna massor av chanser.

• Sund IF 2 - Matfors IF 2 0-3

Sund försöker rulla boll men har svårt att tränga igenom samtidigt som det läcker i försvaret emellanåt. Ingen bra kombination. Och att man skulle rå på Matfors i eftermiddag låter inte rimligt även om Flodbergs IP ännu är lite gropig så här års.

• Ljunga IF - Sidsjö-Böle IF 1-2

Helgmatcher brukar Ljunga kunna trumma ihop ett ganska bra manskap och brukar även kunna skrälla med ojämna mellanrum, inte minst hemma på Ljungalid. Sidsjö-Böle ser starka ut men har ännu inte nått upp till sin fulla potential och vägvinnande spel. Finns mycket kvar att plocka ut där.

En lurig match som SBIF bör vinna men garderingskrysset skall med på kupongen.

• Kubikenborgs IF 3 - Alnö IF 2 4-3

Ett möte i den nedre regionen mellan två unga lag. Båda har varit ganska uddlösa så här långt men nu möter man mer jämbördigt motstånd både till klass, ålder och vikt. Tror att Kubens "tigerungar" bemästrar Kubens svårspelade konstgräs bäst och tar säsongen andra seger medan Alnö 2 får inkassera femte raka förlusten.

• Torpshammars IF - Hassels IF 3-2

Hassel ligger på den åttonde och sista slutspelsplatsen efter två segrar och två förluster. Torp har inte fått till det i år men tydligen har man en joker på gång till dagens match. Kanske blir det avgörande? Hassels senaste kämpainsats gör att hemmalaget inte bara kan ställa in skorna. Betänk också att Hassel vann genrepet mot Torp. Tippar Rasmus Söderman som matchhjälte för hemmalaget.

I morgon spelas Ånge IF 2 - Ljustorps IF och IFK Sundsvall 3 - Stöde IF 2/Nedansjö IK medan Granlo BK och Fränsta IK står över den här omgången.

läs mer

Onsdag 15 maj

Robin Nordin på bild igen. Men lig-ger man bakom sex av sju mål så... Robin Nordin på bild igen. Men lig-ger man bakom sex av sju mål så...

Robin Nordin - Torpshammar 7-1

21-årige anfallaren Robin Nordin besegrade nästan helt på egen hand Torpshammar i premiären hemma på Ljustorps IP.

Av Ljustorps sju mål hade Robin Nordin sin fot med i sex av dem!

- Siffrorna ljuger inte. Det var bara ett lag på planen, eller rättare sagt, en spelare på planen (Roger Nordin), säger tränaren i Torpshammar Tommy Göransson.

Trots storsegern var inte Ljustorps tränare Torbjörn Persson nöjd.

- Stora siffror men jag är ändå inte nöjd med spelet på mittfältet. Blir lite för ofta snabba och långa bollar i djupled istället för att vårda den lite mer. Bra uppspel från försvaret men sen fastnar det alltså på mitten även om det blev bättre rull i den andra halvleken, säger Persson.

läs mer

Mats Moberg Mats Moberg

Moberg jobbar för högtryck inför årets hemmapremiär på Ljustorps IP

Ikväll spelas den från helgen uppskjutna matchen mellan Ljustorp och Torpshammar.

Säsongens första match på Ljustorps IP efter den bistra vintern och våren.

Ordföranden Mats Moberg har fullt upp.

- Efter gårdagens middag på mos o fläskkorv har jag nu förberett dagens riktiga hemmapremiär. Serveringspersonal ska på plats och matchprogrammet skrivas innan avspark, säger Moberg.

Ljustorp saknar André Moberg (utomlands) och Joakim Petersson (fotskadad) annars ser man ordinarie ut.

Torpshammar har lite problem med spelartruppen när det är matcher mitt i veckan och lär sakna några spelare i afton. Ännu oklart i skrivande stund vilka.

Jag har ju tippat Ljustorp i toppen, alltså bör de vinna kvällens drabbning, och det ganska komfortabelt. 5-1?

läs mer

Söndag 12 maj

Nedansjös tre nöjda målskyttar efter 3-0-segern hemma på IP mot Sund 2. Från vänster Adam Kerfstedt, Fredrik Wiklund och Tomas Eriksson. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

IFK Sundsvall 3 kvitterade med fyra sekunder kvar i toppmötet med Sidsjö-Böle

Fyra matcher spelades idag i Medelpadsfemman och i toppmatchen på Westhagen mellan Sidsjö-Böle och IFK Sundsvall 3 ledde de förstnämnda tre gången om i matchen men alla tre gångerna åt sig det unga IFK-laget ikapp. Sista gången med ynka fyra sekunder kvar. Målskytt Nickolas Wikström.

- Vi borde avgjort matchen flera gånger om. Vid 3-2 hade vi tre-fyra riktigt bra lägen att stänga matchen, säger Sidsjö-Böles tränare Robert Olsson.

Ferdi Ismaili gjorde fem mål, varav ett äkta hattrick mellan minut 83 till 88, när Granlo körde över Selånger 2 med 9-2 i en match där de båda försvaren var nedrustade. Man hade kunnat köra in en u-båt i straffområdet utan att någon skulle ha reagerat...

- Det hade kunnat bli 15-8 i den här matchen för vi brände ju en hel del frilägen vi också, sade Selångers tränare Ola Persson efter matchen.

- Trots förlusten var det här vår bästa match i år. Riktigt nöjd med spelet och vi vågade utmana och skapade en hel del chanser, bl a ett par frilägen.

Ja, så sade Alnö 2:s tränare Thomas Berglund sedan hans unga manskap förlorat med 2-6 mot Ånge 2 mot Norrporten Arena.

Största skillnaden mellan lagen stavas Haik Danielian. Han gjorde fyra av gästernas mål och tar man bort honom så blev det faktiskt 2-2...

Sund 2 hade greppet om matchen mot Nedansjö på bortagräs men oförmågan att ta sig förbi "Granlundsvallen" var frapperande och när hemmalaget tog ledningen med 1-0 i den 71:a minuten genom Fredrik Wiklund tog man också över matchen och kunde gå ifrån till 3-0 innan "eld upphör".

- Det var en jämn match men jag tycker vi mal ner dom i andra. Jäkligt skönt att få ta första segern på hemmagräset, säger Nedansjös tränare Christer Söder.

läs mer

Lördag 11 maj

Niklas Wikholm satte sista spiken med en distinkt nick när Holm vann med 5-1 mot Kubens tigerungar. Niklas Wikholm satte sista spiken med en distinkt nick när Holm vann med 5-1 mot Kubens tigerungar.

Holm och Hassel vann hemma på naturgräs

Två H-lag tog klara hemmasegrar i dagens matcher i Medelpadsfemman.

Holm vann hemma mot Kuben 3 med 5-1 medan Hassel knäckte Fränsta med 4-1. Båda matcherna spelades på naturgräs.

- Jag är nöjd med spelet och segern men vi borde gjort betydligt fler mål i den här matchen, säger Holms tränare Stefan Bjertung.
- Holm är nog det bästa laget vi mött hittills, de var tunga och diciplinerade i sitt spel och gjorde få misstag, säger Kubens lagledare Roger Norrman.

- För en gångs skull hade vi ett spelövertag i matchen och jag tar emot poängen med glädje. Mycket nöjd med allas insats, inte minst för det hjärta man visade upp, säger Hassels tränare Benny Stiernström.
- Vi förlorade mot ett bättre lag och det är svårt att vinna när man släpper in så enkla mål som vi gjorde idag, bl a två frisparksmål. Vi var riktigt dåliga idag och varför har jag inte hunnit analysera ännu, säger spelande tränaren Kent Larsson besviket.

läs mer

Ljustorp-Torpshammar uppskjuten men resterande matcher i femman spelas

I helgen spelas den 4:e omgången av Medelpadsfemman och nu verkar vintern ha gett med sig, istället kommer regnet...

Detta betyder att eftermiddagens match mellan Ljustorp och Torpshammar, som skulle spelats på Ljustorps IP, är uppskjuten. Dagens övriga två gräsmatcher har jag inte hört något om att de skall ställas in.

En notering till. Söndagens match mellan Alnö 2 och Ånge 2 är flyttad från Släda IP till Norrporten Arena med ny avsparkstid, kl. 19:30. Alternativet var Släda grus...

Omgång 4 (med Lokalfotbollens tips och kommentarer):

Lördag:

• Hassels IF - Fränsta IK 2-5

(Två lag med varsin seger. Kan Hassel ställa upp med bästa laget kan det bli en jämnt match. Med några borta vinner Fränsta komfortabelt).
• Holms SK - Kubikenborgs IF 3 3-1

(Kuben 3 är ungt, tekniskt och spelar en ärlig och trevlig fotboll trots att man tvingas plocka in en hel del otränat folk.

Holm är revanschsugna efter Ångematchen och lite tuvor på Holmvallen är bara till fördel för hemmalaget. Utbyttjar man sin fysik vinner man klart, om det inte vore för det här med att sätta chanserna. Inte Holms bästra gren har det visat sig...).

• Ljustorp - Torpshammar, som nämnts uppskjuten, nytt datum ej klart i skrivande stund.

Söndag:

• Stöde IF 2/Nedansjö IK - Sund IF 2 1-2

(Två lag som ryckt upp sig men kommer att få svårt att nå Höstfemman. Vilket lag spräcker sin poängnolla? Sund 2 vinner om man kan ställa samma lag som mot Sidsjö-Böle på benen).
• Granlo BK - Selånger FK 2 3-1

(Granlo har gjort 10 mål på tre matcher men sett till chanserna borde man gjort minst det dubbla. Selångers unga lag lär sig allt eftersom och blir bättre och bättre. Men att de skulle rå på tunga Granlo redan nu är mer tveksamt. Kanske kan ett svårspelat Kubenkonstgräs hjälpa till att hålla nere siffrorna?).
• Sidsjö-Böle IF - IFK Sundsvall 3 2-3

(Intressant match då IFK:s tredjelag är lag det som har imponerat mest på mig så här långt och kommer galant att ta sig till Höstfemman, d v s komma topp 8 i grundserien. Båda lagen har full pott efter sina två matcher och båda får nu bekänna färg på riktigt. Plitar dit en tvåa, nån liten överraskning skall vi väl ha med). 

• Alnö IF 2 - Ånge IF 2 0-8

(Hade matchen gått på Släda grus hade jag tippat ett annat resultat. På Norrportens konstgräsytor är det risk att Ånge kommer att löpa och rulla sönder det unga Alnölaget sett över 90 minuter även om man säkert kommer att streta emot bra i inledningen).

läs mer

Onsdag 8 maj

Bröderna Ankarmark, Tommy och Michael, gjorde en kanonmatch i Sunds mittförsvar och höll länge Sidsjö-Böle stången. Här får Brehon Berisha känna på en armbåge. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Matchreferaten från Medelpadsfemman kommer under torsdagen

Det blir inte mycket till matchfakta och referat ikväll när det gäller Medelpadsfemman. Blev sent och en del tränare låg säkert och nannade när jag ringde kring 23-blecket. Ingen av dem har i alla fall återkopplat av de som inte svarade och jag saknar därmed kommentarer och andra uppgifter till flera av matcherna.
Bara en domare har lagt in uppgifterna på fogis (naturligtvis den match jag själv såg och redan hade uppgifter från ). Därför saknar jag fullständiga (och helt korrekta) matchfakta och målskyttar i vissa av matcherna.
Inte så mycket man kan göra när det läggs matcher kl. 20:00...

Hoppas på bättre tur under morgondagen.

läs mer

Tisdag 7 maj

IFK 3:s spelande tränare Fredrik Lundqvist gjorde två mål när hans gossar vann med 5-1 över Ljunga. IFK 3:s spelande tränare Fredrik Lundqvist gjorde två mål när hans gossar vann med 5-1 över Ljunga.

Målrikt i Medelpadsfemman

Det blev två målrika tillställningar i dagens båda matcher.

Sju mål mellan Torpshammar och Alnö 2 (4-3) och ett färre mellan IFK Sundsvall 3 och Ljunga (5-1).

Matchen mellan Torp och Alnö 2 var lite speciell då lagens tränare, Tommy Göransson i Torpshammar och Tomas Berglund i Alnö 2, hade vitt skiljda uppfattningar om matchen.

- Tror aldrig jag sett någon sämre fotboll! Det här var sämre än pojklagsfotboll, en ren katastrof över hela planen. Det enda jag kan vara glad över är de tre poängen, dundade Torpshammars tränare Tommy Göransson.

Tomas Berglund var lite mer återhållsam:

- Vi är nöjda med vårt spel och att vi kunde komma tillbaka in i matchen efter det tidiga 0-2-underläget.

En spelsugen Andreas Fridolf var i alla fall på bästa målhumör och svarade för ett hattrick.

IFK Sundsvall 3 och Ljunga bjöd på en riktigt bra div. V-match. Bra spel, okey tempo och flera härliga och ärliga närkamper och framförallt, god stämning på planen mellan bägge lagen. Kanske blev segersiffrorna något i överkant men båda lagen skall ha beröm för sin insats.

- Vi spelade minst lika bra som mot Sund 2 i förra matchen och nu satte vi även fler av chanserna. Kanske hade vi kunnat sticka dit nån till. Försvarsmässigt såg det riktigt bra ut och vi släppte knappt till några lägen för Ljunga, säger IFK:s spelande tränare Fredrik Lundqvist.

- Hade vi satt friläget vid 0-0 kanske det blivit en annan match. Sedan uppträder vi lite valpigt på deras baklängesmål. Det märktes att Gunnar Westbergs snabbhet därbak saknades. Men vi tog oss i kragen och tätade till bakåt och kanske borde vi gjort något fler mål framåt. Deras två sista mål kom till tack vara att vi flyttade upp. Nä, jag ger oss godkänt i andra halvlek, säger Ljungas tränare Hans-Gunnar Eriksson.

läs mer

 

Tisdag 7 maj

Många matcher i maj i Medelpadsfemman
Maj månad brukar betyda mycket matchande i den lokala fotbollen och 2013 är inget undantag med spelomgångar mitt i veckan.

I dag och i morgon spelas den tredje omgången av Medelpadsfemman och i topp i en haltande tabell hittar vi Holm efter sina två inledande segrar.

Nu väntar svåra Ånge 2 på bortaplan i morgon.

Så här ser omgången ut i sin helhet, med Lokalfotbollens kommentarer:
I kväll:

• Torpshammars IF - Alnö IF 2 4-0

Bottenmöte i tabellen men då skall man veta att Torp haft en svår inledning. Nu väntar beskedligare motstånd och då kommer första segern. Alnös unga pojkar orkar inte stå emot Torps fysiska spel i 90 minuter även om man är duktiga att trilla boll ute på planen. Andreas Fridolf säkert målsugen i sin premiär efter sin sjukdomsfrånvaro.
• IFK Sundsvall 3 - Ljunga IF 4-1

Mitt i veckan matcher är inget för Ljunga som har sina mannar utspridda lite här och var och sällan kan ansluta i veckomatcher. IFK 3 imponerade i sin enda match hittills och skärper man bara till avsluten tar man en säker viktoria i afton.

I morgon, onsdag:

• Sund IF 2 - Sidsjö-Böle IF 0-10

Sidsjö-Böle gjorde 7-0 i premiären mot Selånger 2. Nu möter man ett ännu sämre lag och kan SBIF hålla fokus i 90 minuter kan det mycket väl bli tvåsiffrigt. Om nu inte Sundtränaren Tommy Ankarmark kan plocka fram fem ess i sin kortlek...
• Fränsta IK - Ljustorps IF 1-5

Två fysiska lag där Fränsta kan störa om man lyckas hålla ner tempot i matchen och få bukt med vesselsnabbe Robin Nordin. Om inte, ja då vinner Ljustorp klart - och det kan bli stora siffror.
• Kubikenborgs IF 3 - Granlo BK 2-4

Klarar Granlo att hålla koncentrationen uppe i 90 minuter kommer inte Kuben 3 att kunna hota. Men GBK har tappat ledningar både i serien och i träningssmatcherna under försäsongen. Saknar dessutom några viktiga pjäser i försvaret p g a skador, avstängningar och annan frånvaro. Även Brima Bassie framåt som blev utvisad senast. Granlo har emellertid en bred trupp och har på papperat fortfarande ett bra lag trots avbräcken. Det får bli andra som kliver fram.
• Selånger FK 2 - Matfors IF 1-5

Selånger 2 vann senast men mot homogena Matfors kommer man inte att räcka till och jag tror inte duktige Hakim Rouass får samma ytor som mot Nedansjö. Och vem skall ta Jonas Richnau-Ersson i luftrummet på fasta situationer?
• Ånge IF 2 - Holms SK 3-2

Ånge har två gånger om hämtat in 0-2-underlägen. Något som visar på både moral och kondition. Holm har inlett med två segrar och får nu sitt första rejäla kraftprov. Det här kan bli en riktig toppmatch med mycket fysiskt spel och båda lagen har några spelare av hög klass som sticker ut ur mängden. Hemmaplan avgör? Men jag blir inte förvånad om Holm åker hem med en pinne.

läs mer

Söndag 5 maj

Patrik Hägglund "duffar in 2-0 till Granlo efter en soloraid. Ånges mittback Jesper Gulliksson något för sent ute. Då trodde många att segern var klar men Ånge 2 kämpade sig tillbaka in i matchen och knep en pinne. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Granlo ledde med 2-0 men glömde knyta åt säcken - Ånge 2 hämtade in tvåmålsunderläge igen

Toppmötet i Medelpadsfemman mellan Granlo och Ånge 2 slutade 2-2 sedan hemmalaget inte förmått knyta till säcken.

Ledning 2-0 efter mål av Oscar de Wahl och Patrik Hägglund och massor med kvalificerade chanser till 3-0, som dock brändes.

Istället åt sig Ånge 2 i kapp och kunde kvittera på en väl slagen straffspark av Haik Danielian, samme man som även reducerade till 1-2.

Ånge hade då momentum och när Granlo fick TVÅ man utvisade så hängde det i luften att Ånge skulle vända ett 0-2-underläge till seger för andra helgen i rad.

Nu slutade matchen 2-2 sedan faktiskt Granlo gått på offensiven sista tio trots bara åtta utespelare...

På det hele taget en riktigt bra fotbollsmatch med bra passningsspel, högt tempo och lagom grinigt.

- Sätter man inte sina chanser vinner man inte. Så enkelt är det. Vi borde satt flera bollar med tanke på de möjligheter vi hade. Första halvlek var riktigt bra och då höll vi vår gameplan till punkt och pricka både offensivt, då vi ställde om bra, och defensivt, låg hela tiden rätt i banan. Straffen och utvisningarna var onödiga och det kostade oss också segern men en eloge till Ånge som aldrig gav upp utan gjorde jobbet i 90 minuter, säger Granlotränaren Bo Hägg.

I dagens sena match vann Selånger 2 mot Nedansjö tack vare Hakim Rouass hattrick på lite drygt 20 minuter och ledning 3-1 efter 25 minuters spel.

Lite hjälp fick SFK också av domaren som nöp igen ögonen när Tomas Eriksson blev fälld i friäge innanför straffområdet. Det blev varken utvisning eller straff, ja inte ens frispark...

Eriksson hade precis innan kvitterat till 1-1...

Selånger kunde istället till slut vinna med 4-2.

- Vi måste sluta bjuda på tidiga mål bakåt. Annars så tyckte jag det var en jämn match där ett kryss varit mest rättvist. Vi hade många unga med i dag och det är kul att dom kommer in och tar chansen, säger Nedansjötränaren Christer Söder.

läs mer

Lördag 4 maj

Väntade resultat i dagens matcher i Medelpadsfemman

Det var överlag väntade resultet från dagens fyra matcher i Medelpadsfemmans andra omgång.

Ljustorps IF - Hassels IF 6-0
Ljunga IF - Sund IF 2 2-0
Alnö IF 2 - Fränsta IK 1-5
Holms SK - Torpshammars IF 4-1
Matfors IF - Kubikenborgs IF 3 4-0

Inte så mycket att höja ögonbrynen åt med andra ord.

Dagens män blev Ljustorps tremålsskytt Robin Nordin och Kuben 3-målvakten Anton Vänglund, som långa stunder ensam krigade mot anstormande matforsspelare och svarade för oräkneliga räddningar.

läs mer

Granlo - Ånge 2 - omgångens toppmatch i Medelpadsfemman

Sidsjö-Böle gick på knock i den första omgången av Medelpadsfemman, 7-0 mot Selånger 2.

Den här helgen är man spellediga (tillsammans med IFK Sundsvall 3) sedan förbundet, av någon outgrundlig anledning, bestämt av TVÅ lag skall stå över varje omgång istället för att de kan mötas inbördes och vi slipper få en haltande tabell...

Vad har för intressanta matcher att bjuda på då?

Hassel vann i premiären mot Alnö 2 men nu väntar hårdare papper i form av tippade topplaget Ljustorp, som begår sin seriepremiär idag. Det här riskerar att bli en ensidig historia...

Även Ljunga går in i matchen idag och möter Sund 2. Mycket talar för att man inleder med en triumf.

Holm har utlovat gräsmatch på Holmvallen och det lär vara många kalvar på grönbete. HSK favoriter men Torp imponerade till viss del i förlustmatchen mot Granlo och är inte ofarliga.

Alnö 2 tar emot Fränsta på Släda IP och där ger gästernas tyngd utslag.

Matfors ledde med 2-o mot Ånge med förlorade med 2-3. Nu tar man första segern när Kuben 3 gästar. Om det blir på Thule gräs eller Thule grus återstår att se.

På söndag spelas de två återstående matcherna i omgång 2.

Omgångens toppmatch går på Westhagen på söndag mellan Granlo och Ånge 2. Båda lagen vann i omgång 1 efter stabila insatser.

Stöde 2/Nedansjö får spela sin hemmamatch på Kubens konstgräs och stöter på seriens jumbo efter premiären Selånger 2.

Lördag (med Lokalfotbollens tips inom parentes):

• Ljustorps IF - Hassels IF (11-0 - gillar inte att tippa så stora siffror men jag är rädd att LjIF kommer att vara skoningslösa i sin premiär. 3-0 efter en kvart och sedan rullar det på).
• Ljunga IF - Sund IF 2 (4-1, Sund 2 var bleka i premiären och frågan är hur många gubbs "Ankarmarken" lyckas få med sig upp till Ånge en lördag, och vilken klass det är på dom...).
• Alnö IF 2 - Fränsta IK  (1-3, Ånge trillar på bra men väger för lätt i straffområdena. Fränsta spelar mycket på tyngd vilket passar det unga Alnölaget illa).
• Holms SK - Torpshammars IF (3-2, Holm bjuder på riktigt gräs i sin hemmapremiär. Hinner jag skall jag bevittna den här matchen. Torp kommer att streta emot bra men förlorar med uddamålet).
• Matfors IF - Kubikenborgs IF 3 (3-2, MIF tappade 2-0 i Ånge till en 2-3-förlust. Nu kommer revanschen mot ett Kuben 3 som vann sin match med samma siffror. Hur dagens match slutar? 3-2 naturligvis.
Söndag (med Lokalfotbollens tips inom parentes):
• Granlo BK - Ånge IF 2 (2-2, två bra lag som båda kommer att slåss med Ljustorp och Sidsjö-Böle om uppflyttningsplatserna. Svårtippat. X?
• Stöde IF 2/Nedansjö IK - Selånger FK 2 (3-3, ett robust och mer stationärt SIF/NIK mot ett löpvilligt men vekt SFK. Ettan ligger närmast till hands men Selångers andra halvlek, trots storförlusten, visade att man kastat av sig respekten för de äldre och verkligen klev dit i närkamperna.

läs mer om omgång 2

Onsdag 1 maj

Claudio Moraga var matchens gigant när Sidsjö-Böle premiärvann med 7-0 mot Selånger 2. På bilden bredsidar han behärskat in 2-0-målet. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu

Claudio Moraga-show när Sidsjö-Böle krossade Selånger 2 i premiären

Claudio Moraga hade stor show när Sidsjö-Böle klädde av stackars Selånger 2 i premiäromgångens sista match i Medelpadsfemman.

Herr Moraga satte fyra mål själv och spelade fram till ytterligare två fullträffar när S/B vann med hela 7-0. Siffror som snarare var i underkant än speglade matchen.

- En smakstart på serien. Vi skapade många lägen och fick ändå bra utdelning. Sju mål är inte fy skam i en premiär, säger Robert Olsson, nöjd tränare i Sidsjö-Böle.

läs mer

44 bilder från premiäromgången av Medelpadsfemman

Många bilder blev det från den 1:a omgången av Medelpadsfemman av årgång 2013.

Inte mindre än 44 stycken finns nu för beskådan för den som är intresserad.

På bilden ovan har Miremad Nademi dribblat bort en Selångerspelare som nästan vänder ut och in på sig själv, eller vad det är han håller på med. Kanske ingen hedrande bild av #8 men rolig är den.

läs mer

Inleder favoriterna Sidsjö-Böle med en seger?

Idag avslutas en veckas lång seriepremiär i Medelpadsfemman med att seriefavoriten Sidsjö-Böle kliver in i manegen.

I genrepet i lördags besegrade man Arnäs på bortaplan med 2-1. Ett Arnäs som av många så kallade experter tippas jogga hem Ångermanlandsfyran i år! En bra skalp!

Nu väntar Selånger 2 på Westhagen kl. 17:00 och det skall bli spännande att se om det tekniska, men något veka, SFK skall orka stå emot SBIF:s metodiska spel? Eller om SFK skall kunna låsa upp de grönsvartas nya försvarsspel och ställa till med en skräll?

Lokalfotbollen tippar:

Sidsjö-Böle - Selånger 2 4-1 (Efter 1-1 i paus väger SBIF:s tyngd över till en klar seger).

läs mer

Inga referat från Medelpadsfemman och Damtrean i lokalpressen

Efter matcherna som spelats så här långt i Medelpadsfemman har väldigt många hört av sig till Lokalfotbollen.nu och undrat om våra lokala dagstidningar, Sundsvalls Tidning och Dagbladet, upphört med bevakningen av dessa serier.

Tyvärr är svaret delvis, ja. Man kommer att lägga in resultat, målskyttar, domare och publiksiffran men några matchreferat kommer det inte längre att bli. 

Kan emellertid bli så att man gör "nedslag" på några specifika matcher under säsongen men det blir ingen generell bevakning av serierna, tråkigt nog.

Så ni får nöja er med att läsa lite mer ingående om dessa serier här på Lokalfotbollen.nu.

När det gäller Medelpadsfyran kommer våra lokaltidningar att forsätta sin bevakning precis som tidigare.

Måndag 29 april

Haik Danielian blev matchhjälte för Ånge 2. Foto: Jeanette Reiser. Haik Danielian blev matchhjälte för Ånge 2. Foto: Jeanette Reiser.

Ånge 2 vände 0-2-underläge till seger mot Matfors

Det syntes att det här är två lag som kommer att tillhöra toppen av serien då både Ånge 2 och Matfors har spelare i truppen med hög kvalitet. Något som även visade sig i dagens sevärda match.
Lagen hade varsin halvleken på Ånges konstgräs.
Matfors var det bättre laget i första och borde ha haft ledningen med mer än 1-0 i paus. 
Ånge gjorde några spelarbyten och den andra halvleken gick nästan helt i hemmafavör. Men helt ologiskt kom istället 0-2 i den 65:e minuten och då kändes matchen som en drypsäker 2:a.
Ånge ruskade emellertid bara av sig kallduschen och inom loppet av sex minuter var man ikapp i målprotokollet, och båda gångerna med Niclas Möllhagen som avslutare efter två inlägg.
Hemmalaget gick nu för ett segermål och med tre minuter kvar på klockan kom så även 3-2 genom Haik Danielian.

läs mer

Söndag 28 april

IFK Sundsvall 3 vann med 3-1 mot Sund 2 men borde nästan gjort tvåsiffrigt sett till alla chanser man skapade. På bilden syns bara ett av alla brända frilägen. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu
Ferdi Ismaili gjorde två mål när Granlo premiärvann mot Torpshammar med 4-1. Ferdi Ismaili gjorde två mål när Granlo premiärvann mot Torpshammar med 4-1.

IFK Sundsvalls tredjelag

- en trevlig bekantskap

Tre matcher spelades idag i Medelpadsfemmans premiäromgång.

Först ut var Sund 2 mot IFK Sundsvall 3 där de sistnämda vann med 3-1.

IFK:s tredjelag var en trevlig bekantskap i blåsten på Kubens konstgräs och trillade boll riktigt bra och spelade ofta med fart och fläkt. Att inte det blev tvåsiffrigt mot Sund 2 får tillskrivas ett otaligt brända chanser och en duktig Sundkeeper i unge Filip Limmerdal.

- Så klart nöjd med vinst i premiären med vårt nya lag. Det såg riktigt bra ut spelmässigt så när som på målskyttet, säger spelande tränaren Fredrik Lundqvist.

I dagens andra match besegrade Granlo Torpshammar med 4-1 på Westhagen, dock inte utan besvär. Gästerna hade med sig 1-1 till strax innan pausvilan.

I den andra gick GBK ifrån till en på papperet klar 4-1-seger.

- En typisk premiärmatch med nerverna utanpå våra nya tröjor. Vi kände oss spända och blev enkelriktade i vårt spel då bollen alltid skulle gå framåt istället för att våga vända hemåt och börja om. Andra halvleken var bättre och då fick också bättre utdelning, säger lagledaren Jonas Wallvik.

Den sista div. V-matchen för dagen spelades där den började - på Kubens konstgräs.

Kuben 3 ledde med 3-0 innan gästande Stöde 2/Nedansjö reducerade två gånger om men närmare än ett farligt frisparkläge till en kvittering kom man aldrig.

- Vi hade varsin halvlek och vi var illa ute i den andra halvleken men redde ut det, säger Kubens lagledare Roger Norrman.

- Tycker att båda lagen bjöd på sevärd fotboll. Synd bara att vi hamnade på rygg p g a två halvbilliga mål i den första halvleken. Vi spelade upp oss i andra. Nästa match får vi se till att inte lämna 0-3 i handikapp till motståndarna, säger Nedansjös tränare Christer Söder.

läs mer

Vem vaktar Granlos mål i premiären? Vem vaktar Granlos mål i premiären?

Granlo utan riktigt målvakt i premiären?

Medelpadsfemmans premiäromgång spelas över en hel vecka.

Två matcher har redan spelats, Fränsta-Holm 1-4 och Hassel-Alnö 2 2-1, och idag fortsätter den med ytterligare tre matcher.

Sund 2 - IFK Sundsvall 3, Granlo BK - Torpshammar och Kuben 3 - Stöde 2/ Nedansjö IK.

Och hur dessa matcher slutar har Lokalfotbollen svaret på.

• Sund 2 - IFK Sundsvall 3 1-4

Sund 2 har fått "annonserat" efter spelare till premiären vilket inte är ett gott tecken. IFK 3 är ett nystartat lag med välutbildade spelare där några gjort comeback sedan man stått över några säsonger sedan ungdoms- och juniorspel. Tror IFK:s passningsskicklighet avgör mot ett otränat Sund 2.

Matchen spelas på Kubens konstgräs med matchstart 12:00.

• Granlo - Torpshammar 3-2

Granlo har under försäsongen bara mött div. V-lag som tippas tillhöra toppen av serien. Nu möter man i premiären Torpshammar, som enligt tipsen, inte kommer att tillhöra topp 4, och förväntas föra matchen. Inte alls så lätt att bara slå om "switchknappen". 

Några frågetecken har Granlo när det gäller halvskadade spelare och några som kanske inte får ledigt från sina jobb eller är bortresta. Målvaktssidan också ett stort frågetecken då den tilltänkte målmannen i den här matchen tackade nej till spel.

- Vi får väl slänga in Lokalfotbollen utsände mellan stolparna annars, skrattar Granlos lagledare Jonas Wallvik.

Tveksamt om en halt och lytt gammal man skulle göra någnon nytta...

Kan bli så att det blir tränaren Nermin Zulovic som får dra på sig målvaktshandskarna. Ingen optimal situation mot ett suget Torp som gör comeback i div. V-sammanhang. 

Avspark Westhagen kl. 17:00 vilket betyder ny matchtid sedan Selångers damer tagit den gamla (15:00) då de själva blev "utkickade" från Norrporten Arena då GIF Sundsvall i sin tur flyttade sin match. Rena dominoeffekten...

• Kuben 3 - Stöde 2/Nedansjö 4-3

Kl. 18:00 på Kubikenborgs konstgräs är det kick-off för dagens tredje div. V-match. Svårt att tippa då jag inte vet om Stöde 2/NIK kommer att ställa upp med några spelare ur A-truppen från gårdagens div. III-match. Oavsett så tror jag ändå att unga Kuben 3 tekniska spel kommer att kunna ge utslag. Eller så blir det bortalagets tyngre och rakare spel som firar triumfer. Ja, ni ser. Inte lättippat...

Ånge 2 - Matfors spelas i morgon och Selånger 2 - Sidsjö-Böle på tisdag medan duon Ljustorp och Ljunga av någon onödig anledning står över den första omgången.

läs mer

Lördag 27 april

Seger för Hassel i premiären

Ifjol vann inte Hassels IF en enda match i sexan och kom superjumbo.

Idag spelade man sin första match för säsongen i femman - och vann!

Segersiffrorna mot Alnö 2 skrevs till 2-1 sedan Mohanad Redha Abbas satt 1-0 i minut 37 och Fitim Ugzmailji sedan ökat på till 2-0 i den 64:e.
Albin Röström gav matchen nerv när han reducerade med tolv minuter kvar men Hassel höll försprånget ända in i kaklet och bröt "förbannelsen" redan i den första omgången i år.

- Jag tycker att vi styrde spelet dit vi skulle och backlinjen rensade undan effektivt, förutom några små fadäser. Idag vann vi mycket på kämpaandan, det var länge sedan sist, säger Hasseltränaren Benny Stiernström.

läs mer

Torsdag 25 april

Granlo BK är bara ett av alla de lag i Medelpadsfemman som Lokalfotbollen presenterar utför-ligt. Granlo BK är bara ett av alla de lag i Medelpadsfemman som Lokalfotbollen presenterar utför-ligt.

Allt om alla lagen i Medelpadsfemman

Som brukligt är inför varje säsong presenterar Lokalfotbollen.nu samtliga lag utförligt under fliken Klubbfakta. Detta mastodontår är inget undantag.

ALLT du behöver veta om lagen i Medelpadsfemman finns nu uppdaterat och klart när det gäller:

• Klubbmärket

• När klubbarna är grundade
• Dräktfärgerna
• Hemmaplan
• Publikrekord
• Främsta meriter

• Tränare och övriga ledare
• Årets nyförvärv
• ...och spelarförluster
• Årets målsättning
• Tippar vilka lag som kommer topp 3
• ...och botten 2
• Spelartrupperna
• Länk till lagens hemsidor

läs mer

Onsdag 24 april

Niklas Wikholm - Medelpadsfemmans premiärskytt 2013. Niklas Wikholm - Medelpadsfemmans premiärskytt 2013.

Säker premiärseger för Holm

Holm tog en skön premiärseger och kunde ganska smärtfritt vinna med 4-1-seger borta mot ett geistlöst Fränsta.

Niklas Wikholm gav gästerna ledningen efter en kvart men Patrik Larsson kvitterade bara fem minuter senare.

När Mattias Engman återgav Holm ledningen tio minuter in i den andra matchen kändes det som om segern var säkrad.

Janne Sölveståhls två mål i slutminuterna accentuerade bara Holms övertag i matchen.

- Det här var inte bra alls, helt värdelöst, inte en siffra rätt. Vi var knappt trea på bollen och ingen visade någon som helst vilja eller kämpaglöd trots att det var premiär. Det går inte att vara bolltittare om man vill vinna matcher och efter deras 2-1-mål var det som om luften gick ur totalt, säger en besviken Peter Modén, lagledare i Fränsta IK.

- Efter ett förmaningstal i paus plus att vi flyttade upp Pontus Maina ett hack i banan, från vänsterbacken upp till mittfältet, fick vi rejält tryck på dom högt upp i plan. Efter 2-1-målet kändes det som om Fränsta blev trötta och vi hade bud på fler mål, säger Holms lagledare Kenth Åslin.

läs mer

Kenth Åslin, inte nöjd med den tidiga matchstarten. Kenth Åslin, inte nöjd med den tidiga matchstarten.

Medelpadsfemman sparkar igång idag

Idag är det dagen D!

Idag sparkar nämligen den lokala fotbollen igång på riktigt!

Medelpadsfemman är först ut av de lokala serierna då man "tjuvstartar" premiäromgången redan ikväll med match mellan Fränsta och Holm på Ånges konstgräs.

Och det med en tidig matchstart, kl. 18:00.

- Det är horribelt att lägga en match uppe i Ånge så tidigt för oss. Det är inte lätt för några av våra grabbar att komma iväg tidigare från jobbet, dundrar Holms lagledare Kenth Åslin.

- Nu ser det ser ut att lösa sig även om dom kanske hinner upp precis till matchstart och det är klart, vi spelar hellre på konstgräset i Ånge än gruset på Myggvallen, säger Åslin, som ser ut att komma med helt ordinarie lag.

- Det är ett litet frågetecken för målvakten "Robban" Jonsson som har ont i ett finger men han kommer nog till spel, säger Åslin.

Hur är läget i Fränsta IK då?

- Det ser bra ut. Vi är ca 25 man i truppen och alltid minst 17 man på träningarna. Vi laddade upp i Östersund i helgen med både träning och match (vinst 2-1 mot div. IV-laget ÖFK U19) och avslutade med att se superettamatchen mellan Östersund och Landskrona, säger lagledaren Peter Modén.

- Fast veckomatcher är inte så bra för oss då vi har flera spelare som jobbar skift. Tre-fyra av dem blir inte med idag men det brukar alltid bli spännande bataljer mot Holm och lär så bli även ikväll, säger Modén.

Premiäromgången är uppdelad på flera speldagar, en hel vecka t o m. Detta till stor del beroende på att det är 16 lag i serien.

Lördag:

• Hassels IF - Alnö IF 2
• Sund IF 2 - IFK Sundsvall 3
Söndag:
• Granlo BK - Torpshammars IF
• Kubikenborgs IF 3 - Stöde IF 2/Nedansjö IK
Måndag:
• Ånge IF 2 - Matfors IF
Onsdag:
• Selånger FK 2 - Sidsjö-Böle IF
Två lag står över premiäromgången, Ljustorps IF och Ljunga IF.

Detta sedan det ursprungligen varit 17 lag i serien och därefter 16 sedan Essvik dragit ur sitt andralag. Min stilla fundering är; varför hade inte dessa lag kunnat mötas istället för att stå över? Essvik drog sig ur för två månader sedan så förbundet kan inte skylla på "kort varsel". Aldrig roligt med haltande tabeller, eller hur. Detta borde ha kunnat undvikits!

Game on!

Janne Pehrsson rankar Medelpads-femmans grund-serie. Janne Pehrsson rankar Medelpads-femmans grund-serie.

Lokalfotbollens ranking av Medelpadsfemman

 

Så sparkar den äntligen igång - Medelpadsfemman.

I år i ny kostym med hela 16 lag varav hälften kommer att spela i Höstfemman (A-slutspel) och den andra i Höstsexan (B-slutspel).

Lagen möts i en enkelserie, d v s 15 matcher, och vilka tar sig då till respektive slutspel när vi kommer in i slutet av augusti?
Lokalfotbollen.nu ger er svaret.

 

1) Ljustorps IF

Timrålaget hade en miserabel säsong ifjol och vann inte en enda match i fyran ifjol.

I år har Mats Moberg & Co restaurerat flitigt. Nygamle tränaren Torbjörn Persson har satt sin prägel på laget som numera utstrålar både harmoni och självförtroende. Bra centrallinje med två bra mittbackar, ett par bra mittfältare och framåt har man kvicksilvret Robin Nordin. Enda frågetecknet till min placering är om Robin blir skadad. Det är sällan han lämnar en fotbollsmatch utan blåmärken både här och där. En hel och frisk Nordin lär göra minst ett tjog fullträffar i grundserien, troligen fler. Ett LjIF utan Nordin känns betydligt mer sårbart.

 

2) Sidsjö-Böle IF

En smaksak vilka jag tippar 1:a, Ljustorp eller Sidsjö-Böle. Båda lagen lär bli mycket svårslagna i årets Medelpadsfemma och i slutändan är det med all säkerhet dessa två lag som spelar div. IV-fotboll nästa år.

SBIF har en bredd i sin spelartrupp som nästan saknar motstycke i div. V-historien. Vilket lag har 25 man där nästan vem som helst i den stora truppen kan gå inte och spela utan att det blir så mycket sämre sett till spelstyrka?

Gick också till final i Värmecupen där man föll med flaggan i topp mot Alnö. Robert Olsson förfogar över seriens mest kompletta trupp vilket även kommer att synas i tabellen.

 

3) Ånge IF 2

Ånge IF satsar på bägge sina lag, både div. III- och V-laget. Till skillnad mot många av våra andra andralag låter västraklubben sina bänkspelare i trean lira i femman vilket höjer deras standard rejält. Var överlägsna i sexan ifjol och kommer säkert att vara med och slåss i toppen även i femman. Har ett bra lag redan utan A-lagsförstärkingar.

 

4) Matfors IF

Har sett Matfors några matcher i år och man ser mycket stabilare ut i år än man gjorde ifjol trots ett par tunga spelarförluster till grannklubben Lucksta. En centrallinje som håller utmärkt div. IV-klass i form av nye målvakten Jonas Dunberg, målfarlige mittbacken Jonas Richnau-Ersson och evigt unge Johan Bergström (bara 25 år men varit med sedan Hedenhös känns det som) på mitten. Möjligen ser det lite tunt ut i anfallet. Finns ingen riktig killer som stänker in bollar i parti och minut. Därav "bara" en fjärdeplats för det välspelande laget.

 

5) Granlo BK

Seriens kanske mest oberäkneliga lag. Kan slå vilket lag som helst i serien om man är på tårna men samtidigt förlora mot "Gårdsätt" om humörssvängningarna slår åt fel håll. Laget med flest nationaliteter och viljor.

Har gjort årets värvning i den lokala fotbollen då tränaren Nermin Zulovic "övertalat" sin bror Alen att spela för sin klubb. Alen vann skytteligan i div. II Norrland ifjol med Härnösands FF. Nog sagt. I år kommer han troligen att användas som en "nr 10-roll" och inte som spjutspets. Mycket stark startelva men hur många kan vara med alla matcherna? Jobb, studier och andra orsaker riskerar att sätta käppar i hjulet för att spela ihop en samspelt elva.

Målvaktssidan är också ett aber i nuläget sedan Oscar Huss flyttat till Uppsala. GBK har åtta målvakter på papperet men sällan någon när det vankas träning och match. Förstavalet Jimmy Häggqvist trasade sönder korsbandet så sent som i november och är långt ifrån helt kurant och "vilar sig i form", Alexander Nilsson jobbar på Dagbladet med sena kväller och helger som följd och Jonas Högman har blivit pappa för andra gången och då är det  inte så lätt att få permis. Peter Allen vill satsa som utespelare och de andra på listan har ingen sett skymten av ännu i vinter... Därför har Granlo bundit upp en gammal ärrad kämpe som lovat att ställa upp om kroppen håller ihop. Håller ingen större klass visserligen men är stor och täcker bra.

Löser sig målvaktsfrågan finns chansen till div. IV-spel nästa år inom räckhåll.

 

6) Holms SK

Varje år ett tippat topplag men har sedan "svikit" av olika anledningar. Är ett typiskt "höstlag" och Åslinarnas lag kan bli livsfarliga om man inte tappar för mycket under våren (lagen tar med sig 75% av poängen till höstserierna). Stark startelva och en bra 16-mannatrupp. Sedan tunnas det ut ganska kraftigt. Av någon anledning skade- och sjukdomsdrabbade och kan sällan ställa upp helt ordinarie. Även jobbet ställer till det för somliga. Inför seriestarten ser det, peppar peppar, ut som om alla är friska och krya. Har helt klart potential att slåss i toppen om alla puzzelbitar hamnar rätt.

 

Ovanstående sex lag är "givna" att ta sig till Höstfemman.

Om de två återstående platserna kommer det att krigas rejält.

 

7) Fränsta IK

Fördel: Bred trupp med många på träningarna, sällan färre än 17-18 man och ofta svårspelade. Starka hemma på Myggvallen inför sin fanatiska publik. Snygga dräkter.

Nackdel: Larssonbröderna blir inte yngre och man saknar riktig spetskompetens. Andreas Modén och Erik Nässén till Ånge är tunga avbräck.

Bör ta sig till Höstfemman men det lär inte gå som på räls för att ta sig dit.

 

8) Torpshammars IF

Kännbar förlust bara häromdagen när duktige mittbacken Filip Filipovic valde att gå tillbaka till Ånge IF. Förlusten av fjolårets målsputa Joachim Jonsson till div. II-laget Rotebro IS är naturligtvis också blytung.

Som motvikt har man fått en hel del spännande nyförvärv som kan slå väl ut 0ch truppen ser bred ut. En besvikelse om man inte tar sig till Höstfemman men 1-3-förlusten i helgen mot Hassel gör att varningslampan börjar lysa. Men ett dåligt genrep gör en bra premiär, sägs det. Bäva månde Granlo på söndag i så fall.

 

9) Ljunga IF

Jag skrev tidigare att Granlo är oberäkneliga. Men de är ingenting mot Ljunga som varvar skrällsegrar med oförklarliga storförluster.

På papperet har man en stark startelva som räckt til Höstfemman. Problemet är att man ytterst sällan kan ställa upp med starkaste laget p g a att många jobbar eller studerar på andra orter. Något som gör att även träningen blir eftersatt. Dåligt tränade spelare skadar sig dessutom oftare än vältränade, så är det. Av ovanstående anledningar har man också haft få spelare på träningarna i vinter. Något som kommer att spegla sig i tabellen. Men de lag som går ut till match och underskattar Ljunga kommer att få sig en rejäl näsbränna. Ett extra plus, det är alltid trevligt och välkomnade att komma till Ljungalid.

 

10) IFK Sundsvall 3

Ett lag som jag själv aldrig sett i aktion. Unga välskolade spelare kryddat med ex-allsvenske Cain Dotson. Om jag skall lita på sportchefen Kenneth Kile finns det så mycket fotboll i den här laget att något huserande i botten är det inte frågan om. Upp till bevis säger Lokalfotbollen! 

 

11) Kubikenborgs IF 3

Tekniskt men vekt lag som kom fyra i sexan ifjol. Ett målglatt gäng både framåt och bakåt vittnar målskillnaden 51-63 om på fjolårets 18 matcher.

I år möter man både bättre och mer rutinerat motstånd men samtidigt har det här unga laget fått ett år till under västen själva. Räcker inte till någon Höstfemma men kan säkert göra livet surt för flera lag på den övre halvan.

 

12) Selånger FK 2

Tror inte A-lagtränaren Anders Högman släpper ner sina bänkspelare till div. V-laget. Om det vore så skulle jag tippa laget betydligt högre upp.

- Grundmålsättningen är att slussa upp egna yngre talanger för vidare verksamhet. Det ligger en treårsplan med bra och hård träning i upplägget. Prio 1 är att göra bra insatser och få utveckling i det vi håller på med, säger tränaren Ola Persson.

Selånger skulle behöva få upp sitt andralag i div. IV men i år får man vara glada om man hänger kvar. Lär dock bli bättre ju längre säsongen lider. Det tar ett tag att lära sig seniorfotboll. Kanske underskattar jag Selånger 2 men som så många andra lag i Medelpad är målvaktsfrågan ett frågetecken.

 

13) Stöde IF2/Nedansjö IK

Mitt tips hänger mycket på om div. III-spelarna som inte spelar kommer ner och matchar med div. V-gänget. Jag tror Stödes div. III-trupp är i tunnaste laget och att tränaren Martin Carlsson tvekar att låta dem spela i femman p g a skaderisken. Med A-lagsspelare en högre placering. Utan så får man kämpa med näbbar och klor för att hänga kvar. Försäsongen har sett skakig ut, inte minst i Värmecupen. Tränaren Christer Söder har emellertid fått in ett par intressanta nyförvärv på slutet och kanske kan de höja laget ett eller ett par snäpp?

 

14) Sund IF 2

Sund 2 har en hel del duktiga spelare i sin kader. Men hur är det med seriositeten bland spelarna? Ifjol hände det lite väl ofta att spelare kom till match "ur form" efter föregående natts begivenheter. Eller inte dök upp alls med febril rundringning som följd för att få ihop fullt lag... Där krävs det skärpning!

 

15) Alnö IF 2

Alnö ställer ett andralag på benen igen efter ett par år i malpåse. Meningen var att laget skulle spela i div. VI, men nu blev det femman. Är rädd att laget är alldeles för unga och har för få kilo på kroppen redan nu för seniorspel i div. V. Truppen består av junior- och pojklagsspelare och kommer även att spela i den lokala pojkserien (div. I). Truppen är bred men toppen smal, även rent bokstavligt. Vet inte om bänkspelarna i A-laget kommer att förstärka div. V-laget, oklart i dagsläget. Även om det skulle bli så kommer ändå det här unga laget att gå en tuff, men nyttig om man tar det på rätt sätt, säsong till mötes.


16) Hassels IF

Gillar inte att tippa Hassel sist. Men vad skall man göra? Laget vann inte en match i sexan ifjol. En oavgjord som bäst på 18 matcher och 16-97 i målskillnad. Faktum är att man vann en match ifjol, mot Matfors, men då de drog sig ur serien kom den aldrig att räknas officiellt.

Nu skall man upp ett snäpp i seriehierarkin med i stort sett samma lag som ifjol. Hassel hade hoppats på ett samarbete med Lucksta. Något som nog inte kommer att ske förrän nästa säsong då man troligen är för sent ute i år när det gäller spelarlån osv. Det gäller därför att bita ihop ordentligt i år och hoppas att Seth (Larsson) och Benny (Stiernström) får mycket folk på träningarna så att inte ett otränat Hassel blir rena slagpåsen i årets serie. Det man såg i Värmecupen värmde inte om man säger så. Dock ett ljus i tunneln - man vann genrepet mot Torpshammar med 3-1 och såg visst riktigt vassa ut. Kanske för tidigt att räkna bort laget från Norrhassel?

 

Där har ni svaret på gåtan Grundserien i årets Medelpadsfemma. Håller ni med?

 

/ Lokalfotbollen.nu

Tisdag 23 april

Filip vänder Torp ryggen. Foto: Björn Sjödin. Filip vänder Torp ryggen. Foto: Björn Sjödin.

Filipovic lämnar Torpshammar

- återvänder till Ånge

I morgon startar Medelpadsfemman.

Idag står det klart att Torpshammars Filip Filipovic återvänder till Ånge IF. 

Lagets bleka insats i helgen, 1-3 mot Hassel, fick mittbackens bägare att rinna över och dagen efter skrev han på för div. III-laget.

- Ja, det hände något efter den matchen men jag vet inte riktigt vad då jag inte själv var med, säger Cliff Nordin i Torpshammar.

- Filip har väldigt bra driv i steget och han läser spelet väldigt bra och han var riktigt bra på träningen idag, säger Ånges tränare Benny Matsson, om sitt sena nyförvärv. 

Om han är tillräckligt bra att han kommer att ersätta Anton Cederberg, som gått till Kungsgården, i startelvan återstår att se.

- Kanske på sikt. Nu skall ha få chansen att träna in sig med oss i första läget, säger Matsson. 

22-årige Filipovic har som sagt tidare ett förflutet i Ånge IF och gjorde comeback ifjol i Torpshammar i sexan efter ett par års uppehåll och var en av stöttespelarna när västraklubban avancerade till div. V. Han är spelklar för sin gamla klubb om en vecka.

Cain Dotson till IFK Cain Dotson till IFK

Aprilskämt? Nix, Cain Dotson kommer att spela med IFK Sundsvalls div. V-lag i år
Trodde först att det var en sent aprilskämt men som visade sig vara sant. Gamle "sumparen" (från Sundbyberg, inget annat!), BP- och GIF-spelaren Cain Dotson har skrivit på för IFK Sundsvall där han skall spela för tredjelaget i Medelpadsfemman.

Så här står att läsa på eminenta Alnöbloggens sida:

FÖRSTA, ANDRA, TREDJE - SÅLD!...Till laget i blått!

Efter långa och utdragna förhandlingar kan jag meddela att vi sålt Cain Dotson till IFK Sundsvall. Cain spelade för Alnö IF säsongen 2007 och har sedan dess vilat sig i form men fortfarande varit skriven för föreningen. Nu väntar spel i division 5 och IFK Sundsvalls tredje lag för den före detta GIF Sundsvall- och Brommapojkspelaren.

Det är ännu oklart hur mycket IFK fått betala för den 41- årige mittfältaren men med tanke på stundade seriepremiärer och tidigare meriter lär det kostat flis! Ryktena säger dock att en stor del av dealen handlar om overkligt höga procent vid en eventuell vidareförsäljning från IFK. Detta har dock inte verifierats av sportchefen Magnus Svensson som däremot hälsar att helgens läger i Gävle är betalt med råge.

IFK Sundsvalls sportchef Kenneth Kile bekräftar övergången.

- Det stämmer kommer. Han kommer att "göra några matcher" med laget. Han missar dock premiären då han inte är spelklar förrän den 29 apri, säger Kile.

IFK Sundsvalls tredjelag gör sin första säsong och består av flera spelare ur fjolårets Medskogs 2, före detta ungdomsspelare i IFK och några andra spelare som gör comeback.

- Detta är ett kompisgäng, bestående av en trupp på 22 man, som från början ville lira på en högre nivå än korpen. Jättekul att se grabbarna knyta ihop detta lag och dra igång detta initiativ. Extra kul att återse många av spelarna som jag har varit med att träna sen dom var knattar, säger Kile.

- Målsättning med serien är att komma ihop och ha kul på matcherna men jag tycker att det finns för mycket fotboll i detta lag. Så något huserande i botten tror jag INTE på, säger Kile med eftertryck.

Kanske dags att revidera alla tips om IFK 3 som ett bottenlag? I senaste matchen mot Kuben 3, förlust 2-3, spelade man en riktig trevlig fotboll och var snarare det lag som låg närmast segern.

IFK 3 inleder serien på lördag borta mot Sund 2.

Söndag 21 april

Elliot Kårelind. Elliot Kårelind.

Ånge 2 klädde av Bräcke
Ånges andralag verkar bli att räkna med i årets Medelpadsfemma.

Idag körde man över Bräcke med 9-3 (3-1). Nästan tvåsiffrigt alltså och enligt A-lagstränaren Benny Matsson var siffrorna t o m i underkant.

- Ja, dom radade upp massor av chanser och hade kunnat många fler mål.

Ånges målskyttar: Haik Danielian 3, Leon Falk 2, Elliot Kårelind, Marcus Andersson, Daniel Näslund och Niclas Möllhagen.

Bruna ben? Bruna ben?

0-4-förlust för Sidsjö-Böle

Sidsjö-Böle mötte div. IV-motstånd på Westhagen och förlorade med 0-4. Siffror som tydligen inte speglade händelserna på planen.
- Vi spelade stundtals riktigt bra men satte inte chanserna. Dom hade sex målchanser och satte fyra. Vi hade sex-sju klara chanser och satte inga. Vi behöver justera lite i vårt försvarsspel och fortsätta jobba med avsluten. Inställningen och närkampsspelet var förövrigt bra. Trots förlusten är stämningen mycket bra i laget. Spelet som är det viktiga under träningsmatcherna och där gör vi bra ifrån oss, resultatet är sekundärt, säger tränaren Robert Olsson, som för egen del är på Rivieran.
Bruna tränarben till seriepremiären alltså...

Robin Nordin - bäst på plan. Robin Nordin - bäst på plan.

Målrikt när Ljustorp genrepade i Härnösand

Ljustorp mötte Härnösands FF 2 (div. IV Ångermanland) i sitt genrep.

Det blev en målrik historia.

4-4 slöt matchen och så här skriver Ljustorps lagledare Mats Moberg:

Härnösand, förstärkt i första med  fem A-lagsspelare, spelar bättre och skapar mer än Ljustorp. Ett par bra räddningar av Marcus Norberg i målet gör att det inte blir något mål innan halvtimmen. Då sprang Robin Nordin ifrån Härnösands mittback, som inte fann nån annan lösning än en kapning.
Frilägesutvisning! Den efterföljande straffen förvaltade André Moberg till 0-1.

Stärka av målet förbättrades Ljustorps spel men med med stark motvind var det inte så enkelt att spela. Kanske var det vinden som ställde till det vid kvitteringen? En misslyckad inspark hamnde hos en hemmaspelare, bollen ut på högerkanten och ett inlägg till en fri Härnösansspelare och 1-1 var ett faktum.

I slutet av halvleken var det tur att härnösandskeepern var reaktionssnabb då han la en hård inspark i ryggen på Moberg. Studsen var nära att gå in.

1-1 efter första.

Andra halvlek startade vi med bättre fart och hopp om bättre spel med vinden i ryggen.

Men det började inte bra. Efter fem minuter fick Härnösand en frispark där returen resulterade i 2-1.

Efter det sänkte vi oss en aning och och efter ett nytt anfall på högerkanten och ett inspel efte marken, som rullade förbi alla gröna, så hade de en spelare fri som enkelt satte 3-1.

Efter en kvart kom modet tillbaka efter att Robin Nordin hittat in till André Moberg som lika enkelt som Härnösands 3-1 reducerade till 3-2.

Trots en nytändning av oss efter reduceringen fick vi ännu en motgång då en långboll nådde deras vindsnabbe nr 5 som retfullt enkelt rullade in 4-2. Ett citat om den snabbe spelaren från vår spelare Ahmed Hussen; "Han måste ha jagat mat där han kom ifrån, han springer som fan!"

Vi fortsatte att kriga och Robin Nordin, som vanligt, vann en boll offensivt och rullade in 4-3.

Nära kvittering något senare. En bra hörna med en nick från Antonio Zavala räddades på mållinjen, returen var André Moberg nära att peta in, men även på den var ett rött ben i vägen. Vi fortsatte dock att ligga rätt i positionerna och vann ofta boll på mittplan. På en av dessa så får Eldin Curan till en bra lyftning fram till en påpassig Juan Yvenes som lobbade kyligt över en utrusande målvakt och vi hade kommit ikapp i målprotokollet med fem min kvar.

Robin Nordin jobbar och sliter i 90 min, men sjukt vad stryk den karln får och kan ta. Det finns liksom inget sätt att stoppa honom inom lagens råmärken. I dag klättrade spelare på honom, kapade honom, ramlade över ryggen, satte tummen i ögat osv osv. Han kliver upp och kör vidare.

/ Mats Moberg, lagledare Ljustorps IF

Lördag 20 april

Jonas Richnau Ers-son gjorde två mål för sitt Matfors i genrepet mot Gran-lo. En nick och en straffspark. Jonas Richnau Ers-son gjorde två mål för sitt Matfors i genrepet mot Gran-lo. En nick och en straffspark.

Kryss på Thulevallen grus i genrepet - och Hassel slog Torpshammar!

Nu till veckan sparkar Medelpadsfemman igång.

Idag var det därför genrep som gällde för sex av lagen.

På mycket svårbemästrade Thulevallen grus spelade Matfors och Granlo rättvist oavgjort, 2-2, där alla målen tillkom under den första halvleken. Båda lagen visade upp ett bra försvarsspel och tre av fullträffarna var riktigt sevärda.

Ferdi Isamili sprang sig loss på en djupledsboll och lobbade snyggt in 0-1 innan Jonas Richnau-Ersson lika vackert knoppade in Johan Bergströms välavvägda frispark från kanten.

Richnau-Ersson, bäst i MIF, gav sedan hemmalaget ledningen på straff innan planens gigant, Alen Zulovic, fick på en rejäl mörsare som smet in lågt till höger om en chanslös Jonas Dunberg i MIF-målet. Målet föregicks av en snabb omställning ända nerifrån egen målvakt.

Den andra halvleken var synnerligen ostrukturerad och nästan kemiskt ren från rejäla målchanser. Matfors hade den vassaste men GBK-målvakten reflexparerade i närheten av krysset och räddade målet från påhälsning den gången.

Att dessa två lag tar sig vidare till Höstfemman råder ingen tvekan om sett till dagens insats. Två stabila och försvarsstarka lag.

Kuben 3 mötte IFK Sundsvall 3 på Kubikenborgs konstgräs och vann med 3-2 efter 1-0 halvvägs. 

Målskyttar för Kuben 3 var Robin Holmlund (straff), Johan Skog och Buba Jammeh.

Några målskyttar från IFK 3 är ännu ej inrapporterade.

- Jag har ju tippat IFK 3 i botten. Något som jag tror jag får äta upp. IFK var bra i den här matchen och ingen hade protesterat om de vunnit. De hade många bra målchanser men avsluten blir nog bättre när de har gjort några matcher. Däremot var vi effektiva och gjorde mål när chansen dök upp. Hoppas nu det håller i sig när serien drar i gång nästa helg, säger lagledaren Roger Norrman.

Hassel och Torpshammar kände på varandra på Norrporten Arena också och där vann, mycket överraskande de förstnämnda med 3-1.

- Efter inkommna rapporter om matchen kan jag peka på tre saker som blev den röda tråden till denna förlust, Väldigt mycket frånvaro, fel inställning, fokus på fel saker, säger Cliff Nordin, som själv inte var med.

Torpshammar tog ledningen genom Erik källström, som i dag fick förtroende i anfallet. Efter målet tog Hassel över och ägde matchen.

- Framförallt gick mycket genom en och samma kille i Hassel som också gjorde alla deras tre mål, säger Nordin, och fortsätter:

- Fokus lades på domaren och motståndarna efter 1-1 målet, vilket man blir väldigt förvånad över. De enda som får plus i denna match är Anton Eriksson och Oskar Daniels. Resten kan bättre.

Torsdag 18 april

Jan Engman, en av tränarna för Alnö 2. Jan Engman, en av tränarna för Alnö 2.

Alnö 2 satsar ungt i femman

Alnö IF har i år åter startat upp ett andralag efter ett par års vila. Meningen var att laget skulle ha spelat i div. VI i år men då det inte blev någa sexa blir det spel i femman för det (alltför?) unga laget.

- Vår trupp består av 30 grabbar och bygger i huvudsak på samma grabbar som spelade "Pojkar div. 1" (P15-16) förra säsongen och där är de flesta kvar.

Men är ni inte för ungt och orutinerat för seniorspel i div. V?

- I truppen finns fem-sex killar med något år ytterligare på nacken som spelade i vårt andralag senast det begav sig och som dammat av skorna och tillkommit till denna säsong, säger tränaren Jan Engman, som bor i vackra och charmiga Ankarsvik på Alnön.

Hur ser det ut på bredden? Tunn eller smal trupp?

- Vi har faktiskt en 30-manna trupp och med den avser vi att spela Pojkar div 1 samt Medelpadsfemman. Beroende på situationen i A-laget kan det också förekomma att någon därifrån emellanåt kommer att spela i andralaget.

Kommer ni vältränade till seriepremiären mot Hassel den 27 april?

- Vi har haft kontinuerliga träningar sedan oktober för att hålla igång och från årskiftet, allt eftersom, ökat intensiteten. Närvaron har varit mycket bra med tanke på att vårt lag består av en stor andel dubbelsportande grabbar (innebandy) där en majoritet dessutom har en skolgång som ska hinnas med.

På förhand tippas Alnö 2 tillhöra bottenskiktet och i en träningsmatch i söndags förlorade man med 3-7 mot seriekollegan Kuben 3. Det krävs nog att bänkspelarna i A-truppen kommer ner och stadgar upp, annars kan det bli en tuff säsong för det unga ö-laget. Att göra som A-laget gjorde ifjol, vinna Medelpadsfemman, är inte att tänka på. Klarar man nytt kontrakt har man gjort en strong insats.

Tisdag 16 april - Torsdag 18 april

Förnuftet segrade nästan - MFF gör om Medelpadsfemmans slutspel

 

I och med att Essvik drog sig ur för en och en halv månad sedan blev det "bara" 16 lag i årets Medelpadsfemma.

Det tog ett tag men nu har äntligen Medelpads Fotbollsförbund tänkt om när det gäller höstens slutspel.

Men frågan är om man räknat rätt eller skall det bara vara åtta lag i nästa års Medelpadsfemma?

 

Tre slutspelsgrupper...

Tidigare hade man beslutat om att dela upp höstslutspelet i tre grupper, A-, B- resp. C-slutspel, där A krigar om uppflyttning, B bara placering och C nedflyttning. Problemet var att fyra lag skulle flyttas ned till nästa års div. VI, och det var fyra lag som skulle spela i C efter Essviks avhopp. Hur kul hade det varit att bara få spela tre matcher och dessutom redan veta att man åkt ur serien? Inte lätt för en tränare att motivera sina spelare att komma träna och matcha då...

 

...blir två

Nu har emellertid MFF tagit sitt förnuft någorlunda till fånga och gjort om höstens slutspel, en dryg vecka före seriestarten.

Vårspelet blir som tidigare beslutat. En enkelserie med 16 lag d v s 15 matcher per lag där den sista omgången spelas 21 augusti.

Så här kommer det då att bli under höstspelet, som startar den 25 augusti. Speldagar bli söndagar, med undantag för den sista omgången för div. V som spelas lördagen den 5 oktober.

Slutspelet ändras alltså från tre till två slutspelsgrupper och höstens serier kallas div. V Höst (lag 1-8) respektive div. VI Höst (lag 9-16). Även dessa bli enkelserier, sju matcher per lag.

Samtliga lag tar med sig 75% av poängen från Grundserien in i Slutspelet men med hela målskillnaden.

Lag som placerar sig bland de fyra främsta i respektive grupp under våren har fördel av extra hemmamatch och börjar hemma första omgången.

 

Upp- och nedflyttning

De två första lagen i "Höstfemman" flyttas upp till div. IV medan minst ett lag flyttas ned till div. VI.

I "Höstsexan" flyttas vinnaren upp till div. V medan resterande lag "blir kvar" i div. VI inför nästa säsong.

På Lokalfotbollens räknedosa betyder det åtta lag i Medelpadsfemman och lika många i Medelpadssexan nästa år.

När togs beslutadet det om åtta lag i femman?

 

Åtta lag i femman nästa år?
Efter att ha gått igenom ovanstående artikel undrar Lokalfotbollen om MFF verkligen har räknat rätt?
Hur många lag skall man ha i nästa års Medelpadsfemma?
Om de två främsta lagen i Höstfemman går upp i fyran och lika många kommer ner uppifrån samt att jumbon i Höstfemman åker ner i sexan blir det sju lag plus vinnaren i Höstsexan = åtta lag.
Skall det då bli en div. V-serie med åtta lag och en div. VI med lika många nästa år? Ingen 12-lagsfemma längre? Verkar skumt! Eller räknar MFF med att det skall rasa ur en massa div. III-lag i år med tvångsnedflyttningar från fyran som följd?

Om det nu skall vara 12 lag, som brukligt är när det gäller div. V i Medelpad, så borde man göra så här enligt min mening:
1:an och 2:an till div. IV, 3:an-7:an kvar i div. V, 8:an får försöka kvala sig kvar mot 5:an i Höstsexan.
I Höstsexan går 1:an t o m 4:an upp i div. V medan då 5:an alltså får kvala mot jumbon i Höstfemman. Ett spännande kvalspel skulle dessutom sätta en krydda på säsongsavslutningen, eller hur? Märk väl att detta alltså är baserat på att det inte blir några tvångsnedflyttningar från div. IV.
I min räknedosa blir det 12 lag i Medelpadsfemman nästa år och förhoppningsvis en Medelpadssexa med minst åtta eller minimum sex lag.
Eller har Medelpads Fotbollförbund redan bestämt sig att det bara skall vara åtta lag i Medelpadsfemman fortsättningsvis. I så fall har jag och alla div. V-klubbar missat det totalt...
Är det meningen att det skall vara 12 lag så måste det vara ett tankefel från MFF att laget som kommer 8:a i Höstfemman åker ur direkt medan 5:an i Höstsexan går upp? Det känns definitivt inte rätt.

 

Medelpads FF svarar, nästan...
Enligt en källa inom MFF, som Lokalfotbollen var i kontakt med under onsdagen, skall det vara 12 lag i nästa års div. V och inte åtta. Man medger dock att deras formulering på hemsidan var något "diffus" och inte riktigt genomtänkt. Ny formulering är ev. på G. Det skall bli intressant hur man löser det. Tydligen räknar man inte med att det blir någon div. VI-serie i Medelpad nästa år heller. Men vad händer om det blir tillräckligt många lag för en sexa?
Åker sista laget i Höstfemman ner i sexan medan femman i Höstsexan flyttas upp? Eller nappar MFF på Lokalfotbollens förslag om kvalspel mellan sista laget i Höstfemman och femman i Höstsexan?
Det är ju bara en vecka kvar till seriestart och det vore ju bra om lagen visst vad som gäller innan kick-off, eller hur?

Söndag 14 april

Sidsjö-Böle förlora-de första matchen i den nya tröjorna. Sidsjö-Böle förlora-de första matchen i den nya tröjorna.

Söndagens träningsmatcher

Några av våra div. V-lag träningsspelade idag. Så här gick det i matcherna som rapporterats in.

Kuben 3 - Alnö 2 7-3 (5-1)

På Kubens konstgräs blev det målrikt värre när Kuben 3 och Alnö 2. Totalt 10 mål bjöds den fåtaliga publiken på, födelat på sju för hemmalaget.

Kubens målgörare var Johan Skog 3, Semir Salia 2 och Robin Holmlund 2.

I Alnös gjorde Henrik Tjernström 2 och Patrik Sundberg ett.

Sidsjö-Böle IF - Medskogsbrons BK 1-3 (0-2)

På Norrporten Arena möttes Sidsjö-Böle och div. IV-laget Medskogs, som förvaltade sina chanser väl och kunde vinna med 3-1 efter en 2-0-ledning redan efter 20 minuter.

- Medskogs bjöd upp till fin fotboll i första halvlek, säger Sidsjö-Böles tränare Robert Olsson.

I den andra halvleken var det mycket Sidsjö-Böle men kunde inte hindra att Medskogs vann med 3-1.

- Resultatet speglar knappast matchbilden men så är det också ibland i fotbollen. Vi skapade många chanser men var dock alldeles för inneffektiva när väl läget dök upp. Flera frilägen och ett antal chanser får vi dock vara nöjda att vi skrapade ihop, säger Olsson lite besviket.

Emad Nademi gjorde SBIF:s mål medan Medskogs fullträffar gjordes av Daniel Martinsson, Marcus Ytterström och Tomas Nänzen.

Ljunga IF - Bräcke SK 5-2 (3-2)

Ljunga träningsspelade mot Bräcke idag på Ånges konstgräs och vann med 5-2.

- Än lever fotbollen i Ljungaverk och vi hade inga lånespelare heller, säger Ljungas lagledare Roy B. Olsson.

Mål Ljunga: Petrus Nordlund 2, Ted Carlsson, Anders Boman och Niklas Eriksson
Mål Bräcke: Omar Vali och Lucas Wikberg.

IFK Sundsvall 2 - Selånger FK 2 0-0 (0-0)

Det är inte ofta en träningsmatch slutar mållös.
Men det var precis vad som hände idag mellan andralagen i Sundsvall och Selånger. En sömnig historia där inget av lagen bjöd upp till dans. Massor av dåliga passningar och få målchanser. Bara att glömma!

Lördag 13 april

Robin Nordin skillnaden mellan lagen när Ljustorp besegrade Granlo
Div. V-lagen Granlo och Ljustorp kände på varandra inför seriestarten. Jag såg första halvlek och i den var timrålaget klart bättre och framförallt firade kvicksilvret Robin Nordin stora triumfer och 0-2 speglade första 45 väl.
I den andra spelade Granlo upp sig och Brima Bassie kunde reducera efter ett fint inlägg från Oscar "Piraten" de Wahl och kvitteringen hängde i luften.
- Vi hade sedan en straffsituation när Peter Allen gjordes ned i friläge och Patrik Hägglund hade ett skott i stolpen, säger lagledaren Jonas Wallvik.
Sedan tog Robin Nordin tag i grejorna igen och vips stod det 1-4.
- Vi fick inte stopp på den där Nordin. Det var han som var skillnaden mellan lagen idag, säger Wallvik.
Målvakten Alexander Nilsson bäst i GBK trots de fyra insläppta. Han lämnades allt som oftast ensam med framstormande Ljustorpsspelare men svarade för ett flertal fina ingripanden.
Stöde skulle ha spelat mot Sund men "sundarna" fick inte hop lag och div. III-laget fick istället möta sitt B-lag, Stöde 2/Nedansjö, som hör hemma i femman.
Givetvis seger, men bara med 3-2. Tomas Eriksson satte två fullträffar för "B-laget".
Matfors 2 vann över div. IV-laget Kuben 2 sedan William Östman avgjort med ca 12 minuter kvar.

Torpshammar skulle ha spelat mot Hassel men den matchen blev inställd.

Tisdag 9 april

Roy B Olsson tror på topp 6 för hans Ljunga IF i år. Roy B Olsson tror på topp 6 för hans Ljunga IF i år.

Ljunga IF bygger nytt

Ljunga har tappat två spelare till Torpshammar, Rikard Vikberg och Rasmus Söderman och Robin Bergman har lagt skorna på hyllan och ett par spelare har ännu inte kommit igång.

Rykten i Västra gör gällande att Ljunga IF skall ta sin Mats ut skolan och inte komer till start i årets Medelpadsfemma.

- Det stämmer inte! Visserligen har vi lite folk på träningarna med det beror på att våra spelare jobbar eller pluggar på andra orter och kan inte vara med och träna på veckorna, säger lagledaren Roy B Olsson.

- Faktum är att vi har större trupp än ifjol. Vi har tappat tre men fått in fem nya och eventuellt kommer det ett par spelare från nedlagda Wiskan, fortsätter Olsson.

De nya spelarna är Petrus Nordlund och Daniel Olsson som gör comeback, Andreas Lagergren, en 96:a som flyttats upp i A-laget samt ytterligare två 96:or, Jonas Carlsson och William Melin, som kommer från Fränsta IK:s pojklag. Dessutom tränar Seifulla Karami från flyktingförläggningen med LjIF.

- Vi bygger nästan ett nytt lag i år och vi siktar in oss på att ta oss till A-slutspelet, d v s vara bland de sex främsta efter grundserien, säger Olsson optimistiskt.

- Fast jag är inte lika optimistisk som jag var ifjol vid den här tidpunkten, säger Olsson eftertänksamt.

En träningsmatch har man spelat så här långt i vår, 1-3 mot Ljustorp. Dock med några "lånespelare" från Ånge IF.

På söndag kl. 15:00 på Ånge IP är det dags för nästa kamp då Bräcke SK står för motståndet.

Zavala återvänder till Ljustorp

Antonio Zavala har studerat i Kiruna ett par år och inför förra säsongen skrev han på för Söråkers FF.

Nu återvänder den 25-årige försvararen till Ljustorps IF efter bara ett år. Något som lagbasen Mats Moberg ser positivt på:

- Vi ser en motiverad och vältränad Antonio som en mycket bra förstärkning av vår trupp.

Kanske är Zavala med redan i träningsmatchen mot Granlo på lördag?

 

Måndag 8 april

Tre år i Ljunga fick räcka... Tre år i Ljunga fick räcka...

Vikberg vänder hemåt

Torpshammar har gjort klart med ett sent nyförvärv.

Det är mittfältaren/anfallaren Rikard Vikberg som vänder hem till Torp efter tre säsonger hos grannen Ljunga IF.

- Ett prima nyförvärv! Man vet att man alltid får max av Rikard. Ett litet minus i det hela var att han gick sönder i går på träningen och kommer eventuellt behöva vila några veckor framöver, säger Cliff Nordin lite bistert.

Torpshammars IF var spelledigt nu i helgen som var men matchar istället både fredag (Ånge IF 2) och lördag (Hassels IF). Båda matcherna på Ånges konstgräs.

Jonas Richnau-Ersson nickade in Matfors kvittering mot Östavall. Jonas Richnau-Ersson nickade in Matfors kvittering mot Östavall.

Matfors spelade oavgjort mot Östavall

Flera av Medelpadsfemmans lag har matchat i helgen, somliga t o m dubbelt!

Så här har det gått:

Söndag:

Stöde IF 2/Nedansjö IK - IFK Gnarp 0-0 (0-0)

Söders BK - Sidsjö-Böle IF 6-2

Mål Söder: Henrik Pedersen 3, Olle Nordberg 2 och Max Eriksson.
Mål Sidsjö-Böle: Cesar Ibarra och Claudio Moraga.

- Två matcher på två dagar. Vi använde oss av 22 spelare varav endast två startade båda matcherna. Igår hade vi det väldigt tufft i försvarsspelet med Söders raka spel och deras tre djupledsgående forwards firade stora triumfer. Men vi kommer igen, drar inga stora växlar av detta mer än att båda matcherna kändes som ett steg bakåt i spelet utan boll, säger Sidsjö-Böles tränare Robert Olsson.

Lördag:

Östavalls IF - Matfors IF 1-1 (1-0)
Mål Östavall: Örjan Larsson.

Mål Matfors: Jonas Richnau Ersson (grym välhängd nick).

Sidsjö-Böle IF - Ljustorps IF 2-2 (1-0)
Mål Sidsjö-Böle: Brehon Berisha och Henry Junior Lee
Mål Ljustorp: Jesper Sahlberg och Robin Nordin

Granlo BK - Holms SK 4-4 (4-2)
Mål Granlo: Brima Bassie 3 (äkta hattrick) och Ferdi Ismaili.
Mål Holm: Tomas Näslund, Pontus Maina, Darioush Moradi och Niklas Wikholm.

För de två senaste matcherna, scrolla ner för att läsa mer om matcherna.

Lördag 6 april

Domaren bäst när Granlo och Holm delade på åtta mål

Två lag som aspirerar på en plats i höstens A-slutspel i Medelpadsfemman möttes på förmiddagen på Westhagens konstgräs, Granlo BK och Holms SK.

Det blev en målrik tillställning där bägge lagen behöver träna försvarsspel inför seriepremiären.

Granlo var klart bäst under den första halvleken och ledde i paus med 4-2 sedan Brima Bassie tryckt in ett äkta hattrick bakom ett obefintlig Holmförsvar.

I den andra tätade Holm till det något, mycket beroende på Pontus Mainas resoluta försvarsspel, samtidigt som Granlo sprungit sig trötta och skärpan framåt var som bortblåst. Närmare än en par distansskott från Alen Sulovic som svepte strax utanför stolparna kom man inte.

Holm skapade inte mycket heller framåt men lyckades tack vare några Granlomissar gå ikapp i målprotokollet.

- Vi borde avgjort matchen i den första halvleken. Vi hade nog kunnat gjort tre-fyra mål till då, säger Granlos lagledare Jonas Wallvik.

- Vi hade som vanligt många spelare borta och ett par spelade t o m med feber idag. Fick dessutom vår målvakt fingerskadad på uppvärmingen. Vi gjorde fyra mål framåt och det var ju bra men bakåt var det pinsamt, speciellt under den första halvleken, säger Holms lagledare Kenth Åslin.

Ett glatt konstaterande var att Jimmy Häggkvist redan var tillbaka mellan stolparna i Granlo. Jimmy skadade korsbandet så sent som i november och det syntes också att han hämmades av sina problem. Det tar ett tag att träna upp en sådan skada, inte minst muskulärt.

Bäst på planen var dock inte någon spelare utan unge domaren Anton Sjöberg. Höll en bra dialog med spelarna och var tydlig i sitt dömande. Något som inte är så vanligt bland dagens yngre pipblåsare där "ostskivor" hissas upp så fort någon har några synpunkter mot domsluten.

Mål Granlo: Brima Bassie 3 och Ferdi Ismaili.
Mål Holm: Tomas Näslund, Pontus Maina, Darioush Moradi och Niklas Wikholm.

2-2 mellan de tippade topplagen i Medelpadsfemman

Om man skall gå efter försäsongen så kommer de två topplagen i Medelpadsfemman att lystra till Sidsjö-Böle och Ljustorp.

Igår möttes lagen i en träningsmatch och inte helt oväntat slöt den med ett kryss, 2-2.

SBIF tog ett tidigt kommando och inledde löpstarkt medan Ljustorp började lite väl trevande.

Efter ca en kvart missbedömde annars LjIF:s duktige målvakt Petter Melander en utrusning och Brehon Berisha kunde lobba in 1-0 för Sidsjö-Böle. Ett resultat som stod sig halvleken ut.

Tio minuter in i den andra halvleken drev Ljustorps Jesper Sahlberg fram på vänsterkanten, rundade alla och med en stenhård höger i första klykan kvitterade han till 1-1.

- Jesper var planens gigant, berömde lagledaren Mats Moberg i Ljustorp.

Det hann bara går fem minuter innan Robin Nordin jobbade sig till ett läge och placerade säkert bollen i insidan av bortre burgaveln.

I mitten av halvleken kvitterade Sidsjö-Böle genom irrationelle Henry Junior Lee och några fler mål blev det inte i denna tuppfäktning inför seriestarten.

Fredag 5 april

"Phille" tror på sitt blå-vita lag. "Phille" tror på sitt blå-vita lag.

Matfors IF siktar på snabbt återtåg

Matfors IF åkte, tillsammans med Ljustorp, ur fyran med dunder och brak ifjol.

I år det varit ganska tyst om bruksklubben.

Kanske en medveten strategi att smyga lite under radarn?

Man gjorde en helt okey insats i Värmecupen. Storseger, 7-0 mot Hassel, 0-0 mot div. IV-laget Medskogs och 0-2 mot Ljustorp i öppningen.

Nu i helgen spelar MIF sin första match med fulltid, 2 x 45 minuter, då man möter Östavall på Ånges konstgräs. Östavall som visat styrka så här långt under försäsongen. Senast vann man med hela 7-2 mot Essvik. Något att bita i för det nyblivna div. V-lagt.

- Jag väl säga att det ser mycket bättre ut i år än vad det gjorde ifjol, säger Matforsspelaren Philip Andersson, trots att laget tappat ett knippe spelare.

- Förlustsidan är lite välfylld. Alex Carlsson och Emil Svensson har gått till Lucksta och Johan Nordell till IFK Sundsvalls tredjelag. Dessutom har David Smed, Robin Uppling och Andreas Godin har lagt bollskorna på hyllan, säger Andersson.

I gengäld har man fått en klassmålvakt mellan stolparna.

- Jonas Dunberg har kommit från Timrå och på backsidan har Victor Steffansson gjort comeback.

Men räcker det till att avancera tillbaka till Medelpadsfyran redan i år?

Vi har lite väl tunn trupp i år men vi siktar stenhårt på avancemang och vi har en väldigt spännande laguppsättning med många killar på nya positioner, avslutar "Phille" Andersson.

Matfors träningsmatcher innan seriestarten:

• Östavall, Ånge konstgräs, 6 april, kl. 11:30

• Kuben 2, Kubikenborgs IP, 13 april, kl. 14:00

• Torpshammar, Thulevallen, 20 april, kl. 14:00

Torsdag 4 april

Ännu ingen fast punkt för Granlo BK

Granlo BK hade under åren 2007-2012 ett samarbete med Stockviks FF och spelade då sina hemmamatcher och tränade på Kustängen.

Inför den här säsongen bröts samarbetet och Granlogänget stod utan hemmaplan. Idag skriver vi den 4 april har kommunen ännu inte lyckats skrapa fram någon fotbollsplan, varken för träning eller matcher, till GBK.

- Vi kommer i alla fall att spela våra två första hemmamatcher i serien på Westhagens konstgräs. Sedan vet vi inte. Kanske blir det idel bortamatcher i år, säger lagledaren Jonas Wallvik.

Och träningar?

- Just nu har vi en gång i veckan på Westhagen. Annars tränar vi inomhus i Granlo sporthall. Vi letar efter ytor utomhus att träna på när det blir bart och då får vi ambulera, fortsätter Wallvik.

När det gäller A-truppen ser den stark ut, så när som på målvaktsfronten.

- Vi har två duktiga målvakter men dom kan sällan vara med och träna. Alexander Nilsson jobbar på Dagbladet och det är mycket kvällar medan Jonas Högman blivit far för andra gången och kommer inte loss till träning. Fortfarande frågetecken hur det blir med matchandet för våra keeprar, avslutar Wallvik, som trots frågentecknen mellan stolparna siktar på att ta sig till A-slutspelet i femman.

Målvaktsfrågan verkar för övrigt vara ett aber för många klubbar. Dagens ungdomar vill bli en ny Zlatan men ingen en ny "Isak". Tänkte först skriva Ronnie Hellström men kom på att ytterst få av dagens generation vet vem denna ikon mellan stolparna var.

Världens bästa målvakt? Världens bästa målvakt?

Selångers andralag fortsätter leta målvakt

Det är som sagt inte bara Granlo BK som har bekymmer på målvaktssidan. Selångers unga div. V-lag gick före påsk ut med en annons att man sökte målvakter.

Hur har det gått, tränare Martin Norberg?

- Det har funnits visst intresse men det är mest yngre förmågor födda 1996, 97 och 98. Vi har en 97:a som kommer och skall provträna med oss ikväll.

Ni hade en ung liten knatte i målet i Värmecupen?

- Han är född 1997 men han har gått till Giffarna så just nu är vi utan. Vi får se vad kvällen ger annars så skall en rutinerad kraft prova på nu till veckan. Vi måste ju lösa målvaktsfrågan. Det går ju inte att spela utan keeper.

Målvaktstränare i Selånger är förre GIF-målvakten Jonas Lundgren. Kanske blir det han som får trä på sig handskarna igen när serien kör igång. Eller kanske låna in någon av damlagets keeprar? Vem vet?

Onsdag 3 april

"Franne" gör come-back. "Franne" gör come-back.

Division II-spelare till Sidsjö-Böle

Sidsjö-Böle måste snart ha Medelpads största div. V-trupp någonsin!

Nu har man gjort klart med ytterligare en spelare.

- Vi har uppvaktat Francisco Alvear under en längre tid och han har nu skrivit på för oss, säger SBIF-tränaren Robert Olsson.

Alvear har spelat med IFK Sundsvall i både div. II och III men haft uppehåll från fotbollen ett tag men den en gång i tiden talangfulle mittfältaren har nu återfått suget och väljer då Sidsjö-Böle i femman.

- "Franne" trivs bäst som innermittfältare och har visat prov på fina kvaliteter på träningarna. Han är nästan alltid spelbar och har riktigt fin teknik. Han kommer att tillföra mycket till årets Sidsjö-Böle, säger Olsson övertygande.