Div. 3 Södra Norrland

Omgång 10

Oscar Fors har fått igång målskyttet. Oscar Fors har fått igång målskyttet.

Timrå vann trots dåligt spel
IFK Timrå slog Valbo med 3–1, och har därmed tagit poäng i åtta raka matcher i den södra fotbollstrean.
Men det blev ingen minnesvärd tillställning.
– Vi lägger det här bakom oss och går vidare, säger tränaren Stefan Lindqvist.
Den första halvleken var ingen höjdare för publiken. Eller som Lindqvist säger:
– Det är den sämsta halvleken som spelats i Grytan på många år.
– Vi har en matchledare i dag som är katastrof. Han blåser sönder matchen och visar ut spelare till höger och vänster, fortsätter Lindqvist.
Timrå missade en straff till 2–0 i den första halvleken. I stället var det 1–1 i paus.
– I andra spelar vi bättre. Vi gör 2–1 på straff och 3–1 genom Nicklas Mattsson i slutet.

Kim Eriksson gjor-de mål för IFK till ingen nytta - igen... Kim Eriksson gjor-de mål för IFK till ingen nytta - igen...

Ny smäll för IFK
IFK Sundsvall såg ut att ha något på gång i början av juni, men efter två raka förluster är man åter indraget i bottenträsket.
I den södra fotbollstreans tionde omgång åkte de vitblåa till Falun för möte med Falu FK. Matchen var länge jämn, men när Emil Göras gjorde 2–1 i den 65:e minuten orkade inte gästerna resa sig.
I den 84:e gjorde Falu 3–1, och då var matchen klappad och klar.
IFK inledde juni med att slå Stöde respektive Avesta, men två förluster och nio insläppta mål senare är man åter nära det nedre strecket.

Jonas Södermark gjorde både mål och var Stödes bäste spelare mot Avesta. Trots det förlust med 1-4. Jonas Södermark gjorde både mål och var Stödes bäste spelare mot Avesta. Trots det förlust med 1-4.

Klar Stödeförlust i Avesta
Avesta AIK hade inte vunnit sedan den 11 maj.
När Stöde kom på besök så spräcktes den sviten - med råge.
Medelpadingarna fick åka hem med 1-4 i baken.
Hemmalaget fick en smakstart med 1-0  redan i den första spelminuten sedan Christian Gauffin-Eriksson nickat in en stolpretur i öppet mål efter Erik Shultz-Eklunds förarbete.
Avesta hade första kvarten bud på ännu fler mål.
Stöde jobbade sig in i matchen efter hand och Jonas Södermark var den som visade vägen med sitt fina spel på kanten.
Bästa chansen för Stöde före paus kom efter dryga halvtimmen när Tomas Decker på högerkanten passade snett inåt bakåt till Hasse Sjölander, men skottet täcktes till hörna. Annars hade bortalaget svårt att få till något bra spel mot ett solitt hemmalag. 2-0 kom också i anfallet efter när Joakim Persson i en spelvändning passade framrusande Victor Berg som skarvade in 2-0 med en bredsida förbi Axel Hedenström i Stödemålet.
Avesta gjorde en bra första halvlek, där man visade upp ett snabbt passningsspel. Stöde hade problem med ett AAIK som ofta sprang sönder gästerna.
Hemmalaget fick samma fina start i andra halvleken när Victor Berg med sitt andra mål för kvällen enkelt satte 3-0 i 47:e minuten.
Avesta tappade sedan lite av det fina spel man visade upp före paus, och Stöde fick mer boll, samtidigt som man flyttade fram mer folk i anfallet sista halvtimmen.
Stöde kunde också reducera till 3-1 efter 69 minuter när Tomas Decker assisterade Jonas Södermark som kunde göra mål från nära håll.
Närmare kom inte medelpadingarna utan i slutet av matchen kunde Tomas Traut panga in 4-1, efter förarbete från Johan Lindgren.
- Vi var klassen bättre på alla positioner och gör en bra matchen men kunde vunnit tydligare, summerade Avestas tränare Mikael Lindgren.
Stödes tränare Martin Carlsson var efter matchen besviken att man släppte till en del för enkla mål.
- När man spelar i division tre smäller det så fort man dräller med bollen, som vid 1-0 och 3-0. Det kändes som vi var kvar i bussen som vanligt. Det var vår målvakt (Axel Hedenström) som räddade oss i första halvlek. Trots det var en viktig match så saknade vi krigarinställningen, sa Martin efter slutsignalen.
Bästa spelare i Stöde var just nämde Hedenström, inhopparen Linus Backlund och målskytten Jonas Södermark.

Skytteligan, omgång 10

Amor Layouni att en viss förkärlek till det här med att göra mål. Amor Layouni att en viss förkärlek till det här med att göra mål.