Div. II Södra Norrland, damer

Omgång  15

Michaela Andersson sprang igenom och gjorde matchens enda mål när Alnö 2 vann över Stensätra med 1-0. Foto: Fredrik Lundgren

Alnö 2 slog topplaget Stensätra
Topplaget Stensätra har bara förlorat tre matcher i årets serie, två av dom i Medelpad mot lag på den undre halvan av tabellen...
För ett par veckor sedan 1-2 mot Matfors och idag 0-1 mot Alnö 2 på Släda IP.
Segern var dessutom rättvis och hemmalaget var det något bättre matchen igenom och flyfotade Michaela Andersson oroade deras försvar gång på gång.
Inte oväntat var det också hon som avgjorde matchen med en genomlöping i slutet av den första halvleken.
Defensivt stängde Alnös ytterbackarna effektivt och mittbackarna jobbade stenhårt med bara ett par små misstag. Unga Zoe Tomley får dock det extra lilla plusset för sina mycket fina 70 minuter.
Mittfältet med "gamla" Gabrielle "Gabbi" Bergström, som gjorde ett mycket bra inhopp efter lång frånvaro, och Anna Enered vann det mesta på mitten och tog hand om alla "lösa" bollar.
Stensätra hade svårt att forcera igenom och de farligheter man skapade kom främst genom fasta situtioner.
Om Stensätras spelare var en besvikelse, vad skall man då säga om deras supportrar? Hela tiden skrek dom och lät mycket otrevliga med svordomar och annat mot bland annat domare Frida Nelin. Då skall man också veta att hela domartrion gjorde en helt okey insats, inga större fel alls. Skämmes ta mej fan, som salige Jakob Dahlin brukade uttrycka sig.
/ Lokalfotbollen.nu och Fredrik Lundgren.

Veronica Wärme satte två. Veronica Wärme satte två.

Storseger för Matfors i måste-match
Matfors var tvungna att besegra jumbon Bollnäs för att fortfarande ha chansen att fixa nytt div. II-kontrakt.
Och man gjorde så - med accuratess.
De oranga hälsingskorna skickades tillbaka med en svidande 1-7-förlust.
MIF-tjejerna fick en bra start på matchen och redan i den fjärde minuten sprang Veronica Wärme igenom på Johanna Broman fina djupledsboll och satte 1-0.
I mitten av halvleken ökade Veronica på även till 2-0 efter Nike Borgströms hörna.
Därefter dröjde det ända till den 68:e minuten innan nästa mål föll då Isabelle Bronemo höll sig framme på Amanda Wallins passning.
Malin Larsson och Isabell, igen, ökade snabbt på till 5-0 innan Bollnäs fick sitt tröstmål.
Emma Jakobsson och Johanna Broman fastställde i slutminuterna segern till 7-1.
Matfors har nu fem poäng upp till säker mark när tre omgångar återstår. Det KAN gå!