Damtrean

Omgång 15

SDFF 2 vände 1-2 till 8-2
Efter en jämn första halvlek kunde SDFF 2 gå från 3-2 till en betryggande 8-2-seger när Matfors 2 gästade svårspelade Kuben konstgräs.
SDFF 2 startade matchen bra första fem minuterna och 1-0-målet lät inte vänta på sig.Malin Olsson var snabbt och höll sig framme och nätade.
Matchen gick in i ett lugnare tempo därefter och det blir mycket bolltittande ett tag, säger SDFF:s tränare Steve Larsson.
Något som verkade passa gästerna som kunde kvittera med ett typiskt dammål. En lång, lång höjdboll från Sandra Nilsson som gick in via målvaktens händer.
Matfors 2 var på G ordentligt och en kort stund senare slet sig Lisa Lundqvist fram på högerkanten via en fin passning och kunde enkelt rulla in 1-2. En jätteskräll på gång? Matfors 2 kom ju till spel med 13 raka förluster.
- Målet blev en väckarklocka för oss och vi tog över spelet resten av halvleken och Cassandra Åström och Malin Olsson såg med varsitt mål att vända till ledning före halvtidsvilan, säger Larsson.
I andra halvlek kom SDFF 2 ut med en ny beslutsamhet och forcerade hela andra halvlek med många mål som följd och ännu fler chanser.
Josefine Dahlberg, Malin Olsson, Cassandra Åström, Julia Nordlander samt Emmy Blomgren såg till att siffrorna stegrade iväg till hela 8-2.
- Vi höll ett betydligt högre tempo i andra halvlek och Matfors hängde då inte riktigt med. Då visade hela laget upp en betydligt bättre inställning och betydligt bättre och fyndigare spel och många instick till frilägen skapades, säger Larsson.
(väntar på kommentar från även tränare/ledare i Matfors 2)

Sundsvalls DFF 2 - Matfors IF 2 8-2 (3-2)

IFK Timrå 2 vände 0-1 i paus till 4-1-seger
IFK Timrås andralag har inte gett upp kampen om seriesegern.
Idag vände man 0-1 i paus till seger med 4-1.
Under en fantastiskt fin höstkväll på Bergeforsens IP hade 43 åskådare slutit upp för att se matchen mellan IFK Timrå 2 och Njurunda IK. Förutsättningarna inför matchen var att det saknades viktiga spelare i båda lagen. Sjukdomar och utlandsresor hade decimerat lagen rejält.
- Vi hade till exempel endast sju ordinarie spelare att tillgå och hade därför fyllt ut truppen med fem spelare från F98 och fyra spelare från flicklaget 99/00, säger Timråtränaren Kent Thorn.
Matchen var inledningsvis jämn men där Njurunda med en större rutin kunde ta över spelet allt eftersom första halvlek fortskred.
Rättvist tar man också ledningen i slutet av halvleken när Viola Lindström Svenbrink kunde trycka in bollen.
- Ett anfall som borde avblåsts för offside, påpekar Thorn.
Njurunda skapade flera farliga chanser i slutet av halvleken, men på grund av ett fantastiskt målvaktspel av Hanna Olofsson i Timrå stod det bara 0-1 vid pausvilan.
I andra halvlek kom IFK Timrå ut som ett nytt lag. Efter några lyckade ändringar i spelsystem och positioner tryckte man direkt tillbaka gästerna och kunde tämligen snabbt kvittera via Amanda Nilsson som avancerade på högerkanten, bröt in framför mål och placerade bollen högt.
I mitten av andra halvlek hade sedan Timrå några fina minuter då man skapade många heta chanser och på två av dem kunde Johanna Lagerlund och Lina Lind ge hemmalaget ledningen med 3-1.
Till slut skulle man segra tämligen säkert och rättvist med 4-1 efter att Amanda Nilsson petat in en retur i öppet mål.
- Jag gläds att laget återigen visar att man kan förändra en matchbild och att man aldrig ger sig. En vinnarmentalitet har vuxit sig fram hos dessa unga tjejer som imponerar. Samtidigt vill jag ge Njurunda beröm för att de bjöd upp till dans på ett så fint sätt. Sen var det ju en speciell match med tanke på att vid motståndarlagets avbytarbänk stod min före detta kollega och vän Örjan Rodin.
Beröm i IFK Timrå till Julia Edström som gjorde en mycket bra match från sin högerbacksplats samt målvakten Hanna Olofsson som höll kvar laget i matchen när det susade som mest.
(väntar på kommentarer även från ledare/tränare i Njuruda IK)

Poäng igen för Torpshammar 2
Torpshammar 2 tog poäng för andra matchen på raken när rutinerade Sund gästade. Några mål fick den fåtaliga publiken dock inte se.
(väntar på mer info och kommentarer om matchen från båda lagens ledare)

Torpshammars IF 2 - Sund IF 0-0 (0-0)
2013-09-08 - 13:00 - Torpshammars IP
Domare: Robert Lundqvist, Sundsbruk
Publik: 14

Julia Wänglund låg bakom Selånger 2:s samtliga fem mål
Lite pyssel med matchdagar och planer gjorde att Selånger 2 hade bokat Härevallen i Indal för att spela på en riktig fin gräsplan.
- Den planen håller toppklass i distriktet, säger SFK:s tränare Magnus Ohre.
Det syntes från start att det var en viktig match och ett under inledningen stabilt Heffnersklubban såg till att första kvarten var rena ställningskriget.
Dödläget bröts i den 18:e minuten då Selångers Julia Wänglund hakades upp inne i straffområdet. Josefine "Jossan" Jonsson satte elvameterssparken i mål via HK-målvakten Frida Forslunds fingertoppar.
Det jämna spelet fortsatte men det var Selånger som även gjorde matchens och halvlekens andra mål efter 36 minuter. Julia Wänglund ökade då på med ett snyggt vänsterskott efter ett genombrott.
- Målet blev nog avgörande för matchen måste man säga, säger Ohre.
Den andra halvleken gick ner i ett lugnare tempo men Heffnersklubban hittade inte något motmedel mot Julia Wänglund som fortsatte att göra avtryck och svarade för den andra halvlekens samtliga tre mål, ett tvättäkta hattrick, alla efter fina inspel från kanterna. Fyra mål totalt och där kan man verkligen snacka om tungan på vågen.
- Vi orkade som lag fantastiskt bra särskilt med tanke på genomköraren i DM-finalen mot Alnö i förrgår där majoriteten av tjejerna spelade. Vår styrka är att vi har en grund med spelare att luta oss mot både i backlinjen och på mittfältet. Även om vi snurrar på några positioner mellan våra olika matcher, så kan vi hålla hög kvalitet som lag, säger Ohre, som inte hade så svårt att plocka ut matchens lirare.
- Det är svårt att inte lyfta fram Julia Wänglund, som ju är involverad i samtliga våra mål. Hon har nu under hösten verkligen utvecklats. Hon har ett distinkt avslut och en näsa för målet som visar sig vara nyttigt i den här serien. Även lillasyster Olivia Wänglund får ett särskilt plus. Det var första matchen tillsammans för systrarna Wänglund.
Efter segern vill det till ett mindre mirakel för att inte det unga Selångerlaget skall plocka hem seriesegern i Damtrean. Visserligen en match mer spelad än toppkonkurrenterna men man har hela sju poängs försprång. Jag ber att redan nu få lyfta på kepsen.
(väntar även på kommentarer från Heffnersklubban, men lär få vänta då jag ännu inte fått det på hela säsongen, men hoppet är ju det sista som överger människan heter det).

Selånger FK 2 - Heffnersklubbans BK 5-0 (2-0)

Skytteligan, omgång 15

Lina Ohlsson har gjort hela 16 mål så här långt i damtrean. Lina Ohlsson har gjort hela 16 mål så här långt i damtrean.