Elitettan

Omgång 17

Madeleine Pettersson satte vinstmålet 2-1 med bara två minu-ter kvar. Madeleine Pettersson satte vinstmålet 2-1 med bara två minu-ter kvar.

Trenden bruten
Det var ett tag sen sist.
Men mot Kalmar hände det – SDFF tog en seger i Elitettan.
Segerskytt med bara två minuter kvar av matchen: Madeleine Pettersson.
– Jag ville bara skrika rakt ut, säger hon.
Ni kan historien vid det här laget, SDFF:s säsong kan till stor del sammanfattas i tre enkla men ack så besvärliga ord: skador och snöpliga poängtapp. Matchen mot IFK Kalmar såg ut att gå precis samma väg, ett piggt och initiativrikt SDFF hade tagit ledningen med 1–0 i första halvleken genom Mona Fahlberg för att sen falla tillbaka allt eftersom matchuret gick.

En kvittering hängde i luften och med tio minuter kvar kom den också.
– Då kändes det tungt, det får bara inte bli en repris igen tänkte jag då, säger Madeleine Pettersson efter slutsignalen.
Då har hon just hoppat ner från lagkamraten Moa Ahltin Elfvings famn efter att helt nyligt skjutit segern till sitt SDFF.
Med bara två minuter kvar av matchen fick Madeleine Pettersson från Linda Sjödin och fri med målvakten gjorde hon inget misstag.
– Jag hann se att deras målvakt kom ut, sen improviserade jag bara.
Bollen gick mellan benen på utrusade Lovisa Johansson i Kalmarmålet och in i nät. 2–1 och en ledning som SDFF höll ända till slutsignalen.
– Det har gått tungt ett tag men vi har känt att vi är på rätt väg och äntligen får vi resultat, säger Madeleine Pettersson.
Efter matchen samlades laget i mittcirkeln, där de stannade kvar – länge.
– Vi bara njöt av situationen, det kändes som att vi vunnit något stort i det läget, säger SDFF:s luttrade tränare, Patrik Jonsson.
– Nu vet vi att vi kan vinna, även när vi är hårt tillbakapressade. Vi har inte på något sätt gett upp det här.

JAAAAA!
Det var precis just det som alla skrek i en härlig symfoni efter den efterlängtade vinsten.
En match som inledningsvis var lite avvaktande men vägde över under en period till A-lagets fördel. En perfekt slagen frispark från distans landade på Mona Fahlbergs kvicka fötter och bollen for som en raket in i målet. Inte långt därefter hade samma duo bud på ytterligare ett mål. Där Mona med en flygande skalle var två hårstrån från att näta igen.
Kalmar stack upp lite då och då och oroade med några frisparkar och hörnor, ett halvt friläge försvann med en fin glid tackling innanför straffområdet, där andades man ut lite.
Andra halvlek blev en stor hjärtklappning! Kalmar kom runt och spelade in några bollar som vi med både tur och skicklighet avvärjde. Jossan i målet var en hjälte!
En sen kvittering när vi blev både passiva och för heta i försvarsspelet - hur nu man ska förklara det men Ni som vet fattar. Då ska det erkännas att det kom både en och flera negativa tankar upp i huvudet.
MEN - Madde, vad säger man, hur skönt mål som helst. Regissör som så många gånger, Linda Sjödin, en fin passning, som Madde med kyla vinklade förbi backen och hole-in one, mellan målvaktens ben.
JAAAAAAAAAAAAAAAAAAA.
Nu ska vi behålla känslan och blåstället på! Tack tjejer och ledare att Ni aldrig ger upp!
Vill samtidigt passa på att gratulera våra duktiga 00-or som vunnit två fina cupsegrar - stort grattis spelare och ledare!
/ saxat från SDFF:s hemsida

Hovås Billdal IF - Kvarnsvedens IK 0-1
2013-08-10 - 13:00 - Hovåsvallen

AIK FF - Hammarby IF DFF 2-0
​2013-08-10 - 15:00 - Skytteholms IP

IF Limhamn Bunkeflo - Älta IF 0-3
​2013-08-10 - 15:00 - Bunkeflo IP

QBIK - Umeå Södra FF 4-0