Omgång 18

Mållösa och poänglösa
En snabb titt i tabellen förklarar till stor del varför Selånger ligger där man ligger.
Målproduktionen haltar.
Det blev ingen fullträff mot Umeå FC heller – däremot en blytung förlust med 1–0.
Lägen fanns. Till och med ypperliga sådan.
Med bara några minuter kvar kom till exempel inhopparen Oliver Widahl helt ren med UFC:s målvakt Vladimir Sudar.
Den senare vann duell, räddade med huvudet (!), och slutligen även matchen.
Simon Mårtensson fullträff i första halvlek blev nämligen matchens enda.
Umeå FC fick därmed revansch för 4–1-förlusten i våras, även om det satt hårt åt på T3 Arenas konstgräs.
Selångers tränare Anders Högman:
– Vi gör en riktigt bra match. Trycker ner dem bra i andra halvlek och jag tycker att även att vi är bättre än dem från minut 15 i första. Men precis när vi börjar få kontroll på Umeå så gör de 1–0 och då blir det förstås uppförsbacke.
Dessutom spökar målskyttet.
Högmans blårödrandiga manskap har förtvivlat svårt att få bollen i nät. På de sex senaste seriematcherna har det blivit en enda fullträff. På 18 matcher har Selånger endast mäktat med 14 mål.
Inget lag i division I norra har gjort färre.
– Egentligen handlar det om sista passet. Vi har bra lägen att få in bollen, men antingen blir inläggen för korta eller för långa, eller så tar de på förste försvararen. Det är det där sista passet. Vi saknar lite kvalité i den sista fjärdedelen av planen.
En kvalité som väldigt gärna får infinna sig hemma mot Athletic FC i nästa omgång.
– Det är en ödesmatch. Skulle vi förlora mot dem ..., ja, då blir det svårt, säger Anders Högman.

Det blev som tränaren Anders Högman befarade - Umeås skyttekung Simon Mårtensson gjorde mål och sänke Selånger.
Matchens enda mål kom i den 38:e minuten då Mårtensson fick bollen i straffområdet och lurade iskallt bort en SFK-försvarare innan han placerade in bollen otagbart för Jonathan Johansson.
Selånger hade några riktigt feta chanser till kvittering i slutminuterna men det ville sig inte riktigt utan den blev hemmaseger även i det här Norrlandsderbyt.– Vi gör en riktigt bra match. Trycker ner dem bra i andra halvlek och jag tycker att även att vi är bättre än dem från minut 15 i första. Men precis när vi börjar få kontroll på Umeå så gör de 1–0 och då blir det förstås uppförsbacke. Dessutom spökar målskyttet, säger Anders Högman till ST-sporten.
/ Lokalfotbollen.nu

UFC-Selånger i punktform
Detta var verkligen ingen vacker seger men lika fullt en seger. I våras hade laget säkert förlorat detta med 1-2, men det har liksom vänt nu.
Lamin Sillah: Har en väldigt fin fysik med ett kraftfullt löpsteg. Något av en oslipad diamant skulle jag vilja kalla honom. Med oslipad menar jag dock att han i princip inte slipats något alls. Mot Selånger fanns det en hel del beslut att ifrågasätta även om han är matchotränad.
Mårtensson/Danny: Det mesta är redan sagt, men det tål väl att upprepas. Just nu närmast bär de ett skadedrabbat Umeå FC på egen hand.
Tre nollor på de senaste tre matcherna: Med sådana siffror kan du bara avancera i tabellen.
Dillan Ismail: Ett stort frågetecken för mig under säsongsinledning, men han verkar ha kommit in i detta nu.
Linus Christensen: Plötsligt saknas inte Ali Jasim lika mycket längre.
Skadorna: Inte nu igen.. Måtte det se bättre ut till helgen.
Sju poäng till en kvalplats på sju omgångar. Det ska inte gå, men det är i varje fall något som gör att säsongen lever – och hoppet betyder oerhört mycket i allt vad idrott heter.

Sportnu.se:s Marcus Perjus såg Umeå FC slå Selånger. Såhär analyserar han om den tillställningen.
Speglade resultatet matchen?
Det var inget orättvist resultat men båda lagen hade förtvivlat svårt att hitta något vägvinnande spel.
Vem eller vad var bäst i matchen?
Adam Larsson spelade med bandage på huvudet nästan hela matchen men satsade 100 % i varje närkamp ändå. Han var ett monster i luftrummet
Vem eller vad var sämst?
Matchen i sin helhet var helt klart sämst. Kommer de tusen åskådare på nästa hemmamatch beror det inte på insatsen
Vad kommer det att snackas om efteråt?
Simon Mårtensson vackra mål. Det var helt klart matchens höjdpunkt och det som värmde denna höstkväll. Och att UFC nu har fyra raka segrar förstås.

IK Frej Täby - Dalkurd FF 1-0 (0-0)
2013-08-31 - 16:00 - Vikingavallen/Täby IP

Valsta Syrianska IK - BK Forward 0-0 (0-0)
2013-08-31 - 16:00 - Midgårdsvallen

IFK Luleå - Athletic FC United 1-0 (1-0)
2013-09-01 - 15:00 - Skogsvallen

Nyköpings BIS - Sandvikens IF 3-2 (1-1)
2013-09-01 - 17:00 - Rosvalla IP