Matchfakta & Referat

Höstfemman

Omgång 2 (17)

"Ett deciton flygande keeper". Trots den här granna paraden lyckades inte Holms målvakt Stefan Bjertung hindra gästande Granlo att avgå med segern i Höstfem-mans andra omgång. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.
Adam Forsström målade dubbelt på Myggvallen. Adam Forsström målade dubbelt på Myggvallen.

Blixten slog inte ner på samma ställe en tredje gång...
I premiären av Höstfemman skrällde Fränsta då man besegrade IFK Sundsvall 2.
Idag mötte man Matfors, som man dessutom slog i grundserien.
Ny seger?
Nix! Blixten slog inte ner på samma ställe en tredje gång utan Matfors var bättre över hela banan och vann klart och rättvist med 3-0 på Myggvallen.
Gästerna tog ett tidigt kommando i målprotokollet. Efter en dubbelhörna i den sjunde minuten nickade Pontus Andersson in 0-1.
0-2 kom sedan i den 18:e minuten - trodde alla...
Efter ett anfall på högerkanten motade Simon Eriksson avslutet men Max Källström nickade in returen. Domaren blåste först mål men efter konfererande med sin AD dömde han istället offside.
I den 32:a minuten landade bollen inne i Fränstas mål ännu en gång och även den här gånger blåste domaren för mål och men den här gången höll han även fast vid det beslutet sedan Adam Forsström helt ren nickat in en lång hörna mot den borte stolpen.
Fränsta avslutade halvleken med en farlig frispark men Jonas Dunberg tippade Kent Larssons hårt skruvade boll över ribban.
I den 49:e minuten avgjordes matchen då domaren blåste straffspark för gästerna sedan Mikael Dahl fått bollen på handen.
- Ett horribelt domslut, dundrar spelande tränaren Kent Larsson, och fortsätter:
- I momentet innan fick "Micke" en knuff i ryggen när han är i luften och då han fäller ut armarna för att försöka hålla balansen träffar bollen ena handen. Solklar frispark till oss för knuffen och sedan har domaren även mage att varna "Micke" för handsen, suckar Larsson.
Adam Forsström utnyttjade tillfället och smackade upp straffsparken i vänstra krysset.
Matchen gick sedan ner i tempo men hemmalaget fick i alla fall till ett par reduceringschanser. Den ena reflexräddade MIF-keepern Jonas Dunberg och den andra touchade kryssribban men Dunberg hade koll på läget även den gången och kunde hålla sitt mål fritt från påhälsning.
- Vi hade revansch att utkräva från vårt senaste möte så det var ett taggat MIF som anlände till Myggvallen i Fränsta. Förra gången vi var här fick vi lära oss att FIK har kvalitéer i sitt lag så vi är glada åt att kunna vända hemmåt med en 3-0 vinst. Vi gör en stabil match där vi spelar disciplinerat och håller oss till vår game plan. Förra gången tyckte vi att allt studsade emot men det kanske jämnar ut sig för idag hade nog Fränsta mer oflyt än vi, säger Matfors tränarduo Lars "Laban" Andersson och Ulrik Norberg.
- Det var inte vår dag idag. Tyvärr var vi tillbaka med vårt långbollande och det håller inte att komma två ensamma forwards mot sex försvarande även om vi skapade några chanser. Nä, idag var Matfors bättre än oss på alla punkter. Luften gick dessutom ur oss efter vansinnesstraffen. Tråkigt med en domare som älskar att gå in och avgöra matcher, säger Kent Larsson.

Fränsta IK - Matfors IF 0-3 (0-2)
2013-08-31 - 15:00 - Myggvallen
0-1 Pontus Andersson 7
0-2 Adam Forsström 32
0-3 Adam Forsström (straff) 51
Domare: Fredrik Strese, Sundsvall (hade några konstiga domslut)
Publik: 70

Granlos Alen Zulovic snickrade till ett hattrick och var dessutom planens bäste spelare på Holmvallen. Här har han precis snuvat Holms lagkapten Patrik Mattsson på bollen. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Alen och Semir såg till att Granlo BK för ovanlighetens skull kunde vinna på Holmvallen
Granlo fick revansch på Holm efter nederlaget i grundserien på Westhagens konstgräs.
2-4 skrevs segersiffrorna till och männen bakom var hattrickskytten Alen Zulovic och nyförvärvet från Kuben, Semir Salia.
Hemmalaget inledde piggt värre trots att man saknade flera av sina stöttespelare och bägge lagen bemödade sig att hålla bollen efter marken.
Första målchansen dock till gästerna men Patrik Hägglunds skott från straffområdeslinjen rammade den vänstra stolpen. Bra målvaktsöga av Holmkeepern Stefan Bjertung där som iskallt släppte den...
Precis som i förra matchen lagen emellan kunde Holm kontraslå efter en Granlohörna. Dariush Moradi sprintade loss på vänsterkanten och kom fri med GBK:s nye målvakt Steve Lindvåg, som dock räddade skottet. Notoriske målskytten Niklas Wikholm höll sig emellertid framme och stötte in returen till 1-0.
HSK höll spelet uppe bra första halvtimman innan orken började tryta och gästerna fick mer att säga till om.
Kvitteringen kom fem minuter innan paus. Niklas Wallvik måttade ett perfekt högerinlägg som Alen Zulovic mötte med skallen och via ribban lade sig bollen tillrätta inne i målet.
- Vi gjorde ingen bra första halvlek och målet vi släppte in var alldeles för billigt, sade Granlos tränare Bosse Hägg, och lovade bättring i andra.
Och det blev klart bättre. Mer vinnande av första- och andrabollar samtidigt som nyförvärvet från Kuben, Semir Salia, började komma igång. Bl a laddade han ett skott från distans som Bjertung fick stora besvär på men lyckades styra upp den i ribban.
Kort därefter frispelade Salia kusinen Alen Zulovic inne i straffområdet och Norrlandstvåans skyttekung från ifjol placerade kyligt in bollen till vänster om Bjertung till 1-2. Tidpunkt; 50:e minuten.
I den 56:e blev det lite oro i Granloleden när målvakten Lindvåg sträckte sig och tvingades utgå. Vad att göra? Jo, in med centertanken Peter Allen mellan stolparna och han visade att dom gamla målvaktstakterna ännu fanns kvar.
Granlo fortsatte att dominera händelserna på planen. Zulovic klackade fram Salia men skottet hamnade i utsidan av främre burgaveln. Salia sköt ett nytt distansskott som gick i en båge över Bjertung och tog i ribban och studsade ned sentimetern utanför mållinjen. Oskar de Vahl höll sig framme på returen men sköt i utsidan av den högra stolpen i helt öppet läge.
de Vahl skulle dock revanschera sig ganska omgående. Zulovic matade fram och fri chippade de Vahl kallt in 1-3 över en utrusande Bjertung.
Tre minuter senare fick hemmalaget fri lejd in i matchen. På en djupledsboll hann mv-Allen först och styrde bort bollen med sin högra hand innan han kolliderade med Holms Tomas Näslund och båda spelarna gick däck. Frispark till Granlo? Nej, domaren dömde straff då han inte uppmärksammade att GBK-keepern tagit bollen i förstaläget.
Janne Sölvestål klev fram och säkert placerade in bollen till höger om Allen och det var match igen.
Hemmalaget försökte mobilisera men någon riktigt vass kvitteringschans uppenbarade sig inte. Istället blev ett förödande felpass avgörande. Med hela laget på väg framåt fick en försvarare felträff och bollen gick i en bakåtslice till Ferdi Ismaili som från vänsterkanten slog in en hård markboll som Alen Zulovic mötte direkt och 2-4 var ett faktum.
Trots att matchen kändes avgjord blev det ett händelsrikt slut då båda lagen bytte chanser med varandra, plus en utebliven Granlostraff efter en omfamning samt ett hjärnsläpp av inhopparen Yllmen Ramosaj. På den knappa minut han var inne på planen hann han slå två fina passningar innan han oförklarligt och oförvarligt skallade Tomas Näslund i samband med något så simpelt som ett inkast. Rött kort direkt förstås och säkerligen några matchers avstängning lär vänta. Med sitt agerande höll han på att sätta sitt lag i rejält knipa. Den efterföljande frisparken blev farlig och 3-4 där och med nästan tio minuter kvar inklusive stopptid hade kunnat kosta viktiga poäng i kampen om en plats i nästa års Medelpadsfyra. Skämmes ta mej fan!
Granlo vann trots allt rättvist men en stor eloge till Holm som krigade ända in i kaklet trots att man formligen gnuggade på tandköttet.
- Vi var inte värda att vinna idag. Vi saknar lite för många spelare och tvingades ringa in folk på förmiddagen för att få ihop en bänk. Inte heller bra att tvingas använda spelare som inte tränar, säger Holms tränare Thomas Åslin.
- Vi rättade till spelet i den andra halvleken och pressade Holm att nästan bara slå långt. Det är inte bara att åka upp till Holmvallen och hämta poäng hur som helst men idag visade vi att vi är ett bättre fotbollslag än dom, säger tränarduon Nermin Zulovic och Bo Hägg.
Duon var inte nådiga med sin kritik gällande dagens domartrio.
- Måste vara den sämsta någonsin. Knappt ett domslut blev rätt vilket gjorde att det blev onödigt irritterat på planen och vid sidan om. Dom fick en straff till skänks medan han missade minst två solklara för oss. Linjedomarna hade inte många rätt dom heller. Vet inte hur många felaktiga avvinkningar det blev men många blev det, dundrar Nermin Zulovic.

Utvisning Granlo: Yllmen Ramosaj 87
Domare: Anton Fandén, Matfors (nä, inte många rätt idag, tyvärr - inte ens när det gällde rätt målskytt och tidpunkt på 1-0-målet. Kan bättre!).
Publik: 40

Nyförvärvet från Kuben, Semir Salia, visade att han kommer att bli en tillgång för Granlo i Höstfemman. Lagkompisen Hussein Ashir och Holms Niklas Wikholm tittar imponerat på. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.
Robin Nordin gjorde mål och den kvicke LjIF-anfallaren var hela tiden farlig för Ånge 2-försvaret. Robin Nordin gjorde mål och den kvicke LjIF-anfallaren var hela tiden farlig för Ånge 2-försvaret.

Kryss i sevärd match på Ljustorps IP - Ånge IF 2
fortfarande i serieledning

Ljustorp och Ånge 2 bjöd på en bra, rolig och sevärd fotbollsmatch med många tunga närkamper och det slutliga krysset var helt på sin plats. Kanske 3-3 istället för 1-1 mer hade speglat händelserna på planen. Hemmalaget hade två stolpträffar som Ånge 2 kontrade med två i ribban.
Ljustorp tog ledningen i den 28:e minuten genom Robin Nordin som tog emot en djupledsboll bakom Ånges backlinje och på studsande boll lobbade över Tony Eklund i gästernas mål.
- Ändå snackade vi innan matchen om att hålla extra koll på honom. Ändå får han göra mål på sin första chans, säger Ångetränaren Benny Matsson besviket.
Precis innan pausvilan vände Ånges Haik Danielian bort sin försvarare inne i straffområdet och blev kapad. Haik klev själv upp och skickade straffsparken i ena hörnet och målvakten i det andra.
Båda lagen gick för seger hela den andra halvleken och möjligheter saknades sannerligen inte men otroligt nog stod sig 1-1 fram till slutsignalen. Robin Nordin brände flera fina lägen i LjIF men närmast var nog lagkompisen Björn Nygren som i Björn Nygren helt ren framförslutminuten bara fick till en toffelträff.
- Rättvis med kryss. Ånge hade mer boll än oss men vi täckte ytorna bra och satsade på kontringar. Sett till målchanser hade vi nog några fler än Ånge, säger Ljustorps tränare Torbjörn Persson.
- Rättvis med kryss. Det var en jämn match med tufft spel där båda lagen ville vinna och det blev många chanser sista tio, säger Ånges tränare Benny Matsson.
I Ljustorp jobbade alla bra men ett extra plus till hela tiden farlige Robin Nordin.
I Ånge 2 var det jämnt överlag. Ingen som stack ut extra och ingen som föll ur ramen.

Ljustorps IF - Ånge IF 2 1-1 (1-1)
2013-09-01 - 16:00 - Ljustorps IP
1-0 Robin Nordin 28
1-1 Haik Danielian (straff) 43
Domare: Victor Grönlund, Sundsvall
Publik: 20

Kalle Bergström knorrade in en hörna direkt i mål. Kalle Bergström knorrade in en hörna direkt i mål.

Sidsjö-Böle kunde inte stänga matchen - fick kryss mot IFK 3
Sidsjö-Böle och IFK Sundsvall 3 kryssade på Sidsjövallen vars gräsmatta inte var i toppskick denna eftermiddag.
Brehon Berisha gav hemmalaget ledning i den 18:e minuten efter Josef Rahmqvist förarbete.
Kalle Bergström knorrade sedan in en hörna direkt i mål i den 38:e minuten men SBIF svarade omgående då Erik Senestad spelade fram Tomas Larsson till återtagen ledning bara två minuter senare.
Hemmalaget hade under den andra halvleken flera möjligheter att göra ett tredje mål men då utdelningen uteblev kvitterade gästerna, och ånyo efter en hörna. Johan Koistinen Nordquist knoppade in Kalle Bergströms perfekta hörnspark med knappa kvarten kvar.
IFK 3 låg sedan närmast segern men brände tre frilägen, samtliga genom uppflyttade mittbacken Johan Glas. Kanske var det den ovana positionen som striker som ställde till det?
- Oavgjort var ändå hyfsat rättvist. Både vi och dom brände lägen, säger IFK:s spelande ledare Fredrik Lundqvist, vars lag kom till spel utan avbytare.
- Vi borde stängt matchen vid 2-1 men klarade inte av det, säger Sidsjö-Böles tränare Robert Olsson besviket.
I IFK Sundsvall 3 uppmärksammade vi försvarsspelarna Alex Forsberg (mittback) och Simon Bohlin (vänsterback) lite extra.

Sidsjö-Böle IF - IFK Sundsvall 3 2-2 (2-1)

Fotnot 2:
Lagen har med sig hela målskillnaden men bara 75% av poängen från Medelpadsfemmans grundserie.

Skytteligan, omgång 2 (17)

Granlos Ferdi Ismaili leder skytt-eligan sju mål före närmaste gubbe inför Höstfemman. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu Granlos Ferdi Ismaili leder skytt-eligan sju mål före närmaste gubbe inför Höstfemman. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu