Domare: Robert Karlsson, Sundsvall
Publik:

Matchen:

Det var svängigt värre uppe på Gumsekullens naturgräs när Njurunda och Söråker bjöd upp till dans.

Bortalaget inedde bäst och det var inte ofta första halvtimmen som Njurunda nådde upp till Söråkers straffområde.

Det var egentligen "bara" målen som fattades men trots en mängd chanser uteblev tillverkningen.

Därefter jämnades spelet ut en aning och NIK fick mer att säga till om och klart emot matchbilden var det hemmalaget som tog ledningen genom Agnes Backlund efter en hörna.

Typiskt när det ena laget pressar men inte får utdelning så gör det andra laget mål.

Söråker fick i den andra halvleken en av sina bätte spelare fotledsskadad och ambulans fick tillkallas. Återkommer med mer besked i frågan senare.

Gästerna fick stuva om och mittbacken Lina Ohlsson flyttades upp i anfallet. Ett genidrag för nästan omgående nätade hon, snyggt förarbetad av Sara Josefsson och Hanna Löfgren. Ett riktigt mönsteranfall.

Fem minuter senare får Söråker en frispark i bra läge och den klämmer Sara Josefesson dit med ackuratess. Anna Thunfors i NIK-målet chanslös.

Sex minuter senare är scenförändringen total.

Först kvitterar Maria Westin efter ännu ett hörnmål och sedan ger Angelica Myrgren hemmalaget ledningen med 3-2 på ett fint inlägg.

Vändningen såg ut att ge hemmalaget trenne poäng men i matchens sista minut visade även Söråker att man kan göra mål efter en hörna. Lina Ohlsson sist på bollen och våldsamt bortajubel.

Tränarsnack:

Njurunda: väntar på info
Söråker: Tycker vi var genomgående det bättre laget och var värda tre poäng men fotbollen är inte alltid rättvis. Men man får väl vara nöjd ändå, vi kvitterade ju sent, säger Söråkers tränare Benny Ohlsson.

Bäst på plan:

Njurunda: väntar på info

Söråker: Lina Ohlsson, två mål och Veronica Andersson, alltid på språng. Plus även till Sofia Sjöqvist, Vicktoria Bergström och Linda Nordin som höll ihop försvaret på ett bra sätt.

Matchen:

Matchen i andra omgången av Damtrean mellan Sund IF – SDFF 2 spelades på Westhagens fina konstgräs i ett gråmulet fotbollsväder. En match som till slut vanns av det klart mer rutinerade Sundlaget (medelåldern skiljde rejält lagen emellan).

Sund tog ledningen på ett fint anfall där Petra Blückert från högerytterposition spelade in till vänterspringande "Nettan" Wiklund som snyggt satte bollen i målvaktens vänstra kryss. Det blev första halvlekens enda mål.

I första halvlek var det framför allt Sund som förde spelet men utan att det ledde till allt för många rena lägen eller till riktigt bra avslut, utöver målet då vill säga.
I andra kom SDFF ut som ett starkare lag och spelet jämnade ut sig mer och det unga "bortalaget" skapade fler lägen med ett rakare spel.

SDFF gavs också i inledningen möjligheten att först kvittera genom Malin Olsson och sedan ta ledningen genom Julia Salomonsson på två liknande lägen där forwards vann boll och kom igenom centralt och lyfte avsluten över Sunds målvakt.

Efter halva andra halvlek kom Sund komma tillbaka spelmässigt och Marie Beckman gjorde mål på ett skott några meter utanför straffområdet som SDFF:s målvakt halvräddade men sedan fick se studsa över mållinjen.

3-2 kom sedan på frispark från tvåfotade Tina Johansson som med en bra vänsterträff placerade bollen under ribban.

Återstående tid inriktade sig Sund på att stänga matchen och gav inte SDFF något riktigt läge att komma åt någon pinne.

- Det mest rutinerade laget tog hem segern i den här matchen och det var kul att vi kunde vände 1-2-underläge till en 3-2-seger,  säger Petra Blückert i Sund IF.

(väntar på kommentarer från SDFF 2).

Sund: Eftersom vi saknar tränare kommer inte vi att lämna några spelaromdömen. Tycker det blir fel om jag som medspelare ska lämna omdömen om mina lagkamrater, säger Petra Blückert.

SDFF 2: väntar på info

Heffnersklubbans BK - Torpshammars IF 2 10-0 (6-0)

Matchen:
Ettan kom, tvåan kom, trean kom...till slut blev det hela 10-0 till Heffnersklubban mot Torpshammars andralag.

Anna Lundqvist hungrigast med fyra mål.

Heffnersklubban: väntar på info

Torpshammar 2: väntar på info

Mikaela Jensen kontrade in två av målen när Timrå 2 slog Selånger 2 med 3-0 och firade med ett glas läskeblask. Mikaela Jensen kontrade in två av målen när Timrå 2 slog Selånger 2 med 3-0 och firade med ett glas läskeblask.

IFK Timrå 2 - Selånger FK 2 3-0 (1-0)

2013-05-09 - 19:00 - Timrå IP, grus

1-0 Mikaela Jensen 35
2-0 Mikaela Jensen 67
3-0 Fanny Sellin Viksell 77

Domare: Rasmus Nilsson, Sörberge (gjorde en riktigt bra match. Lät tjejerna spela fysiskt utan att blåsa sönder matchen).

Publik: 67

Matchen:
Det bjöds på en riktigt bra grusmatch i högt tempo mellan två spelande lag.

Mikaela Jensen gjorde 1-0 för hemmalaget efter en snabb kontring. Något som skulle visa sig bli Timråtjejernas specialitet denna afton.

Mikaela kontrade även in 2-0 i den 67:e minuten och tio minuter senare säkrade Fanny Sellin Viksell segern med sitt 3-0-mål. Givetvis efter en snabb spelvändning.

- Avgörande för segern var en större vilja och ett bra kollektivt försvarsspel som tillät oss komma i snabba kontringar, säger Timrås tränare Kent Thorn.

- En jämn match spelmässigt där Timrå var vassare och effektivare i avsluten. Bra insats, men dåligt resultat för oss, säger Selångertränaren Magnus Ohre.

Timrå 2: Erica Persson stängde mittplan i sin defensiva mittfältsroll sista halvtimman när Selånger försökte komma i kapp i målprotokollet.

Selånger 2: Anfallaren Miriam Dahlgren gjorde sin bästa match hittills i år men kom inte närmare målprotokollet än en oturlig stolpträff. Louisa Strid krigade bra på mittfältet och trots lagets tre mål i baken så får också backarna Frida Sandström, Elin Lahtinen och Frida Bergh plus för sin kämpaglöd!