Hassel fortsätter att överraska
- sjätte raka segern i Höstsexan

Är Hassel årets överraskning i den lokala fotbollen?
Ifjol supersist utan seger i div. VI.
I år på vippen att ta sig vidare till Höstfemman och nu sjätte raka segern i Höstsexan i seriefinalen mot Selånger 2.
(väntar på matchinfo och kommentarer från Hassel och Selånger 2)

Publik: 15

5-0 lyser i eldskrift bakom Ljungagrabbarna vilket betyder att det blir div. V-spel även nästa år på Ljungalid.

Ljunga säkrade nytt div. V-kontrakt
Ljunga och Kuben 3 spelade en viktig match gällande div. V-spel nästa år eller inte.
Via 5-0 står det nu klart att det att blir spel i femman även nästa år på Ljungalid.
- Puh! Skönt! Även om det inte var någon av våra bättre matcher i år trots att vi gör fem mål, konstaterade lagledaren Roy B Olsson.

Kuben 3, som kom till spel som till stora delar var liktydligt med Kubens U17-lag, förstärkt med några äldre spelare, kunde inte bjuda ett taggat hemmalag på något större motstånd.
- Kuben hade väl inte mycket till
rejäla chanser under hela matchen. Det man skapade plockade Viktor (Nordlund) i målet lätt ner. Vi vann hörnorna med 14-3 och det säger ju en hel del, säger Olsson.
Till dagens viktiga match
hade Ljunga försäkrat sig om att få hem Tommy "Norsken" Zaar och Anders "Studenten" Boman vilket gav mer tyngd åt anfallsspelet.
Den första halvlekens två mål föll båda i mitten. Först slog Ted Carlsson en hörna direkt i mål och något senare höll sig Tommy Zaar framme och nickade in returen från Anders Bomans stenhårda ribbskott.
- Vår målvakt Johan Karlsson, som gjorde i dag en bra debut i 11-mannafotboll vid 31 års ålder, sade att det hade inte varit helt orättvist om Ljunga hade lett med fler än två mål i halvtid. För det var dom som skapade de flesta och bästa målchanserna. Vårt första skott på mål hade Christer Eriksson i den 43:e minuten, säger Kubens 3:s lagledare Roger Norrman.
Ljunga målade direkt i öppningen av den andra halvleken. Stefan Gustafsson slog en hörna som broder Jimmy satte pannan till.
- Ett vackert mål skapat av bröderna Gustafsson, säger Olsson nöjt.
4-0 lät inte vänta på sig länge. Tommy Zaar slog i den 50:e minuten ett mycket välavvägd genomskärare till Stefan Gustafsson som avslutade kliniskt.
Ljunga fortsatte sedan skapa chanser och med tjugo minuter kvar spelade Zaar fram Boman till 5-0 och målproduktionen var överstökad för dagen.
- Idag var det en kollektiv seger, men det är klart att med Tommy och Anders på topp
kommer även målen. Förutom de fem målen hade vi säkert minst ett tiotal chanser som lika väl hade kunnat resulterat i ytterligare mål, säger Olsson.
- Det är bara att erkänna. I dag förlorade vi mot ett bättre Ljunga, säger Norrman.
Bäst i Kuben 3 var P17-spelaren Miguel Hernandez Osoria på vänsterbacken. Planens minsta spelare men kämpade och gick in i duellerna oavsett vem han mötte helt respektlöst.

Domare:
Roger Backlund, Sundsvall (bra i lättdömd match)
Publik: 33

Smakstart hjälpte inte Sund 2 - Alnö 2 vände till derbyseger med 6-1.
Edvin Nilsson gav Sund 2 ledningen redan i den andra minuten.
Glädjen blev emellertid kortvarig. Bara två minuter senare kvitterade Måns Lind och innan paus hade Alnö 2 gått ifrån till en 4-1-ledning i derbyt.
I den andra spädde gästerna på med ytterligare två mål och segern kunde skrivas till 6-1 och därmed blir det spel i div. V även nästa år för Alnö 2.
(väntar på matchinfo och kommentarer från Sund 2 och Alnö 2)

Torpshammar avslutade årets hemmaspel med en derbyseger
Både Torpshammar och Stöde 2/Nedansjö var klara för degradering redan innan matchen.
Men ett derby är ett derby och ett sådant vill man vinna.
Torpshammar var hetast första dryga timmen och ledde med 3-0 innan Tomas Eriksson raskt reducerade två gånger om inom loppet av en minut och gav nerv åt matchen.
Hemmalaget kunde emellertid hålla ledningen distansen ut och se till att lämna över nästjumboplatsen till gästerna.
(väntar på matchinfo och kommentarer från Torpshammar och Stöde 2/ Nedansjö).

Torpshammars IF - Stöde IF 2/Nedansjö IK 3-2 (0-0)
Publik: 25

Aktuell tabell, omgång 6 (21 totalt inkl. Grundserien)

Fotnot 2:
Lagen har med sig hela målskillnaden men bara 75% av poängen från Medelpadsfemmans grundserie.

Skytteligan, omgång 6 (21 totalt inkl. Grundserien)

Hakim Rouass, Selånger 2, har gjort elva mål i Höstsexan, totalt 28 inkl. Grundserien. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu. Hakim Rouass, Selånger 2, har gjort elva mål i Höstsexan, totalt 28 inkl. Grundserien. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.