Div. I Norrland, damer

Omgång 10

Alnös nyförvärv Stephanie Eyler var både bäst på planen och tvåmålsskytt när Timrå derby-besegrades med 4-2. Alnös nyförvärv Stephanie Eyler var både bäst på planen och tvåmålsskytt när Timrå derby-besegrades med 4-2.

Alnö vann damderbyt i Norrlandsettan inför storpublik
Nykomlingarna Alnö har stundals spelat riktigt bra i inledningen av div. I Norrland men tyvärr har man inte räckt till riktigt fysiskt i de bägge straffområdena och poängen har uteblivit så när som på en ynka seger.
I dagens bortaderby mot IFK Timrå föll alla puzzelbitar på plats inför storpubliken på Bergeforsens IP, 237 åskådare!
Innan avspark hedrades förre Timråtränaren och nyligen avlidne Thomas Svedin med en tyst minut.
Jag vet inte om Timråtjejerna var tagna av stunden men efter kick-off var det bara Alnö för hela entrépengen.
Det tog det bara tre minuter innan Emelie Lindblad utnyttjade en miss i Timråförsvaret och kunde rulla in 0-1 bakom Sara Svensson.
Gästerna dominerade sedan första halvlek fullständigt ledda av duktiga Stephanie Eyler och Emelie Lindblad.
Timrå stod mest och tittade på och Alnö fick all tid i världen att briljera med ett mycket bra passningsspel.
I minut 23 passade ovannämnda duo sig igenom Timråförsvaret och Eyler kunde lätt sätta 0-2.
I den 35:e minuten kom Eyler igenom återigen och 0-3 var ett faktum.
Timrå då? Ja, förutom ett tungt skott tätt över av Madelen Pettersson i den 13:e minuten var det en riktigt bedrövlig halvlek från Timrås sida.
Till andra halvlek gjorde hemmalaget två byten. In kom Mikaela Jensen och Erika Engblom och det visade sig för spelet vara lyckade byten för Timrå tog kommandot tämligen omgående och tryckte tillbaka Alnö.
Det tog dock ända till den 85:e minuten innan utdelningen kom. Madelen Pettersson sprang då igenom Alnöförsvaret och blev fälld och duktige domaren Daniel Yng blåste i sin pipa och pekade på straffpunkten. Isabell Viksell gjorde inget misstag men någon egentlig kontakt fick man aldrig.
Fyra minuter senare gjorde nämligen Engelina Nygren 1-4 på en perfekt slagen frispark av Jessica Hurtado, som också hon gjorde en mycket bra match. Timrå kunde sedan reducera ännu en gång genom inhopparen Erika Engblom men närmare  än så kom inte kamrattjejerna.
- Första halvlek var en katastrof från vår sida menade en besviken Anders Westlund, tränare för IFK Timrå, efter matchen.
- Vi har nog aldrig varit så upprullade någon gång tidigare. Vi var inte ens nära! Timråtränaren var dock nöjd med de två inhopparna i andra halvlek.
- Den halvleken var ju faktiskt vår men vi har inget att skylla på. Det är bara att gaska upp oss och komma igen på lördag då vi har ny vårens sista hemmamatch, avslutar Westlund.
– Det här var en otroligt viktig seger. Nu känns det som att vi har slagläge när vi ska möta de andra bottenlagen efter uppehållet, säger Alnös tränare Markus Söderholm till ST-sporten.
Alnös första halvlek är en av de bättre man har gjort den här säsongen.
– Då spelade vi en fantastik fotboll, och rullade faktiskt ut Timrå. I andra blir det lite ställningskrig, men jag tycker att vi har bra koll på det hela.
/ Lokalfotbollen.nu

Selånger slog toppkonkurrent
Selångers damer tog tre oerhört viktiga poäng på tisdagskvällen.
Laget slog Själevad borta med 3–1, och är ny tvåa i division I-tabellen.
Segern grundlades i den första halvleken, som kan ha varit Selångers bästa för säsongen.
– Vi gör en otroligt bra första halvlek. Det hade kunnat vara 5–0 eller 6–0 redan i paus, säger tränaren Mikael Melin.
Och det i en match som på förhand såg riktigt tuff ut ...
– Ja, jag tror vi blev chockade själva av att det gick så bra.
Den som hade bäst utdelning den här kvällen var anfallaren Sanna Lööw, som svarade för ett äkta hattrick.
– Det är kul. Nu har hon, Sandra (Sandberg) och "Angen" (Angelica Forsell) gjort nio vardera. Det är riktigt starkt, säger Melin nöjt.