Omgång 11

Sebastian Sandberg Sebastian Sandberg

SFK förlorare på den sista sparken
Klockan hade tickat en bit över 92 minuter när Nyköping BIS slog till och säkrade segern i nykomlingsmötet. Matchens sista spark och besvikelse var stor i Selångerlägret.
– Det är surt, väldigt surt att förlora på sista sparken, säger mittbacken Sebastian Sandberg.
Allt talade för ett oavgjort resultat i drabbningen mellan nykomlingarna, men med bara några sekunder kvar av matchen får Nyköping ett bra frisparksläge en bit utanför Selångers straffområde.
– Jag tycker det är en hårt dömd frispark speciellt i sista minuten, så den är lite tveksam, säger Sandberg.
Dago Funes stegade fram till bollen och drog iväg en skruv mot vänstra krysset som Selångers målvakt Jonathan Johansson stötte ut längs kortlinjen. Men en Nyköpingsspelare hann upp bollen skickade in den på chans och där stod Ryan Gracia och sköt med matchens sista spark full pott till södermanlänningarna.

Matchens sista spark...
Ibland är fotboll logisk.
Ibland är den rättvis.

Ibland är den både och.
Idag visade fotbollen sitt grinigaste anlete och sög musten ur oss på plats.
I matchens sista spark lyckades Nyköping få in bollen i mål och ta tre poäng med sig från Norrporten Arena.
Selånger startade med Daniel Andersson på topp i en 4-5-1 variant där spelidén från början såg ut att ge möjlighet till snabb omställning från försvar till anfall.
Nyköping hade till en början mest boll och spelade stundtals vackert på mittfältet men körde fast när man närmade sig straffområdet.
Försvarsspelet såg stabilt ut från Selångers håll.
Det kom också några snabba omställningar där SFK framför allt lyckades ta sig fram på högerkanten med mycket spel mot Fatom Buzuku.
Daniel Andersson såg hela tiden farlig ut men de vassa målchanserna lyste med sin frånvaro från båda håll. Det enda skottet på mål i första halvlek stod Selånger för då Daniel avlossade ett relativt misslyckat skott som inte gav målvakten några problem.
Hörnor i överläge för Selånger blev dock resultatlösa. En mycket snäll första halvlek utan riktiga närkamper och inga problem för domaren som blåste av efter 45 minuter.
Andra halvlek startade med ett betydligt piggare SFK där man första tio minuterna ställde till med problem för gästerna. Både Daniel Andersson och Christoffer Milde hade klara chanser i straffområdet där vi med lite extra fokus i avsluten kunde haft ledningen.
Nyköping jämnade ut spelet successivt och vi såg också fler närkamper även om domaren totalt sett hade en lugn resa. I den 69:e minuten fick Paul Torres i Nyköping bollen strax utanför straffområdet och var ytterst nära att ge gästerna ledningen när han dundrade en ren vristträff i ribban som skakade ordentligt.
Milde blev i minut 77 frispelad av Daniel Andersson i straffområdet och var nära att sätta bollen i bortre hörnet. Hörnan som följde direkt på denna chans var Selångers bästa chans när bollen för ett tag dansade på mållinjen och vi på läktaren redan börjat jubla.
Sista tio matchminuterna visade ett övertag för Nyköping som hade flera halvchanser där Jonathan Johansson i målet fick jobba ett par gånger.
Logiskt sett skulle denna match slutat 0-0. Rättvist hade varit en varsin poäng men när så Nyköping i sista minuten blir tilldelad en frispark ca 30 meter från mål hände det som inte ska hända i en match av denna art. Nyköpings Dago Funes slår en riktigt vass frispark som "Jonte" räddar men studsar fram till Ryan Gracia som sätter returen i borte gaveln. Det visar sig vara matchens sista spark då domaren blåser av matchen för full tid när bollen skall spelas från mittcirkeln.
Ruan Gracia i Nyköping var pigg och var hela tiden ett orosmoment, precis som Daniel Andersson och Christoffer Milde var i Selånger. Försvaret i hemmalaget stod för en stark insats och stoppade effektiv intentioner från Nyköping.
TUNG förlust och svårt att smälta. Vi citerar tränare Högman som efter matchen konstaterade: "Vi bryter ihop och kommer igen. Träning på Selånger IP i morgon 17.00".
saxat från Selånger FK:s hemsida

SN-TV: Bissarnas seger
- Calle Svensson snackar

Det tycktes omöjligt både för Bissarna och hemmalaget Selånger att göra mål på varandra. Men Ryan Gracia ville annat. Han såg till att det inte blev mållöst med matchens sista spark.
Division 1-mötet på Norrporten Arena i Sundsvall slutade 0-1 (0-0).
Ska sanningen fram så var det här en typisk 0-0-match rakt igenom. Men med runt 30 sekunder kvar fick Bissarna en frispark i bra läge. Dago Funes knorrade den mot stolpen. Selångermålvakten tippade den längs långlinjen där dök Calle Svensson in och skickade den tillbaka in framför mål. En Selångerförsvarare nickade den tamt rakt i gapet på Ryan Gracia som bara hade att skyffla in den i mål. Väldigt snopet för hemmalaget som gjort en riktigt bra match.
NBIS-tränaren Håkan "Vargen" Andersson var den förste att erkänna att detta nog inte var riktigt rättvist.

​2013-06-23 - 17:00 - Tunavallen

Sandvikens IF - Valsta Syrianska IK 2-3 (0-0) fakta
2013-06-23 - 17:00 - Jernvallen

Selånger FK - Nyköpings BIS 0-1 (0-0) fakta
2013-06-23 - 17:00 - Norrporten Arena

Athletic FC United - Västerås SK 5-1 (3-1) fakta
2013-06-24 - 19:00 - Vilundavallen

Umeå FC - IFK Luleå 3-2 (1-1) fakta