Div. 3 Södra Norrland

Omgång 4

Johan Sjölén, två mål och bra spel. Foto: Andreas Ig-nell. Johan Sjölén, två mål och bra spel. Foto: Andreas Ig-nell.

Stödes första trea - en historisk match

När Stöde äntligen fick spela sin första historiska div. III-match hemma på "byn" kom även den första historiska poängen, ja till och med tre blev det när Valbo FF kom på besök!

Varken Stöde eller Valbo hade fått smaka på segerns sötma ännu i år och det här var, trots att vi bara är i omgång 4, en viktig match för att undvika nedflyttning i höst.

Hemmalaget fick en drömstart när Johan Sjölén skickade in 1-0 redan i den 7:e minuten.
Mitt i jublet bland de 225 åskådarna stack gästerna upp och kvitterade och det blev tvärtyst på Stöde IP, undantaget då några glada Valbospelare och ledare.

- Men vi fortsatte att mala på, säger Stödetränaren Martin Carlsson.

Johan Sjölén på mitten sprang på allt och i den 40:e minuten fick han tag i bollen och satte tunga 2-1 och när "den gamle och bollen" Hasse Sjölander satte 3-1 i öppningen av den andra halvleken förmådde aldrig Valbo ta igen det försprånget. Ett par bollar på mållinjen hade man visserligen men ingen över.

- Nä, dom städade vi bort, säger Carlsson, som var klart nöjd över segern, publiksiffran och sina bägge innermittfältare.

- Både brorsan Anders och Johan Sjölén löpte kopiöst i den här matchen och är viktiga i vårt spel.

Första historiska Stödesegern i hamn. Med motsvarande insatser lär det bli många fler.

Victor Selander Victor Selander

Effektiva Timrå satte chanserna
Först två förluster.
Därefter två raka vinster.
Nykomlingen IFK Timrå är nu definitivt inne i trean efter stabila 2–0 mot Falun.
– Absolut, vi är ett så pass bra lag att vi hör hemma i den här serien, säger 1–0-målskytten Victor Selander.

Efter ett omtag på två år i fyran är IFK Timrå åter tillbaka i trean. Men serien kunde ha börjat bättre, efter två omgångar hade det fortfarande inte blivit några poäng.

Men därefter ståtar de blåvita med två raka segrar; först borta mot Korsnäs och nu "hemma" på Westhagen mot Falu FK.
Det var kanske inte den vackraste av fotbollsmatcher men fotboll går ut på att göra mål – och det var vad Timrå gjorde.
Två stycken.
På, snällt räknat, fyra målchanser.
– Vi pratade om det även innan matchen mot Korsnäs; att vi skulle lämna över bollinitiativet, det är helt okej för oss om vi får matchen dit vi vill Det var likadant nu, vi visste att Falun är ett bra lag, säger Timrås tränare Stefan Lindqvist.

Energilöst, två insläppta mål och ny förlust. Det var inte mycket som stämde för IFK Sundsvall mot Korsnäs.
– Nu börjar vi om på noll, säger tränaren Robert Englund.

Inte heller gästerna gjorde någon vidare insats, men det räckte ändå till seger. Ett mål precis innan och ett mål precis efter paus avgjorde matchen i division III mellersta Norrland. Tungt för IFK Sundsvall var det också när Patrik Englund skadade knäet och tvingades lämna planen på bår.

Hofors AIF - Hille IF 2-1 (2-0) fakta

2013-05-11 - 14:00 - Stålringen