Äldre nyheter, januari-mars
Div 1 Norrland, damer

Efter dagens två mål mot Assi landade Selånger Angelica Lindholm-Forsell på tredje plats i division 1 Norrlands skytteliga. Efter dagens två mål mot Assi landade Selånger Angelica Lindholm-Forsell på tredje plats i division 1 Norrlands skytteliga.

Svagt säsongsavslut för Selånger
(2014-10-04)
Säsongens sista match mot seriesegrarna Assi blev en förlust. Den fjärde raka i höst. Trots det känner sig Magnus Ohre nöjd.
– Vi har gjort en fantastiskt bra säsong.
Seriesegrande Assi spelade ut Selånger i första. Ett nederlag som inte kunde återhämtas trots ett markant bättre spel i den andra halvleken.
– Vi var chanslösa i första halvlek, vi hade verkligen ingenting. Andra halvlek går vi in och gör det bättre, säger Ohre.
Att det blev en förlust i sista matchen är på sätt och vis talande för Selångers säsong. Laget hade en stark trend under våren där segrarna radades upp.
– Vårsäsongen var otroligt bra för vår del. Några enstaka dippar men överlag var vi stabila och bra. Vi visade att vi verkligen var ett topplag, säger Magnus Ohre.
Målsättningen i Selånger var för denna säsong att hamna inom topp-fem. Ett mål som det varit klart sen länge att de skulle uppfylla.
– Vi har vetat om att vi skulle sluta på en fjärdeplats nu ett par matcher. En placering vi är riktigt nöjda med, säger Magnus Ohre.
läs mer på st.nu
allt om omgång 22

SDFF kan nå andraplatsen och Selånger tar emot seriesegrarna i sista omgången
(2014-10-04)
SDFF och Selånger avslutar årets upplaga av division 1 Norrland i eftermiddag och de förstnämnda kan blir "runner up" efter Assi. Man står på lika många poäng som nuvarande tvåan Notviken men ett ynka mål sämre målskillnad. Notviken möter Burträsk borta och resande fot gäller även för SDFF där ett för nytt kontrakt krigande Själevad väntar. Vinner SDFF och sparkar ner ångermanlänskorna kan man som "straff" få resa ända upp till Kiruna även nästa år...
Selånger har tappat fart i slutskedet av serien efter en annars bra säsong. Tre raka förluster riskerar att bli en fjärde när seriesegrarna Assi gästar Westhagens konstgräs dit damerna "förvisats" då herrarna ockupperat Bergsåkers IP. Eller kan SFK bryta den negativa trenden och få ett fint avstamp inför nästa? Oavsett så kommer man att landa på plats fyra men det är alltid skönt att få ta med sig en vinst in i nästa säsong.

Angelica Lindholm For-sell & Co slet som galär-slavar och var nära att få med sig poäng hem från serietvåan Notviken utan avbytare och nio utespe-lare i den andra halv-leken. Angelica Lindholm For-sell & Co slet som galär-slavar och var nära att få med sig poäng hem från serietvåan Notviken utan avbytare och nio utespe-lare i den andra halv-leken.

"Angen" stolt trots förlust
(2014-09-27)
Skador, sjukdomar, F16 i SM-kval gjorde att Selånger tvingades åka upp med bara elva man...eh...tjejer till den svåra bortamatchen mot Notviken.
När sedan Oliva Wänglund var tvungen att utgå på grund av huvudskada i inledningen av den andra halvleken var man nere på tio spelare.
Ändå var SFK nära att kvittera fler gånger om innan "Notas" kunde nicka in 2–0 långt in på stopptid.
Trots förlusten var Angelica Lindholm Forsell inte alltför besviken, snarare tvärtom:
– Jag är stolt över mina tjejer! Vi sätter oss på bussen, åker buss 6.5 timma för att möta serietvåan. Går ut på planen och vet om att vi inte har några avbytare. Vi rullar fin fotboll men skapar inte så mycket i första halvlek. Andra går vi ut och alla ger verkligen järnet. Vi åker på en huvudskada och vi får spela med en man mindre i nästan hela halvleken. Då då höjer vi oss en växel till...men bolldjäveln vill inte in. I stället gör dom alltså 2–0 på matchens sista bollberöring. Är grymt stolt över oss elva som åkte upp till Luleå och visade en djävla lagmoral och kämpade in i de sista!
läs mer

Jenny Nordenberg gjorde ett av SDFF:s fem mål mot Umedalen. Jenny Nordenberg gjorde ett av SDFF:s fem mål mot Umedalen.

SDFF:s vackra septembersvit
(2014-09-27)
SDFF har haft en mysig september.
Fyra matcher. Tolv poäng. Fjorton mål.
– Vi är väldigt offensiva, konstaterar tränaren Kenneth Svensson.
Enligt den fornnordiska kalendern är september höstens månad.
SDFF sparkade i gång den med 5–0 mot Kiruna, följde upp det med segrar i toppmötena med Notviken och Selånger och avslutade med en 5–0:a på nytt.
Mot Umedalen.
– Vi har spelat två tuffa matcher på en vecka och vunnit båda, så det här var en sådan match där det skulle kunna vara läge för ett sämre resultat. Men vi brottade ner dem fullständigt, säger Kenneth Svensson.
Det var 1–0 i paus, proppen ur efter vilan. Ida Brännström blev tvåmålsskytt, Kajsa Nordmark, Ida Markström och Jenny Nordenberg gjorde varsitt.
läs mer på st.nu
allt om omgång 21

Kan SDFF nå andraplatsen?
Två omgångar återstår och SDFF har förutsättningar att nå andraplatsen i serien. Efter derbysegern mot Selånger står det redan klart att man åtminstone blir bäst i Medelpad. 
SFK kommer att bli fyra oavsett resultaten i dom två sista omgångarna men kan i eftermiddag hjälpa sina systrar i SDFF att bli seriens "runner up" då man har nuvarande tvåan Notviken på sin lott.
Åt Assi finns inget att göra. Precis som ifjol tar Karlsborgslaget hand om seriesegern och kvalplatsen. Då förlorade man klart mot Bollstanäs. Bättre lycka i år?
Morön, Umedalen, Kiruna och Själevad slåss om att slippa dom två platserna som betyder nedflyttning tillsammans med superjumbon Spöland Vännäs.
Lokalfotbollen tippar dagens matcher:
14:00 Sundsvalls DFF – Umedalens IF 4–1
16:00 Notvikens IK – Selånger FK 2–1
läs mer

Hazal Altuntas kom in och stängde förra derbyt med sitt 2-0-mål. Hazal Altuntas kom in och stängde förra derbyt med sitt 2-0-mål.

Bäst i Medelpad gäller
(2014-09-24)
Ikväll spelas det uppskjutna derbyt mellan SDFF och Selånger och även om inget av lagen kommer att nå kvalspel till Elitettan ligger det mycket prestige i mötet. Det gäller ju att visa vilket lag som är bäst i Medelpad.
SDFF har tre pinnar upp efter Selångers lite oväntade hemmaförlust i helgen mot Burträsk men i gengäld har SFK bättre målskillad och vid seger passerar man sina "storsystrar" i tabellen.
Selånger vann vårderbyt med 2–0 efter mål av Angelica Lindholm-Forsell och Hazal Altuntas. Om det blir en upprepning eller om SDFF tar revansch återstår att se.
läs mer

Mål igen för Amanda? Mål igen för Amanda?

Målande Månsson fixar derbymötet
(2014-09-24)
Förra derbyt mot Selånger såg hon från läktaren.
Nu tänker Amanda Månsson vara med på planen – och se till att SDFF vinner.
– Det klart att man vill vara bästa laget i stan, säger hon.
Säsongen hade inte kunnat börja sämre för SDFF:s Amanda Månsson. Hon drog av korsbandet i en träningsmatch precis innan lagets första match i våras.
Men frågan är om hennes säsong kunde slutat bättre.
Sedan Amanda Månsson kom tillbaka från sin knäskada har hon målat i var och varenda match.
– Det har gått väldigt bra, långt över förväntan. Det är jätteroligt att vara tillbaka och kunna spela igen, men det känns också väldigt bra att kunna prestera för laget, säger Amanda Månsson.
läs mer på st.nu

"Fimpens" dotter, Wilma Wärulf, i F15-landslaget. "Fimpens" dotter, Wilma Wärulf, i F15-landslaget.

Landslagsdebuten är avklarad
(2014-09-23)
När derbyt 
i damernas Division I Norrland spelas på 
onsdag finns flera landslagsspelare på planen.
En av dem har alldeles nyligen avklarat sin 
debut i blågult.
– Jag var väldigt 
nervös, säger Selångerspelaren Wilma Wärulf.
Maxine Björkholm från Selånger och Sundsvall DFF:s Ellen Löfqvist, är två spelare från distriktet som representerat olika flicklandslag den senaste tiden.
Förra veckan gjorde ytterligare en lokal spelare debut i landslagssammanhang. Selångers Wilma Wärulf spelade då dubbla landskamper mot Norge med F15-landslaget på hemma
plan.
– Den första matchen var väldigt rolig, det var stort eftersom det var första landskampen. Innan var det jättenervöst, man förstod inte riktigt förrän man kom ut på planen och såg all publik, säger Wärulf som är född 1999.
läs mer på st.nu

Ellen Löfqvist blir kvar i SDFF Ellen Löfqvist blir kvar i SDFF

Löfqvist räknar med att stanna
(2014-09-23)
Sundsvall DFF:s mittfältare Ellen Löfqvist blev med kort varsel inkallad till förra veckans EM-kval för spelare födda 1996/97. Löfqvist, född 97, fick hoppa in i två av kvalmatcherna.
– Egentligen hade jag inga planer på att spela eftersom jag blev kallad dagen innan. Därför var det kul att få hoppa in i två av matcherna, framför allt mot Irland som blev som en finalmatch, säger Löfqvist.
Sverige slog Irland med 5–1, vann gruppen och spelar därmed i den andra kvalrundan till våren. När Ellen Löfqvist spelade EM-kval med 97-landslaget förra året var Sverige en match ifrån att kvalificera sig för EM-slutspelet.
– Vi förlorade en avgörande match mot Frankrike med 1–0 då. Jag tror vi har chansen att gå till EM med det här laget, det kändes bra nu i kvalmatcherna och vi hade ett bra spel, säger SDFF-spelaren..
läs mer på st.nu

Isabella Öbergs straffmål höll på att räcka till poäng. Isabella Öbergs straffmål höll på att räcka till poäng.

Dålig första halvlek förstörde för Selånger
(2014-09-21)
Selånger var på jakt efter att gå in i derbyt mot SDFF till veckan med en fin trend. Då såg gästerna Burträsk till att grusa de förhoppningarna i den första halvleken.
Först bjöd Selånger gästerna på det första målet efter ett målvaktsmisstag och senare i halvleken kunde Burträsk springa igenom försvaret och lägga in matchens andra mål.
– Burträsk spelar jättebra fotboll och springer mycket. De var kanske inte jätte mycket hetare än oss men det var helt rättvist att de ledde, säger Magnus Ohre.
Den andra halvlekens första minuter började bra för Selånger då de kom ut på tårna, men så kom dråpslaget.
– Efter ett par tre minuter gör de 0–3 lite snöpligt efter att vi börjat bra, säger Ohre.
Efter Burträsk tredje mål var det Selånger som skapade de flesta chanserna och lyckades reducera två gånger om. Först genom Angelica Lindholm Forsell och sedan genom Isabella Öberg på straff i den 90:e matchminuten.
– Sedan har vi ett friläge efter straffen, men då räddar deras målvakt, säger Ohre.​
läs mer på st.nu
allt om omgång 20

Hittar Selånger buren hos Burträsk?
(2014-09-21)
I division 1 Norrland vann igår SDFF vilket gör att Selånger helst skall ta full pott mot Burträsk hemma på Bergsåkers IP idag. Kul nämligen om båda lagen står på lika många poäng inför onsdagens derby, eller hur?
Lokalfotbollen tippar:
14:00 Selånger FK – Burträsk FF 2–1
läs mer

SDFF:s flicklandslags-tjej Ellen Löfqvist inledde målskyttet i segermatchen mot serietvåan Notviken. SDFF:s flicklandslags-tjej Ellen Löfqvist inledde målskyttet i segermatchen mot serietvåan Notviken.

"Gick ut och var som kalvar på vårbete"
(2014-09-20)
Sju timmar och 53 mil i buss.
Vad är väl det?
– Tjejerna gick ut och såg ut som ystra kalvar på vårbete, säger SDFF-tränaren Kenneth Svensson.
Resan var lång, men den var mödan värd.
När bussen hade stannat bjöd SDFF toppkonkurrenten Notviken på en åktur. Målmässigt var det jämnt, inte sett till spelet.
– Vi tog befälet direkt och skapade många chanser i första halvlek. Det tog lite tid innan vi gjorde 1-0, men vi hade fullständigt grepp om det, säger Kenneth Svensson.
I början av andra kom ytterligare två bortamål och det var stängt, punkterat och avgjort. Målskyttar var Ellen Löfqvist, Ida Brännström och Amanda Månsson.​
läs mer på st.nu
allt om omgång 20

Ellen Löfgrens lands-lagsuppdrag skjuter upp derbyt. Ellen Löfgrens lands-lagsuppdrag skjuter upp derbyt.

Inget damderby på lördag
(2014-09-11)
Det emotsedda derbyt nu på lördag mellan SDFF och Selånger är uppskjutet.
Anledningen?
– Ellen Löfgren har blivit blixtinkallad till F18-landslaget och därmed flyttas matchen, säger SDFF:s pressansvarige Tomas Nordmark.
Något nytt datum spikat?
– Preliminärt onsdagen den 24 september, säger Nordmark.

"Angen" klev fram som matchhjälte - än en gång! "Angen" klev fram som matchhjälte - än en gång!

Dramatik in i det sista
(2014-09-07)
Det satt onödigt hårt åt.
Och tre poäng såg att bli en.
Men Selånger visade sig ha en tvåmålskytt i Angelica Lindholm Forsell – det räckte till slut.
Trots ett relativt tidigt ledningsmål efter knappa en kvart och trots ledning i halvtid med 1–0 fick de rödblårandiga bekymmer med Kiruna FF.
Väldiga bekymmer.
– Kanske tror vi att det ska gå lätt, men i andra blir det Kiruna som tar initiativet på något sätt. De visade vilja och spelade på chans, säger tränaren Magnus Ohre.
Viljan och chanstagandet gav utdelning för gästerna
I 77:e minuten kom den där långbollen och Selångers målvakt Moa Altin Elfving tvingades riva ner en friställd Kirunaspelare med följderna frilägesutvisning; straff och 1–1 genom Lina Finnholm från elva meter.
I mål fick inhopparen Julia Wänglund hoppa in.
– Men på något sätt blir vi bättre efter utvisningen. Vi blir med fokuserade.
Och genom Angelica Lindholm Forsell kommer 2–1 ganska snart. Det visade sig räcka, även om Kiruna hade ett frisparksläge av det farligare slaget i slutminuterna.
läs mer på st.nu
allt om omgång 18

Lätt Selångerseger mot tröttkört Kiruna?
(2014-09-07)
I eftermiddag är det Selångers damer som har Kiruna FF på sin lott.
Igår orkade norrbottniskorna stå emot en halvlek mot SDFF. 0–0 blev sederara 0–5 i andra akten. Kan bli någonting liknande idag då gårdagen bör sitta i "buggarna" för norrbottniskorna.
Lokalfotbollens tips: Selånger FK – Kiruna FF 6–0
läs mer

Kajsa Nordmark var en av tre SDFF-tjejer som gjorde come-back i 5-0-vinsten mot Kiruna. Kajsa Nordmark var en av tre SDFF-tjejer som gjorde come-back i 5-0-vinsten mot Kiruna.

Inte bara Kajsa gjorde comeback
(2014-09-06)
Kajsa Nordmark spelade från start.
Emma Svärd hoppade in.
Och Kacey Richards återsåg Norrporten Arena.
Det var något av återkomsternas match när SDFF nitade Kiruna.
Synd att serien är körd. Att Assi har seglat ifrån i toppen av norrettan.
För nu har SDFF både bredd och spets.
I 5–0-matchen mot Kiruna spelade Kajsa Nordmark från start för första gången sedan korsbandet gick.
– Gud vad kul. Det var helt underbart, säger mittbacken.
läs mer på st.nu
allt om omgång 18

Comebackernas eftermiddag för SDFF
(2014-09-06)
Efter debaclet mot Morön förra omgången är SDFF borta från allt vad serieseger heter. Nu är det "bäst i stan" som gäller och både SDFF och Selånger möter Kiruna FF i helgen. Nykomlingarna jagar nytt kontrakt men borde inte vara några hinder för något av våra lag.
Vad Lokalfotbollen erfar kommer Kajsa Nordmark att spela från start för första gången i år efter sina skador. I truppen är även likaledes skadeförföljda Emma Svärd och Kacey Richards uttagna.
Lokalfotbollens tips: Sundsvalls DFF – Kiruna FF 4–0
läs mer

Tvärnit mot Morön
(2014-08-31)
Många bolltapp slutade med ett tungt poängtapp.
Sundsvalls DFF föll borta mot Morön BK med 1–0.
Fotboll kan vara bra underligt i bland.
På försommaren hade SDFF någon slags "katt och råtta lek" med Morön i seriematch som slutade i ett enda stort målkalas – 7–0.
I returen uppe i Västerbotten gick det inte alls.
Gästerna kunde inte omvandla sitt rika bollinnehav till kvalificerade målchanser och ännu mindre till någon fullträff.
Inte i första halvlek. Och inte i andra.
– Vi gör ingen bra prestation. Vi hade mycket boll i första, men lyckas inte få dit den. I stället blev det mängder med halvlägen där vi sedan tar felbeslut och tappar bollen, konstaterar SDFF-tränaren Kenneth Svensson.
läs mer på st.nu
allt om omgång 17

SDFF får satsa på att bli bäst i stan
(2014-08-31)
SDFF kan nog glömma seriesegern då Assi vann sin match igår. Nu gäller det att bli "bäst i stan" och kanske nå andraplatsen. Morön ligger på undre halvan och har ett genomträngligt försvar. Allt annat än en klar bortaseger mot Skelleftelaget skulle förvåna med tanke på att SDFF vann hemmamatchen med hela 7-0 utan att förta sig på kuppen.
16:00 Morön BK – Sundsvalls DFF (tips: 0–5)
läs mer

Josefine Thunholm var en av Selångers fyra målskyttar som sänkte Själevad. "Jossans" volley satte perfekt! Josefine Thunholm var en av Selångers fyra målskyttar som sänkte Själevad. "Jossans" volley satte perfekt!

Selånger back in business
(2014-08-27)
Efter ett par mindre bra prestationer var Selånger tillbaka i gammalt gott slag och hade inga problem att slå tillbaka Själevad i Y-derbyt i damernas division 1 Norrland.
4–0 var faktiskt siffror i underkant.
– Idag var vi tillbaka till det riktiga Selånger igen och vi styrde matchen från början till slut, säger Angelica Lindholm-Forsell, som satte en av dom fyra fullträffarna. Dom andra tre svarade Josefine Thunholm, Malin Kristmansson, Isabelle Lindgren.
1–0 kom efter en hörna från Wilma Wärulf där Jonna Wiström sköt i ribban men bollen studsade sedan ut från straffområdet och Mikaela Björkholm lade 
tillbaka bollen in till vänster i straffområdet till Angelica Lindholm-Forsell 
som snyggt placerade in ett skruvat skott över målvakten.
Det andra målet kom i slutet av första och återigen efter en hörna av Wärulf som Josefine Thunholm drog in med en högervolley.
3–0 kom i inledningen av den andra halvleken på en omställning efter en Själevadshörna. Josefine Thunholm bröt inne i eget straffområde och drev ut bollen innan hon passade till "Angen" som skickade den vidare upp mot Malin Kristmansson som från mittlinjen kom fri och rundade målvakten innan hon rullade in bollen i tomt mål.
Även det fjärde och sista målet var snyggt. Wilma W slog ett långt svepande vänsterinlägg som Isabelle "Issa" Lindgren nickade in vid den borte stolpen.
– Vi är supernöjda med prestationen ikväll. En riktig laginsats. Vi hade fokus, engagemang, tålamod, bolltempo, ja, alla dom ingredienser som är så viktiga för att spela en bra fotboll, säger tränaren Magnus Ohre.
I och med segern gick man förbi nabon SDFF i tabellen. Dock bara temporärt för inte lär Morön kunna stoppa dom marinblå till helgen?
läs mer

Sanna Lööw Ohlson gjorde 0-2-målet. Sanna Lööw Ohlson gjorde 0-2-målet.

Lojt Selånger gav ändå jumbon spö
(2014-08-24)
Selånger spöande jumbon Spöland Vännäs med 3–1 borta men någon femstjärnig prestation stod man inte för.
Redan i paus var Selångers ledning med 3–0 efter mål två gånger Angelica Lindholm Forsell och en gång Sanna Lööw Ohlson. 
Det var tydligen dubbelnamn som gällde i SFK denna söndagseftermiddag för i den andra halvleken fick Moa Altin Elfving kliva fram och visa att hon är en bra målvakt och göra några fina parader.
– Vi gick lite på sparlåga i andra då vi har ett viktigt Y-derby mot Själevad på onsdag, säger tvåmålsskytten "Angen", som klev av efter en timmes spel.
– Jag är ju en gammal dam så jag måste ju vara rädd om kroppen, skrattar "Angen".
– Vi gick  egentligen på sparlåga hela matchen. Verkade som att fokus redan låg på onsdagsmatchen, säger sportchefen Per Persson.
läs mer

Selånger mot superjumbon
I damernas div. I Norrland talar allt för att Selånger skall fortsätta ta rygg på SDFF i tabellen. För inte förlorar man mot superjumbon Spöland Vännäs som bara tagit två ynka poäng så här långt?
Förlust och "Angen" & Co kommer att bli sågade på Lokalfotbollen...
15:00 Spöland Vännäs IF – Selånger FK  (tips: 0-6)
läs mer

Amanda Månsson är målglad värre efter den efterlängtade comebacken. Amanda Månsson är målglad värre efter den efterlängtade comebacken.

Månsson målade igen
(2014-08-23)
Tredje matchen sedan comebacken – och det fjärde målet.
Amanda Månsson visade vägen till seger när SDFF besegrade Alvik med 3–2, under föreningens 30-årsjubileum
– Det är så jäkla kul att spela fotboll, säger anfallaren.
Den 19-åriga talangen har drabbats av skada efter skada, när det inte var korsbandsproblem var det ljumskarna som krånglade.
Nu är hon ånyo på planen – den här gången är förhoppningen att så också skall förbli.
– Ända sedan jag har kommit tillbaka har det flutit på bra, det är så jäkla kul att spela fotboll och det är nog också därför det har gått så bra tror jag, funderar Månsson.
läs mer på st.nu
allt-om-alla matcher, omgång 16

Ellen Löfqvist satte två att SDFF:s sex mål mot jumbon Spöland Vännäs. Ellen Löfqvist satte två att SDFF:s sex mål mot jumbon Spöland Vännäs.

"Det var klasskillnad"
(2014-08-16)
Det hade kunnat bli tvåsiffrigt.
Det blev 6–2.
Det var klasskillnad när Sundsvalls DFF mötte Spöland Vännäs.
– Tjejerna visade spelglädje och ett fantastiskt anfallsspel, säger Kenneth Svensson.
Spöland Vännäs ligger hopplöst sist i den norra damettan och därför var det ingen skräll att ett SDFF med ambitioner att avancera i seriesystemet skulle vinna lördagens match.
Kenneth Svensson kunde snabbt konstatera följande:
– Vi var ett nummer för stora för dem.
Men bottenlaget överraskade genom att ta ledningen i matchen efter sex minuter.
läs mer på st.nu
allt-om-alla matcher, omgång 15

Ida punktmarkerad mot Burträsk. Ida punktmarkerad mot Burträsk.

Punktmarkering störde SDFF i segerjakten
(2014-08-10)
Ett lag jublade. Ett deppade.
Men ingen vann.
SDFF var inte nöjt efter slutsignalen och 1–1 mot Burträsk.
– Vi hade redan tre oavgjorda matcher i år och det är kostsamt, säger SDFF-tränaren Kenneth Svensson.
Eftersom serieledande Assi vann sin match under lördagen så ökar avståndet till topplaceringen i division I Norrland för SDFF.
läs mer på st.nu
allt-om-alla matcher, omgång 14

Algots mamma hade ingen bra dag uppe i Umeå... Algots mamma hade ingen bra dag uppe i Umeå...

Selånger FK blev nollade
(2014-08-09)
Selånger hade en fin svit med tre hållna nollor sedan omstarten, men mot tabellfemman Mariehems SK blev de själva offer för nollan.
– I första halvlek spelar de ut oss och vi blir fullständigt överkörda, säger Selångers måltjuv Angelica Lindholm Forsell.
Mariehems första mål kom efter ett instick där Emma Åberg Zingmark skickade in bollen. Selånger fick chansen att komma tillbaka när Isabella Öberg kvitterade på straff i den 29:e minuten, dock kom kallduschen omgående när Karolina Rinnau Widding gjorde 2–1 minuten efter.
– Vi kämpar på bra, men vi spelar inte som ett lag. Vi kämpar på varsitt håll i dag, säger Lindholm Forsell.
Tidigt i andra halvlek utökade Rinnau Widding på ytterligare.
– Då gick luften ur oss lite grann, även om vi skapar en del chanser efter det. Jag hade några chanser som jag borde ha satt, säger Lindholm Forsell självkritiskt.
läs mer på st.nu
allt-om-alla matcher, omgång 14

Jonna Wistrand var planens gigant när Selånger 4-0-vann mot Alvik. Jonna Wistrand var planens gigant när Selånger 4-0-vann mot Alvik.

Selånger körde över Alvik och fick revansch för vårförlusten
(2014-08-03)
Selångers damer tog sin andra seger under helgens roadtripp norrut.
Idag 4-0 borta mot Alvik och man fick därmed revansch för vårens nesliga 0-2-förlust på hemmaplan.
– Vi körde över dom totalt! Alvik hade inte mycket att säga till om utan vi styrde matchen från minut 1, säger Angelica Lindholm Forsell , som själv svarade för ett av målen – i vanlig ordning.
– Men det var Jonna (Wistrand) som var planens gigant. Hon gjorde lite som hon ville. Det var så jäkla kul att se henne, avslutar "Angen" innan hon kliver in i duschen sjungandes segersång..
allt-om-alla matcher, omgång 13

Emelie Birgersson satte Selångers andra mål efter hörna. Emelie Birgersson satte Selångers andra mål efter hörna.

Äntligen mål för Selånger
(2014-08-02)
I omstarten av damettan mot nästjumbon Umedalen hade Selånger det svårt att hitta målet. Men borta mot Morön hittade Selånger tillbaka till sitt målglada spel igen.
– Vi sade innan matchen att vi behövde ha tålamod, säger Selångers tränare Magnus Ohre.
I en jämn första halvlek stod målvakten Moa Altin Elfving för en räddning på ett friläge.
– Lite av en matchavgörande räddning, beskriver Ohre.
I den andra halvleken lossnade äntligen målskyttet för "blåränderna". Det första målet kom fem minuter in på andra när Emelie Birgersson sköt in bollen efter en hörna. 2–0 kom i den 63:e minuten genom Angelica Lindholm Forsell.
– Efter det var matchen avgjord och vi kunde kontrollera resterande del, säger Magnus Ohre.
I den 84:e utökade Julia Wänglund ytterligare när hon kom in från kanten och sköt ett distinkt skott vid målvaktens första stolpe.
läs mer på st.nu
allt-om-alla matcher, omgång 13

Amanda Månsson är tillbaka efter lång-tidsskada och satte två av SDFF:s fyra mål mot Mariehem. Amanda Månsson är tillbaka efter lång-tidsskada och satte två av SDFF:s fyra mål mot Mariehem.

Månsson levererar i comebacken
(2014-08-02)
I Amanda Månssons andra match efter långtidsskada blev det två mål mot Umeålaget Mariehem – vilket ledde till seger för Sundsvalls DFF.
– Vi känns starkare hela vägen och vinner välförtjänt, säger Urban Selin, tränare i SDFF.
Det blev 90 minuter i förra matchen mot Assi. På lördagen blev det 70 minuter och två mål mot Mariehem. Amanda Månsson är tillbaka i spel efter en långdragen knäskada.
Redan efter åtta minuter kom det första målet som Månsson nickade in efter en hörna.
Kvarten senare var det dags igen – efter ett inspel från Amanda Hagberg på högerkanten tog Månsson med sig bollen mellan innermittfältarna innan hon slog in den bland nätmaskorna.
Ida Brännström svarade för den andra halvan av dom fyra målen.
läs mer på st.nu
allt-om-alla matcher, omgång 13

Josefine Thunholm var närmast att spräcka nollan men ribban var i vägen. Josefine Thunholm var närmast att spräcka nollan men ribban var i vägen.

Ribban i vägen för Selånger
(2014-07-27)
Selånger hade chansen att närma sig toppkonkurrenterna i damettan.
Umedalen, och inte minst ribban, såg till att så inte blev fallet.
Hemmalaget ägde mycket boll, men lyckades inte vaskat fram de riktigt heta målchanserna och gick likt motståndarna Umedalen mållösa av planen efter 45 minuter spelade. Den som kommit närmast att spräcka nollan var Josefine Thunholm som distanssköt i ribban från sin högerkant.
– Vi gör ingen bra match, tycker jag. Det händer inget, det är för segt rakt igenom. Jag vill tro att det är värmen som tar ut sin rätt, säger Selångers tränare, Magnus Svensson.
läs mer på st.nu
allt-om-alla matcher, omgång 12

Ida Markström kvit-terade Assis ledning. Ida Markström kvit-terade Assis ledning.

SDFF fick kryss i toppmatchen
– och viktigt besked

(2014-07-27)
1–1 slutade det viktiga toppmötet med Assi.
Sundsvalls DFF försvarade sig perfekt. Samtidigt som de fick ett skönt kvitto framåt.
– Amanda Månsson klarade 90 minuter och hade säkert kunnat spela 15 till, säger tränaren Kenneth Svensson.
Kenneth Svensson hyllade laginsatsen mot Assi, från Risögrund utanför Kalix.
– Vi gör en heroisk insats med jättebra försvarsspel mot ett bra lag, säger han.
I första halvlek gick mycket ut på att försvara sig och på ett slumpartat sätt kom Assis ledningsmål då också.
Men SDFF reste sig och gjorde mål på en som vanligt giftig Madeleine Pettersson-hörna.
läs mer på st.nu
allt-om-alla matcher, omgång 12

Kenneth Svensson tränar SDFF och vill uppåt i seriesyste-met. Kenneth Svensson tränar SDFF och vill uppåt i seriesyste-met.

SDFF om uppflyttnings-chanserna
(2014-07-27)
Med halva säsongen spelad har SDFF inkasserat åtta vinster, två oavgjorda och en förlust. Med det ligger man på en tredje plats efter Assi och Notviken.
Målet på lång sikt för föreningen är att spela högre upp i seriesystemet. På kortare sikt medger tränaren, Kenneth Svensson, att man vill ta klivet redan i år.
– Det är klart att vi ska ge det här en rejäl chans. Målet för oss den här säsongen är att vinna matcher, det är det enda vi haft uttalat. Nu har vi vunnit väldigt mycket och gjort det jättebra. Likförbannat så är vi fyra poäng bakom serieledarna och ligger bara trea. Sen har de två lagen över oss varit bra, det är bara att konstatera, säger han.
När serien drar i gång igen idag är det tabelltoppande Assi från Norrbotten som står för motståndet. Ett lag som också bara förlorat en match, och det mot just SDFF.
läs mer på st.nu

Magnus "Fimpen" Svenssons Selånger spelar attraktivt. Magnus "Fimpen" Svenssons Selånger spelar attraktivt.

Magnus "Fimpen" Svensson:
"Vi ska röra om i grytan"

(2014-07-27)
När damernas division I Norrland går in i höstsäsong är Selånger fyra. Sex poäng bakom serieledaren Assi.
– Det har gått lite över förväntan kan vi själva tycka. Vi har försökt spela en attraktiv fotboll och hålla bollen inom laget. Sedan har resultaten kommit efter det, säger Magnus "Fimpen" Svensson.
Genom hela serien har de varit med där uppe.
Först i sista våromgången skaffade sig Assi sitt försprång genom en 1–0-seger mot just Selånger. På straff i 83:e minuten.
De har varit jämna med favoriterna. Plötsligt har det blivit aktuellt att prata om uppflyttning.
– Jag tror inte föreningens ambition är att gå upp. Redan i dag är det tufft ekonomiskt. Men på sikt kanske. Vi har många talanger som kommer underifrån.
läs mer på st.nu

Pernilla Wennman gjorde det viktiga 3-2-målet. Pernilla Wennman gjorde det viktiga 3-2-målet.

SDFF:s vändning
(2014-06-29)
SDFF kan summera våren som ett topplag i division I Norrland med chans på uppflyttning.
Det efter att ha vänt mot ett annat sådant – Notviken.
– Vi låg under 1–2 i halvtid, men vad ska man säga? De var effektiva. De hade inte många chanser men vi mosade dem fullständigt i andra halvlek, säger han., säger Svensson.
läs mer på st.nu
allt-om-alla matcher, omgång 11

Straffmålet för mycket i toppmötet
(2014-06-29
Selångers andra match på två dagar slutade med förlust.
Det efter straffmål i slutminuterna.
– Blir man drabbad tycker man alltid att det är hårt dömt, säger tränaren Magnus Ohre.
En Assi-spelare hakade i med Malin Christmansson och Ohre tyckte först det kändes hårt dömt.
läs mer på st.nu
allt-om-alla matcher, omgång 11

Hazal Altuntas satte ett vackert segermål. Hazal Altuntas satte ett vackert segermål.

Altuntas avgjorde mot Burträsk på bortaplan
(2014-06-28)
Matchens enda mål i mötet mellan Burträsk och Selånger kom elva minuter in i första halvleken. Då vände Hazal Altuntas upp utanför straffområdet och knorrade in bollen i bortre hörnet.
– Vi kunde ha gjort några till mål i första halvlek. Sedan bleve det tufft i slutet när Burträsk hade en boll på mållinjen, säger Ohre.
Segern mot Burträsk med 1–0 gör att Selånger nu har tre poäng upp till serieledande Assi, ett lag de möter i morgon.
läs mer på st.nu
allt-om-alla matcher, omgång 11

"Angen" var skillna-den i derbyt. "Angen" var skillna-den i derbyt.

Selånger visade spets mot SDFF
(2014-06-18)
Årets första derby i damettan slutade med seger för uppstickaren Selånger.
SDFF mäktade inte med Selångers speedkula Angelica Lindholm Forsell.
– Vi var bättre där framme, de hade inte speciellt mycket framåt, säger anfallaren.
Matchen mellan Selånger FK och Sundsvalls DFF var som derbyn oftast är: mycket kamp, hårda sparkar och mer vilja än taktik. Det som verkligen skilde lagen åt var Selångers spets, där Angelica Lindholm Forsell var spjutspetsen som trasade sönder SDFF:s försvar.
– Hon hotade vår backlinje på egen hand, när hon löper in bakom. Hon gör det riktigt bra, säger SDFF:s lagkapten Ida Brännström.
Det var just en djupledslöpning i den 15:e minuten som låg bakom Selångers ledningsmål.
Andra halvlek fortsatte samma mönster där kampen fortsatte på mitten och Selånger skapade chanserna. I slutet av matchen flyttade SDFF upp laget, då avgjorde i stället Selångers inhoppare Hazal Altuntas med ett kliniskt avslut.
– Så jävla skönt, vi gick ut som lag och gjorde det vi skulle. Det var mycket kamp i mitten men vi skapade lägena, säger Angelica Lindholm Forsell.
läs mer på st.nu (plus hela matchen i TV)
allt-om-alla matcher, omgång 10

Moa Altin Elfving får inte vara med i derbyt. Moa Altin Elfving får inte vara med i derbyt.

Läktarproffs för en match
(2014-06-18)
Hon tillhör SDFF.
Men spelar för Selånger.
Är det någon som kan förutse hur derbyt med stort D slutar i kväll så är det Moa Altin Elfving.
Målvakten som tvingas följa månadens match från läktaren.
Naturligtvis är det trist, tråkigt och typiskt.
Men som utlånad från SDFF till Selånger får Moa Altin Elfving låta målvaktshandskarna vara i derbyt.
– Det är surt. Självklart hade jag velat spela. Det här ju årets match, men jag får inte och visst kan jag förstå det, säger 18-åringen.
läs mer på st.nu

Toppmöte i Månadens match
(2014-06-16)
Slaget om kronan avgörs på Bergsåkers IP på onsdag. Selånger och Sundsvalls DFF möts i säsongens första derby, som dessutom tv-sänds i Månadens match.
– Det kommer troligtvis att bli en publikfest. Vi hoppas också att det blir en jämn match, det är ju ändå två topplag som möts, säger Selångers lagkapten Elin Lahtinen.
SDFF:s dito, Ida Brännström, håller med:
– Det är speciellt med det här derbyt, många pratar om det och förhoppningsvis blir en rolig inramning på matchen också.
läs mer

Mrs Hattrick. Mrs Hattrick.

SDFF-seger efter årets längsta bortamatch – Jenny Nordenberg prickade in ett hattrick
(2014-06-15)
Trots att Kiruna hade en utespelare i målet höll man länge och väl SDFF stången. Det var först dryga tio minuter in i den andra halvleken som Jenny Nordenberg bröt dödläget.
Därefter orkade inte hemmalaget stå emot ett tyngre SDFF och Jenny satte ytterligare två bollar i nät och 0–3 prickade Ida Mathiasson in via ribban.
– I dag var det inget snack om saken, säger SDFF:s tränaren Kenneth Svensson till st.nu och fortsätter:
– Även om det stod 0–0 i halvtid så kände vi att vi var det bättre laget för vi kom till chanser.
SDFF fortsätter efter seriens längsta bortamatch, 170 mil t o r, att skugga serieledarna Notviken, en poäng bakom men två före trean Assi - och på onsdag väntar det emotsedda derbyt mot Selånger.
läs mer

Fyra mål av Ida B. Två nickar, ett fri-läge och ett långskott från 35 meter. Fyra mål av Ida B. Två nickar, ett fri-läge och ett långskott från 35 meter.

Det var Ida som gällde idag för SDFF
(2014-06-07)
Igår dängde Selånger Morön med 8-0.
Idag fick Morön vara slagpåse åt SDFF, som vann med 7-0.
Och det var den stora "Ida-dagen" idag.
Ida Brännström satte fyra baljor och Ida Mathiasson en.
Däremellen öppnade Jenny Nordenberg målskyttet och Philippa Johansson stängde det.
Flera av Ida Brännströms mål var vackra men vilket var snyggast?
– Jag vet inte. Långskottet kanske. Jag såg Moröns match mot Selånger i lördags och då lade jag märke till att målvakten spelade långt ut och tänkte att jag skulle testa om läget dök upp, säger fyramålsskytten till st.nu.
läs mer

Sjukling eller inte. Det blev hattrick ändå för "Angen". Sjukling eller inte. Det blev hattrick ändå för "Angen".

Från sjuksängen till hattrick
(2014-06-07)
Selångers Angelica Lindholm-Forsell var tveksam till spel p g a en elakartad bacill.
Men till spel kom hon, direkt från sjuksängen i princip, och ledde sina styrkor till en 8–0–seger mot Morön efter bl a ett eget hattrick.
– Jag tycker vi gör vår bästa match för i år. Första halvlek ägde vi totalt och Mörön blev väldigt frustrerade, säger "Angen".
Efter 3–0 ökade SFK till 8–0. Då måste spelet ha varit ännu bättre?
– Den andra var också bra men inte lika bra. Ändå gör vi fem mål då, säger "Angen".
Selånger har vunnit med 5–1, 5–0 respektive 8–0 på dom tre senaste matcherna.
– Kul att vi gör så många mål och även att vi är flera i laget som kan sätta dit bollarna känns riktigt bra just nu, säger "Angen" som kurerar sig på en tapas bar i stan i skrivande stund.
– Men jag dricker bara cola och i morgon lär jag bli sängliggande. Av förkylningen alltså, ler en nöjd Angelica Lindholm-Forsell.
Tack var segern leder just nu Selånger en haltande tabell. Kanske kan vara på plats att klippa ut och spara :-)

Kommer "Angen till start eller får vi en sen strykning? Kommer "Angen till start eller får vi en sen strykning?

Hakar Selånger på i toppstriden?
(2014-06-07)
Selångers damer ligger fyra i div. I Norrland, fyra poäng efter ledande Notviken och två efter nabon SDFF.
I eftermiddag väntar femman Morön hemma på Bergsåkers IP och vid seger hakar man verkligen på i toppstriden. Ett aber dock är ett frågetecken för viktiga Angelica Lindholm-Forsell.
- Är inte piggelin, har nåt skit i kroppen. Ska känna mig för på uppvärmningen, säger "Angen".
Lokalfotbollen tippar:  Med eller utan "Angen" tar SFK en promenadseger då man är det klart bättre laget, 6–0?
läs mer

Hakar Selånger på i toppstriden?
(2014-06-07)
Selångers damer ligger fyra i div. I Norrland, fyra poäng efter ledande Notviken och två efter nabon SDFF.
I eftermiddag väntar femman Morön hemma på Bergsåkers IP och vid seger hakar man verkligen på i toppstriden. Ett aber dock är ett frågetecken för viktiga Angelica Lindholm-Forsell.
– Är inte piggelin, har nåt skit i kroppen. Ska känna mig för på uppvärmningen, säger "Angen".

"Angen" satte två. "Angen" satte två.

Selångers målskyttar levererar
(2014-06-04)
Selångers damer tog en rejäl seger i "klykderbyt" borta mot Själevad.
Dom rödblårandiga vann med hela 5–0!
– Första tjugo minuterna var det kamp. Sedan tog vi över mer och mer, säger tvåmålsskytten Angelica Lindholm-Forsell.
"Angen" själv slog inägget till Sanna Lööw Ohlssons 1–0-mål efter dryga halvtimmen.
Josefine Thunholm nickade sedan in 2–0 på hörna precis innan pausvilan.
– I andra tog vi tag rejält i matchen och styrde den till domaren blåste av, säger "Angen", som själv satte både 3–0 (eller om den tog på målhjulet?) och 4–0 innan Hazal Altuntas rundade av med en femte "syl".
– Grym lagmoral idag! Alla kämpade för varandra. Spelar vi så här så vinner vi även över Morön hemma på söndag, avslutar en nöjd Lindholm-Forsell, som rättvist fick priset som "Matchens Lirare" på Själevads IP.
läs mer

Ida var bäst på plan och den som satte kvitteringsbollen för SDFF. Ida var bäst på plan och den som satte kvitteringsbollen för SDFF.

Ida räddade SDFF från första förlusten
(2014-05-31)
SDFF var på väg mot sin första förlust när Alvik gjorde 1-0 med knappa kvarten kvar.
Då klev lagkaptenen Ida Brännström in i handlingen och kvitterade och såg till att "marinblått" fortfarande är i täten av div. I Norrland.
Sett till spelet och matchen borde dock SDFF vunnit den här kampen.
– Det är klart att man vill vinna alla matcher men det är starkt av oss att vända och få med oss en pinne hem. Vi är fortfarande obesegrade i serien och spelar med ett stort självförtroende, säger tränaren Kenneth Svensson till st.nu.
läs mer

Josefin Halvarsson - tätare än silicon. Josefin Halvarsson - tätare än silicon.

SDFF vann mot Själ(vmål)evad!
(2014-05-27)
SDFF återtog ikväll serieledningen sedan man vunnit "klykderbyt" mot Själevad med 2–0, båda efter självmål av Nolaskogsarna i den andra halvleken. I den 70:e respektive 90:e minuten.
Nu föregicks emellertid målen efter två riktigt fina anfall och hemmalaget förde också det mesta av spelet och vann till slut både klart och rättvist sedan man samtidigt varit tätare än silicon bakåt.
– Vi har satt försvarsspelet, så det handlar det bara om att underhålla. Nu den senaste tiden har vi börjat gnugga på anfallsspelet och förr eller senare kommer målfabrikationen att släppa, säger SDFF-tränaren Kenneth Svensson till st.nu.
Bäst i SDFF denna soliga men lite kyliga kväll var mittbacken Amanda Westman samt Ida Brännström och Ellen Löfqvist på det inremittfältet som verkligen stängde vägen för dom gröna "Själevadingarna".
läs mer

Josefine Thunholm kvitterade till 1-1 - till ingen nytta... Josefine Thunholm kvitterade till 1-1 - till ingen nytta...

En nagelbitare i 89:e
(2014-05-24)
Alla räknade med ett kryss i statistiken, men i 89:e minuten avgör Notvikens IK matchen mot Selångers FK.
- Det var ett oturligt misstag, säger Selångers tränare Magnus Ohre.
Det var gräsplansdebut för Selångers FK under lördagens match i division I Norrland. Omställningen från att spela på kostgräs var påtaglig och dessutom mötte de det bästa motståndet hittills; Notvikens IK.
- Det ligger i topp i serien, men jag tycker att det på det hela taget är en riktigt jämn match, säger Magnus Ohre.
läs mer på st.nu
allt-om-alla matcher, omgång 5

Philippa Johansson kvitterade till 2-2. Philippa Johansson kvitterade till 2-2.

Besvikelse efter bara 2-2
(2014-05-17)
Efter tre raka segrar i division I Norrland spelade SDFF oavgjort mot Spöland Vännäs under hemmamatchen i lördags.
- Vi gjorde ingen bra prestation och tjejerna är besvikna, säger SDFF:s tränare Kenneth Svensson.
Trots att Sundsvalls DFF skapade många fina målchanser så höll det inte för ännu en seger för laget. Spöland Vännäs spelade med mycket fokus på försvaret och tog ledningen i matchen efter tjugo minuter.
- När vi kvitterade till 1-1 kändes det som att det var vi som styrde spelet, men vi spelade slarvigt och tog en del avslut i fel lägen och lyckas inte ta oss upp i ledning, säger Kenneth Svensson.
läs mer på st.nu
allt-om-alla matcher, omgång 4

Josefine Thunholm använde huvudet. Josefine Thunholm använde huvudet.

Thunholm nickade hem segern
(2014-05-17)
Selånger FK vände och vann borta mot Kiruna FF med 2-1.
Nu är laget tvåa i damernas division I.
- Vi är helnöjda, säger SFK-tränaren Magnus Svensson
Det började tungt för gästerna Selånger. Dels stämde inte spelet och dels gjorde hemmalaget Kiruna matchens första mål.
Men när Angelica Lindholm Forsell kunde kvittera innan halvtidsvilan vände det för Selånger.
- Vi tar över efter kvitteringen och de går ned sig lite. Men innan 1–1 var det jämt, säger Magnus Svensson.
I andra halvlek var det Selånger som förde spelet och skapade de flesta chanserna. Och till slut skulle belöningen komma.
På en hörna från Wilma Wärulf nådde Josefine Thunholm högst och kunde knoppa in vad som skulle bli segermålet med knappt 20 minuter kvar att spela av matchen.
läs mer på st.nu
allt-om-alla matcher, omgång 4

Moa Altin-Elving lånas ut av SDFF till serie-konkurrenten Selång-er FK. Moa Altin-Elving lånas ut av SDFF till serie-konkurrenten Selång-er FK.

Selånger lånar keeper av SDFF
(2014-05-16)
Selånger jagade under försäsongen en rutinerad målvakt till sitt div. I-lag, dock utan framgång.
I inledningen av serien har man t o m i en match tvingats ställa en utespelare (Josefine Thunholm) i målet och i dom andra två har Matforsförvärvet, 18-årige Malin Pettersson vaktat kassen och gjort det bra.
- Men det känns fel att axla orutinerade Malin det förtroende som krävs som förstekeeper i div. I. Vi värvade henne på sikt och matchspel i div. II-laget och hon har redan tagit stora steg i sin unga målvaktskarriär, säger sportchefen Pelle Persson.
- Selånger har därför fått låna en av våra A-lagsmålvakter då de är i behov av en målvakt med erfarenhet av spel på denna nivå, säger SDFF:s målvaktstränare Elisabeth Leidinge.
Moa Altin Elfving kommer att fr o m den 17 maj spela med SFK och är därmed spelklar till bortamatchen mot Kiruna samma dag.
- Moa är så bra och konkurrensen med Josefin Halvarsson är tuff då båda är mycket duktiga. Vi tillsammans har kommit fram till att, för att ge henne en bra matchmiljö och samtidigt hjälpa Selånger, låna ut henne under vissa villkor, säger Leidinge.
SDFF påbörjade redan under förra säsongen ett samarbete med Alnö IF, som i dagsläget konkret innebär extra målvaktsträning för A-lagsmålvakten Emma Häggberg och även extra träning för ett antal utespelare.
- Vi har en öppen och bra dialog med föreningen. Både Ellen Löfqvist och Amanda Westman har stöttats positivt av Alnö för att ta nästa steg i sin utveckling, säger ordförande Michael Torstensson.

SDFF tog tredje raka
(2014-05-10)
SDFF har fått en drömstart i division I Norrland.
Under lördagen kom lagets tredje raka seger och nu toppar man serien.
Denna gång bortaslog man Mariehem.
– Det är såklart en skön känsla att vi har inlett med tre vinster, men vi har mycket att jobba med, säger SDFF:s tränare Kenneth Svensson.
Tränare åsyftar främst anfallsspelet som inte har klaffat.
– Samspelet med varandra är något vi saknar, men vi kommer jobba hårt med det, säger Svensson.
läs mer på st.nu
allt-om-alla matcher, omgång 3

Fysiska Alvik chockade Selånger
(2014-05-10)
Ett baklängesmål redan efter åtta minuter stressade Selånger som inte lyckades komma ikapp Alvik.
Efter två inledande segrar i division I kom första förlusten för Selånger.
Luleålaget Alvik var heta och öppnade matchen hårt. De pressade Selånger hårt och satte ledningsmålet redan åtta minuter in i matchen efter att ha krigat in bollen i mål efter en frisparkssituation.
– Vi har inte haft så tufft motstånd i de tidigare matcherna, det var en ny upplevelse för oss. Vi hängde inte riktigt med i början och vi blev stressade efter första målet, säger Magnus Ohre, tränare i Selånger.
Selånger jobbade sig in i matchen och hade några målchanser, men skärpan saknades i avsluten.
läs mer på st.nu
allt-om-alla matcher, omgång 3

Tufft för Selånger men enkelt för SDFF?
(2014-05-09)
I damfotbollen spelar Selånger hemma mot Alvik i div. I Norrland medan SDFF tar sig an Mariehem uppe i Umeå.
Kan bli kinkigt för Selånger mot robusta Alvik som jag tror passar SFK illa. 
Däremot bör inte SDFF ha några problem med Mariehem trots bortaplan. 0-4 mot Selånger borgar för en lätt match för SDFF.
Lokalfotbollen tippar dagens matcher:
15:00 Selånger FK - Alviks IK 2-3
16:30 Mariehem SK - Sundsvalls DFF 0-5
läs mer

SDFF väntade ut Assi
(2014-05-03)
Hon missade premiären, men mot Assi blev det ett förlösande mål direkt i SDFF–debuten för Ellen Löfqvist.
– Ja, det lossnade ordentligt för oss efter målet, säger Löfqvist.
Med 22 minuter kvar dunkade Ellen in sitt allra första tävlingsmål i SDFF:s tröja.
Ett gaspådrag senare stod det 3–0 efter att först Jenny Nordenberg och sedan Ida Brännström fyllt på målskörden.
läs mer på ST/Dagbladet-sport
allt-om-alla matcher, omgång 2

Selånger FK finspelade i fulvädret
(2014-05-03)
Selånger har börjat division I på ett enastående sätt. Nu kom nästa fyramålsseger, mot Umedalen.
– Vi var ett nummer för stort. De försökte med tre forwards, men vi klarade att rulla förbi deras första press, säger Magnus Svensson.
Men förutsättningarna för ett spelande lag var inget vidare.
– Fem-tio minuter in i matchen började det snöa och hagla som in i helskotta. Det låg ett två centimeters täcke på planen. Vi försökte spela kortpassningsspel även om det var svårspelat.
läs mer på ST/Dagbladet-sport
allt-om-alla matcher, omgång 2

Seriefavoriterna gästar stan
(2014-05-03)
Både Selånger och SDFF vann sina premiärer, de senare kom i och för sig undan med blotta förskräckelsen.
Nu är det hemmapremiär och det blir en förmodad seriefinal på direkten när Assi kommer på besök. Lagen är tillsammans med Notviken de tre som kommer att göra upp om seriesegern.
Selånger vill säkert vara med och röra till det i toppen och man leder också serien efter premiäromgången tack vara sin 4–0-seger hemma mot Mariehem. Även den här gången står ett umeålag på menyn, nämligen Umedalen men på bortaplan.
Lokalfotbollen tippar: SDFF har dammat av sina premiärnerver och får man bukt med Assis utländska importer finns klar poängchans. 2–2?
Selånger tar en ny victoria men det blir bara med uddamålet, 3–2, men tre poäng är dock tre poäng!
läs mer

Isabell Lindgren gör Selångers första mål i årets serie när hon påpassligt tar hand om en målvaktsretur efter Angelica Lindholm Forsells (#8) skott. Målet borgade för en klar 4-0-seger i slutändan. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu

Vackra mål när Selångers damer premiärvann
(2014-04-27)
Selånger gjorde precis som herrarna i matchen innan en medioker första halvlek
Vilket likaleds följdes av en motsvarande bra andra.
- Efter att vi gjort 1-0 i slutet av den första halvleken var vi aldrig hotade, säger Magnus Ohre, den ene ut tränarduon Magnus & Magnus (den andra heter Svensson men är mer känd som "Fimpen")..
läs mer
allt om alla matcher i omgång 1

Ida Brännström näta-de dubbelt och räd-dade SDFF mot Bur-träsk. Ida Brännström näta-de dubbelt och räd-dade SDFF mot Bur-träsk.

"En skräckupplevelse"
(2014-04-27)
Burträsk chockade SDFF.
– Det var en skräckupplevelse under de första 20 minuterna, säger SDFF-tränaren Kenneth Svensson.
Sedan tog hans lag över – och vann med 2–1.
Sundsvalls DFF åkte ur elitettan förra säsongen – och väntas vara med i toppen av sommarens norra division I-serie.
Men SDFF-spelarna fick ingen mjukstart i premiären.
Burträsk satte fart från start.
– Det var nervöst och lite stirrigt, framför allt under de första 20 minuterna, säger Kenneth Svensson och fortsätter:
– De låg på något fruktansvärt och det var nästan klasskillnad. Jag tror att spelarna fick en liten chock.
läs mer på ST/Dagbladet-sporten
allt om alla matcher i omgång 1

Selånger - Mariehem x 2
(2014-04-26)

Selånger spelar idag dubbelmöte mot Mariehem på Norrporten Arena.
Först ut mot ut mot umelaget är herrarna som i div. II Norrland skall ta sin andra raka hemmaseger. Både Selånger och Mariehem har inlett med varsin vinst och förlust. Klicka här för info om förra omgången.
Damerna begår sin seriepremiär i div. I Norrland mot just samma lag ett par timmare senare.
Vore väl inte helt fel med en dubbelseger?
Lokalfotbollen tippar:
Selånger - Mariehem, herrar 4-2
​Selånger - Mariehem, damer 4-2 även där och "Angen" gör hattrick!

I samma serie som Selångers damer tar SDFF bussen upp till Norrvall i Skellefteå för sin premiär mot Burträsk. Nye tränaren Kenenth Svensson har bra koll på motståndarna.
- Såg dem i genrepet mot Gimonäs i Umeå. Då vann dom med 5-0 tror jag men motståndet var klent. Dom har i alla fall en duktig mittback och sedan söker dom uppspelen på sina två snabba forwards.
Lokalfotbollen tippar:
Burträsk - SDFF 1-4. Burträsk orkar inte stå emot ett tungt SDFF med Ida Brännström i spetsen. Målet man gör är eter en kontring men det blir endast till tröst.
läs mer

Wilma Wärulf blir Årets Utropstecken i Selånger siar träna-ren Magnus Ohre. Wilma Wärulf blir Årets Utropstecken i Selånger siar träna-ren Magnus Ohre.

Ohre osäker på Selångers status inför morgondagens premiär
(2014-04-25)
I morgon är det även premiär för damernas div. I Norrland, en serie där vi i år har två deltagande lag - Selånger och SDFF.
När det gäller Selånger så börjar man hemma och precis som herrarna lite tidigare på dagen möter man Umeålaget Mariehem SK.
- Det är kul att vi är på gång på riktigt igen och Mariehem vill spela fotboll precis som oss, d v s rulla boll via mitten, så det kommer säkert att bli en riktigt trevlig match, säger tränaren Magnus Ohre, som tillsammans med gamle GIF-kompisen Magnus "Fimpen" Svensson tränar laget.
Hur har försäsongen varit?
- Det har sett bra ut under försäsongen för Selångers damer, fram till för en månad sedan. Därefter har vi haft lite dåligt med folk på träningarna och vi har inte kunnat spela ihop laget. Det har varit sjukdomar, skador, jobb, resor med mera. Därför är det svårt med statusen och vi går in i serien med ovisshet så visst hade vi hoppats vara färdiga inför premiären.
Annars nöjd med truppen?
- Vi har många bra spelare och det finns en hög högstanivå i laget och vi kan slå alla lag i serien med bästa laget. Vi har 15 jämna spelare i truppen där alla kan gå in och spela från start.
Målvaktssidan?
- Vi har jagat målvakter under försäsongen men inte hittat någon A-lagskeeper. Dom som kommer att få stå nu är ju bara flickmålvakter och det känns inte rätt att lägga ansvaret på dom men just nu har vi har inte så mycket att välja på. Dom vi har och tagit rejäla steg i sin utveckling och kommer säkert inte att göra bort sig.
Vem blir Årets Utropstecken i Selånger?
- Jag tror på Wilma Wärulf. En vänsterback, född 1999, som har bra löd i sin vänsterfot, löpstark men, framförallt, har en bra karaktär.
Skador inför premiären?
- Mikaela Björkholm hostade sönder ett revben för en månad sedan och har precis kommit igång att träna men är inte aktuell i morgon. Annars är det bara Josefin Thunholm i övrigt i truppen som inte kan vara med då hon är bortrest.
Lokalfotbollen önskar lycka till i morgon och förhoppningsvis kan det bli en dubbelseger för Selånger mot Mariehem - d v s vinst både för herrar och damer.
- Tack för det. Vi skall göra vårt bästa!
Lokalfotbollen tippar: Selånger - Mariehem 4-2 - och "Angen" gör hattrick
läs mer

Klubbfakta: Selånger FK

Grundad: 10 maj 1991 (var tidigare en sektion i Selånger SK)
Dräkt: Blåröd-randiga tröjor, blå byxor och röda strumpor (reserv: vit/vit/vit).
Hemmaplan: Bergsåkers IP (110 x 65 m)
Publikrekord: 100 mot Östersunds DFF i div. II Södra Norrland 10 juni 2012.
Meriter: 1 säsong i vår högsta serie, 8:a och sist i div. I Södra Norrland 1979.

Sportchef: Per Persson
Tränare: Magnus "Fimpen" Svensson och Magnus Ohre (båda från Selånger FK 2).
Målvaktstränare: Håkan "Fessa" Carlsson

Lagledare: Magda Sandström och Mikael Sundqvist
Materialförvaltare: Tony Wikström
Nyförvärv:  Jonna Wistrand (Sunnanå SK), Malin Pettersson, mv (Matfors IF), Nellie Maxén, mv (IFK Timrå), Pernilla Nordqvist (IFK Timrå) och Wilma Wärulf (Selånger FK 2).
Förluster: Mikael Melin, tränare (ny klubb ej klar), Kristoffer Vestin, tränare (ny klubb ej klar) och Jenny Nilsson, mv (Umeå Södra FF), Frida Sandström (slutar, går in i ledarstaben).

Målsättning: Vara på övre halvan efter halva serien och sämst femma när vi summerar serien, säger nye tränaren Magnus Ohre.
Topp 3: 1) SDFF, 2) Assi, 3) Notviken, tippar Ohre.

Åker ur: Morön, Spöland Vännas och Kiruna, tippar Ohre.

Spelartruppen 2014
Hemsida

Kenneth Svensson Kenneth Svensson

SDFF:tränaren Svensson:
Vi satsar alltid på att vinna

(2014-04-25)
För första gången sedan mannaminne tillhör inte SDFF någon av landets två högsta divisioner.
Fjolåret i nya Elitettan blev en rejäl besvikelse med nedflyttning som följd.
Nu är klubben favoriter till att ta hem div. I Norrland och därmed säkra en kvalplats tillbaka.
- Vår målsättning är att utveckla spelare och lag, och vinna matcher. Och vinner vi tillräckligt många är vi med i toppen, säger nye tränaren Kenneth Svensson.
Hur känns det inför seriepremiären borta mot Burträsk? Du har ju varit med om några om man säger så.
- Jo, det har blivit några genom åren. Senast var 2011 då jag tränare Alnös herrar. Det är skönt att serien sätter igång. Det är ju det här man jobbar för - tre poäng.
Enligt expertisen kommer SDFF att slåss om seriesegern med Assi och Notviken. Hur har försäsongen varit?
- Vi har haft jättefina träningsmöjligheter och sluppit skador på vår tunna trupp. Det positiva med få spelare är vi blivit väldigt samspelta. Det negativa är att vi är känsliga för skador.
Nöjd med truppen?
- Kapacitetmässigt ser det mycket bra ut. Men truppen är som sagt i tunnaste laget. Skönt att vi fick ett sent nyförvärv i form av Jenny Nordenberg från Mariehem.
Vem blir Årets Utropstecken i SDFF i år?
- Det kan bli två unga alnötjejer. Ellen Löfqvist och Amanda Westman, som kom till oss i år, visar att man gör ett bra jobb där ute på Alnön. Försvararen Amanda och mittfältaren Ellen är båda framåt, bra med bollen och ambitiösa.
Hur ser det ut på skadefronten inför premiären?
- Mona Fahlberg kanske blir borta hela säsongen (se artikel nedan). Amanda Månsson har börjat kört igång så smått efter sin korsbandsoperation. Om hon blir spelklar till hösten vet jag inte. Det kanske blir tidigare också. Det får ta den tid det tar. Maria Bååth har varit förkyld och är inte aktuell att åka med upp till Skellefteå i morgonbitti. Borta är också Ellen Löfqvist som är nere i Holland med flicklandslaget (läs artikel nedan).
Vad vet du om Burträsk FF?
- Såg dem i genrepet mot Gimonäs i Umeå. Då vann dom med 5-0 tror jag men motståndet var klent. Dom har i alla fall en duktig mittback och sedan söker dom uppspelen på sina två snabba forwards.
Vem vaktar målet? Ni har ju två bra och jämna målvakter.
- Vi satsar på rutin i premiären - Josefin Halvarsson.
Lycka till och hoppas att ni har tre poäng med er i bussen hem?
- Vi satsar alltid på att vinna.
Lokalfotbollen tippar: 4-1 till SDFF. Burträsk orkar inte stå emot ett tungt SDFF med Ida Brännström i spetsen. Målet man gör är eter en kontring men det blir endast till tröst.

läs mer

Ida Brännström vill uppåt. Ida Brännström vill uppåt.

Brännström vill göra om resan
(2014-04-25)
Hon var med och förde upp SDFF som 16-åring till dåvarande ettan.
Nu tio år senare hoppas Ida Brännström göra samma resa.
– Jag har inte varit med om ett avancemang sedan dess, så det vore roligt, säger hon.
Den långsiktiga målsättningen var att gå upp i Damallsvenskan senast 2013, det blev i stället respass nedåt i seriesystemet för SDFF. Skador gjorde att laget inte fick någon kontinuitet och uddamålsförlusterna staplades på varandra.
– Det var jäkligt kämpigt, man vill ju alltid vinna. Det kändes som vi åkte på bakslag och åter bakslag, säger Ida Brännström som fick spela mittback, innermittfältare och anfallare:
– Jag tror inte vi hade samma startelva två gånger.
läs mer ST/Dagbladet-sporten

Klubbfakta Sundsvalls DFF

Grundad: 8 januari 1984 (då man bröt sig ur moderklubben GIF Sundsvall).
Dräkt: Mörkblå tröja, byxa och strumpor (reserv: vit/vit/vit).
Hemmaplan: Norrporten Arena
Publikrekord: 2.800 mot Umeå IK i svenska cupen 5 augusti 2003.
Meriter: 2 säsonger i Damallsvenskan sedan 1988, som bäst 10:a 1991.
Sportchef: Susanne Lander

Tränare: Kenneth Svensson (ny, senast Alnö IF herr 2011)
Ass. tränare: Urban Selin och Jan-Åke Lund

Målvaktstränare: Elisabeth Leidinge
Lagledare: Morgan Eriksson
Materialförvaltare: -

Nyförvärv: Kenneth Svensson, tränare (senast Alnö IF herr 2011), Urban Selin, ass. tränare (ifjol mv-tränare), Jan-Åke Lund, ass. tränare (comeback), Jenny Nordenberg (Mariehem SK), Ida Markström (IK Huge), Amanda Hagelberg (IF Team Hudik), Ellen Löfqvist och Amanda Westman (Alnö IF) samt Jennifer Jonsson (Edsbyns IF).
Förluster: Fredrik Carström, tränare (men kvar som talangtränare), Patrik Jonsson, tränare (Härnösands FF), Kim Sundlöv (Åland United), Malin Sjöberg (Bollstanäs SK), Kátia (ny klubb okänd), Angelica Östlin (flyttat till Uppsala, ny klubb ej klar) och Linda Sjödin (sabbatsår, gravid).

Målsättning: Utveckla spelare och lag, vinna matcher - och vinner vi tillräckligt många är vi med i toppen, säger nye tränaren Kenneth Svensson.
Topp 3: Assi får gälla som favoriter, säger Svensson.

Åker ur: Ingen aning, säger Svensson.

Spelartruppen 2014
Hemsida

Mona Fahlberg tving-as sluta med fotboll-en? Mona Fahlberg tving-as sluta med fotboll-en?

Kan tvingas sluta med fotbollen
(2014-04-23)
Förra säsongen var hon Sundsvall DFF:s bästa målskytt.
Nu är Mona Fahlberg knäskadad och vet inte om hon kan fortsätta fotbollskarriären.
– Jag vill bli så bra som möjligt, men om jag kan spela fotboll igen vet jag inte, säger hon.
Sundsvalls DFF hade ett tungt fjolår och åkte ur Elitettan. Mona Fahlberg blev, trots att hon var skadedrabbad, lagets bästa målskytt med fyra mål. Nu är hon knäskadad och osäker på om hon kommer att komma tillbaka till fotbollsplanen.
läs mer på ST/Dagbladet-sporten

Ellen Löfqvist, SDFF Ellen Löfqvist, SDFF

Landskampsseger för Ellen
(2014-04-23)
SDFF:s talang från Alnö IF, Ellen Löfqvist, är nere i Holland med flicklandslaget (F17) och spelar två landskamper den här veckan.
Den första spelades idag i Rijssen och den vann Sverige med 2-1.
Returmatchen lagen emellan spelas på fredag klockan 12.00, även den i Rijssen. Ny seger då?
Sveriges startelva: 1 Emma Holmgren - 13 Tova Nilsson, 3 Emma Pennsäter, 4 Emma Bölander, 2 Julia Olsson – 6 Ellen Löfqvist, 7 Michelle De Jongh, 14, Maja Göthberg, 10 Anna Anvegård (K), 11 Malin Nilsson – 9 Rebecka Blomqvist.
Ersättare: 12 Fanny Lund – 5 Alice Jonsson, 8 Ebba Handfast, 15 Sara Ringsby, 16 Anna Thim, 17 Saosann Rammo, 18 Elin Åkerman, 19 Olivia Waller.
läs mer

Mållöst för Selångers damer
(2014-04-14)
Selånger och Själevad är konkurrenter i div. I Norrland.
På söndagen möttes man i en träningsmatch på Norrportens utslitna konstgräs och trots bra spel fick man inte hål på gästerna.
- Vi hade spelet men fick inte riktigt till det avgörande där framme. Vi kladdade lite för mycket på bollen istället för att låta den göra jobbet, säger Angelica Lindholm Forsell kritiskt.
Trots 0-0 saknades det inte chanser i matchen.
- Jag hade en ribban och en i stolpen men så gör man ju inga mål, suckar "Angen".
Fast å andra sidan höll ni ju nollan bakåt.
- Malin Pettersson, som kom från Matfors i år, var riktigt bra idag. Kul, säger "Angen".

Selånger FK - Själevads IK, damer 0-0 (0-0)
Domare: Elsa Wisting, Sundsvall
Publik: 56

Elisabeth Leidinge Elisabeth Leidinge

Leidinge: "Någonstans gör vi någonting bra"
(2014-04-13)
Tre spelare från SDFF återfinns i Umeå IK.
En i Linköping FC.
– Det är ett bra betyg för oss, säger SDFF-profilen Elisabeth Leidinge.
Jenny Hjohlman har varit i Umeå IK några år. Inför den här säsongen anslöt Lisa Lantz från Umeå Södra och skadedrababde Hanna Glas från Sunnanå.
Tre tjejer med ett förflutet i SDFF.
– Det är kul om Hanna får visa upp sig, det är en smart spelare och jag hoppas att det håller för henne, säger Leidinge som hoppas att det skyndas lagom långsamt.
– Det är viktigt att de inte skyndar på någonting, men de visste att hon varit skadad när de värvade henne. Det ska bli kul att se Jenny också. Och Lisa även om det var rätt länge sedan hon var med oss.
Dessutom återfinns Lina Ringshamre i Linköping och hennes möjligheter att få spela torde öka i och med att landslagsmålvakten Sofia Lundgren lämnat.
– Chansen borde vara större nu när hon haft ett år på sig. Jag hoppas att hon kan vara där och nosa, potentialen har hon i sig.
Leidinge hade förstås helst sett tjejerna i SDFF och att Sundsvallsklubben hade återfunnits högre upp i seriesystemet.
– Någonstans gör vi någonting bra, det är ett bra betyg för oss och jag hoppas att vi kan vända tillbaka uppåt, säger hon.
Uppåt, och på sikt till den nivån kvartetten Glas, Hjohlman, Lantz och Ringshamre befinner sig på nu.
/ Andreas Lidén, ST-sporten (läs mer)

Hattrick av SDFF:s Ida Brännström mot Huge. Hattrick av SDFF:s Ida Brännström mot Huge.

Ida tremålsskytt mot Huge
(2014-04-06)
SDFF tog en klar vinst i lördagens träningsmatch mot IK Huge, 4-0, där Ida Brännström stod för tre av målen och Malin Svelander satte ett.
"Ett gediget försvarsspel gjorde att målvakten Moa Altin Elfving hade en relativt lugn dag i buren. Ett extra plus för Amanda Hagelberg som börjar se riktigt varm ut i SDFF munderingen, ett vaket positionsspel och stark i brytningar, skriver SDFF på sin hemsida.
Anfallsmässigt finns det fortfarande delar som inte riktigt är på plats men fyra mål görs det och samarbetet mellan Ida Brännström och mittfältet har vuxit i de matcher som spelats. Malin Svelander gör en pigg och stark match och visar att hon är ett hett namn för en framtida startelva", står det att läsa om matchen på SDFF:s hemsida.
Hur är då läget i SDFF knappa tre veckor innan seriepremiären borta mot Burträsk FF 26 april?
- Truppen är bra men just nu är den inte fulltalig, förhoppningsvis kommer några långtidsskadade tillbaks till sommaruppehållet och vi har också kontakter med några nya tjejer som skall flytta till Sundsvall, säger nye tränaren Kenneth Svensson.
Målsättningen i år?
- Målsättningen är att utveckla spelare individuellt och därmed få ett starkare lag. Resultatmässigt är det så klart att vinna fotbollsmatcher men hur långt det räcker är svårt att säga då jag för närvarande har dålig koll på de andra lagen.
Någon spelare som är på väg att slå igenom i år?
- Vi har ju många unga spelare som är födda 1996-97 och som vi hoppas kan ta ett stort steg på utvecklingskurvan, tänker framför allt på Ellen Löfqvist, Amanda Westman och Malin Svelander.
En träningsmatch återstår innan det är dags för seriepremiär. Den 16 april spelar man mot GIF Sundsvalls P98-lag.

Madeleine Pettersson hittade nätet mot Ljusdal. Madeleine Pettersson hittade nätet mot Ljusdal.

SDFF gästspelade i Ånge
(2014-03-09)
SDFF visade idag upp sig i vårt västra landskap för ovanlighetens skull när man träningsmatchade mot div. I-kollegan Ljusdal på Ånge IP.
Det blev också seger med 2-0 sedan man avgjort redan under den första halvleken. Målskyttar var Ida Brännström och Madeleine Pettersson, inlägg på Idas mål samt friläge där Madeleine var iskall och rullade bollen förbi deras målvakt.
- Vi gör en klart godkänd match mot ett lag som backar hem och gör det trångt. Vi hade stort bollinnehav och skapade många målchanser, tyvärr hade vi svårt att sätta dit fler bollar trots flera heta lägen, säger tränaren Kenneth Svensson och fortsätter:
- Det var svårspelat p g a av blåsten men mycket nyttigt att få komma ut på nytt underlag samt möta ett defensivt starkt lag. Vi hade stundtals mycket bra passningsspel där vi relativt lätt kunde spela igenom lagdelarna. Vi fick dock svårare ju närmare deras mål vi kom trots att vi både försökte skjuta mycket men även hitta instick bakom deras backlinje.
Högst betyg i SDFF vill Svensson dela ut till sina ytterbackar, Amanda Westman och Maja Lambertsson, som fick mycket träning på anfallsspel.

Josefine Thunholm gjorde ett av målen för SFK i helgens träningsmatcher. Josefine Thunholm gjorde ett av målen för SFK i helgens träningsmatcher.

Selångers damer obesegrat i helgen
(2014-03-02)
Selångers damer spelade två träningsmatcher i helgen, båda hemma.
På lördagen kryssade man, 2-2, mot nya div. I-laget Ljusdals IF och hämtade in ett 0-2-underläge via mål av Hazal Altuntas och Isabelle Lindgren .
- Vi dominerar hela matchen mot ett mycket defensivt Ljusdal som enbart satsade på kontringar. Vi hade nog ett bollinnehav på 70/30, säger sportchefen Pelle Persson.
Det bjöds på div. I-motstånd även på söndagen då Östersunds DFF gästade. Återigen med stor spelövertag för Selånger men den här gången fick man bättre utdelning och vann med klara 5-2 sedan man gått ifrån under den andra halvleken.
Målgörare var Josefine Thunholm, Hazal Altuntas, Angelica Forsell-Lindholm, Julia Wenglund och Sanna Lööw-Olsson.
- Efter 2-2 i paus kunde vi göra tre mål i andra samtidigt som vi höll tätt, säger Persson nöjt.

Morön ersätter Piteå Södra i div. I Norrland
(2014-02-28)
Morön BK:s damer har de två senaste säsongerna missat uppflyttning till division I med väldigt liten marginal. Men under torsdagen kom det glädjande beskedet att Morön får spela i division I kommande säsong sedan Piteå Södra FF dragit sig ur.
Pitetjejerna anser sig ha för tunn trupp och man tycker också att man saknar den kvalité som krävs för spel i division 1, enligt Ulf Lindberg på Svenska fotbollsförbundet.
Men i Morön är man nöjd.
- Jäkligt roligt för spelarna som varit nära avancemang två år i rad. Vi känner att vi har en trupp som vi tror på, säger tränaren Ola Lindberg till fotbolly.
Detta innebär att Morön spelar i samma serie som Sundsvalls DFF och Selånger FK kommande säsong.
/saxat från Tommie Andersson, fotbolly.se (länk)

"Angen" satte fem i premiären. "Angen" satte fem i premiären.

Bra elvamannapremiärer för SDFF och Selånger
(2014-02-24)
Efter att ha spelat five-a-side-matcher så här långt i år var det i söndags dags för båda seriekonkurrenterna SDFF och Selånger att lira träningsmatcher på fullstor plan inne i Nordichallen.
SDFF tog emot elitettalaget Umeå Södra och ledde med 2-0 efter 75 minuters spel innan laget högre upp i seriehierakin kom ikapp i målprotokollet. Men 2-2 är starka pappar i premiärmatchen mot bra motstånd.
- Det kändes bra, vi fick ett kvitto på att vårt spel funkar. Med kvarten kvar gör vi en hel del byten och det påverkar, såklart, säger målskytten Ida Brännström till ST-sporten.
Selånger mötte Krokom/Dvärsätt, som spelar i div. I Norra Svealand och inte samma serie som de båda medelpadslagen, och vann en målrik historia med 7-4 efter 5-1 i paus.
Angelica Forsell-Lindholm var målsugen värre och gjorde inte mindre en fem av fullträffarna medan Julia Wänglund prickade in de resterande två för SFK.
- Ha ha ha, jag måste ju ta igen de man missade p g a operationen i höstas, säger "Angen" som förklaring till sitt digra målande igår.

Matchfakta:

SDFF–Umeå Södra FF 2–2 (1–0)
Mål SDFF: Ida Brännström och Madelene Pettersson.

Selånger - Krokom/Dvärsätt 7-4 (5-1)
Mål Selånger: Angelica Forsell-Lindholm 5 och Julia Wänglund 2.

Jonna Wistrand förstärker Selånger. Jonna Wistrand förstärker Selånger.

Ex-allsvensk spelare till Selånger
(2014-02-19)
Selångers damer har tillförskansat sig ett prima nyförväv.
Ifjol lämnade Jonna Wistrand SDFF för att först lägga av och sedan gå till Selånger. Inför hösten valde hon att flytta upp till allsvenska Sunnanå och där hann hon spela åtta matcher med jumbon.
Nu återvänder den duktige mittfältaren till stans fotboll och väljer då åter Selånger, i år seriekollegor till SDFF.
- En kanonvärvning! En fjäder i hatten för att hon valde att spela för oss i år. Hon trivdes väldigt bra med gruppen när hon var här ifjol vilket känns positivt, säger sportchefen Pelle Persson.
Selånger är också ute efter en målvakt till A-truppen.
- Vi har en på gång och hoppas att få ett positivt besked av henne i slutet av veckan. Hon har varit och tränat med oss och det verkar vara en kanontjej, säger Persson.

Ellen Löfqvist åter uttagen i landslaget. Ellen Löfqvist åter uttagen i landslaget.

Ellen uttagen till landslaget
- igen!

(2014-02-04)
Ellen Löfqvist har tidigare spelat i Alnö IF men det har inte hindrat henne från att ta en plats i flicklandslaget.
I år spelar hon i SDFF - och blev inte oväntat uttagen till årets första landslagsläger för flickor födda 1997.
Förbundskapten Katarina Olsson har kallat 31 spelare till läger på Bosön 17-21 februari, däribland då Ellen, som redan har 11 kamper i den gulblå flicklandslagsdressen på sin meritlista.
F17-laget spelar sina två första landskamper för året mot Holland på bortaplan i april och förhoppningsvis finns SDFF-tjejen med på planen i startelvan.
Ellen Löfqvist firade förövrigt uttagningen genom att bl a göra ett av målen när SDFF besegrade Selånger med 6-2 i MittMediaCupen igår kväll.

Jenny Nilsson går till Umeå Södra FF. Jenny Nilsson går till Umeå Södra FF.

Selånger tappar sin förstemålvakt
(2014-02-03)
Ikväll spelar Selånger gruppfinal mot SDFF i MittMediaCupen.
Även denna gång tvingas man ställa upp utan fjolårets förstemålvakt Jenny Nilsson och det är nu till 99 procents säkerhet att den 20-årige gårdvaren kommer att lämna SFK.
- Jenny pluggar uppe i Umeå och tränar med Umeå Södra och allt talar för att hon även kommer att spela med elitettanklubben i år, säger Selångers sportchef Pelle Persson.
SFK har värvat två målvaktër från IFK Timrå i Malin Pettersson och unga, född 1998, Nellie Maxén. Man hade även hoppats på att 17-åriga löftet Moa Althin skulle återvända från SDFF.
- Så blir inte fallet. Hon valde att stanna kvar och kampa om förstaplatsen med Josefin Halvarsson, säger Persson, som avslöjar att man fortsätter leta målvakter både inom- och utanför distriktet.
- Vi vill ha fyra målvakter till våra div. I- och II-lag för att känna oss rejält rustade, förklarar Persson.
Förutom målvakterna Malin och Nellie har man även värvat utespelaren Pernilla Nordqvist från IFK Timrå.

Ellen Löfqvist - nästa alnötjej att tag steget över till SDFF. Ellen Löfqvist - nästa alnötjej att tag steget över till SDFF.

Ellen Löfqvist till SDFF
(2014-01-09)
Given i flicklandslaget och med blickarna på sig från flera elitlag. Men Alnötalangen Ellen Löfqvist stannar i distriktet.
Nästa steg på karriärstegen blir Sundsvalls DFF.
– Det är med stor glädje som vi kan förmedla nyheten att Ellen väljer att dra på sig SDFF:s matchtröja kommande säsong. Hon är en av de mest lovande och spännande spelare som kommit fram i Medelpad de senaste åren och därför känns det extra roligt att hon stannar i distriktet minst ett år till, kommenterar Elisabeth Leidinge i SDFF övergången, som betyder att Ellen Löfqvist kan fortsätta på division I-nivå, eftersom Alnö IF trillade ur ettan i höstas och SDFF rönte samma öde från nya Elitettan.
För Ellen Löfqvists personliga del var dock 2013 ett lyckat år. I F16-landslaget var hon en pådrivare och mycket beröm för sitt hårda arbete och fysiska spel, men också för att kunna kombinera detta med en fin blick för spelet.
Ellen Löfqvist utsågs också tillMedelpads bästa damspelare 2013.
I SDFF är man glada och tacksamma för Alnö IF:s agerande.
Elisabeth Leidinge:
– Både när det gäller Ellen och hennes lagkamrat Amanda Westman, som också tagit steget över till SDFF, har klubben varit positiv till att tjejerna tränat med SDFF och sett det som den naturliga vägen för deras fortsatta utveckling.Roland Engström
/ saxat från Roland Engström, ST-sporten (länk)

Alnötjejen Amanda Westman till SDFF. Alnötjejen Amanda Westman till SDFF.

Amanda Westman väljer SDFF
(2014-01-05)
Alnö IF:s duktiga försvarsspelare Amanda Westman, 18, har idag bestämt sig för att SDFF är klubben hon vill fortsätta sin karriär i.
- Det här är en spelare med härlig speluppfattning, bra defensiva kvalitéér, härliga ledaregenskaper, säger Elisabeth Leidinge i SDFF:s sportkommitté.
Amanda vill, enligt vad hon säger själv, känna på en tuffare konkurrens och att träna på att ta snabbare beslut på planen.
- Vi har under 2013 haft givande samtal med Alnö IF och det är glädjande att man pushar sina duktiga spelare att ta klivet över till SDFF, säger Leidinge.

Jenny Jonsson, ny mittback i SDFF. Foto: Edsbyns IF:s hemsida. Jenny Jonsson, ny mittback i SDFF. Foto: Edsbyns IF:s hemsida.

SDFF har gjort klart med årets första nyförvärv
(2014-01-02)
Jennifer Jonsson heter SDFF:s första nyförvärv år 2014.
Den 20-årige mittbacken kommer från Edsbyns IF, d v s samma klubb som Jenny Hjolman.
- Jennifer är en stor och stark spelare med en kanon i vänsterfoten och hon har en fin speluppfattning och räds inte att dirigera sina lagkompisar, säger Elisabeth Leidinge i SDFF.
Hälsingetjejen har provtränat med SDFF under hösten och har trivts bra med både spelare och ledare.
Dagen före nyårsafton fick hon klart med ett lärarjobb på Prolympia och flyttar till Sundsvall redan den 6 januari.
Som Lokalfotbollen redan skrivit om är redan duon Ida Markström (IK Huge) och Amanda Hagelberg (Team Hudik) klara för spel i SDFF.
Nya tränartrion, Kenneth Svensson, Urban Selin och Jan-Åke Lund, ser ut att få ett intressant lag att jobba med under 2014.

Div. I Norrland - en ruinserie för damklubbarna
(2014-01-01)
Svenska Fotbollförbundet har bestämt att man på den södra halvan av landet skall ha fem stycken div. I-serier för damer - samt en enda för den andra halvan...
Därför har Norrlandsklubbarna yrkat om en resekostnadsutjämning, en önskan om att alla lag i en serie ska betala lika mycket i resekostnader under en säsong, men inte fått något som helst gehör från övriga landet och förslaget har röstats ner. Får se hur länge div. I Norrland kommer att vara vid liv innan pengapåsen tagit slut för detta är en rejäl ruinserie med få intäkter och stora reseutgifter.
Det förnuftiga hade varit två Norrlandsserier och kanske ett slutspel under hösten för topplagen i de bägge grupperna.
Två lag från Medelpad kommer i alla fall att deltaga sedan Sundsvalls DFF kommit ner från Elitettan och Selånger FK landat som sexa efter en bister höst. Duon IFK Timrå och Alnö blev som ni säkert redan känner till degraderade till div. II.
Så här är det i alla fall meningen att div. I Norrland, damer, kommer att se ut i år (fjolårets placering inom parentes):
• Alviks IK (2:a)
• Assi IF (1:a, men förlorade i kvalet till Elitettan)
• Burträsk FF (7:a)
• Kiruna FF (1:a i div. II Norra Norrland, norra och uppflyttade)
• Mariehem SK (1:a i div. II Norra Norrland, södra och uppflyttade)
• Notvikens IK (3:a)
• Piteå Södra FF (5:a)
• Selånger FK (6:a)
• Själevads IK (4:a)
• Spöland Vännäs IF (9:a)
• Sundsvalls DFF (14:e i Elitettan och degraderade)
• Umedalens IF (8:a)