Nyheter 
Div 2 Norrland

Philip Olofsson Philip Olofsson

Lovande playmaker klar för Ånge IF
(2014-12-22)
Ånge IF har gjort klart med synnerligen lovande Philip Olofsson, 
19-åringen är en offensiv och kreativ mittfältare och var i höst utlånad till seriekollegan Bodens BK från GIF Sundsvall men kommer ursprungligen från Sävast AIF. Philip har även hunnit med juniorspel i IF Elfsborg trots sina unga ålder. 5 U17-landskamper finns också på meritlistan. Var i unga år även en lovande hockeylirare innan han valde fotbollen.
– Vi försökte låna Philip redan i somras, men den gången valde han att flytta hem till familjen i Boden. Nu flyttar familjen till Sundsvall och han valde att följa med, vilket såklart är glädjande för oss. Philip är den spelare som enskilt imponerade mest på mig bland motståndarna i årets serie. Sedan har jag följt Philip i ett par år på nära håll i Sundsvall och vet att han är en kvalitetsspelare. Det ska bli roligt att jobba med honom, säger Ånges tränare Benny Matsson.
– Jag trivs nära min familj och det känns rätt att följa med till Sundsvall. Ånge IF har en intressant satsning som tilltalar mig och det är det överlägset bästa alternativet för mig i Sundsvallsområdet. Jag känner tränaren Benny sedan tidigare från fotbollsgymnasiet i Sundsvall, vilket också är positivt, säger Philip Olofsson själv i en kommentar.

Det har blivit några segercigarrer under Jan-Erik Berglunds tid i ÅIF, bl a fem seriesegrar! Det har blivit några segercigarrer under Jan-Erik Berglunds tid i ÅIF, bl a fem seriesegrar!

Janne Berglund slutar i Ånge – Marco Padellaro ny assisterande tränare
(2014-12-11)
Efter sex säsonger i Ånge IF som tränare och ledare lämnar Jan-Erik Berglund sina uppgifter, senast som assisterande tränare till Benny Matsson, med omedelbar verkan.
– Ett tungt beslut att ta men jag håller på att studera till produktionsledare på Perma Scand vilket tar en hel del tid och då jag inte kan gå in hundra procent för fotbollen är det bättre att hoppa av. Inte bra när någonting varken blir hackat eller malet, säger "JB".
"JB" kom till Ånge från Ljunga och åren har varit framgångsrika.
– Seger i femman, fyran och trean. Topp fem i tvåan ifjol och serieseger med andralaget i division 5 och tidigare även vinst i sexan är väl skapligt, frågar sig Berglund med ett leende.
Utbildningen som "JB" går är tvåårig med bland annat kurser nere i Olofström i Blekinge vilket gör att 50-åringen tar ett par sabbatsår från fotbollen.
– Kommer att bli läktarproffs på heltid istället, skrattar Berglund.
Att Janne Berglund kommer att bli saknas i ÅIF råder det inga tvivel om.
– Det har varit lärorika år med honom som tränare. En förebild för mig och många andra, säger t ex reservmålvakten Kodor Hellani.
Som ersättare till "JB" blir Marco Padellaro, som den här säsongen tränade upp Fränsta i fyran men som trots detta inte fick följa med laget upp. Han har även varit huvudtränare i Ljunga IF.
– Jag blev mycket överraskad av Fränstas beslut. Känner ju Marco sedan tiden i Ljunga och har bara gott att säga om honom och vet att han kommer att göra ett kanonjobb i Ånge IF, säger Berglund.
– Det ska bli roligt att jobba med Marco igen. Vi har tidigare spelat tillsammans i både Ljunga och Fränsta och känner varandra bra. Marco gjorde ett kanonjobb med Fränsta den gångna säsongen och förde laget upp en division, säger Ånges huvudtränare Benny Matsson.
– Jag är smickrad och glad över förfrågan. Det ska bli väldigt roligt att vara med på division 2-nivå. Jag var med på lagets träning i förrgår och det ser ut att vara härligt motiverade killar att jobba med, säger Marco Padellaro.

Jordan Binns ex-Doncaster Rovers. Jordan Binns ex-Doncaster Rovers.

Förlängt Ångekontrakt för allsidige Binns och unge Sjölander
(2014-12-11)
Den allsidiga försvarsspelaren Jordan Binns spelade under hösten med Ånge IF och har nu förlängt kontraktet.
– Jordan kom till oss i somras från Doncaster Rovers FC, där han hade haft proffskontrakt under ett år. Han blev också utnämnd till den bästa ungdomsspelaren i Doncasters ungdomslag året innan det. Jordan visade en bra attityd hos oss och var en viktig spelare för oss under hösten. Vi ser stor potential i Jordan och hoppas att han ska ta ytterligare steg i sin utveckling hos oss. Han är också användbar på alla positioner i backlinjen, säger tränaren Benny Matsson.
– Jag är jätteglad att klubben ville förlänga kontraktet med mig. Det kommer att bli en tuff säsong men jag tror vi har en stor chans att göra bra ifrån oss efter en bra försäsong tillsammans. Jag ser framemot och få komma igång och jobba hårt med fotbollen igen, säger Jordan Binns.
Klubben förlänger också med unge Linus Sjölander som efter en bra inledning fick hösten mer eller mindre spolierad p g a en sträckning i baksida lår.
– Linus hade en väldigt fin start med oss och gick från klarhet till klarhet. När han hade hittat sin formtopp och gjort mål i två raka seriematcher, skadade han sig tyvärr och missade sedan halva säsongen. Han har en väldigt fin vänsterfot vilket gör honom lite unik. Det finns stora möjligheter till årets genombrott för Linus, säger Matsson.
– Det ska bli roligt att fortsätta vara med på resan med Ånge IF. Jag ser fram emot att komma i kanonform och leverera på planen igen. Vi ser ut att få en väldigt starkt och harmoniskt lag, säger den 18-årige anfallaren.

P18-landslagsmannen Felix Häggström går från GIF till Selånger. P18-landslagsmannen Felix Häggström går från GIF till Selånger.

GIF-talang till Selånger, forward från Kuben samt återfår keeper från Timrå
(2014-12-11)
Medan det är full aktivitet hos Ånge IF är det betydligt tystare från seriekollegan Selånger FK.
Lokalfotbollen har sökt sportchefen men ännu inte fått någon återkoppling om vad som händer i föreningen.
Det jag vet är att målvakten Markus Krutzén återvänder från IFK Timrå, lovande GIF-mittfältaren/anfallaren Felix Häggström, som bland annat var på landslagsläger födda 1996 den här säsongen, samt att anfallaren Fredrik Thörnqvist mer eller mindre är klar från Kuben.
Petter Andersson har varit nere och tränat med Brage och Philip Glanzt med IFK Timrå men vad jag vet är ingenting klart när det gäller eventuella övergångar i dom fallen. I övrigt som sagt ganska tyst om stadens division 2-lag.

Faton Buzuki återvänder till Timrå efter fem år. Faton Buzuki återvänder till Timrå efter fem år.

Buzuku byter Ånge mot Timrå
(2014-12-10)
För drygt två veckor sedan gjorde IFK Timrå klart med Ånges vänsterback Daniel Näslund och tidigare även mittbacken Andreas Wikander.
Nu har man även gjort klart med vänsterytter-mittfältaren Faton Buzuku från samma klubb.
24-åringen, som även har spelat med Selånger i division 1 och 2, återvänder därmed till den förening han lämnade efter säsongen 2009. För något år sedan var han även och provspelade för superettalaget Ljungskile SK.
Den snabbe dribblern skall bli pappa och väljer därför bort dom långa resorna tur och retur till västra flera gånger i veckan.
– Tomten kom tidigt i år! Ett fantastiskt nyförvärv för oss och det är kul att Faton gillar det vi i IFK Timrå har på gång. I Faton får vi in en kille med både rutin från högre serier och som ändå har ett fortsatt intresse för att utecklas, säger tränaren Pontus Melander.

21årige mittfältaren Karl Cunningham är senaste nyförvärvet till Ånge. 21årige mittfältaren Karl Cunningham är senaste nyförvärvet till Ånge.

Ånge bygger vidare...
(2014-12-09)
Inte en dag utan ett nytillskott till Ånge IF verkar det som.
21-årige mittfältaren Karl Cunningham är den senaste i raden.
Karl har tidigare haft proffskontrakt med Lincoln City FC i Conferense National, motsvarande division 5 i England, men spelade senast i Sverige med Gällivare Malmberget där han gjorde stor succé och var med om att spela upp laget i division 2.
– Karl hälsade på oss i somras och vi har sedan följt honom på håll under hans otroligt starka höstsäsong med Gällivare Malmberget. Det är en bollskicklig, kvick spelare med bra speluppfattning. Karl gjorde 12 mål, egentligen 13 mål men ett bokfördes som självmål, på 14 matcher som mittfältare under höstsäsongen i division 3 inklusive kvalmatcherna till division 2, säger tränaren Benny Matsson.
– Jag är verkligen glad för att skrivit på övergången till Ånge IF. Jag tror det finns stor chans att att nästa säsong kommer att bli framgångsrik. Jag har bara tränat med klubben ett par veckor men jag gillar hur klubben sköts och jag tror vi kommer att få ett ihop ett starkt lag, säger Karl Cunningham själv i en kommentar.

"Frodo" lirar vidare i Selånger. "Frodo" lirar vidare i Selånger.

Duo förlänger med Selånger
(2014-12-09)
Fredrik Olofsson gjorde tolv mål för Selånger den gångna säsongen. Nu är det klart att han stannar i division 2-klubben även kommande säsong.
Centrala mittfältaren Harris Camo är också klar för en fortsättning.
– De var två av spelarna som utvecklades mest förra säsongen och avslutade som två bärande spelare i laget, säger tränaren Jonas Westring till st.nu.

Snabbe Seedy Mbenga har skrivit på för Ånge. Snabbe Seedy Mbenga har skrivit på för Ånge.

"Speedy Seedy" till Ånge
(2014-12-08)
Ånge IF ligger inte på latsidan direkt när det gäller att fylla på spelartruppen.
Senast in är 20-åriga offensiva yttermittfältaren alternativt forwarden Seedy Mbenga. Seedy ansluter från Brunflo FK och har tidigare representerat både AIK och Brommapojkarna i junioråldern.
– Seedy spelade dom sista fem omgångarna med Brunflo och bidrog starkt till deras fina avslutning på seriespelet. Laget tog då tio poäng på dom sista fem matcherna och Seedy svarade för tre mål. Vi får in en spelare med bra speed och med stor potential som vi hoppas ska blomma ut hos oss, säger tränaren Benny Matsson om "Speedy Seedy"
–  Jag började som pojkspelare i Väsby IK innan det blev juniorfotboll i AIK och IF Brommapojkarna. Sedan blev det spel i Märsta IK och Brunflo FK i division 3 och nu är det dags för nästa steg med Ånge IF, säger Seedy Mbenga.
Vad har du för fördelar som fotbollsspelare?
–  Mina främsta styrkor har alltid varit min snabbhet och smidighet. Sedan har jag även ett bra skott och jag ser riktigt framemot att spela med Ånge IF. Har hört att det är ett bra lag som satsar och så länge jag får vara skadefri, så tror jag att jag kommer få en riktig bra utveckling där, avslutar Mbenga.

Benny Matsson och Saihou Jagne får språka vidare nästa säsong. Benny Matsson och Saihou Jagne får språka vidare nästa säsong.

Jagne återvänder till Ånge IF
(2014-12-06)
Ånge värvade inför höstsäsongen ex-allsvenske (AIK) anfallaren Saihou Jagne från norska division 2-klubben IF Birkebeineren.
Nu står det klart att 28-åringen återvänder till "Lokomotiv Ånge" för spel även den kommande säsongen.
Något som glädjer tränaren Benny Matsson:
– "CH" har en väldigt stor erfarenhet av elitfotboll och har närmare 100 matcher på den högsta eller näst högsta nivån i Sverige. Han har som sagt även rutin från spel i Norge och kommer med sin erfarenhet att bli en väldigt viktig spelare i Ånge IF även fortsättningsvis.
– Min tid i Ånge IF var jättebra! Jag kommer att trivas bra och kommer att kunna fokusera mer på fotbollen i en lugn miljö som får mig att må bra. Det gör att jag kan jobba hårdare på varje träning och match. Det känns skönt att ha skrivit på ett nytt kontrakt och jag ser fram emot nästa säsong och att jobba med Benny, ledarna och alla dom andra spelarna, säger Saihou "CH" Jagne.
Det ser ut som om västralaget satsar på att göra ytterligare en fin säsong i tvåan.

Benny får träna Bayern München. Benny får träna Bayern München.

Benny Matsson har nu UEFA A-licens som tränare
(2014-12-05)
Ångetränaren Benny Matsson har veckan som varit genomgått diplomkursen (den sista modulen av fyra) i den avancerade tränarutbildningen och har nu UEFA A licens.
– Kursen har varit på totalt 17 dagar på Bosön och den startade för cirka ett år sedan. Det har varit väldigt lärorikt och gett mig ytterligare motivation för att satsa på fotbollstränarkarriären. Nu längtar jag till fotbollsträningen drar igång på allvar igen, säger den 36-årige alnöbon som gör sin femte säsong i västraklubben nästa år.

Christoffer Brännström gör en säsong till i SFK. Christoffer Brännström gör en säsong till i SFK.

Brännström lirar vidare i Selånger
(2014-12-03)
Ännu en viktig puzzelbit i Selångers spelartrupp är på plats.
Efter det att lagkaptenen Per Nyman skrivit på för ytterligare minst en säsong har den 32-årige mittbacken Christoffer Brännström nu gjort sammalunda.
– En av seriens bästa spelare och väldigt viktig för gruppen med sina ledaregenskaper och sin rutin. Skönt att både Nyman och Brännström bestämt sig så här tidigt, de var väldigt viktiga för laget under hösten och tog sitt ansvar när vi var illa ute, säger tränaren Jonas Westring till Oskar Lund på dagbladet.se.

Dotson Junior till Ånge? Dotson Junior till Ånge?

GIF-försvarare kritar på för Ånge?
(2014-12-03)
Ånge IF är intresserade av GIF Sundsvall unge försvarare Cevin Dotson, som till förre GIF-anfallaren Cain Dotson, och vad Lokalfotbollen erfar är det bara en tidsfråga innan 20-åringen kritar på för division 2-klubben i västra.
(mer info kommer senare)

23-årige Frej-fostrade Petter Andersson till Brage? 23-årige Frej-fostrade Petter Andersson till Brage?

Selångerspelare tränar med Brage
(2014-12-01)
Han levererade åtta mål för Selånger den gångna säsongen.
Nu väntar provspel med Brage.
– Riktigt roligt att få utmana sig själv, säger Petter Andersson.
Petter fick hoppa runt och spela på alla positioner utom målvakt i Selånger under årets fotbollssäsong.
– Det är väl inte önskvärt men samtidigt var det lärorikt. Jag spelar där det är bäst för laget och vi hade ganska mycket skador, säger han.
– Helst vill jag spela framåt, om det är ytter eller forward spelar inte så stor roll.
Trots att det bara blev fem-sex matcher som anfallare stod Andersson för åtta mål i division II – och nu väntar provspel med Brage i division I. Måndag till onsdag den här veckan tränar Andersson med klubben.
– Det känns riktigt roligt att få utmana sig själv, jag åker dit helt förutsättningslöst, säger han.
läs mer på dagbladet.se

Ånge IF:s Örjan Strand blev utsedd till Årets Domarvärd 2014. Ånge IF:s Örjan Strand blev utsedd till Årets Domarvärd 2014.

Örjan Strand utsedd till årets domarvärd i Medelpad
(2014-11-29)
Ånge IF hade årsfest i afton och där delades det ut en hel del utmärkelser. 
Bland annat tilldelades mycket sympatiske Örjan Strand priset som Årets Domarvärd 2014 av Medelpads fotbollsdomare.
Internt gick priset Årets Spelare till mittbackan Kieron Kenny när det gäller division 2-laget. Samma utmärkelse idivision 5-laget lade Elias "Snigeln" Wennerberg beslag på. Talangen debuterade dessutom i division 2 under den gångna säsongen. 
"Snigeln" fick även Träningspriset 2014, något som han fick dela med Jesper Gulliksson.

Per Nyman fortsätter i Selånger. Per Nyman fortsätter i Selånger.

Lagkaptenen stannar i Selånger
(2014-11-27)
Selångers lagkapten Per Nyman förlänger med stadens division 2-klubb.
– Så länge man tycker det är roligt och orkar lägga ned tiden som krävs för den här nivån så såg jag inga problem att fortsätta. Selånger vet om min jobb- och familjesituation och har varit väldigt tillmötesgående, säger den konstruktive mittfältaren till st.nu..
27-åringen trivs dessutom med organisationen kring laget.
– Jonas (Westring, tränaren) fick ihop det väldigt bra i och runt laget när han fick ansvaret med hjälp av Thomas Svelander och Lars Fröberg, så jag ser fram emot kommande säsong. Det verkar även som att vi får behålla i princip hela laget från ifjol så då tror jag att vi kan etablera oss på den övre halvan, säger Nyman.
Enligt sportchefen Andreas Wikström är inga nyförvärv helt klara även om man har några spelare på gång.
På förlustsidan riskerar man att tappa Filip Glantz som just nu tränar med division 3-laget IFK Timrå.

Daniel Näslund har skrivit på för IFK Timrå. Daniel Näslund har skrivit på för IFK Timrå.

Egenfostrad vänsterback lämnar Ånge för IFK Timrå
(2014-11-26)
Ånge IF tappar sin vänsterback sedan många år, Daniel Näslund.
Den lille robuste och svårpasserade 23-åringen med den eminenta vänsterfoten har skrivit skrivit på för division 3-klubben IFK Timrå och lämnar därmed sin moderförening.

Gustav klar nu för Ånge Gustav klar nu för Ånge

Gustav Arnberg klar för Ånge IF
(2014-11-17)
Lokalfotbollen har redan gått ut med nyheten men nu är det även officiellt –
Gustav Arnberg klar för Ånge IF.
Gustav har imponerat stort i IFK Sundsvall i årets division 4 Medelpad och var en av seriens bästa försvarsspelare och på vippen att ta en plats i Lokalfotbollens All Star Team.
– Jag har haft Gustav i tre år på det lokala fotbollsgymnasiet och har dessutom följt honom i IFK Sundsvall under ett par säsonger. Han kraftfull och välväxt och har en väldigt fin vänsterfot. Det känns också såklart bra att det är en väldigt ödmjuk och trevlig kille som kommer till oss, säger tränaren Benny Matsson.
– Anledningen till att jag valde Ånge IF är att jag som spelare vill testa mig i högre divisioner. Ånge blev då det självklara valet då jag tycker att det ger dom bästa förutsättningarna för att kunna utveckla mig som spelare. Man har även en blandad trupp med både äldre och yngre som verkar ha en bra sammanhållning vilket också var en viktig faktor i valet. Det ska nu bli otroligt kul att få komma igång och jag ser fram emot en rolig och utvecklande säsong med ÅIF, säger Gustav Arnberg.
Försvarsspelarna Gustav Arnberg och Niklas Haglund (se nedan) är enda klara nyförvärven i västraklubben så här långt men man jobbar på att knyta till sig fler intressant spelare.
Redan klara förluster är högerbacken Aaron Brown, vänsterbacken Dominik Werling, mittbacken Andreas Wikander, vänteryttermittfältaren Jordan Forrester och anfallaren Alex Reid.
När det gäller duon Lloyd Saxton och Pekka Lagerholm är ingenting huggit i sten ännu.
– Lloyd har ögonen på sig från både Allsvenskan och Superettan och när det gäller Pekka har han provtränat med GIF Sundsvall och träffade också nyligen Varbergs BoIS, säger Matsson.
Vad Lokalfotbollen erfar rycker IFK Timrå i reservmålvakten Khodor Hellani så det kan bli helt nytt på målvaktsfronten även om veterankeepern Tony Eklund kör på en säsong till.

Niklas Haglund flyttar upp en division. Niklas Haglund flyttar upp en division.

Haglund till Ånge
(2014-11-14)
Igår gjorde Ånge IF klart med tränaren Benny Matsson för en femte säsong i klubben.
Nu har man även skrivit med Kubens långe ytterback Niklas Hagman.
– Jag har både sett och mött Niklas på fotbollsplanen ganska många gånger de senaste åren och har i stort sett alltid blivit imponerad av honom. Det är en spelare med väldigt bra försvarsegenskaper och som jag hoppas kan utvecklas ytterligare hos oss. Det är också en mycket trevlig och seriös person som kommer passa in perfekt i Ånge IF, säger tränaren Benny Matsson.
– Att komma till Ånge IF känns helt rätt. Debutsäsongen i division 2 var imponerande och det känns som en utmärkt miljö för mig att utvecklas i som fotbollsspelare. Satsningen som föreningen står för tilltalar mig och jag ser mycket fram emot att få vara en del i den, säger 21-årige Haglund i en kommentar till övergången.

Benny Matsson kör vidare med Ånge IF. Benny Matsson kör vidare med Ånge IF.

Bingo för Ånge IF – det blir en femte säsong för Benny Matsson
(2014-11-13)
Benny Matsson fortsätter sin tränargärning i Ånge IF, klubben han fört från division 4 till toppen av tvåan.
2015 blir Matssons femte raka säsong i västra så man kan verkligen fog för att utropa "bingo!" i Ånge IF.
– Jag har hela tiden haft för avsikt att fortsätta som tränare i Ånge IF. Vi utvecklas hela tiden och årets division 2 säsong var lärorik på många vis. ÅIF är en perfekt plats för mig att utvecklas som tränare. Jag kommer fortsätta att jobba stenhårt för att göra bästa möjliga ifrån mig varje dag och vill försöka inspirera spelarna att tänka likadant, kommenterar han på Ånge IF:s facebooksida.

Gustav Arnberg byter upp sig två divisioner. Gustav Arnberg byter upp sig två divisioner.

Ånge värvar mittback
(2014-11-11)
Vad Lokalfotbollen erfar kommer IFK Sundsvalls Gustav Arnberg att inom kort skriva på för division 2-laget Ånge IF.
Den 19-årige mittbacken tillhörde IFK:s stöttespelare ifjol och var också nominerad till Lokalfotbollens All Star Team i Medelpadsfyran. Gustav, som har IFK som moderklubb, har även varit en sejour i Kuben, dock aldrig A-lagsspel.
Samtidigt tappar ÅIF Andreas Wikander till IFK Timrå i trean och allt talar även för att duktige målvakten Lloyd Saxton kommer att söka sig uppåt i seriesystemet. Just nu tränar britten med GIF Sundsvall men har även visat upp sina kunskaper för Gefle IF.
(mer info kommer senare)

Långa resor i tvåan även nästa år för Selånger och Ånge
(2014-11-09)
Det blir dryga resor även nästa år för våra båda division 2-lag, Selånger och Ånge. Det blir bussåkande upp till Malmberget i norr och ner till Valbo i söder samt Östersund i väst.
Piteå försvinner uppåt medan västerbottningarna Sandvik (Holmsund), Mariehem (Umeå) och Mörön (Skellefteå) tar trappan ner till division 3.
Nya i serien blir Skellefteå som byter plats med Piteå samt Bergnäset (Luleå), Gällivare Malmberget, Sollefteå GIF och Valbo FF som är uppflyttade.
Så här ser remissförslaget ut när det gäller division 2 Norrland 2015. Något som troligen kommer att fastställas av representantskapet den 28 november.

Division 2 Norrland 2015:

Klubb: Distrikt: Serie 2014
Anundsjö IF, Bredbyn Ångermanland div. 2 Norrland
Bergnäsets AIK, Luleå Norrbotten div. 3 Norra Norrland
Bodens BK FF Norrbotten div. 2 Norrland
Gällivare Malmbergets FF Norrbotten div. 3 Norra Norrland
Hudiksvalls FF Hälsingland div. 2 Norrland
Härnösands FF Ångermanland div. 2 Norrland
IFK Östersund Jämtland/H. div. 2 Norrland
Selånger FK, Sundsvall Medelpad div. 2 Norrland
Skellefteå FF Västerbotten div. 1 Norra
Sollefteå GIF FF Ångermanland div. 3 Mellersta Norrland
Söderhamns FF Medelpad div. 2 Norrland
Tegs SK, Umeå Västerbotten div. 2 Norrland
Valbo FF Gästrikland div. 3 Södra Norrland
Ånge IF Medelpad div. 2 Norrland

Inga medelpadingar kvar...
(2014-11-06)
Första steget i tävlingen där Sveriges bästa division 2-spelare utses är nu helt klar.
24 spelare slåss om den åtrovärda titeln men samtliga nominerade spelare från Selånger och Ånge har nu fallit bort efter några gallringar. Ånges keeper Lloyd Saxton var den som höll sig kvar längst men han "rök" tyvärr idag.
Däremot är två f d GIF-spelare kvar, målvakten Niclas Larsson och offensiva mittfältaren Mehmed Hafizovic. Bägge numera i Hudiksvalls FF. 
Bakom initiativet står spelbolaget Unibet, som tillsammans med lokala fotbollsjournalister (bl a Lokalfotbollen.nu), föreningar och tränare, utser säsongens främsta division 2-spelare.
Unibet 2:an avgörs för tolfte året i rad och intresset har varit ”rekordartat” den här gången. Flera hundra spelare konkurrerade om att bli nominerade.
– Vi gör det för att uppmärksamma en spännande serie som är fylld av unga talanger och spelare med massor av erfarenhet, säger Jonas Nilsson, PR-chef på spelbolaget.
Slutvinnarna på varje position nomineras den 13 november. Priset för bästa målvakt, back, mittfältare och anfallare är 15 000 kronor i varje kategori, varav 10 000 kronor går till föreningen och 5 000 till spelaren.
Här är de bästa spelarna i division 2 Norrland 2014 enligt Unibet:
Målvakt:
Niclas Larsson, Hudiksvalls FF (f d GIF Sundsvall)
Back:
William Olausson, Piteå IF
Mittfältare:
Mehmed Hafizovic, Hudiksvalls FF (f d GIF Sundsvall)
Anfallare:
Jonathan Lundbäck, IFK Östersund

Benny Matsson överraskad av Nordlunds val
(2014-10-28)
Ångetränaren Benny Matsson blev överraskad av Oskar Nordlunds val att återgå till moderklubben Ljunga i femman.
– Jag var med och tog honom till Ånge och det är en spelare som vi har jobbat hårt med. Sportsligt hade jag gärna haft kvar honom och jag hade räknat med det också eftersom han hade ett kontrakt, säger Benny Matsson till st.nu.
– Det har känts som att han har haft en strävan uppåt också och vi hade ett snack i slutet av serien och då lät det positivt. Men det är väl roligt för Ljunga i så fall och jag har inga negativa tankar. Jag önskar honom lycka till och alla får ta sina egna beslut, säger Matsson och fortsätter:
– Nu får någon annan kliva fram och ta den rollen. Vi gjorde över 90 mål när han var skadad året innan. Jag gillar Oskar som spelare och han har spetsegenskaper, men jag är inte orolig över att vi inte ska kunna göra mål.

Oskar Nordlund hem till moderklubben. Oskar Nordlund hem till moderklubben.

Årets värvarbomb – Oskar Nordlund till Ljunga IF
(2014-10-27)
Ljunga IF fortsätter att satsa inför 100-årsjubileumet eller vad sägs om att man lockat hem Oskar Nordlund från Ånge IF, en av division 2 Norrlands bästa spelare under fjolåret.
– Jag har bestämt mig för att spela med moderklubben nästa år, säger den kraftfulle och målfarlige yttermittfältaren.
läs mer

Lämnar Pekka Ånge för GIF Sundsvall? Lämnar Pekka Ånge för GIF Sundsvall?

CL-meriterad spelare tränar med GIF Sundsvall
(2014-10-14)
31-årige mittfältaren Pekka Lagerblom kom till Ånge IF tidigare i år med meriter från det finska A-landslaget, spel i Bundesliga (där han var med och vann ligan 2004) och Champions League.
I Ånge åkte Lagerblom tidigt på en knäskada och för en tid sedan kunde vi berätta att mittfältaren skulle lämna klubben för att provträna med New York Cosmos.
– Cosmos spelar i NASL, ligan under MLS, och jag tränade med dem i två veckor. Det var bra och jag fick ett kontraktsförslag, men det gick inte att lösa på grund av transferfönstret, säger han själv.
Nu är Lagerblom tillbaka i Sverige – och har tränat med GIF Sundsvall i två dagar.
– Det har varit bra, det är ett bra lag. Mitt kontrakt går ut efter den här säsongen och vi får se vad som händer, men jag skulle gärna stanna i Sverige. Jag ska prata mer med GIF nu efter de här träningarna, säger han..
läs mer

Ånges keeper Lloyd Saxton höll nollan mot seriesegrarna i epilogen. Ånges keeper Lloyd Saxton höll nollan mot seriesegrarna i epilogen.

Mållös avslutning i division 2
(2014-10-11)
Varken Selånger eller Ånge lyckades spräcka nollan i avslutningen av division 2 Norrland.
Ånge släppte emellertid inte heller in någon "balja" utan kunde få med sig poäng hem från seriesegrarna Piteå. Starkt!
– Jag vill alltid vinna, men vi gör en bra sista match som håller hög nivå, säger tränaren Benny Matsson till st.nu.
Det medförde ingen tabellförändring utan västralaget kom på en hedrande femteplats i sin division 2-debut. Vackert så även om hösten inte blev vad klubben hoppats på.
– Hade vi vunnit mot Piteå och fått in lite mål hade vi kunnat sluta trea. Det hade varit fint. Jag är dålig förlorare, jag tänker redan nu på nästa säsong och vill vinna matcher igen, säger Matsson, som troligen blir kvar i ÅIF minst ett år till verkar det som.
Selånger gick dock lottlösa då Härnösands tidiga 1–0-mål av medelpads-bekantingen Robin Bergman höll matchtiden ut. Vid seger hade SFK passerat ångermanlänningarna och lagt beslag på plats nummer nio i tabellen. Nu landade man istället på plats elva.
– För oss har det handlat mycket om att stoppa fallet, det har varit en stor omställning efter att laget åkte ur ettan och tappade så många spelare. Det har varit härligt att ha haft trotjänare som Petter Andersson, Per Nyman, Oliver Widahl och de där killarna. Det är därför vi klarar av att hänga kvar, nästa år finns det ett lag i stan som är i division II, säger Selånger tränaren Jonas Westring.
allt om omgång 26

Christoffer Nerkman kvitterade IFK Öster-sunds ledning när Selånger kryssade i sin hemmaavslutning. Christoffer Nerkman kvitterade IFK Öster-sunds ledning när Selånger kryssade i sin hemmaavslutning.

Selångerpoäng men Ångeförlust i hemmaavslutningen
(2014-10-04)
Varken Selånger eller Ånge bjud sina hemmafans på några klang & jubelföreställningar.
Selånger spelade 1–1 i en dåligt match på en dålig plan och det märktes att inget av lagen hade något att spela för. Östersundskamraterna nickade in ledningsmålet åtta minuter in i andra men Christoffer Nerkman replikerade omgående.
Ånge inledde bra i sin match men när Härnösand tog ledningen rann all energi ur hemmalaget och ångermanlänningarna hade inga problem att spä på sin ledning till 4–0 innan Kraig Rochester tröstmålade långt in på stopptid.
– Härnösand var hela tiden i rörelse. De sprang mer och var tuffare och det är så man vinner matcher. De spelade ett motiverat spel, säger Ångetränaren Benny Matsson till st.nu.
allt om omgång 25

Hemmaavslutning för Selånger och revansch för Ånge?
(2014-10-04)
Ånge och Selånger spelar sina näst sista matcher idag, serien avslutas nästa helg. 
Ånge ligger femma men kan nå andraplatsen i serien dit man bara har två poäng upp. En bra morot för nykomlingarna även det bara är vinnaren (Piteå) som går upp. Hemmaavslutning med klykderby mot Härnösand i eftermiddag.
– Vi vill ha revansch för vårens 0–2-förlust då vi aldrig var riktigt nära att hota Härnösand och vi ser möjligheten att klättra ytterligare i tabellen och ska göra allt vi kan för ytterligare tre poäng, säger tränaren Benny Matsson.
Selånger avslutar också sitt hemmaspel idag då IFK Östersund gästar. Vid seger har SFK chansen att i sista omgången sedan svinga sig upp på seriens övre halva. Förlust och man kan hamna på plats elva, dock ovanför alla kval- och nedflyttningsstreck.
läs mer

Saihou Jagne  återigen Ånges vinnande mål. Den här gången med en sträckt vrist. Saihou Jagne återigen Ånges vinnande mål. Den här gången med en sträckt vrist.

Ånges jakt på andraplatsen
(2014-09-27)
Piteå IF är redan klara vinnare av herrarnas division II Norrland. Trots att andraplatsen i sig inte betyder något kval eller avancemang, så går nykomlingen Ånge för att knipa den.
– Det är de vi siktar på och det är bra träning inför nästa säsong, säger Matsson.
Men femteplacerade Ånge måste passera Anundsjö, Sandviken och Hudiksvall som ligger inom två poängs räckhåll med två omgångar kvar.
– Vi har det inte i egna händer, men det skulle vara otroligt bra om vi tog andraplatsen, säger Matsson.
Mot jumbon Morön skapade Ånge en hel del chanser, men kunde inte kapitalisera på dessa. Den enda som hade torrt krut var Saihou Jagne. Efter dryga halvtimmen fick Jagne bollen av spelande tränare Matsson på mittplanen, han avancerade med ett ryck och tryckte in lädret med en rejäl vrist.
– En riktigt fin prestation av "CH", säger Matsson..
​läs mer på st.nu
allt om omgång 24

Alla målen i första halvlek när Selånger föll i Sandviken
(2014-09-27)
Selånger hade inte mycket att hämta på Jernvallen i Sandviken.
Åtminstone inte under den första halvleken.
När lagen gick till pausvila stod det 4–1 på resultattavlan efter att bland annat en SFK-spelare fått till en skevspark som hamnade i eget mål...
Oliver Widahl gav emellertid SFK lite hopp i matchen då han snyggt skruvade in en reducering till 1–2 i mitten av halvleken men två mål i slutet av halvleken gjorde att poängfunderingarna mer eller mindre dissikerades.
I den andra halvleken ryckte emellertid Selånger upp sig och presterade riktigt bra 45 minuter, dock utan att komma närmare i målprotokollet även om flera fina chanser skapades.
allt om omgång 24

Ånge kan fortfarande komma tvåa
(2014-09-27)
Tre omgångar återstår och varken Ånge eller Selånger har mer än äran att spela för. Inget av lagen kan varken gå upp en serie eller åka ur.
Ånge kan fortfarande komma tvåa eller hamna sexa i tabellen beroende på hur det går i avslutningsmatcherna medan Selånger kommer att landa på plats sju till elva.
Piteå är redan klara seriesegrare och kampen om nedflytting respektive kval står mellan Sandvik, Mariehem och Morön.
Lokalfotbollen tippar:
14:00 Morön BK – Ånge IF 1–1
15:00 Sandvikens IF – Selånger FK 3–0
läs mer

Saihou Jagne  satte det vinnande 2-1-målet. Saihou Jagne satte det vinnande 2-1-målet.

Ånge vände, vann och jagar andraplatsen
(2014-09-20)
Ånge vände och vann mot Sandviken.
Kampen om andraplatsen går vidare.
– Nu är vi åtminstone med och utmanar, säger tränaren Benny Matsson.
Seger var en nödvändighet och seger blev ett faktum för Ånge i toppstriden i division II.
Med kvarten kvar hittade Aaron Brown fram till Saihou Jagne, Ånge-anfallaren kom fri och avgjorde.
Dessförinnan hade Oskar Nordlund, som hoppade in i paus, kvitterat Sandvikens ledning på nick.
– Det var i andra halvlek som vi höjde upp oss. Då flyttade vi upp positionerna, vi vågade hålla upp backlinjen och sätta högre press på dem. Vi fick också längre anfall, säger Benny Matsson.
I slutet var det ganska dramatiskt.
– Sandviken hade en bra chans på hörna precis i slutet, men som tur var för oss så nickade han vid sidan. Men vi hade också en rejäl möjlighet.
​läs mer på st.nu
allt om omgång 23

Jonas Westring fick själv hoppa in när Selånger vann över serieledarana Piteå. Jonas Westring fick själv hoppa in när Selånger vann över serieledarana Piteå.

Selånger kvar i tvåan – nytt kontrakt säkrat
(2014-09-20)
Selånger-tränaren Jonas Westring är en lycklig man.
4–1 mot serieledaren och kontraktet är säkrat.
– Fantastiskt roligt. Vi har gjort ett djävulskt bra jobb i höst, säger Westring.
Efter storsegern var det i praktiken klart att Selånger spelar i division II också nästa år. En timme senare, när streckdramat mellan Sandvik och Härnösand slutat 0–1, även i teorin.
– Det är det här som har varit målet hela säsongen. Det är jätteviktigt att ha fått broms på det. Det hade varit tungt att åka ur en division till, då hade det varit svårare att få behålla killarna, säger Jonas Westring.
​läs mer på st.nu
allt om omgång 23

Pekka Lagerblom återkom efter skada men var tvungen att kliva av efter en halv-timme. Pekka Lagerblom återkom efter skada men var tvungen att kliva av efter en halv-timme.

Missarna fällde Ånge
(2014-09-13)
Ånge är med i kampen om andraplatsen i division II Norrland. En seger mot IFK Östersund hade kunnat skära av en konkurrent om den.
– Vi vill avsluta serien snyggt nu. Vi har några matcher kvar där vi försöker ge järnet och plocka så många poäng vi kan, säger Benny Matsson.
Ånge lyckades hålla undan för Östersunds skyttekung Jonathan Lundbäck. Men det blev inga egna mål.
– Vi hade fyra rena frilägen och två feta chanser till. På så vis känns det surt. Annars var det spelmässigt jämnt. En trevlig fotbollsmatch mellan två lag som ville vinna och gå framåt.
​läs mer på st.nu
allt om omgång 22

Christoffer Göransson höll nollan mot topp-laget Hudiksvall. Christoffer Göransson höll nollan mot topp-laget Hudiksvall.

Selånger höll nollan – igen
(2014-09-13)
I den förra omgången stod Martin Ålin i Selångermålet och höll då nollan när laget vann mot Söderhamns FF (1–0).
Under lördagen var det dags för Selånger att möta ett nytt hälsingelag i form av Hudiksvall på bortaplan – men då valde tränaren Jonas Westing att göra en förändring.
– Det kan ju verka konstigt, men jag valde att byta målvakt och lät Christoffer Göransson stå, säger Westring.
Det blev ett lyckat resultat.
0–0 slutade matchen mot topplaget Hudiksvall på Glysisvallen.
​läs mer på st.nu
allt om omgång 22

Tuffa bortamatcher i tvåan
(2014-09-13)
För våra båda medelpadslag väntar svåra bortamatcher idag.
Ånge kan fortfarande nå andraplatsen men vid förlust idag passeras man av Östersundskamraterna.
Selånger har åtta poäng ner till kvalstrecket och det skulle förvåna mycket om man inte redan är utom räckhåll för Sandvik och dom övriga lagen i botten. Idag väntar ett formstarkt Hudik som ligger med i toppen även om man kan glömma förstaplatsen som redan är vikt för Piteå.
14:00 Hudiksvalls FF – Selånger FK (tips: 4–1)
16:30 IFK Östersund – Ånge IF (tips: 2–2)
​läs mer

Fredrik Olofsson sköt Selånger till en viktig seger. Fredrik Olofsson sköt Selånger till en viktig seger.

Selånger tog en blytung trea
(2014-09-07)
Segern var om inte livsnödvändig så fruktansvärd viktig.
I alla fall om vi lånar Jonas Westrings ord.
Tränaren i Selånger, alltså.
Efter 90 minuter på Hällåsen kunde han pusta ut.
– Det här var fruktansvärt viktigt för oss, säger Westring och syftar på tabelläget och det kommande spelschemat:
– Vi har fem matcher kvar och möter Hudik, Sandviken, IFK Östersund, Piteå och Härnösand i sista omgången. Fyra av fem lag som ligger i toppen.
Kontraktet är inte hamn. Än.
Men 1–0 mot Söderhamn gör att de rödblåa avancerar i serien.
– Vi gjorde en jättebra första halvlek. Trots att vi spelade med spelare på nya positioner, vi saknade ju bland andra Christoffer Brännström, säger Westring.
​läs mer på st.nu
allt om omgång 21

Revanschsuget Söderhamn väntar för Selånger
(2014-09-07)
Selångers kan fjärma sig från bottenstriden i Norrlandstvåan vid seger borta mot Söderhamn. Man lär dock få möta ett taggat hemmalag som fick smörj med hela 0–6 mot Ånge förra helgen. Räkna med ett revanschsuget hemmalag således efter den nesan.
Lokalfotbollen tippar: Söderhamns FF – Selånger FK 2–2
läs mer

GIF-lånet i Boden, Philip Olofsson, var matchens lirare mot Ånge. GIF-lånet i Boden, Philip Olofsson, var matchens lirare mot Ånge.

"Olofsson var otroligt bra"
(2014-09-06)
Ett lån från GIF Sundsvall fick Ånge att svettas uppe i Norrbotten.
Philip Olofsson styrde och ställde på Bodens offensiva mittfält.
– Han var otroligt bra, nu fick man se hans kvalitéer, säger Benny Matsson.
Ångetränaren var ändå belåten.
Gästerna kom trots allt undan med ett kryss – 0–0.
– Första halvlek var helt jämn, jag tror vi hade tre bra chanser var. Men i andra kom Boden ut ordentligt taggade och Philip Olofsson var otroligt bra. Vi fick liksom inte grepp på honom, säger Matsson och fortsätter:
– Han är väldigt bollskicklig och vänder på en femöring. Dessutom har han en fin passningsfot. Vi hade problem med honom i hela andra halvlek.
Trots det lyckades inte Boden få håll på Ånge.
Även om trycket stundtals var massivt.
– På något sätt fick det inte till några riktigt klara chanser och vi hade även någon kontring. Men ser man med klara ögon på matchen ska vi vara tacksamma för ett kryss.
läs mer på st.nu
allt om omgång 21

Ånge tillbaka i vårformen?
(2014-09-06)
Ånge och Oskar Nordlund hade proppen ur förra helgen mot Söderhamn och vann med hela 6–0 och verkar har hittat tillbaka till vårformen.
Idag väntar långresa till Boden och vid seger kan man ännu nå andraplatsen i serien. Garnisonsstadens lag är en besvikelse i år men är fullt kapabla att slå vilket lag som helst när det stämmer och det kan vara värt att hålla en extra koll på ex-medelpadingen Haris Devic som svarat för elva av BBK:s mål och GIF-lånet Philip Olofsson som styr BBK:s offensiv från sin mittfältsplats.
Selånger har bortamatch mot Söderhamn i morgon och passerar hälsingarna om man lyckas lägga dom på rygg och samtidigt styra in på säker mark när det gäller division 2–spel även nästa säsong.
Lokalfotbollen tippar: Bodens BK FF – Ånge IF 1–1
läs mer

FYRA mål av Oskar Nordlund - alla snyg-ga! FYRA mål av Oskar Nordlund - alla snyg-ga!

Nordlunds målshow sänkte Söderhamn
(2014-08-30)
Två kanoner, ett väl förvaltat friläge och så en språngnick.
– Det lustiga med Oskar Nordlund är att han alltid gör snygga mål, säger Ångetränaren Benny Matsson.
Mot Söderhamn gjorde han fyra på 66 minuter.
Naturligtvis var den välväxte forwarden "man of the match" på Ånge IP i 6–0–segern
En match där hälsingarna hade väldigt lite att hämta – en hörna i överliggaren vid ställningen 0–0 var i princip allt.
Sedan handlade det mesta och bästa om Oskar Nordlund.
– På första målet tar han emot bollen, vänder bort backen för att sedan skjuta hårt i bortre. En riktig fin prestation. Det andra målet är ett hårt skott det också och på det tredje kommer han fri och rundar målvakten efter en utspark av Lloyd Saxton. Sedan avslutade han med en språng nick.
läs mer på st.nu
allt om omgång 20

Oliver Widahl hade en fot i alla SFK:s mål. Oliver Widahl hade en fot i alla SFK:s mål.

I skuggan av travet
(2014-08-30)
I skuggan av travet lättade Selånger från bottenträsket.
Det var inte särskilt vackert, men väldigt viktigt.
Oliver Widahl var mannen som visade vägen upp ur dyn.
Om tiotusentals hade hittat till Bergsåkerstravet någon rekorderlig utspark bort, så var det närmast sörjande som hade sökt sig till IP.
Men de 85 officiella själarna som var där fick i alla fall se ett åderlåtet Selånger slå tillbaka tabelljumbon Morön med 4–1.
Avstängningar och skador gjorde att tränare Jonas Westring fick ta hand om högerbacken, att toppforwarden Oliver Widahl fick vandra ner på det centrala mittfältet, bland annat.
Det föll väl ut.
Widahl hade en fot med i hemmalaget samtliga fullträffar.
– Oliver springer något oerhört, han tog rollen, säger Selångers tränare Jonas Westring.
läs mer på st.nu
allt om omgång 20

Dubbla segrar för våra div 2-lag?
En seger för Selånger mot jumbon Morön och man kan få ett andrum i nedflyttningsstriden. Om dom andra resultaten går rätt väg vill säga. Förlust? Då kan  det bli en kvalfylld höst. Äsch, Selånger vinner!
För Ånges del gäller det att avsluta serien snyggt och få ett bra avstamp inför nästa säsong. Idag väntar Söderhamn hemma på IP, ett lag man haft lite besvärligt med ända sedan division 3-tiden. Men idag blir det vinst!
15:00 Selånger FK – Morön BK (tips: 3-2)
15:00 Ånge IF – Söderhamns FF (tips: 2-1)
läs mer

Saihou Jagne gjorde sitt första mål i Ånge-tröjan efter en fin framspelning av an-fallskollegan Oskar Nordlund. Saihou Jagne gjorde sitt första mål i Ånge-tröjan efter en fin framspelning av an-fallskollegan Oskar Nordlund.

Ånge börjar hitta formen
(2014-08-23)
Med tre förluster och endast en vinst efter sommaruppehållet har Ånge IF:s form varit vikande. Men mot Anundsjö skymtade tränare Benny Matsson en gryende form.
– Vi börjar hitta varandra bättre och spelar mer avslappnat nu, säger Matsson.
Som lite besviket inte fick se spelet generera mer poäng vid slutsignalen.
– Vi skapar tillräckligt för att vinna, vi har ett antal vassa chanser som borde resultera i mål. Samtidigt är inte Anundsjö ofarliga, säger Matsson.
läs mer på st.nu
allt om omgång 19

Fredrik Olofssons mål räckte inte till poäng för Selånger mot Boden. Fredrik Olofssons mål räckte inte till poäng för Selånger mot Boden.

Tung förlust för Selånger
(2014-08-23)
Selånger är indragen i bottenstriden av division II Norrland och försöker att undvika att hamna på nedflyttningskvalplatsen. Mot femteplacerade Boden kom lagets elfte förlust den här säsongen. Samtidigt fick man flera tunga varningar på nyckelspelare.
– Ett steg tillbaka från tidigare matcher, vi tror att det ska gå lite av sig självt, säger Selångers tränare Jonas Westring.
läs mer på st.nu
allt om omgång 19

Oskar Nordlund redu-cerade till 1-2 men det räckte inte till poäng. Oskar Nordlund redu-cerade till 1-2 men det räckte inte till poäng.

Kostsamma misstag fällde Ånge
(2014-08-16)
Två Ångemisstag gav två Mariehemmål.
Då blev det förlust för topplaget i tvåan.
– Prestationen är inte så dålig som ser ut, säger Benny Matsson.
Bottenlaget Mariehem var helt enkelt väldigt effektiva.
För det var Ånge som hade det största bollinnehavet, och de flesta chanserna.
– Men de gör 1–0 och 2–0 på individuella grejer som vi gör, säger Benny Matsson.
Efter 62 minuter kunde Oskar Nordlund reducera med ett hårt och lågt skott på en frispark.
Ånge hade också ett par chanser att kvittera efter Nordlunds 2–1, men:
– När vi flyttar upp kontrar de in 3–1, säger Matsson
läs mer på st.nu
allt om omgång 18

Christoffer Nerkman målade till ingen nytta... Christoffer Nerkman målade till ingen nytta...

SFK tappade efter missar
(2014-08-16)
Offensiven imponerade.
Men slarv i försvaret sänkte Selånger mot Anundsjö.
– Så har det varit hela säsongen, säger tränaren Jonas Westring.
Framåt gjorde Selånger en imponerande första halvlek mot Anundsjö.
– Vi skapade sju-åtta rejält bra målchanser. Men de gör två jävla mål ändå, säger Westring.
Det ena var en frispark som nickades in och det andra var ett tveksamt målvaktsingripande.
– Vi hade ändå en bra känsla, men brände rätt mycket lägen. Sedan gjorde de 3–0 i andra på en tilltrasslad situation. Då tappade vi energi.
Selånger tryckte på, satte upp bjässen Christoffer Brännström på topp och gjorde några byten för en sista forcering.
– Med tre-fyra minuter kvar var vi framme vid 3–2. Men då kontrade de in ett sista mål.
läs mer på st.nu
allt om omgång 18

Oskar Nordlund stängde matchen mot Sandvik med sitt 3-1-mål. Oskar Nordlund stängde matchen mot Sandvik med sitt 3-1-mål.

Ånge IF är vinnare igen
(2014-08-09)
Ånge som har gjort stora förändringar i truppen under sommaruppehållet har haft svårt att hitta formen. I omstarten blev det förlust mot Hudik och senast förlorade de derbyt mot Selånger, men mot Sandvik kom vinsten.
– Otroligt skönt, vi får hoppas att vi hittar rätt nu, säger Benny Matsson.
Från första början till slutet kontrollerade Ånge tillställningen. I den 32:a minuten tog Ånge ledningen genom Faton Buzuku efter att Saihou Jagne gjort en fin aktion på kanten. Ganska omgående kom även 2–0 genom Andreas Lindqvist som placerade in bollen.
– De försöker trycka på i andra och de får ett mål, men vi gör 3–1 tio minuter efter och sedan har vi bra kontroll, säger Matsson och fortsätter:
– Det var ett steg i rätt riktning. Totalt sett så förtjänar vi den här vinsten..
läs mer på st.nu
allt om omgång 17

Petter Andersson svarade för ett hat-trick när Selånger vann med hela 9-2 mot Mariehem. Petter Andersson svarade för ett hat-trick när Selånger vann med hela 9-2 mot Mariehem.

Ny Selångerseger – och nio fullträffar
(2014-08-09)
Derbyseger mot Ånge.
Jätteseger mot Mariehem.
Selånger tycks ha hittat formen.
– Vi har fått tillbaka attityden som funnits de andra åren, säger Jonas Westring.
Selångertränaren, som tog över huvudansvaret efter vårsäsongen, vill inte prata om någon Westing-effekt.
Men han börjar sätta sin prägel på lagets spel i den norra fotbollstvåan.
– Grabbarn bjuder verkligen till och då är det lätt. Vi hade en plan där vi hoppades att det skulle börja synas en skillnad till den här veckan, därför trodde vi inte att det skulle gå så bra mot Ånge förra omgången, säger Jonas Westring.
Hur som helst så kom Selångers andra raka trepoängare mot bottenlaget Mariehem.
Med imponerande siffror.
9–2 är ett styrkebesked i streckstriden..
läs mer på st.nu
allt om omgång 17

Förre Selångerspela-ren Ahmad Khreis lämnar Anundsjö för Härnösand. Förre Selångerspela-ren Ahmad Khreis lämnar Anundsjö för Härnösand.

Khreis får lämna:
"Har inte räckt till"

(2014-08-07)
Inför säsongen värvade Anundsjö anfallaren Ahmad Khreis. Redan efter halva säsongen lämnar han klubben – för seriekonkurrenten Härnösand.
Anundsjös sportchef Bruno Nilsson beskrev värvningen som en av dem större föreningen någonsin har gjort. Men Ahmad Khreis har inte presterat som förväntat. Han har varit skadebenägen, men också varit petad i flera matcher. Efter halva säsongen väljer Anundsjö nu att låna ut anfallaren till Härnösand. Anundsjös tunna trupp får nu ännu mindre alternativ. Och någon ersättare är inte på väg in.
– Det är svårt att ta plats i vår startelva och Khreis är ingen bänkspelare. Då är det bättre att han får vara i en klubb där han kan göra nytta, säger Bruno Nilsson.
läs mer

Fredrik Olofsson satte Selångers båda mål när man vann, lite överraskande, derbyt mot Ånge. Foto: Janne Pehrs-son, Lokalfotbollen. nu. Fredrik Olofsson satte Selångers båda mål när man vann, lite överraskande, derbyt mot Ånge. Foto: Janne Pehrs-son, Lokalfotbollen. nu.

Selånger skrällde i derbyt
(2014-08-02)
Selånger FK vann hemma mot Ånge IF i division II:s Medelpadsderby.
– Vi hade varit nöjda med en poäng, men det blev tre och det är en bra bonus, säger tvåmålsskytten Fredrik Olofsson.
Inledningsvis var det mest Ånge som styrde och ställde på Bergsåkers IP. Precis när det kändes som att Ånge skulle ta över stack Selånger upp och gjorde 1–0. Fredrik Olofsson drev bollen in från kanten och sköt ett välplacerat skott i Lloyd Saxtons högra hörn.
– Det var lägligt att vi fick målet just då, det där målet gjorde att vi fick bättre energi och mer självförtroende, säger Fredrik Olofsson.
Några minuter senare var det dags igen. Då slog Olofsson till direkt på ett inspel från högerkanten.
– Otroligt skönt för mig att det lossnar lite, jag har haft otroligt svårt på slutet med målskyttet, säger Olofsson om säsongens sjunde fullträff.
läs mer på st.nu
allt om alla matcher, omgång 16

Viktiga poäng står på spel för Per Nymans Selånger och Ånge i dagens derby. Viktiga poäng står på spel för Per Nymans Selånger och Ånge i dagens derby.

Viktiga poäng på spel i derbyt
(2014-08-02)
Trots att serien nyss vände kan derbyt mellan Ånge IF och Selånger FK beskrivas som en måstematch för bägge lagen.
För Ånge gäller det kampen i toppen och för Selånger att undvika botten.
– Det får inte gå för långt mellan poängen nu, säger Selångers lagkapten Per Nyman.
Det är lite uppochnervända världen i herrarnas division två, Selånger som degraderades från ettan ligger på nedflyttningskvalplats och Ånge som är nykomling från trean siktar mot serieseger.
– Jag trodde inför säsongen att vi skulle vara ett mittenlag, så vi är lite längre ned än planerat. Sedan har vi haft en hög omsättning på spelare och ledare, sådant är alltid svårt, säger Per Nyman, Selångers lagkapten.
Både Selånger och Ånge kommer från tuffa förluster den senaste omgången. Ånge åkte på en sen uddamålsförlust mot Hudiksvall och Selånger fick stryk med hela 4–1 hemma mot Tegs SK.
Ånges centrale mittfältare Daniel Wallsten är inte nöjd med hur det sett ut framåt senaste matcherna.
– Vi måste hålla ihop laget bättre och börja hitta målet igen. Det är inte bara där framme utan vi har problem med att vinna boll också, säger han.
läs mer på st.nu

Jordan Forrester klar för Ånge IF. Jordan Forrester klar för Ånge IF.

Brittsommar i Ånge?
(2014-07-30)
Är det brittsommar redan?
I Ånge verkar det i alla fall vara så.
Förra veckan gjorde Ånge klart med duon Jordan Binns och Alex Reid.
Nu kompletteras den med ytterligare en britt, nämligen Jordan Forrester.
Den 18-årige yttermittfältaren kommer närmast ifrån Coventry City där han representerat deras U18- och U21-lag men har även representerat Leicester City och Melton Foxes. Den sistnämnda är hans moderklubb.
Björn Sjödin passade på att ställa ett par frågor till nyförvärvet.
För dem som inte känner dig, hur kan du beskriva dig som spelare/person?
– Jag är en vänlig och beslutsam och entusiastik person och som spelare är jag snabb och teknisk.
Vad är dina förväntningar av det som återstår av säsongen?
– Att vi ska vinna ligan.
Vad önskar du dig allra mest just nu?
– Att bli känd.
Kanske blir det så om han avgör helgens div. II-derby mot Selånger...

Pekka Lagerholm skadade knät i sin Ångedebut. Pekka Lagerholm skadade knät i sin Ångedebut.

Tuffa smällar för Ånge i omstarten
(2014-06-28)
Tunga förstärkningar och ett utspel om att siktet ställts om till att gå upp.
Men det gick inte alls som tänkt för Ånge IF i omstarten av division II Norrland.
Hudiksvalls FF vann med 1–0 – och meriterade nyförvärvet Pekka Lagerblom fördes till sjukhus med en knäskada.
Som om inte det vore nog vann serieledande Piteå, i och för sig ganska väntat, borta mot Söderhamn och därmed utökades Ånges avstånd till förstaplatsen till sju poäng.
– Läget är så klart sämre nu, konstaterar Ånge-tränaren Benny Matsson en stund efter slutsignalen.
– Men vad är det som säger att till exempel Hudik inte kan slå Piteå?
läs mer på st.nu
allt om alla matcher, omgång 15

Oliver Widahl nätade för SFK men det hjälpte inte till några poäng. Oliver Widahl nätade för SFK men det hjälpte inte till några poäng.

Selånger föll tungt i sommarvärmen
(2014-06-28)
Selånger hade på lördagen chansen att lämna den nedre kvalplatsen i herrtvåan.
En möjlighet som gick till spillo när man förlorade med 1–4 mot Teg.
– Tyvärr släpper vi in väldigt konstiga mål, säger tränaren Jonas Westring.
Selånger, som i fjol spelade division I-fotboll, ligger alltså kvar på den kvalplats som kan innebära ännu en degradering i seriesystemet. Något som Westring vill undvika.
– Målet innan säsongen har varit att hålla sig kvar, så vi inte faller genom divisionerna.
I nästa omgång väntar ett derby mot Ånge.
läs mer på st.nu
allt om alla matcher, omgång 15

Kan Jonas sätta sin prägel på Selånger i höst och rädda kvar klubben i tvåan? Kan Jonas sätta sin prägel på Selånger i höst och rädda kvar klubben i tvåan?

Nu skall Jonas Vestring sätta sin prägel på Selånger
(2014-07-26)
Precis som för Ånge IF startar nu allvaret återigen även för Selånger.
Men till skillnad mot västralaget, som tar sikte på seriesegern, är SFK:s målsättning att rädda nytt kontrakt. Just nu ligger laget på en negativ kvalplats i div. II Norrland.
– Vi hade stora problem med skador under våren och med en tunn trupp sätter det sina spår, säger tränaren Jonas Vestring, som själv fick hoppa in och spela under våren.
Jonas inledde säsongen som assisterande tränare till Bert Ståhlberg men som efter att Ståhlbergs entledigats fick ta över huvudansvaret sista vårmatcherna.
– Jag och Bert hade inga problem att samarbeta men han hade ju alltid sista ordet. Nu kan jag göra det på bara mitt sätt och har ingen att kompromissa med, säger han till Lukas Sahlin på ST-sporten.
Skadorna fortsätter dock att gäcka Selånger och inför höstpremiären hemma mot Teg i eftermiddag saknas tre spelare.
– Carl Bergseije fick en ny skada i sitt andra knä, efter att ha varit skadad i det ena i två år. Han ska göra en titthålsoperation, sedan får vi se. Ridwan Beyan har en fotskada och Petter Andersson har dragit baksidan och får nog stå över en match.
Under våren fick du som sagt hoppa in och spela själv. Kan det blir så även i höst?
– Jag hoppas verkligen slippa det. Vi har också värvat Johan Koistinen från Medskogs, som kan spela överallt utom mittback egentligen.
Och hur skall ni besegra Teg som ni slåss med i kampen om att undvika nedflyttning?
– Vi har släppt in elva mål fler än dem så det gäller att vårt försvarsspel måste blir mycket tajtare och noggrannare. Något som vi också tränat på under uppehållet. Om det sedan räcker till seger återstår att se, avslutar den 31-årige tränaren som nu skall försöka lotsa sina mannar mot säker mark.
Lokalfotbollen tippar: 1–1

Benny Matsson, Ånge IF:s tränare. Benny Matsson, Ånge IF:s tränare.

Ånge IF redo att möta hösten
(2014-07-25)
På lördag sparkar serien igång igen för Ånge IF med hemmamatch mot Hudiksvalls FF, ett lag som man kryssade mot i premiären. Trots ledning med 2–1 och en spelare mindre lyckades Pelle Lööf kvittera för hälsingarna i slutminuterna.
Därefter gick Ånge som tåget i serien innan man fick en svacka på slutet av våren. En dipp som man hoppas slippa undvika under hösten utan vara med ock kriga hela hösten ut om en plats i nästa års div. I Norra.
– Efter en bra första del av säsongen och en trejdje plats inser vi också att vi har möjlighet att fortsätta vara med i toppen av serien. Vi hade som sagt ett ordentligt formtapp de sista matcherna innan sommarvilan och tappade serieledningen till Piteå som ser otroligt starka ut. De tre tidigare åren som jag varit i Ånge IF så har vi varit klart starkare under hösten, vilket jag hoppas vi blir även denna säsong, skriver tränaren Benny Matsson på klubbens hemsida.
Vad säger du om Hudiksvalls säsong så här långt?
– HuFF har 20 inspelade poäng och har då hela tio poäng till serieledande Piteå, vilket förmodligen är en missräkning. Dock avslutade laget väldigt starkt och förlorade bara en match på de åtta sista matcherna på vårsäsongen. Mehmed Hafizovic har varit lagets bästa spelare och har belönats med provspel i två Superettaklubbar (Varberg och Öster), återstår att se vad det leder till. Andra spelare att se upp med är såklart forwarden Pelle Lööf som gjorde två mål mot oss i seriepremiären och forwarden/offensive mittfältaren Joel Stillmark som blir bättre och bättre efter en allvarlig knäskada.
Ni har satsat rejält på nyförvärv under uppehållet.
– Vi har haft en del förändringar i spelartruppen. Nya spelare in är finske mittfältaren Pekka Lagerblom, forwarden Saihou Jagne, vänsterbacken Dominik Werling, allroundbacken Jordan Binns samt forwarden/ yttermittfältaren Alex Reid.
...och spelartapp?
– Elliot Green har lämnat oss för division III–laget Gällivare/Malmbergets FF, Gustavo Villalobos är just nu klubblös efter att klubben valt att inte förlänga kontraktet. Mattias Thorsell hann göra två matcher trots sina knäproblem och kommer förmodligen behöva operera sitt knä. Dragan Jakovljevic hade stora skadeproblem och återvände till sitt hemland Montenegro för rehab i april och det återstår att se om han återvänder.
Vad har ni gjort under sommaruppehållet utöver värvningarna?
– Vi arrangerade vår årliga All-Star-Match, där unga spelare från Mellannorrland fick chansen att möta Superettalaget GIF Sundsvall. Det blev en succé rakt igenom och även om resultatet var fantastiskt (1–1), så var det nog det faktum att förre förbundskaptenen Lars Lagerbäck var med under dom två dagarna som spelarna kommer att komma ihåg bäst i framtiden.
Och hur går det i omstarten på lördag hemma på IP?
– Vi ser fram emot mötet med Hälsinglands stolthet HuFF och hoppas kunna få med oss alla poäng i detta möte. Jag tror vi vinner med 2–0, avslutar Benny Matsson.
Hudiksvall "genrepade" i trakterna förra veckan då man mötte Östavall i Svenska Cupen och vann med 6-1. Det lär bli tuffare den här resan till Medelpads västra trakter.
Lokalfotbollen tippar: 3–2.

Ånges senaste nytillskott - britterna Jordan Binns och Alex Reid. Foto:

Ånge fortsätter se om sitt hus
(2014-07-23)
Ånge lämnar ingenting åt slumpen när det gäller att nå div. I redan den här säsongen.
Efter att nyligen gjort klart med en rutinerad trio (läs nedan) laddar man på med två spelare från dom brittiska öarna.
19-årige Jordan Binns är försvarsspelare och tillhörde förra säsongen Doncaster Rovers i The Championship medan 18-åringen Alex Reid kommer från Walsall FC:s ungdomslag och håller till i anfallet.
– Det här är två unga "lads" som kommer att öka konkurrensen i truppen ytterligare. Under våren blev vi lite tunna när vi åkte på sjukodomar och skador och det tänkte vi undvika nu i höst, säger tränaren Benny Matsson.
Några fler ess i rockärmen?
– Man vet aldrig vad som kan hända när transferfönstret är öppet, ler Matsson.

Saihou "CH" Jagne och Pekka Lagerholm är två prima nyförvärv som skall föra Ånge IF mot div. I.

Ånge förstärker mot div. I
(2014-07-17)
Ånge IF har förstärkt rejält inför hösten i div. II Norrland.
Det är nämligen två merittyngda nyförvärv som landat i västrametropolen och skall försöka föra Ånge mot ettan, Saihou "CH" Jagne och Pekka Lagerholm.
– Båda spelarna har rutin från spel i högre serier och kommer att bli en injektion i vårt unga lag, säger tränaren Benny Matsson.


Förflutet i GIF Sundsvall

Saihou Jagne, eller "CH" som han kallas, har som den minnesgode kanske erinrar sig ett kort förflutet i GIF Sundsvall 2010 dit han kom på lån från AIK. Facit blev där två matcher och ett mål. 27-åringen, som är född i Gambia, har även spelat för Väsby, då han bl a sänkte Giffarna i Svenska Cupen, IF Brommapojkarna, IFK Mariehamn, AFC United och nu senast i norska div. II-klubben IF Birkebeineren.
Kontraktet sträcker sig säsongen ut.
– Är mycket nöjd med den värvningen. "CH" har spelat över 70 matcher i Allsvenskan och Superettan. Vann 2009 SM-guld och Svenska Cupen med AIK och cupmästare igen året därpå. "CH" kommer att bli en injektion med sin snabbhet, sitt snack och sin professionalitet, säger tränaren Benny Matsson, och betonar vikten av att få in en rutinerad spelare i ett ungt lag.


Vunnit Bundesliga!

Pekka Lagerblom är en 31-årig defensiv mittfältare som besitter mängder av rutin och har två väl fungerande fötter. Han har spelat över 100 matcher i Bundesliga 1 och 2 och har representerat klubbar som Werder Bremen, FC Köln, FSV Frankfurt, Alemannia Aachen och VFB Stuttgart. Finländaren vann säsongen 2003/2004 både Bundesliga och DFB Pokal (cupen) med Werder Bremen tillsammans med bland andra förre Örgrytespelaren och brassen Ailton och Greklands Europamästare Angelos Charisteas.
2013 spelade han i IFK Mariehamn och kommer nu senast från norska 
HamKam (Hamarkamratene Fotball) där han spelade åtta matcher och gjorde ett mål under våren.
– Pekka kommer även han att bli en otrolig injektion. En ledargestalt som kommer att hjälpa andra spelare att höja sig, säger en nöjd Matsson.


Tysk vänsterback

Tidigare i veckan gjorde Ånge även klart med tyske vänsterbacken Dominik Werling. 31-åringen, som även kan användas högre upp i planen, har ett förlutet i flera tyska klubbar på div. III- och IV-nivå samt även provat på spel i Barnsley, Huddersfield och Hereford i engelska ligan. Han har även spelat en säsong, 2006/07, i den högsta turkiska ligan med Sakaryaspor
Senaste säsongen spelade han för FC 08 Homburg-Saar i Regionalliga Südwest i Tyskland (div. IV).
– Jag har många fina minnen från min karriär, inte minst från Turkiet där man spelade inför fanatiska och fantastiska fans. Men nu är jag här i Ånge och jag föredrar att inte att blicka bakåt, säger 173 cm korte och 66 kilo lätte Werling.
– En rutinerad spelare som kommer att bidra med viktig rutin till vårt unga lag. Han verkar redan trivas i klubben och säger att det verkar som om alla i klubben är som en stor familj. Något som tydligen inte är så vanligt enligt Dominik. Även "CH" säger samma sak trots sin korta tid i klubben, säger Matsson.


"Gus" och Elliot lämnar

Någon större breddning av truppen blir det inte utan Ånge tappar även två spelare.
Försvararen Elliot Green har gått till div. II-klubben Gällivare/Malmbergets FF medan skadedrabbade mittfältaren Gustavo Villalobos ännu inte gjort klart med någon ny klubb men någon ny fortsättning blir det inte i ÅIF för den sevärde och spelskickligen anfallaren/mittfältaren som inte fått ut närheten av den höga kapacitet han besitter.
I och med att Green lämnar kommer det för första gången på många många år att inte finnas något Elliot i A-truppen...
Inför höststarten ligger Ånge IF trea i tabellen, fyra pinnar efter ledande Piteå IF och en efter Sandvikens IF som ligger tvåa.
Den 27 juli kör serien igång igen med hemmamatch mot Hudiksvalls FF. Samma hälsingelag som i morgon fredag möter grannen Östavalls IF i Svenska Cupen.