MittMediaCupen
Grupp B, Herrar

Sund vann seriefinalen mot IFK Sundsvall med klara 5-1 mycket tack vare bra målvakts- och försvarsspel. Här stoppar Marcus Pettersson effektivt Farshad Abdi Abbakhshi. Bollen tog "väggen" Stefan Magnusson, 66, hand om. Nu väntar Kuben i finalen nästa måndag. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Omgång 5

Sund till final efter femetta mot IFK Sundsvall
Sund visade god klass och vann gruppfinalen mot IFK Sundsvall med klara 5-1. Siffror som varit betydligt jämnare om inte veterankeepern i Sund, Stefan Magnusson, spelat så inspirerat mellan stolparna. Han var rena demonen för IFK-spelarna och det krävdes ett stolpe-in-mål av Max Sjölinder på tredje försöket att få hål på Magnusson.
Det tog förresten hela 16 minuter innan Sunds Niclas "Graninge" Persson kunde sätta matchens första mål och detta efter fint väggspel.
Sund, som var ett ynka mål från att snitta tio mål per match, får nu möta det andra div. III-laget, Kuben, i final nästa måndag.
I dagens första gruppmatch inledde Hassel bra och var ytterst nära att ta ledningen. Istället satte Alnö två snabba men det var inte först förrän i den andra halvlekn som tappen gick ur tunnan och nyblivne pappan i Hasselmålet, Lars Persson, fick vittja sitt nät hela elva gånger. Ofta helt övergiven...
Unge Adam Johansson var värste skarprättare med fyra mål mot ett Hassel som tvingades gå runt på lite folk och är därför ursäktade raset i andra.
Tack vare storsegern gick Alnö förbi IFK Sundsvall och lade beslag på andraplatsen i grupp B.
Sidsjö-Böle avslutade cupen med en fin 6-2-victoria mot div. IV-laget Matfors och nyförvärvet från Sund, Niclas Jonsson, visade framfötterna gång efter annan med bland annat ett hattrick. Bra och stabil var också "gambianen" Fredrik Hultman i målet.
SBIF:s sista mål gjordes förövrigt av nye Timråtränaren Robert Olsson.

2014-02-10 - 19:00 - Nordichallen
Mål Sidsjö-Böle: Niclas Jonsson 3, Tomas Larsson, Erik Senestad och Robert Olsson.
Mål Matfors: Adam Forsström 2.
Domare: Anton Sjöberg, Sundsvall
​Matchfakta

Sund IF - IFK Sundsvall 5-1 (3-0)
2014-02-10 - 20:00 - Nordichallen
Mål Sund: Niclas Persson, Marcus Pettersson, Anton Ågebrant, Dennis Bergström och Amaro Bahtijar.

6. Hassels IF 5   0 0 5 14 - 69 0
Michael Ankarmark gjorde ett av målen när Sund krossade Sidsjö-Böle med 14-5. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Omgång 4

Sund krossade stackars Sidsjö-Böle
Sidsjö-Böle gjorde fyra raka mål på Sund i Grupp B och vann den andra halvleken med 5-4. Problemet var bara att Sund leddde med 10-0 i paus och det var då även nära att målvakten Stefan Magnusson blev målskytt men hans långskott svepte hårfint det högra krysset.
Sund spelar därmed seriefinal nästa måndag mot IFK Sundsvall som vann sin match med uddamålet mot Alnö - 5-4.
IFK leddde hela matchen och trots idoga kämpatakter lyckades aldrig Alnö jobba sig ikapp i målprotokollet. Man får trösta sig att man gjorde matchens snyggaste mål när Johan Hammarström vräkte en halvvolley ribba in.
I jumbofinalen visade Matfors var skåpet skulle stå i Attmarderbyt mot Hassel. Efter 6-1 i paus fortsatte det till 11-2 innan domaren blåste av matchen. Robin Bergström mest framgångsrik med ett hattrick.

Hassels IF - Matfors IF 2-11 (1-6)
2014-02-03 - 18:00 - Nordichallen
Mål Hassel: Peter Eckman och Johnny Jonsson.
Mål Matfors: Robin Bergström 3, Viktor Steffansson 2, Daniel Boström 2, Jimmy Söderberg, Jonas Richnau Ersson, Max Källström och Adam Forsström.

IFK Sundsvall - Alnö IF 5-4 (2-1)
2014-02-03 - 19:00 - Nordichallen
Mål IFK Sundsvall: Rasmus Bouvin 2, Gustav Arnberg, Adam Sjölén och självmål.
Mål Alnö: Joakim Axelsson, Erik Boman, Johan Hammarström och Jack Jonsson.

Sund IF - Sidsjö-Böle IF 14-5 (10-0)
2014-02-03 - 20:00 - Nordichallen
Mål Sund: Richard Anttila 2, Ayhan Yagci 2, Marcus Pettersson 2, Henric Nylund 2, Marcus Ytterström 2, Michael Ankarmark, Niclas Persson, Dennis Bergström och Felix Schmidt.
Mål Sidsjö-Böle: Tony Jonasson 2, Adam Alsin, Bilal El Hage och Henry Junior Lee.

6. Hassels IF 4   0 0 4 13 - 54 0
Matfors gjorde sin bästa match i MittMediaCupen så här långt och stod emot bra mot Sund IF även om man till slut förlorade med 4-8 mot div. III-laget. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Omgång 3

Tredje raka för Sund
Sund lyckades betvinga Matfors med 8-4 men brukslaget kämpade på bra men räckte inte till hela vägen. Michael Ankarmark, Marcus Pettersson och Amaro Bahtijar med framträdande i segrarlaget. Jonas Richnau Ersson visade bäst takter i Matfors, och svarade också för mål.
IFK Sundsvall hade sedan lekstuga med stackars Hassel. 17-1 blev det varav hela elva mål efter pausvilan. Bakary Dampha, Oscar Lidström och Rasmus Bouvin prickade alla in varsitt hattrick.
Sidsjö-Böle ledde med 2-1 i paus och var på väg mot en rejäl skräll mot topplaget i div. IV, Alnö IF.
I den andra vände dock ö-laget på kuttingen till 6-3.
Unge Adam Johansson i Alnö var den ende spelaren som blev dubbel målskytt.
Sund är enda laget i grupp B som har full pott så här långt.

Matfors IF - Sund IF 4-8 (2-3)
2014-01-27 - 18:00 - Nordichallen
Mål Matfors: Pontus Andersson, Jonas Richnau Ersson, Max Källström och
Victor Steffansson.
Mål Sund: Niclas Persson 2, André Westergren, Michael Ankarmark, Anton Ågebrant, Amaro Bahtijar, Ali Kanso Mahmoud och Marcus Pettersson.

IFK Sundsvall - Hassels IF 17-1 (6-1)
2014-01-27 - 19:00 - Nordichallen
Mål IFK Sundsvall: Bakary Dampha 3, Oscar Lidström 3, Rasmus Bouvin 3,
Farshad Abdi Abbakhshi 2, Adam Sjölén 2, Max Holmberg, Jakob Pedersen, Kevin Berg plus en icke namngiven.
Mål Hassel: Jonas Stjernström
Domare: Nilla Sjöberg, Alnö

Alnö IF - Sidsjö-Böle IF 6-3 (1-2)
2014-01-27 - 20:00 - Nordichallen
Mål Alnö: Adam Johansson 2, Joakim Axelson, Anders Boman, Erik Boman och Anton Andersson-Vidén.
Mål Sidsjö-Böle: Josef Rahmqvist, Tony Jonasson och Daniel Valderrama.

6. Hassels IF 3   0 0 3 11 - 43 0
Trots Peter Eckmans imponerande spänst räckte inte Hassel till mot Sund förra måndagen utan förlorade med 4-18. Bättre lycka i nästa omgång mot IFK Sundsvall? Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu

Omgång 2

15-årige Amaro höll i taktpinnen när Sund skåpade ut Hassel
Sunds 15-årige jättetalang Amaro Bahtijar hade stor uppvisning i matchen mot Hassel. Härliga dribblingar, läckra framspelningar och fem egna fulltäffar blev facit när Sund vann med ohyggliga 18-4.
Även Sidsjö-Böle är obesegrade efter två omgångar.
Idag tog man en fin skalp efter 9-6 mot IFK Sundsvall i en svängig envig.
S/B ledde med 2-0, IFK vände raskt till eget 4-2 innan Böle klämde in fem på raken till 7-4. Matchens sista fullträff tillverkades av förre IFK-spelaren
Francisco Alvear men numera i grön-svart.
Alnö förlorade derbyt mot Sund förra veckan men idag mot Matfors var det inget snack om saken. Ö-laget tryckte gasen i botten redan från start och via 6-0 i paus skrevs segersiffrorna till slut 9-2.

IFK Sundsvall - Sidsjö-Böle IF 6-9 (4-5)
2014-01-20 - 18:00 - Nordichallen
Mål IFK Sundsvall: Maxwell Osadolor 2, Rasmus Bouvin, Oscar Palmqvist, Kevin Berg och Max Holmberg.
Mål Sidsjö-Böle: Isak Engström 3, Erik Senestad 2, Daniel Valderrama,
Josef Rahmqvist, Henry Junior Lee och Francisco Alvear.
Domare: Jan Boström, Sörberge

Hassels IF - Sund IF 4-18 (0-6)
2014-01-20 - 19:00 - Nordichallen
Mål Hassel: Fitim Ugzmailji 2, Robert Sundin och självmål.
Mål Sund: Amaro Bahtijar 5, Henric Nylund 4, Marcus Pettersson 2, Anton Ågebrant 2, Dennis Bergström, Niclas Persson, Jan-Olof Sölvestål, Felix Schmidt och André Westergren.

Alnö IF - Matfors IF 9-2 (6-0)
2014-01-20 - 20:00 - Nordichallen
Mål Alnö: Marcus Vestin 2, Joakim Axelsson 2, Erik Boman, Anders Boman, Dan Jonsson, Robin Karlsson och André Grim.
Mål Matfors: Adam Forsström och Johan Bergström.

Sund vann prestigemötet mot Alnö
Ifjolårets div. IV krigade Sund och Alnö ända in i kaklet - med de förstnämnda som vinnare.
I dagens intressanta möte lagen emellan var Sund i förarsätet och ledde med 2-0 innan Alnö kom i kapp tre sekunder in i den andra halvleken. Alnö var sedan nära ett ledningsmål men veterankeepern i Sund, Stefan Magnusson, kastade sig och petade ut en boll som såg given ut att sitta i krysset. Istället kunde Niclas "Graninge" Persson och Anton Ågebrant sätta trean respektive fyran för det nya div. III-laget.
Sidsjö-Böle var givmilda värre bakåt men kunde ändå vinna med 8-6 mot Hassel efter 3-3 i paus.
- Tror Hassel hade 100 procentig utdelning, sade SBIF:s lagledare Fredrik Allgren efter matchen.
IFK Sundsvall visade upp ett rörligt passningsspel mot ett trögt Matfors och 6-2 var siffror som speglade matchen. "Södersmaffian" såg ut att ha acklimatiserat sig väl i den vit/blå IFK-dressen.

Sidsjö-Böle IF - Hassels IF 8-6 (3-3)
2014-01-13 - 18:00 - Nordichallen
Mål Sidsjö-Böle: Isak Engström 2, Tony Jonasson 2, Francisco Alvear, Bilal El Hage, Erik Senestad och Daniel Valderrama.
Mål Hassel: Robert Sundin 3, Fitim Ugzmailji 2 och Mohanad Redha Abbas.

Sund IF - Alnö IF 4-2 (2-1)
2014-01-13 - 19:00 - Nordichallen
Mål Sund: Anton Ågebrant 2, Christian Saastamoinen och Niclas Persson.
Mål Alnö: Erik Boman 2.
Domare: Jose Luis Ahumada, Timrå

Matfors IF - IFK Sundsvall 2-6 (0-4)
2014-01-13 - 20:00 - Nordichallen
Mål Matfors: Pontus Andersson och Johan Bergström.
Mål IFK Sundsvall: Tobias Jonasson 2, Farshad Abdi Abbakhshi, Rasmus Bouvin, Abdisadiq Muse Farah och Maxwell Osadolor.