Omgång 18
Division 3 Medelpad, damer

Stöde stöp mot Timrå 2
Jag höjde ett varningens finger för IFK Timrå 2 inför matchen mot serieledarna Stöde – och dom tog hela handen och vann och såg till att det trots allt kommer att bli en hel del nerv i seriens slutskede.
Detta efter att man besegrat serieledarna med uddamålet av fem hemma på Bergeforsens IP.
Annars var det gästerna som hade det mesta av spelet inledningsvis men lyckades inte utnyttja sitt övertag vilket gjorde att hemmalaget kunde jobba sig in i matchen. Timrå lyfte helt sonika upp laget ett hack i banan samtidigt som man blev rakare i sitt offensiva spel. Taktiken visade sig också ge frukt för i den 29:e minuten kunde man göra 1–0 genom Alva Nybjörk.
Stöde fortsatte vara det spelförande lagen men Timrå täppte till och längst bak spelade målvakten Hanna Olofsson stabilt.
Kvarten in i andra halvlek nickade Alva Nybjörk in sitt andra mål matchen och bara fem minuter senare satte Beatice Erixson trean.
Stöde gav inte slaget förlorat utan satsade på en slutoffensiv och fick också in två reduceringar. Först Emma Sjölén och sedan Anna Edin. 3–2-målet dock på övertid så det hann aldrig bli riktigt spännande utan hemmatjejerna kunde ta en fin skalp.
– Den var kul att ta och jag är jättestolt hur tjejerna tog sig an uppgiften och hur man genförde matchen, säger Timråtränaren Kent Thorn.

IFK Timrå 2 – Stöde IF 3–2
2014-08-30 - 12:00 - Bergeforsens IP
1-0 Alva Nybjörk 29
2-0 Alva Nybjörk 61
3-0 Beatrice Erixon 66
3-1 Emma Sjölén 78
3-2 Anna Edin 90+1 (Frida Westerberg enligt matchprotokollet)

Domare: Björn Sjöblad, Sundsvall
Publik: 41

Svängigt på Flodbergs IP
Målrikt och svängigt blev det på Flodbergs IP mellan Sund och Ånge.
Gästerna befann sig i förarsätet hela matchen men hemmalaget vägrade länge släppa taget om ratten.
Lily Chaves satte 0–1 redan efter tio minuters spel men Jeanette Wiklund kvitterade inom loppet av fem minuter. Linnéa Cantzler satte sedan 1–2 med vändande post. Anna Sjöberg Åkerberg såg emellertid till att det var kvitterat innan paus.
I inledningen av andra kom Anna Olssons 2–3-mål men hemmalaget replikerade omgående ännu en gång, "Kicki" Wiklander.
Det tog dock bara fem minuter innan Ånge tog ledningen för fjärde gången i matchen. Denna gång på straff och den tog tog Linnéa Cantzler hand om på bästa sätt – och den här gången orkade inte Sund svara utan seriens skyttedrotting kunde avsluta matchen med att sätta ytterligare två bollar i nät och totalt har den vindsnabbe anfallaren nu prickat in 26 mål i årets damtrea.
– Båda lagen hade lite ont om folk, vi hade bara en avbytare och jag tror Sund hade två. Det gjorde att lagen blev trötta och det var kanske därför som det blev öppet i försvaren, Tycker ändå att vi skärpte till försvarsspelet i andra och kunde vinna välförtjänt, säger Ånges tränare Magnus Bjurén.

Ljustorp avgjorde först i slutet mot jumbon
Ljustorp tog sin sjätte seger för året när Alnö 2 kom på besök.
Trots att man rev åt sig en 2–0-ledning efter dryga halvtimmen, sedan Elin Höglund och Vilma Josefsson hittat rätt, blev det ingen lätt resa mot tabelljumbon.
Pernilla Lundgren reducerade innan paus men Ljustorp förde matchen även under den andra halvleken men på grund av/tack vare storspel av Alnökeepern Anna Östman kunde man inte utöka sin ledning och med mindre än tio minuter kvar kvitterade Anna Enered till 2–2.
Inte direkt rättvist i det läget men i den 87:e minuten klev Jennie Dahlqvist fram och mycket snyggt satte segermålet för hemmalaget och då var t o m Östman maktlös.
Kollektivet bäst i Ljustorp medan redan nämnda målvakten Östman samt målskyttarna bäst i Alnö.

Michaela Andersson – Linda Bertilsson 3–3
Mötet mellan ett spelförande Heffnersklubban 2 och en försvarande och kontrande Matfors blev i stort sett en envig mellan Michaela Andersson i hemmalaget och rutinerade Linda Bertilsson i MIF.
Speciellt under den andra halvleken.
Den första slutade mållös medan den andra bjöd på hela sex fullträffar.
Michaela gav Heffnersklubben 2 ledningen tre gånger om och två gånger kvitterade Linda.
När Michaela satte 3–2-bollen med fem minuter kvar såg det ut att bli hemmaseger men i den 87:e blev Linda fälld när hon var på väg att göra ett genombrott och domaren dömde straff. Lagkaptenen Hanna Bergström klev fram och tog sitt ansvar från elvameterspunkten.
Man kan därmed säga att mötet Michaela Andersson – Linda Bertilsson slöt salomoniskt 3–3...
– Den här matchen kändes i kroppen att vi skulle vinna men vi brände tyvärr alldeles för många bra lägen framåt samtidigt som vi gav Matfors för enkla mål bakåt och då är det svårt att vinna matcher, säger Heffnersklubbans tränare Jonas Prytz.
– Med sex ordinarie spelare borta så gjorde vi en jättebra insats och vi hade två tjejer födda 2000 som spelade nästan hela matchen, säger Matfors tränare Ulrica Nilsson-Böös.

SDFF 2 fick hjälp av två självmål
SDFF 2 visade sig som väntat vara strået vassare än Selånger 3 och även om gästerna hade ett och annat fint anfall så var det i stort sett spel mot SFK:s mål. Ett mål där SFK-målvakten Ellen Sjödin stred förträffligt mot övermakten.
Nelly Sundin satte tidigt 1–0 och Cassandra Åström ökade sedan på med en fin frispark i den 13:e minuten. Därefter satte Sjödin stopp resten av halvleken.
I den andra öppnade åter SDFF med ett tidigt mål. Nelly Sundin slog en välavvägd hörna som såg ut att gå direkt in i mål men precis framför mållinjen touchade den en SFK-spelare innan den lade sig tillrätta i nätet.
Även kvällens sista mål fick SDFF hjälp med av en SFK-spelare innan domaren Örjan Åström från Stöde kunde blåsa av matchen.
– Skön seger, det är inte så lätt att bara gå ut och vinna på beställning, och nu blir det en spännande avslutning av serien, säger SDFF:s lagledare Satu Bondén.
– Trots 0-4 gör vi det stundtals riktigt bra. Lite synd att vi blev så stressade när vi väl fick våra chanser, säger Selångers tränare Linnéa Söderblom.
Jämnt överlag i SDFF 2 där emellertid Josefine Dahlberg stack ut lite extra.
Målvakten Ellen Sjödin redan nämnd i SFK 2 och på mitten höll återvändaren (från USA) Jenny Eriksson Palmgren hemmalaget stången bra på innermittfältet.

Sundsvalls DFF 2 – Selånger FK 3 4–0
2014-08-31 - 14:30 - Kubikenborgs konstgräs
1-0 Nelly Sundin 6 (Julia Salomonsson enligt domarrapporten)
2-0 Cassandra Åström 13
3-0 självmål 47
4-0 självmål 88

Domare: Örjan Åström, Stöde